X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    fajie miec meza roman tyka, moj to taki romantyk jak z tylka... :P w sumie nie przeszkadza mi to, ale czasamji moglby sie wysilic :D
    Eh mam to samo. W poprzednim mi przeszkadzalo ze za bardzo byl i za bardzo na sile staral sie cos robic a w tym... hmmm kwiatki dostalam raz bo nie mial pomyslu na prezent dla mnie na urodziny :P albo kolacja jakas czy cos... nie gdzie tam :P Wypomnialam mu nawet ze jak juz wiedzial ze mamy dziecko to nawet wlasnie kwiatkow mi nie kupil czy czekolady i sloika ogorkow :D

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri moj to samo, jak mu nie powiesz tak nie wpadnie na to :D jakies kino romantyczne czy cos tez odpada, jedynie na spacery wieczorami lubi wspolnie chodzic :D ale zeby sie zachwycac pieknym niebem czy cos.... :D no coz, wole zeby taki byl niz falszywie mily lub sztuczny, moj ex kupyhwal mi na poczatku kwiaty bez okazji, pozniej po kilku latach jak sie poklucilismy ale to bylo wszsystko takie zeby mnie udob ruchac, to ja dziekuje :P

ciri22 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze tak ladnie mi wczoraj ta cytologie pobral ze nawet nie plamilam :D

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zapomnialam Wam napisac najprawdopodobniej w pazdzierniku bierzemy slub cywilny :-) datye musimy isc ustalic do usc :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie :D Ale to przed porodem? Powiem Ci ze ciotka moja brala w kwietniu a rodzila w lipcu to powiedziala ze zaluje ze przed porodem bo jej ciezko bylo :D brzuchol miala wielki

• monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam dylemat i proszę Was o pomoc, może któraś tak miała. Wracam z USG właśnie i mam opis "w jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk z widocznym ciałkiem żółtkowym. Jajnik lewy prawidłowy, jajnik prawy z dwoma ciałkami żółtymi".

Jak to możliwe, że mimo ciąży na jajniku są pęcherzyki i to na dodatek dwa? Dr mówi, że może miałam podwójną owu, ale ja się martwie, no bo chyba nie powinno ich tam być, a nawet jak są to dlaczego na jajniku dwa, a w macicy jeden?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze raz chodzilo mi bardziej o to ze sie nie wchlonelo. Na forach masz wiele takich przypadkow ze jest jedno badz dwa po owulacji zostaja i ze na kolejnym usg juz ich nie ma bo sie wchlaniaja po prostu :P

pecherzyk to pozostalosc po jajeczku z ktorego masz dziecko wiec... musiala byc podwojna owulacja skoro sa DWA :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:52

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri no w pazdzierniku chyba pewnie poczatkiem albo w polowie, my i tak chcielismy, a u nas dochodzi kwestia nazwiska , jesli nie wezmiemy przed urodzeniem malutka bedzie nosila nazwisko mojego exa bo nie minelo od uprawomocnienia wyroku trzysta iles tam dni...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj Moja znajoma tak miala. Wskazujesz ze ojcem jest ten i ten mezczyzna i ze jego ma miec nazwisko i tyle. To tak samo jak ja, mam swoje panienskie ale dziecko bedzie mialo mojego G bo on jest ojcem. Co do nazwiska dziecka to wybierasz albo ojca albo swoje a ze Twoje to bylego meza noo to chyba jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i przeciez jak bylo tak jak mowisz to bardzo duzo dzieci mialo by nazwisko obcej osoby bo ile dzieci sie rodzi w takich zwiazkach ze malzenstwem sa ale nie para, matka wskazuje ze ojcem jest kto inny i ze chce zeby dziecko nosilo nazwisko ojca. Ojciec sie chyba pod tym musi podpisac i sprawa zalatwiona.

A tez znam taki przypadek gdzie znajoma mojej mamy nie mogla sie rozwisc przez iles tam lat bo maz sobie wyjechal za granice, i nie chcial podpisac papierow potem sie nie stawil na jakiejs sprawie potem znow cos i w koncu po tych kilku latach batali sad wreszcie uznal ze on ma "obsrane" na nia i dal jej rozwod bez jego udzialu. I wtedy co? Tez dziecko ma nazwisko "ojca" Noo nie ma swojego biologicznego taty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:57

• monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Tylko pytanie co stało się z drugim jajkiem?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie okazac ze beda blizniaki i moze tego wcale nie byc widac teraz :P Ale bardziej prawdopodobne ze sie wchlonelo badz moglo usunac z jakims mikro plamieniem. Nie mialas jakiegos?

• monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no daj spokój, jakby miały być bliźniaki to już chyba w jamie macicy by było widać dwa, a nie jedno ;)
    Plamienia nie miałam. Przez sekundę tylko śluz kawa z mlekiem.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wtedy moglo zosgtac wydalone.

A co do blizniaczej nawet w dzisiejszych czasach sie zdarza ze w drugim trymestrze sie okazuje ze tych ktosiow jest dwojka :P Kilka takich sytuacji czytalam:) np ze raz na usg byla dziewczynka a raz chlopiec a potem sie okazalo ze nie zmienia plci dziecko tylko jest ich dwojka :D Choc wiadomo ze to mniej prawdopodobna wersja niz wydalone jajo :P

monia_em lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo i przeciez jak bylo tak jak mowisz to bardzo duzo dzieci mialo by nazwisko obcej osoby bo ile dzieci sie rodzi w takich zwiazkach ze malzenstwem sa ale nie para, matka wskazuje ze ojcem jest kto inny i ze chce zeby dziecko nosilo nazwisko ojca. Ojciec sie chyba pod tym musi podpisac i sprawa zalatwiona.

A tez znam taki przypadek gdzie znajoma mojej mamy nie mogla sie rozwisc przez iles tam lat bo maz sobie wyjechal za granice, i nie chcial podpisac papierow potem sie nie stawil na jakiejs sprawie potem znow cos i w koncu po tych kilku latach batali sad wreszcie uznal ze on ma "obsrane" na nia i dal jej rozwod bez jego udzialu. I wtedy co? Tez dziecko ma nazwisko "ojca" Noo nie ma swojego biologicznego taty.

nie nie ciri to nie ejst tak wlasnie :) jesli nie minelo ustawow ponad trzysta iles tam dni od uprawomocnienia wyroku rozwodowego, przyjmuje sie , ze dziecko jest ex meza... chore wiem takie mamy prawo, i wtedy po urodzeniu musi miec nazwisko exa dopiero wnosi sie sprawe o zaprzeczenie ojcostwa z udzialem exa i ma sie papierek, ze nie jego dziecko i wtedy moze miec nazwisko ojca biologicznego :) kolezanka tak mam rozwodzi sie ale nie ma rozwodu dzieckmo urodzila w pazdzierniku i do marca mialo n azwisko exa, a mi po rozwodzie mowila tez o tym moja adwokatka, ze jedynie slub cywilny rozwiazuje problem i dziecko z automatu przyjum uje nazwisko meza a nie exa :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, w poprzedniej ciąży miałam atrakcje, to i w tej muszę mieć :D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze cos Ci powiem. Okres nie jest potrzebny po to zeby wydalic nie zaplodnione jajo. Podobno wiekszosc krwi z endometrium trafia do naszego krwioobiegu a nie na zawnatrz nas. Wiec nie trzeba krwawic zeby pozbyc sie jajeczka tak jak to ze krwawisz wcale nie oznacza ze mialas owulacje.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojca i owszem wpisuje partnera tylko z nazwiskiem jest problem w urzedzie :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,24087,123154162,,urodzenie_dziecka_przed_uplywem_300_dni_od_rozwodu.html?v=2

dokladnie 300 dni musi minac od uprawomocnienia wyroku rozwodu

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri dzięki Ci dobra kobieto :*

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ