Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:fajie miec meza roman tyka, moj to taki romantyk jak z tylka... w sumie nie przeszkadza mi to, ale czasamji moglby sie wysilic
-
ciri moj to samo, jak mu nie powiesz tak nie wpadnie na to jakies kino romantyczne czy cos tez odpada, jedynie na spacery wieczorami lubi wspolnie chodzic ale zeby sie zachwycac pieknym niebem czy cos.... no coz, wole zeby taki byl niz falszywie mily lub sztuczny, moj ex kupyhwal mi na poczatku kwiaty bez okazji, pozniej po kilku latach jak sie poklucilismy ale to bylo wszsystko takie zeby mnie udob ruchac, to ja dziekuje
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja mam dylemat i proszę Was o pomoc, może któraś tak miała. Wracam z USG właśnie i mam opis "w jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk z widocznym ciałkiem żółtkowym. Jajnik lewy prawidłowy, jajnik prawy z dwoma ciałkami żółtymi".
Jak to możliwe, że mimo ciąży na jajniku są pęcherzyki i to na dodatek dwa? Dr mówi, że może miałam podwójną owu, ale ja się martwie, no bo chyba nie powinno ich tam być, a nawet jak są to dlaczego na jajniku dwa, a w macicy jeden? -
nick nieaktualnyDobra jeszcze raz chodzilo mi bardziej o to ze sie nie wchlonelo. Na forach masz wiele takich przypadkow ze jest jedno badz dwa po owulacji zostaja i ze na kolejnym usg juz ich nie ma bo sie wchlaniaja po prostu
pecherzyk to pozostalosc po jajeczku z ktorego masz dziecko wiec... musiala byc podwojna owulacja skoro sa DWAWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:52
-
ciri no w pazdzierniku chyba pewnie poczatkiem albo w polowie, my i tak chcielismy, a u nas dochodzi kwestia nazwiska , jesli nie wezmiemy przed urodzeniem malutka bedzie nosila nazwisko mojego exa bo nie minelo od uprawomocnienia wyroku trzysta iles tam dni...
-
nick nieaktualnyEjj Moja znajoma tak miala. Wskazujesz ze ojcem jest ten i ten mezczyzna i ze jego ma miec nazwisko i tyle. To tak samo jak ja, mam swoje panienskie ale dziecko bedzie mialo mojego G bo on jest ojcem. Co do nazwiska dziecka to wybierasz albo ojca albo swoje a ze Twoje to bylego meza noo to chyba jasne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:01
-
nick nieaktualnyNoo i przeciez jak bylo tak jak mowisz to bardzo duzo dzieci mialo by nazwisko obcej osoby bo ile dzieci sie rodzi w takich zwiazkach ze malzenstwem sa ale nie para, matka wskazuje ze ojcem jest kto inny i ze chce zeby dziecko nosilo nazwisko ojca. Ojciec sie chyba pod tym musi podpisac i sprawa zalatwiona.
A tez znam taki przypadek gdzie znajoma mojej mamy nie mogla sie rozwisc przez iles tam lat bo maz sobie wyjechal za granice, i nie chcial podpisac papierow potem sie nie stawil na jakiejs sprawie potem znow cos i w koncu po tych kilku latach batali sad wreszcie uznal ze on ma "obsrane" na nia i dal jej rozwod bez jego udzialu. I wtedy co? Tez dziecko ma nazwisko "ojca" Noo nie ma swojego biologicznego taty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto wtedy moglo zosgtac wydalone.
A co do blizniaczej nawet w dzisiejszych czasach sie zdarza ze w drugim trymestrze sie okazuje ze tych ktosiow jest dwojka Kilka takich sytuacji czytalam:) np ze raz na usg byla dziewczynka a raz chlopiec a potem sie okazalo ze nie zmienia plci dziecko tylko jest ich dwojka Choc wiadomo ze to mniej prawdopodobna wersja niz wydalone jajomonia_em lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Noo i przeciez jak bylo tak jak mowisz to bardzo duzo dzieci mialo by nazwisko obcej osoby bo ile dzieci sie rodzi w takich zwiazkach ze malzenstwem sa ale nie para, matka wskazuje ze ojcem jest kto inny i ze chce zeby dziecko nosilo nazwisko ojca. Ojciec sie chyba pod tym musi podpisac i sprawa zalatwiona.
A tez znam taki przypadek gdzie znajoma mojej mamy nie mogla sie rozwisc przez iles tam lat bo maz sobie wyjechal za granice, i nie chcial podpisac papierow potem sie nie stawil na jakiejs sprawie potem znow cos i w koncu po tych kilku latach batali sad wreszcie uznal ze on ma "obsrane" na nia i dal jej rozwod bez jego udzialu. I wtedy co? Tez dziecko ma nazwisko "ojca" Noo nie ma swojego biologicznego taty.
nie nie ciri to nie ejst tak wlasnie jesli nie minelo ustawow ponad trzysta iles tam dni od uprawomocnienia wyroku rozwodowego, przyjmuje sie , ze dziecko jest ex meza... chore wiem takie mamy prawo, i wtedy po urodzeniu musi miec nazwisko exa dopiero wnosi sie sprawe o zaprzeczenie ojcostwa z udzialem exa i ma sie papierek, ze nie jego dziecko i wtedy moze miec nazwisko ojca biologicznego kolezanka tak mam rozwodzi sie ale nie ma rozwodu dzieckmo urodzila w pazdzierniku i do marca mialo n azwisko exa, a mi po rozwodzie mowila tez o tym moja adwokatka, ze jedynie slub cywilny rozwiazuje problem i dziecko z automatu przyjum uje nazwisko meza a nie exa -
nick nieaktualnyA i jeszcze cos Ci powiem. Okres nie jest potrzebny po to zeby wydalic nie zaplodnione jajo. Podobno wiekszosc krwi z endometrium trafia do naszego krwioobiegu a nie na zawnatrz nas. Wiec nie trzeba krwawic zeby pozbyc sie jajeczka tak jak to ze krwawisz wcale nie oznacza ze mialas owulacje.