X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Domcia, a bete zrobisz? Bo widzisz jak to z testami jest.
    Zrobie ale wlasnie nie wiem kiedy. W niedziele chce zrobic test

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie - może się bardziej orientujecie.
    W 15 dc miałam owulację potwierdzoną monitoringiem, a w 19 dc robiłam badanie prolaktyny i progesteronu i teraz: progesteron mam 6,97 a norma w fazie lutealnej to 1,7-27. Mój wynik mieści się w tej normie, ale jest tam adnotacja, że to norma dla kobiet nie będących w ciąży, tak czy inaczej moje pytanie czy to wynik dobry w przypadku gdyby doszło u mnie do zapłodnienia?
    Proszę o jakąś radę bo przede mną weekend myslenia, gin dopiero po niedzieli...
    Za wczesnie zrobilas, powinnas w 7-8dpo zrobic wiec wynik ma prawo byc niski. Nie da sie powiedziec ile dokladnie bys miala w tym 7 czy 8 dniu czyli szczycie progesteronu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyzej 10 masz szanse na ciaze ale i tak daje cos na podtrzymanie przy 15 jest juz idealnie do zajscia ale to chodzi o wynik w 7-8 dniu po owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia23 wrote:
    Zrobie ale wlasnie nie wiem kiedy. W niedziele chce zrobic test
    To w niedziele test a w poniedzialek beta:)

Domcia23 lubi tę wiadomość

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym dniu kazała mi zrobić moja gin

f2w3rjjg787he44v.png
  • Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    To w niedziele test a w poniedzialek beta:)
    Tez tak wlasnie myslalam ze jak test wyjdzie negatywny ide na bete:-)

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!
    Ja testowałam niedawno. Zrobiłam sobie betę niby w 10 dpo i nic nie wyszło. Ciri zwróciła uwagę, że owu miałam później i rzeczywiście źle mi pokazywało. Dziś 11 DC. Wczoraj też zrobiłam betę i nic a był 10 dpo. Mogła jeszcze nie wyjść? Cykle miałam zawsze co 27-28 dni. Ostatnią właśnie 28 dni. Normalnie termin miałam na wczoraj ale ze owu się przesunęło to mi wyznaczyło na poniedziałek.Teraz mi się wydłuźyło. Wczoraj i dziś praktycznie wszystko pusciło. Żadnych bóli brzucha itp. Wczoraj tylko z rana brzuch pobolewały jak na @ i potem spokuj a wieczorem piersi pobolewały. Dziś nic. W ostatniej ciąży betę robiłam w 14-15 dpo i wyszła 150. Może doradzicie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    w tym dniu kazała mi zrobić moja gin
    To dziwnie i niech ona się wypowie bo wszystkie zrodla podaja ze powinno sie robic w 7 dpo. Chyba ze nie chodzi o sam wynik a tylko sprawdzenie czy owulacja odbyla sie. A jak gluga masz druga faze fl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej dziewczyny!!!
    Ja testowałam niedawno. Zrobiłam sobie betę niby w 10 dpo i nic nie wyszło. Ciri zwróciła uwagę, że owu miałam później i rzeczywiście źle mi pokazywało. Dziś 11 DC. Wczoraj też zrobiłam betę i nic a był 10 dpo. Mogła jeszcze nie wyjść? Cykle miałam zawsze co 27-28 dni. Ostatnią właśnie 28 dni. Normalnie termin miałam na wczoraj ale ze owu się przesunęło to mi wyznaczyło na poniedziałek.Teraz mi się wydłuźyło. Wczoraj i dziś praktycznie wszystko pusciło. Żadnych bóli brzucha itp. Wczoraj tylko z rana brzuch pobolewały jak na @ i potem spokuj a wieczorem piersi pobolewały. Dziś nic. W ostatniej ciąży betę robiłam w 14-15 dpo i wyszła 150. Może doradzicie.
    Moglo byc za wczesniej bo zagniezdzenie moze byc nawet w 12dpo to wtedy musi od zagniezdzenia 48-36 godzin minac za nim beta zacznie sie wydzielac. Wiec to roznie bywa.

• arien Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri! Nie odpowiedziałas na pytanie, czemu powoli zegnasz sie z forum?!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ja poleciałam na tą betę z nadzieją. Niektóre to mają już na sikańcu dwie kreski. Dziś miałam niższą temperaturę bo obudziłam się o 5 i zmierzyłam i miałam 36,8 a o 6,30 normalnie jak ostatnio 37. Wpisałam w wykres tą niższą ale jestem zła, że się przebudził zm o tej 5 i teraz ta tempka to nie wiadomo. Ogólnie wczoraj i dziś u mnie zimno. Jestem wychłodzenia normalnie. Ręce i nogi lodowate. Wczoraj pod kocem i pod kołdrą później się grzałam i dziś chyba też wskoczę :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo musisz poczekac jak masz to sikance w zapasie to sikaj jak nie to poczekaj do poniedzialku i tyle.

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To dziwnie i niech ona się wypowie bo wszystkie zrodla podaja ze powinno sie robic w 7 dpo. Chyba ze nie chodzi o sam wynik a tylko sprawdzenie czy owulacja odbyla sie. A jak gluga masz druga faze fl?

Chyba jednak chodzi o wynik ponieważ miałam owulacje potwierdzoną monitoringiem,a poziom hormonów miałam zbadac ze względu na różne dolegliwości np. plamienia przed okresem, dziwne skurcze przed okresem.

Co do długosci fazy lutealnej cięzko mi powiedzieć, ponieważ poprzednie moje cykle bardzo się wydłużały było około 32-34 dni, miałam długo śluz rozciągliwy, a owulacji czasami nie było jeszcze w 18 dc.
    Ten obecny cykl natomiast jest moim pierwszym z inofoliciem i już zauważyłam zmiany, ponieważ zaraz po owulacji zanikł rozciągliwy sluz...
    Okaże się jak jest długa jak dostane @ bo pierwszy raz wiem kiedy była owulacja...
    ehhh

f2w3rjjg787he44v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ja nie pomoge bo nie wiem... A bylas juz u tej ginekolog? Cos mowila o wynikach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory to twoj dzien po owulacji? Ja bym progesteron powtorzyla chociaz na wlasna reke ;p

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo musisz poczekac jak masz to sikance w zapasie to sikaj jak nie to poczekaj do poniedzialku i tyle.

Hi, hi. Nie mam wyjścia. Mam jednego sikanca jeszcze i obiecała sobie, że będzie czekał najszybciej do poniedziałku :-P.
    Zawsze przed okresem wyskakiwala mi jedną bolącą krosta i to w tym samym miejscu. Koło ust albo na brodzie. Wczoraj mi wyskoczyła na brodzie a pod ustami strasznie bolącą ale jakby pod skóra ale nie wyszła. Prawie już jej nie ma :-O.

Właśnie czemu znikasz z forum?? Kto mi po doradza??

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam.. dzis dopiero odebrałam wyniki, umówię się dopiero po niedzieli.
    Dziś jest mój 20 dc a wczoraj miałam te badania... eh sama nie wiem co mysleć,
    ale chyba faktycznie powtórzę to badanie w poniedziałek tak jak mówisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 19:36

f2w3rjjg787he44v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorz powtorz bo wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec. Sam progesteron zrob to jak bedzie mozna cos powiedziec. Ciemqwa jestem co na ten wynik powie Twoj ginekolog...

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sama jestem ciekawa, ale na powodzenie w tym cyklu już się nie nastawiam, raczej z tego co czytam to i tak niski wynik

f2w3rjjg787he44v.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, przypomnij mi proszę, jakie witaminy bierzesz?

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ