X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak powinno byc ja sie zastanawiam jak to jest byc z kims tak dlugo :) I bardzo bym chciala zebysmy my tak sie kochali.

Naprawde masz super z ta praca:D ja w sumie tez bym mogla pracowac z domu ale sie nie zgodzili dlatego jestem na zwolniniu :P

Co do wiatrakow tez to ostarnio przerabilam....

a reka noo to... trzymam kciuki zeby nie wrocilo... :D nic innego nie powiem bo mimo ze wiem z czym to sie je to nie zgadzam sie z takimi rzeczami o tak mlodych ludzi

A co do insemnacji noo to niech sie uda wczesniej :D a ja nie to niech sie uda za pierwszym podejsciem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:46

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa, ja też nastawiam się inseminację. Jakoś tak ułożyłam sobie plan działania w głowie. Trochę się pokrzyżował teraz, ale i tak jeszcze hsg muszę zrobić. Kolejki w szpitalach duże :/

Anna, mam jeszcze pytanie - czy androlog mówił Wam coś odnośnie częstotliwości współżycia? że np. przy małej ilości lepiej robić dłuższe 3-4 dniowe przerwy?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a który to Twój cs, że już myślisz o inseminacji?
    Niunqa nie ma to jak świadomość, że obok Ciebie jest dokładnie ta osoba, która powinna być i, że spędzicie razem życie:)

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Niunqa, ja też nastawiam się inseminację. Jakoś tak ułożyłam sobie plan działania w głowie. Trochę się pokrzyżował teraz, ale i tak jeszcze hsg muszę zrobić. Kolejki w szpitalach duże :/

Anna, mam jeszcze pytanie - czy androlog mówił Wam coś odnośnie częstotliwości współżycia? że np. przy małej ilości lepiej robić dłuższe 3-4 dniowe przerwy?
    Nie, nic nie mówił, a w tym cyklu kochaliśmy się codziennie albo i dwa razy dziennie od pojawienia się śluzu płodnego. Choc naturalnie nie wiem, czy to coś wniosło do rzeczy.

M@linka lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Mam betę :D

113,6 mlU/ml

Wg norm laboratorium to 4 tydzień (4 tyd. 10.2 - 708).

Aaaaaa, nie mogę, jestem w ciąży.
    A po wyniku bety da się coś powiedzieć czy wszystko ok? W sensie bez przyrostu?

Aniu gratulacje kochana, dużo zdrówka Ci życzę :)

AnnaKliwijska, Domcia23 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie z serii przykrych, ale chyba lepiej to wiedzieć.

Jesli zauważylabym krew na bieliźnie, co robie? Ide do najbliższej izby przyjęć czy do izby przyjęć szpitala, który ma oddział ginekologiczny? I oni mnie muszą przyjąć i zbadać, nawet jak to ultrawczesna ciaza?

A wczoraj wieczorem J. stwierdził, ze inaczej pachnie mi z buzi, ale ze niedawno mylam zeby, to wydawalo mi sie dziwne. I jak zapytalam czy metalicznie moze, to potwierdzil, ze tak, wlasnie taki! I do tego paliło mnie cały dzień w gardle, ale myslalam,ze to po wymiotowaniu, ale J. powiedzial, ze tak wyglada zgaga. Wiec kurde, to jest mega niesamowite, ze coś wielkości ziarenka maku ma taki wpływ na cały organizm.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy... Jesli sa to plamienia bez bolu i niepojacych sygnalow a Twoj lekarz przyjuje idziesz sobie do niego i musi Cie zbadac, tak naprawde w kazdej przychodni powinni zbadac Cie i dac leki, jesli jest to krwawienie tak jak ja mialam (juz przez wkladke mi przesiaklo) to bylam w szpitalu ginekologicznym na starynkiwicza (tam Cie przyjma o kazdej porze dnia bo ten szpital polozniczo-ginekologiczny) Ale tak naprawde to wszystko zalezy mie w 7 tygodiu odeslali ze spitala do innego bo oni mieli oddzial polozniczy ale bez lekarza dyzurujacego na ostrym.

Kolejna rzecz ze jesli nie ma wskazan (jesli wczesniej nie ronilas) to poki nie ma zarodka To Tylko Twoj lekarz prowadzacy podtrzma Ci ta ciaze... Bo na izbach przepisuja cos albo klada na patologie ciazy dopiero jak jest zarodek i to chyba z bijacym sercem. (to tak znajoma polozna mi mowila)

Selekcja naturalna nawet u nas musi byc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:18

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri, mam nadizeje,ze te informacje nie beda potrzebne. Tuż obok nas jest szpital czerniakowski, nie weim czy tam maja ginekologie, ale chyba w razie czego podejde tam i zobacze, co mi powiedza. Ja jeszcze nie mam swojego lekarza, dopiero 26 ide na pierwsza wizyte ;) W sumie musze sie dowiedziec, czy w ramach opieki w Medicover gdyby cos sie działo moge podjechac do jakiegokolwiek ginekologa bez umowienia wizyty.
    Ale to nie bedzie potrzebne.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze tak. Moja ciocia miala w luxmedzie wykupiona opieke to wiem ze jak zaczela krwawic to nie do szpitala a do nich jechala.

W Czerniakowskim wydaje mi sie ze tak jak w banacha jest ogolnie oddzial ginekologiczny ale ostrego dyzuru nie maja wiec i tak bys byla kierowana wlasnie tam na starynkiewicza. A powiem Ci ze tam bylam z "obslugi" zadowolona, przede mna bylo z 5 babeczek to nie cale pol godziny czekalam i naprwde porzadnie mnie zbadali. Wszystko dokladnie i ten chlopak co mial dyzur super o wszystkim mowil. Wiec jak cos bedzie sie dziac nastepnym razem (odpukac) To tam od razu pojade. Ty w sumie to jeszcze bedziesz miala w miare blisko na ten na Madalinskiego, to on ma mega dobra opinie jesli chodzi o utrzymwanie ciazy i w ogole :D wiec te dwa szpitale jak cos.

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

No i Anna, nasze wykresy już nie mają szans być identycznymi - melduję kolejny spadek temp, więc czekam kiedy łaskawie zacznie się potop.
    Póki co idę się przygotowywać i ogarniać wszystko do wyjazdu. Pewnie zniknę na jakiś tydzień, ale będę się starać Was podczytywać :)

ciri22, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wyjazdu Alicja :)

Ciri, dzięki za odpowiedź, obym nie musiała tego wszystkiego testować i sprawdzać. Zresztą - żadna z nas.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dokladnie choc jesli chodzi o ciaze to ja wole dmuchac na zimne. :P Wiesz ja sie smialam ze dziecko chcialo mi zaznaczyc swoja obecnosc i po to te plamienia zebym miala wczesniej usg zrobione :P

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dfziewczyny, troche wyjazd sie przedluzyl i widze dzieje sie tu

serdecznie gratuluje Aniu i zycze spokojnej ciazy!!:)

ja melduje 2 dzien cyklu, morelka zaczelysmy razem cykl, jaki masz dlugie? ;)

co do okresu, dostalam wczoraj i mega ale to mega mnie bolal brzuch, zawsze troche boli ale tak ze moge funkcjonowac, a wczorwaj przez 4 godziny mnie tak bolal ze myslalam ze po scianach bede chodzic, potem czulkam jakby macica mi chciala wypasc normalnie, nienawidze tego uczucia. do tego sporo skrzepow. zaczynam sie zastanawiac czy nie mam rproblemow z zagniezdzeniem?

od kiedy sie staramy mialam 3 takie okresy ze tak fest bolalo:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie z samym zagniezdzeniem a z utrzymaniem? Moze beta nie przyrasta tak jak trzeba? To by wyjasnialo cieni na tescie a potem ich brak, cien bo doszlo do zagniezdzenia i beta urosla test ja wylapal a potem spada nie ma cieni i dochodzi do samoporonienia w terminie @..

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - Ty przebadana jestes?

A przed chwilą był u mnie kurier kwiatowy z kwiatami od męża - zamówił wczoraj z pracy, jak zadzwoniłam z wynikami bety, ale widać w kwiaciarni mieli małą obsuwę ;p

alicjaaaa, ciri22, Klaudia N., KASIAG24 lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    czesc dfziewczyny, troche wyjazd sie przedluzyl i widze dzieje sie tu

serdecznie gratuluje Aniu i zycze spokojnej ciazy!!:)

ja melduje 2 dzien cyklu, morelka zaczelysmy razem cykl, jaki masz dlugie? ;)

co do okresu, dostalam wczoraj i mega ale to mega mnie bolal brzuch, zawsze troche boli ale tak ze moge funkcjonowac, a wczorwaj przez 4 godziny mnie tak bolal ze myslalam ze po scianach bede chodzic, potem czulkam jakby macica mi chciala wypasc normalnie, nienawidze tego uczucia. do tego sporo skrzepow. zaczynam sie zastanawiac czy nie mam rproblemow z zagniezdzeniem?

od kiedy sie staramy mialam 3 takie okresy ze tak fest bolalo:/

Ja w maju po tych niby pozytywnych testach też miałam krwawienie takie, że prawie straciłam przytomność i ból nie do zniesienia. Zlały mnie zimne poty, kręciło mi się w głowie. Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Badałam progestreon w poprzednim cyklu i wyszedł wysoki, więc lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby faszerować się lekami. A teraz? Powtórka z rozrywki. Cień na teście, a temp. w dół i aż się boję pomyśleć, co się będzie działo!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka szczęśliwa, po 3 tygodniach brania Euthyroxu 25mg moje TSH spadło z 3.8 do 1,6! :)

ciri22, alicjaaaa, arien lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka bo Ciebie nie ma na naszej podmuchowej liscie a sie udzielasz wiec chetnie Ci wpisze w raz z bobasem:P Robilas bete? Podaj termin pierwszego badania :D

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam! :)

12.07: HCG całkowite: 128,7 mIU/ml
    14.07: HCG całkowite: 390,8 mIU/ml
    19.07: HCG całkowite: 3331 mIU/ml

arien lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja w maju po tych niby pozytywnych testach też miałam krwawienie takie, że prawie straciłam przytomność i ból nie do zniesienia. Zlały mnie zimne poty, kręciło mi się w głowie. Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Badałam progestreon w poprzednim cyklu i wyszedł wysoki, więc lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby faszerować się lekami. A teraz? Powtórka z rozrywki. Cień na teście, a temp. w dół i aż się boję pomyśleć, co się będzie działo!

mnie to wlasnie zastanawia, teraz jeszcze sie wstrzymam z robieniem czegos, ale mysle czy we wrzesniu nie pojsc prywatnie do takiej fajnej pani gin co zajmuje sie tylko leczeniem nieplodnosci, znaczy sie skupia sie na tym

ciri to co mowisz moze byc prawda... :/
    AnnaKliwijska wrote:
    Klaudia - Ty przebadana jestes?

A przed chwilą był u mnie kurier kwiatowy z kwiatami od męża - zamówił wczoraj z pracy, jak zadzwoniłam z wynikami bety, ale widać w kwiaciarni mieli małą obsuwę ;p

gin mowil ze wszystko ok, 2 razy w tym roku nawet i zeby sdie starac, tsh w trakcie leczenia i tyle.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ