X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, w 13, ovu łże ;)

No, to teraz byle do środy ;) Choc tak się pocieszam, że skoro już po badaniu zwymiotowałam, to własnie się beta podwoiła i przez to wymioty ;p

arien lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Poszlabym na bete. Bo nawet jesli dostaniesz okres to warto to sprawdzić. Może musisz być wspomagana przy zagnieżdzeniu

Jeśli jutro zrobię test i nadal będzie cień, to pójdę rano na betę. Problem polega na tym, że po południu wyjeżdżam służbowo za granicę na tydzień! Więc ani wyników nie odbiorę, ani (chociaż i tak nie byłoby potrzeby) nie zrobię ponownego badania...

Zastanawia mnie to i chyba zwrócę uwagę lekarzowi, bo oglądał moje wyniki i mówił, że progesteron mam wysoki, ładny i nie ma potrzeby wspomagania. A z drugiej strony to już druga taka sytuacja w trakcie starań, więc zaczyna mnie to martwić.

Chyba, że to torbiel? Nie wiem, czy wychodzą wtedy pozytywne testy?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha dobra wymowka szkoda ze nie prawdziwa ;p noo ale na pewno bedzie dobrze. To nawet naj na 13 dzien masz ladnie bo wszystko to zalezy od tego kiedy bylo zagniezdzenie. ;) wazne ze powyzej 25 jest beta ;D

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Mam betę :D

113,6 mlU/ml

Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).

Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
    A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?

Gratuluję Anna!!

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anna! :)

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moga wychodzic bladziochy ale nie musza nie kazda torbiel pokazuje sie na tescie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to u mnie tez byl 13 dzien po owu ;p choc ja uznaje ze 12 z usg wyszlo ze owulacja mogla byc dzien wczesniej a ja stawialam ze albo rano tego dnia co owu zaznaczylo albo dzien wczesniej wieczorem a rownie dobrze mogla byc w nocy ;p

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluje!! nie stresuj sie ciesz sie babo ciaza!! ja tam nie robilam kolejnej bety chhyba, ze bardzo chcesz byc spokojniejsza ze ladnie przyrasta to rob. a teraz relaksuj sie odpoczywaj! przed Toba cudowne 9 miesiecy ;_) no i witamy w gronie zielonosci :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, wiadomo,ze w tym momencie dzień w tą, czy w tamtą nie robi aż takiej różnicy.

Ale jaja, no.

A jak w końcu dotrzesz do lekarza? Idziesz czy wzielas taksowke?

KASIAG24 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri biedoku i to jeszcze w te upaly.... dlatego ja sie modle zeby mi auto nike padlo....

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na milion przesiadek. Zamiast jechac jednym tramwajem...

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja teraz mam rozkmine czy brąc dalej metformine czy nie. Internet mowi roznie - jeden lekarz każe brac prze pierwszy trymestr, inny odstawić od razu. Ych. Na pewno skonsultuje sie lekarze, jak juz przyjde na wizyte, ale co robić przez te dwa tygodnie.

SPróbuje sie skonsultować z koleząnka, ktora jest lekarka w Niemczech i dopytac jakie oni tam maja standardy (zreszta to ona polecila mi metformine) i chyba im zaufam, zdaje sie, ze niemieckie standardy powinny byc spoko ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłabym niczego na własną rękę bez konsultacji z lekarzem :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ja biorę ten lek dwa razy dziennie, więc muszę wiedzieć, co robić do czasu wizyty. A koleżanka jest lekarką, więc da mi jakieś pogląd.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie dam rady Was poczytac dzis i sie udzielac. Zdycham, becze i wyje. @ mnie dobija:(

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morell :(

Pogadalam z kolezanka lekarka w Niemczech i lekarzem na czaciMedicovere - obie radzą odstawić metforminę, bo niby nie powinna szkodzić, ale jest lekko wiekszy odsetek poronień, więc lepiej odstawić, a z kolei nie branie - już w ciąży nie powinno niczym zaszkodzić. Tak zrozumiałam i piszę, bo być może ktoś tu kiedyś trafi szukając odpowiedzi na pytanie czy brać metforminę w ciąży.

7v8rikgni12rlaff.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Hej! Nie dam rady Was poczytac dzis i sie udzielac. Zdycham, becze i wyje. @ mnie dobija:(

Przytulam Morelka :*

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam karte ciazy! Boze jakos to mnie bardziej ruszylo niz usg ale to moze dlatego ze na monitorze nie widzialam dziecka. Dostane zwolnienie do konca pierwszego trymestru ;p a dzisiejsza wizyta to jakies polgodziny w gabinecie. Wszystkie badania ok i sie dowiedzialam ze kiedys rozyczke przechodzilam kiedys kiedys musialam bezobjawowo jak moja mama. Noo i boli mnie po cytologii... Byl bardzo delikatny ale przez ta nadzerke to strasznie pierwszy raz bolalo noo i teraz mnie boli.

D-dawna, alicjaaaa, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, mozesz teraz plamic po cytologii, więc nie przejmuj się. A widziałas dzidka? Dosaniesz zwolnienie czy juz dostałaś? Widzę, że ten lekarz chyba był dziś w lepszym nastroju niż poprzednio :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Znów potrzebuję pomocy. 6 sierpnia byłam u ginekologa (12dpo) Robił mi zwykłe(tzn nie dopochwowe tylko przez brzuch) USG i stwierdził że mam cieńkie endometrium i mam się nie nastawiać na ciąże. Więc przestałam testować i czekałam na @ ale już jest 4dni po terminie i nadal nic.. Możliwe żeby gin nie miał racji? Warto dalej testować?

uikl7ddlyrrx5kjt.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ