Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI tak powinno byc ja sie zastanawiam jak to jest byc z kims tak dlugo I bardzo bym chciala zebysmy my tak sie kochali.
Naprawde masz super z ta praca:D ja w sumie tez bym mogla pracowac z domu ale sie nie zgodzili dlatego jestem na zwolniniu
Co do wiatrakow tez to ostarnio przerabilam....
a reka noo to... trzymam kciuki zeby nie wrocilo... nic innego nie powiem bo mimo ze wiem z czym to sie je to nie zgadzam sie z takimi rzeczami o tak mlodych ludzi
A co do insemnacji noo to niech sie uda wczesniej a ja nie to niech sie uda za pierwszym podejsciemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:46
-
Niunqa, ja też nastawiam się inseminację. Jakoś tak ułożyłam sobie plan działania w głowie. Trochę się pokrzyżował teraz, ale i tak jeszcze hsg muszę zrobić. Kolejki w szpitalach duże
Anna, mam jeszcze pytanie - czy androlog mówił Wam coś odnośnie częstotliwości współżycia? że np. przy małej ilości lepiej robić dłuższe 3-4 dniowe przerwy?
-
nick nieaktualny
-
alicjaaaa wrote:Niunqa, ja też nastawiam się inseminację. Jakoś tak ułożyłam sobie plan działania w głowie. Trochę się pokrzyżował teraz, ale i tak jeszcze hsg muszę zrobić. Kolejki w szpitalach duże
Anna, mam jeszcze pytanie - czy androlog mówił Wam coś odnośnie częstotliwości współżycia? że np. przy małej ilości lepiej robić dłuższe 3-4 dniowe przerwy?M@linka lubi tę wiadomość
-
AnnaKliwijska wrote:Mam betę
113,6 mlU/ml
Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).
Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?
Aniu gratulacje kochana, dużo zdrówka Ci życzęAnnaKliwijska, Domcia23 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie z serii przykrych, ale chyba lepiej to wiedzieć.
Jesli zauważylabym krew na bieliźnie, co robie? Ide do najbliższej izby przyjęć czy do izby przyjęć szpitala, który ma oddział ginekologiczny? I oni mnie muszą przyjąć i zbadać, nawet jak to ultrawczesna ciaza?
A wczoraj wieczorem J. stwierdził, ze inaczej pachnie mi z buzi, ale ze niedawno mylam zeby, to wydawalo mi sie dziwne. I jak zapytalam czy metalicznie moze, to potwierdzil, ze tak, wlasnie taki! I do tego paliło mnie cały dzień w gardle, ale myslalam,ze to po wymiotowaniu, ale J. powiedzial, ze tak wyglada zgaga. Wiec kurde, to jest mega niesamowite, ze coś wielkości ziarenka maku ma taki wpływ na cały organizm. -
nick nieaktualnyZalezy... Jesli sa to plamienia bez bolu i niepojacych sygnalow a Twoj lekarz przyjuje idziesz sobie do niego i musi Cie zbadac, tak naprawde w kazdej przychodni powinni zbadac Cie i dac leki, jesli jest to krwawienie tak jak ja mialam (juz przez wkladke mi przesiaklo) to bylam w szpitalu ginekologicznym na starynkiwicza (tam Cie przyjma o kazdej porze dnia bo ten szpital polozniczo-ginekologiczny) Ale tak naprawde to wszystko zalezy mie w 7 tygodiu odeslali ze spitala do innego bo oni mieli oddzial polozniczy ale bez lekarza dyzurujacego na ostrym.
Kolejna rzecz ze jesli nie ma wskazan (jesli wczesniej nie ronilas) to poki nie ma zarodka To Tylko Twoj lekarz prowadzacy podtrzma Ci ta ciaze... Bo na izbach przepisuja cos albo klada na patologie ciazy dopiero jak jest zarodek i to chyba z bijacym sercem. (to tak znajoma polozna mi mowila)
Selekcja naturalna nawet u nas musi byc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:18
-
Dzięki Ciri, mam nadizeje,ze te informacje nie beda potrzebne. Tuż obok nas jest szpital czerniakowski, nie weim czy tam maja ginekologie, ale chyba w razie czego podejde tam i zobacze, co mi powiedza. Ja jeszcze nie mam swojego lekarza, dopiero 26 ide na pierwsza wizyte W sumie musze sie dowiedziec, czy w ramach opieki w Medicover gdyby cos sie działo moge podjechac do jakiegokolwiek ginekologa bez umowienia wizyty.
Ale to nie bedzie potrzebne. -
nick nieaktualnyPodejrzewam ze tak. Moja ciocia miala w luxmedzie wykupiona opieke to wiem ze jak zaczela krwawic to nie do szpitala a do nich jechala.
W Czerniakowskim wydaje mi sie ze tak jak w banacha jest ogolnie oddzial ginekologiczny ale ostrego dyzuru nie maja wiec i tak bys byla kierowana wlasnie tam na starynkiewicza. A powiem Ci ze tam bylam z "obslugi" zadowolona, przede mna bylo z 5 babeczek to nie cale pol godziny czekalam i naprwde porzadnie mnie zbadali. Wszystko dokladnie i ten chlopak co mial dyzur super o wszystkim mowil. Wiec jak cos bedzie sie dziac nastepnym razem (odpukac) To tam od razu pojade. Ty w sumie to jeszcze bedziesz miala w miare blisko na ten na Madalinskiego, to on ma mega dobra opinie jesli chodzi o utrzymwanie ciazy i w ogole wiec te dwa szpitale jak cos.AnnaKliwijska lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim!
No i Anna, nasze wykresy już nie mają szans być identycznymi - melduję kolejny spadek temp, więc czekam kiedy łaskawie zacznie się potop.
Póki co idę się przygotowywać i ogarniać wszystko do wyjazdu. Pewnie zniknę na jakiś tydzień, ale będę się starać Was podczytywać
ciri22, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc dfziewczyny, troche wyjazd sie przedluzyl i widze dzieje sie tu
serdecznie gratuluje Aniu i zycze spokojnej ciazy!!
ja melduje 2 dzien cyklu, morelka zaczelysmy razem cykl, jaki masz dlugie?
co do okresu, dostalam wczoraj i mega ale to mega mnie bolal brzuch, zawsze troche boli ale tak ze moge funkcjonowac, a wczorwaj przez 4 godziny mnie tak bolal ze myslalam ze po scianach bede chodzic, potem czulkam jakby macica mi chciala wypasc normalnie, nienawidze tego uczucia. do tego sporo skrzepow. zaczynam sie zastanawiac czy nie mam rproblemow z zagniezdzeniem?
od kiedy sie staramy mialam 3 takie okresy ze tak fest bolalo:/ -
nick nieaktualnyMoze nie z samym zagniezdzeniem a z utrzymaniem? Moze beta nie przyrasta tak jak trzeba? To by wyjasnialo cieni na tescie a potem ich brak, cien bo doszlo do zagniezdzenia i beta urosla test ja wylapal a potem spada nie ma cieni i dochodzi do samoporonienia w terminie @..
-
Klaudia - Ty przebadana jestes?
A przed chwilą był u mnie kurier kwiatowy z kwiatami od męża - zamówił wczoraj z pracy, jak zadzwoniłam z wynikami bety, ale widać w kwiaciarni mieli małą obsuwę ;palicjaaaa, ciri22, Klaudia N., KASIAG24 lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:czesc dfziewczyny, troche wyjazd sie przedluzyl i widze dzieje sie tu
serdecznie gratuluje Aniu i zycze spokojnej ciazy!!
ja melduje 2 dzien cyklu, morelka zaczelysmy razem cykl, jaki masz dlugie?
co do okresu, dostalam wczoraj i mega ale to mega mnie bolal brzuch, zawsze troche boli ale tak ze moge funkcjonowac, a wczorwaj przez 4 godziny mnie tak bolal ze myslalam ze po scianach bede chodzic, potem czulkam jakby macica mi chciala wypasc normalnie, nienawidze tego uczucia. do tego sporo skrzepow. zaczynam sie zastanawiac czy nie mam rproblemow z zagniezdzeniem?
od kiedy sie staramy mialam 3 takie okresy ze tak fest bolalo:/
Ja w maju po tych niby pozytywnych testach też miałam krwawienie takie, że prawie straciłam przytomność i ból nie do zniesienia. Zlały mnie zimne poty, kręciło mi się w głowie. Nigdy wcześniej tak nie miałam.
Badałam progestreon w poprzednim cyklu i wyszedł wysoki, więc lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby faszerować się lekami. A teraz? Powtórka z rozrywki. Cień na teście, a temp. w dół i aż się boję pomyśleć, co się będzie działo!
-
nick nieaktualny
-
alicjaaaa wrote:Ja w maju po tych niby pozytywnych testach też miałam krwawienie takie, że prawie straciłam przytomność i ból nie do zniesienia. Zlały mnie zimne poty, kręciło mi się w głowie. Nigdy wcześniej tak nie miałam.
Badałam progestreon w poprzednim cyklu i wyszedł wysoki, więc lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby faszerować się lekami. A teraz? Powtórka z rozrywki. Cień na teście, a temp. w dół i aż się boję pomyśleć, co się będzie działo!
mnie to wlasnie zastanawia, teraz jeszcze sie wstrzymam z robieniem czegos, ale mysle czy we wrzesniu nie pojsc prywatnie do takiej fajnej pani gin co zajmuje sie tylko leczeniem nieplodnosci, znaczy sie skupia sie na tym
ciri to co mowisz moze byc prawda...
AnnaKliwijska wrote:Klaudia - Ty przebadana jestes?
A przed chwilą był u mnie kurier kwiatowy z kwiatami od męża - zamówił wczoraj z pracy, jak zadzwoniłam z wynikami bety, ale widać w kwiaciarni mieli małą obsuwę ;p
gin mowil ze wszystko ok, 2 razy w tym roku nawet i zeby sdie starac, tsh w trakcie leczenia i tyle.