X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    O, wlasnie czytam sobie o bolach jajnikow w pocztkach ciazy i napisano, ze przy PCOS sa one normalne. Martka, czytasz mnie?
    ja pco nie mam a mnie brzuch nie bolal a wlasnie tylko jajniki na poczatku brzuch to dopiero... hmmm ze stresu? 2 tygodnie temu? i po wysilku.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie bolał jajniki. Za to czasem mam taki ból jak na okres, z 2 minutki trwa i przechodzi

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A mnie nie bolał jajniki. Za to czasem mam taki ból jak na okres, z 2 minutki trwa i przechodzi
    Martka, spójrz tutaj: https://parenting.pl/portal/bol-jajnikow-w-ciazy-cz-22
    (to druga strona, przewin sobie tez na pierwszA)

Wyglada na to,ze to normalne. I nawet by sie zgadzalo, bo chyba okolo 8 tygodnia powinnas miec okres, gdyby on byl, wiec macica "pamieta".

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri tak jest u nas druga cora :-) same baby:P ostatnio siedzielismy ja moj moja mama i siostra i moja mama nagle mowi tak do mojego" wyobraz sobie, ze tak bedzsiesz mial za kilka lat " :D hahah jego tez przeraza wizja samych bab w domu, ale coz... :D

ja ciri mialam przeczucie ze bedzie dziewczynka i u mnie sie sprawdzilo. a chcialabys corke czy synka?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wolalam chlopca... Od zawsze marzylam o dwoch urwisach, teraz mi wszystko jedno :P Ale mam przeczucie ze bedzie baba no i to coreczka tatusia :D G to wszystko jedno ale tez mowi ze chyba bedzie corka

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a sprawdziły ci się przesądy?
    Miałaś mdłości i wymioty?

Ja zawsze chciałam dziewczynkę, ale czuję że będę miała chłopca :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka nie mialam jakichs specjalnych mdlosci, wym iotow wogole. na poczatku troche mnie mdlilo przy jedzeniu , bardzieej po brzuchu i po cerze stawialam, ze dziewczynka, bo przy pierwszzej tez rosl mi tak nisko brzuch i cere mialam tragiczna. slodkiego nie jem wiecej zawsze lubialam wiec jem w zasadzie tyle samo, nawet mniej mam ochote , bardziej na kwasne mnie bierze, jakis barszczyk kwasny pomidorowa ogorkowa, woda z konserwowych ogrkow:P

a Ty masz mdlosci?

dziewczynki zawsze sa oczkiem w glowie tatusiow :P i czesto sa do nich podobne :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ nie :P MOj G ma brzyski nochal i nie zycze takiego zadnej dziewczynie :P A tak serio to ja stawiam ze cora tatusia bo prawie bez jego wysilku wszystko wyszlo tak jak on chcial :D

o ja ostatnio kwaszone ogorki i kapusniak :D mniam :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości miałam od 5 tygodnia tak do 7.5, wrażliwość na zapachy. Teraz przeszło i aktualnie mam mega wielkie piersi, bolące i pryszcze na gębie. Jem wszystko, tak jak przed ciążą, ale najbardziej krem z pomidorów teraz mogę go pochłaniać litrami :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha moj znowu ma sliczny nosek male uszka i piekne dlugie rzesy jak lalka, kiedys nawet mu wymalowalam jedn o oko bo chcialam zobaczyc jakby wygladal jako dziewczynka hahahaha.

mi piersi malo rosna :((( moze jak pokarm bedzie sie zbieral cos podskocza w gore, na arzie to moj mowik ze mam wieksze sutyki niz cycki haha :D i mowi, ze to sa jego "wentylki " cokolwiek ma na mysli :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    OJ nie :P MOj G ma brzyski nochal i nie zycze takiego zadnej dziewczynie :P A tak serio to ja stawiam ze cora tatusia bo prawie bez jego wysilku wszystko wyszlo tak jak on chcial :D

o ja ostatnio kwaszone ogorki i kapusniak :D mniam :)

nie przejmuj sie, moj ex mial okropny nos, a corka ma ladny taki zadarty mimo, ze tak to niestety podobna jest do niego;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocieszam ze jednak najwiecej dziedziczy sie po dziadkach a oni takiego nosa nie maja ;p
    Mnie piersi tez nie urosly nie wypelnily sie ani nic tylko brodawki wokol sutkow mam mega duze i ciemniejsze i to wszystko.

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak ja :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę :D

113,6 mlU/ml

Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).

Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
    A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?

ciri22, Magdziulla, KASIAG24, arien, Klaudia N. lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wkurwilam za przeproszeniem wylazlam na tramwaj w ciemno polazlam na petle i zadnego tramwaju nie ma wiec szukam info o co chodzi. Nie ma info bo po co patrze na rozklad ok bedzie za 5 minut. Czekam czekam czekam nie ma. Jakis pan mnie informuje ze przez najblizsze kilka tygodni nie beda tu dojezdzac tramwaje i najblzszy tramwaj do lekarza mam jakies 8 przystankow dalej. Ale kurwa kartki nie mozna powiesic?! A i nie mam czym jezdzic do pracy bede chyba musiala kilka przystankow w te upaly chodzic na piechote zeby dostac sie do autobusu swojego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna gratulacje ciche już! Czekamy na betę. Mi zupełnie obojętne czy będzie chłopak czy dziewczyna.Ale bym chciała, żeby włosy mieli po moim mężu, bo on ma piękny kręcony busz na głowie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to gratulacje!!!

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Mam betę :D

113,6 mlU/ml

Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).

Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
    A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?
    Tylko to ze jestes w ciazy a nie ze torbiel dala pozytywny wynik testu ;p bez przyrostu niestety nic. Ale pamietasz co Ci o progesteronie powiedzialam? Idealny do zajscia w ciaze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 12dpo masz ponad 100 ja mialam 124 czyli masz bardzo ladnie ;) ale ja bym sie przyrostem nie stresowala. ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej gratulacje

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ