Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Baronowa_83 wrote:Poszlabym na bete. Bo nawet jesli dostaniesz okres to warto to sprawdzić. Może musisz być wspomagana przy zagnieżdzeniu
Jeśli jutro zrobię test i nadal będzie cień, to pójdę rano na betę. Problem polega na tym, że po południu wyjeżdżam służbowo za granicę na tydzień! Więc ani wyników nie odbiorę, ani (chociaż i tak nie byłoby potrzeby) nie zrobię ponownego badania...
Zastanawia mnie to i chyba zwrócę uwagę lekarzowi, bo oglądał moje wyniki i mówił, że progesteron mam wysoki, ładny i nie ma potrzeby wspomagania. A z drugiej strony to już druga taka sytuacja w trakcie starań, więc zaczyna mnie to martwić.
Chyba, że to torbiel? Nie wiem, czy wychodzą wtedy pozytywne testy?
-
nick nieaktualny
-
AnnaKliwijska wrote:Mam betę
113,6 mlU/ml
Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).
Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?
Gratuluję Anna!!AnnaKliwijska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania gratuluje!! nie stresuj sie ciesz sie babo ciaza!! ja tam nie robilam kolejnej bety chhyba, ze bardzo chcesz byc spokojniejsza ze ladnie przyrasta to rob. a teraz relaksuj sie odpoczywaj! przed Toba cudowne 9 miesiecy ;_) no i witamy w gronie zielonosci
-
nick nieaktualny
-
Dobra, to ja teraz mam rozkmine czy brąc dalej metformine czy nie. Internet mowi roznie - jeden lekarz każe brac prze pierwszy trymestr, inny odstawić od razu. Ych. Na pewno skonsultuje sie lekarze, jak juz przyjde na wizyte, ale co robić przez te dwa tygodnie.
SPróbuje sie skonsultować z koleząnka, ktora jest lekarka w Niemczech i dopytac jakie oni tam maja standardy (zreszta to ona polecila mi metformine) i chyba im zaufam, zdaje sie, ze niemieckie standardy powinny byc spoko -
nick nieaktualny
-
Morell
Pogadalam z kolezanka lekarka w Niemczech i lekarzem na czaciMedicovere - obie radzą odstawić metforminę, bo niby nie powinna szkodzić, ale jest lekko wiekszy odsetek poronień, więc lepiej odstawić, a z kolei nie branie - już w ciąży nie powinno niczym zaszkodzić. Tak zrozumiałam i piszę, bo być może ktoś tu kiedyś trafi szukając odpowiedzi na pytanie czy brać metforminę w ciąży. -
nick nieaktualnyMam karte ciazy! Boze jakos to mnie bardziej ruszylo niz usg ale to moze dlatego ze na monitorze nie widzialam dziecka. Dostane zwolnienie do konca pierwszego trymestru ;p a dzisiejsza wizyta to jakies polgodziny w gabinecie. Wszystkie badania ok i sie dowiedzialam ze kiedys rozyczke przechodzilam kiedys kiedys musialam bezobjawowo jak moja mama. Noo i boli mnie po cytologii... Byl bardzo delikatny ale przez ta nadzerke to strasznie pierwszy raz bolalo noo i teraz mnie boli.
D-dawna, alicjaaaa, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Znów potrzebuję pomocy. 6 sierpnia byłam u ginekologa (12dpo) Robił mi zwykłe(tzn nie dopochwowe tylko przez brzuch) USG i stwierdził że mam cieńkie endometrium i mam się nie nastawiać na ciąże. Więc przestałam testować i czekałam na @ ale już jest 4dni po terminie i nadal nic.. Możliwe żeby gin nie miał racji? Warto dalej testować?