X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ciri, mozesz teraz plamic po cytologii, więc nie przejmuj się. A widziałas dzidka? Dosaniesz zwolnienie czy juz dostałaś? Widzę, że ten lekarz chyba był dziś w lepszym nastroju niż poprzednio :)
    Mam przyjsc za tydzien bo w poniedzialek mi sie konczy.
    Dziecka nie widzialam mam skierowanie na usg i na kolejne badania

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Hej dziewczyny! Znów potrzebuję pomocy. 6 sierpnia byłam u ginekologa (12dpo) Robił mi zwykłe(tzn nie dopochwowe tylko przez brzuch) USG i stwierdził że mam cieńkie endometrium i mam się nie nastawiać na ciąże. Więc przestałam testować i czekałam na @ ale już jest 4dni po terminie i nadal nic.. Możliwe żeby gin nie miał racji? Warto dalej testować?

Może owulacja była później?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Może owulacja była później?

No właśnie gin oglądał mój wykres i też stwierdził że ovu była w 29dc (a to i tak o ponad tydzien spóźniona) zresztą potem miałam cały czas szyjkę zamkniętą.... a tak jak normalnie dostaję @ 12-13dpo to teraz jest 16dpo i nic

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Bidulo nie wolno Ci się przemęczać i przegrzewać!

Właśnie się wzięłam za wino i jest ohydne, ale w tym cyklu zajdę w ciążę, więc trzeba pić;)
    Wstrętne!

Ja w tym cyklu pierwszy raz od kiedy sięgam pamięcią miałam prawie bezbolesny 1szy dzień, a zawsze mnie skręcało i silne leki, w teraz ani jednego, nawetp no spa nie była potrzebna. Szok.

Morelu tulę. A Ty zawsze masz takie bolesne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a zapomnialam wam powiedziec bez nerwow sie tez nie obeszlo. Dzwonie jutro do firmy i robie awanture. Pierwszy raz ewus wywalil mnie ze nie jestem ubezpieczona !!!

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, dopiero teraz założył Ci kartę ciąży? To chyba strasznie późno, nie? Choć nie czytałam na bieżąco, jak mówiłaś o porzpednich wizytach, ale zdjae sie, że jak słychać serce, to się zakłada?

Maryysian - zatestuj, to przecież nikomu nie zaszkodziło :) Swoją drogą dobry to lekarz, ktory ma usg w oczach i potrafi stwierdzić na podstawie wykresu, kiedy była owulacja ;);)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorzy dopiero po pierwszym trymestrze zakladaja. Wiec to bardzo zalezy. Noo mnie dopiero po wszystkich badaniach jak uznal ze ciaza prawidlowo sie rozwija wyniki mam dobre i prawdopodobienstwo poronienia znacznie spadlo.. Wiesz z ta karta ciazy to ile lekarzy tyle szkol. Ja slyszalam ze niektorym to jak juz zarodek odpowiednio umiejscowiony zakladaja, inni po serduszku jeszcze inni po pierwszym trymestrze... Juz takie wersje czytalam ze nic mnie nie zdziwi.
    Ale najwazniensze ze powiedzial ze wyniki wszystkie ok ze nadzerka nie jest duza choc widac ze ja podraznilam troszeczke (ups ale seks moge uprawiac) ze waga mam sie nie przejmowac poki badania sa dobre i cytologie bardzo delikatnie pobral i naprawde byl taki jak kiedys jak do niego chodzilam... Moze rzeczywiscie to jeden z tych lekarzy co czeka do spadku ryzyka poronienia... Nie wiem. Ale jak tak bedzie dalej to bede sie cieszyc.

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedzialam,ze mozna tak pozno zalozyc karte, myslalam w sumie,ze zaklada sie od razu.

Super, że wszystko bardzo dobrze :):):)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tylko zaluje ze nie widzialam szkraba. Ale dzwonie jutro i umawiam sie na usg (tym razem musze jechac gdzie indziej bo w mojej przychodni nie robia takiej ciazy tylko wczesna.) zobaczymy na kiedy bede miala termin w tej przychodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak tam walka o żołnierzy Twojego? Coś działacie w tym kierunku?

Wino wychlane;) a jutro jadę oglądać pierwsze mieszkanko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Alicja a jak tam walka o żołnierzy Twojego? Coś działacie w tym kierunku?

Wino wychlane;) a jutro jadę oglądać pierwsze mieszkanko:)
    Noo pamietam ze jak zaczelam pic wini to takie niedobre... A po tygodniu tak sie przyzwyczailam ze lepiej mi sie spalo i chcialam ten kieliszek wypic ;)

A mieszkanko to na wynajem czy na kupno bedziesz ogladac? Chyba pisalas ale nie pamietam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam, że chcemy kupić, ale brakuje Nam do wkładu, chcieliśmy ambitnie sami nazbierać, ale rodzinka sama się deklaruje z pomocą, żebyśmy jeszcze w tym roku się wyrobili. Fakt, że wynajmować się nie opłaca.
    Już nie mogę się doczekać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zazdroszcze ;D noo ja nie mam niestety od kogo nawet pozyczyc bo nasze rodziny to do biednych naleza. Wiec troszke zazdroszcze ;) a nie oplaca sie wynajmowac ja place za wynajete tyle co moja mama za rate kredytu (co prawda z rozwodu dostala polowe kwoty na moeszkanie) i oplaty mieszkaniowe czynsz woda i prad i gaz... Wiec wiem cos o tym...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella bardzo mi przykro:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedzialam Morelka pojdzie do endo i zaraz nam jako pierwsza tu zajdzie w ciaze ;D

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, a my wynajmujemy i jestesmy szczesliwi z tego powodu - oboje bardzo zle bysmy czuli sie z tym, ze jestesmy przywiazani do jednego miejsca. Jesli bedziemy kupowac mieszkanie, to tylko po to, zeby wynajmować innym. No, ale to na razie nam nie grozi ;);)

Alicja, właśnie, zobacz - J. mial kiepskie wyniki nasienia, ale androlog nas uspokajal i zobacz, mial racje! Malo plenikow z wielkimi lbami i i tak jestem w ciazy :)

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Nam się marzy od dawna.
    U mnie też bogato nie jest, bardziej Mojego Męża rodzina chce pomóc i ma z czego, ale to też nie jakieś duże pieniądze, a trochę odlożylismy. Reszta w kredyt. Poza tym ja trochę starsza chyba od Ciebie jestem, w moim wieku też się pewnie dorobisz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje. ;D na razie G chce troche popracowac nad firma biznesem czy jak to tam nazwac wiec moze sie dorobimy ;) noo u mnie to bida piszczy i z mojej strony i G wiec ciezko.. Ciezko... Ale my tez nie lubimy brac. Moj ojciec bardzo skutecznie mnie oduczyl oczekiwac czegokolwiek od rodziny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż w tym tygodniu idzie na badania, wiem, że stresuje się, że wyjdą źle i mam nadzieję, że będzie dobrze i się wyluzuje.

Anna my też jesteśmy niekredytowi,zawsze woleliśmy odłożyć i kupić niż brać na raty, ale zawsze wiedziałam, że jedyny kredyt jaki wezmę to mieszkanie, bo nie mam po kim dostać/odziedziczyć. A ja się bardzo, bardzo przywiązuje do miejsca. Nie nanawidzę przeprowadzek, bujam się na wynajmie już 10 lat.

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, dla mnie samodzielnosc ma niesamowite plusy - my ograniczamy pomoc rodziny do minimum. Pierwszy duzy sprawdzian przyszedł przy organizacji slubu: postanowilismy wszystko zorganizowac sami, mimo ze rodzice bardzo chcieli się dorzucić. Gratulujemy sobie tej decyzji, to duża satysfakcja i poczucie samodzielności. Nikomu nie musisz się z niczego tłumaczyć, wysłuchiwać opinii itp.
    Choć wiadomo, fanie byłoby mieć kase ;)

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ