X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • zolla Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było, ale od czasu do czasu wpadam zajrzeć co u Was słychać. Po pierwsze gratuluję wszystkim dziewczynom, które ostatnio zobaczyły upragnione 2 kreseczki :)
    A mnie nurtuje od kilku jedna sprawa i nigdzie nie mogę znaleźć jasnej odpowiedz. Może Wy macie jakieś swoje spostrzeżenia, albo wiecie coś, czy przy takich upałach jak są teraz - (u nas jest chyba z 37st. a w nocy się spać prawie nie da bo też gorąco i nawet kołdra nie potrzebna, czy takie upały mogą wpływać na temperaturę, którą mierzymy rano? Ja mierzę akurat w pochwie.
    Któraś z Was wie może coś na ten temat? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ogolnie tylko to znalazlam:
    "Zbyt małe ilości hormonu mogą wskazywać poronienie, ciążę pozamaciczną (przyrost hCG jest wówczas o wiele wolniejszy), a także ciążę nie rozwijającą się prawidłowo. Kolejną możliwością tłumaczącą niskie stężenie hormonu we krwi jest zagnieżdżenie się dwóch zarodków (na przykład przy zabiegach in vitro), z których jeden obumiera. "

Podobno przy normalnym progesteronie a przy wolno przyrostajacej becie tez podaje sie luteine badz Dupha, poniewaz samo hcg nie utrzymuje ciazy tylko ona powoduje ze progeteron zamiast spadac przed @ zwieksza sie badz utrzmuje czyli jesli komus wolno przyrasta beta to bedzie mial kolo 12 dpo czy cos takiego za niski zeby utrzymac ciaze. z tego co pamietaam to nawet Gumisia miala podobnie, jej przyrastala beta ale za wolno i dlatego progesteron byl zle stymulowany do wzrostu, w tym cyklu w ktorym zaszla i utrzymala sie ciaza brala wlasnie luteine.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolla wrote:
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było, ale od czasu do czasu wpadam zajrzeć co u Was słychać. Po pierwsze gratuluję wszystkim dziewczynom, które ostatnio zobaczyły upragnione 2 kreseczki :)
    A mnie nurtuje od kilku jedna sprawa i nigdzie nie mogę znaleźć jasnej odpowiedz. Może Wy macie jakieś swoje spostrzeżenia, albo wiecie coś, czy przy takich upałach jak są teraz - (u nas jest chyba z 37st. a w nocy się spać prawie nie da bo też gorąco i nawet kołdra nie potrzebna, czy takie upały mogą wpływać na temperaturę, którą mierzymy rano? Ja mierzę akurat w pochwie.
    Noo i to roznie bywa ale podobno bardziej wplywa na temperature skory niz ciala wewnetrzna jesli jestes dobrze nawodniona powinna nie miec wplywu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Robiłam! :)

12.07: HCG całkowite: 128,7 mIU/ml
    14.07: HCG całkowite: 390,8 mIU/ml
    19.07: HCG całkowite: 3331 mIU/ml
    \

Zatem juz wpisuj na pierwszej stronie :D

Martka89 lubi tę wiadomość

• mkl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Aniu:) Oby wszystko było w jak najlepszym porządku:)

Ja w tym cyklu odpuszczam...nie mierze temp, nie obserwuje objawów nic dosłownie nic, owulacje mam zawsze w tych samych dniach mniej więcej więc nie potrzebuje do tego wykresów....mam już dość mierzenia temperatury, badania szyjki, obserwowania się....ODPUSZCZAM!

Oczywiście zostaje przy Nowennie, 30 sierpnia kończę odmawiać, zaufam Bogu, w jego ręce oddaję te całe starania, niech się dzieje wola Nieba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:56

ciri22, Klaudia N., alicjaaaa, KASIAG24, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam :D ja to wszystko zawsze chce na sile :P

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a luteina bez receptyn nie?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem ta bez recepty nie nadaje sie do celow ciazowych. Ma za niskie stezenie czy cos czy jest jakas inna...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Klaudia ogolnie tylko to znalazlam:
    "Zbyt małe ilości hormonu mogą wskazywać poronienie, ciążę pozamaciczną (przyrost hCG jest wówczas o wiele wolniejszy), a także ciążę nie rozwijającą się prawidłowo. Kolejną możliwością tłumaczącą niskie stężenie hormonu we krwi jest zagnieżdżenie się dwóch zarodków (na przykład przy zabiegach in vitro), z których jeden obumiera. "

Podobno przy normalnym progesteronie a przy wolno przyrostajacej becie tez podaje sie luteine badz Dupha, poniewaz samo hcg nie utrzymuje ciazy tylko ona powoduje ze progeteron zamiast spadac przed @ zwieksza sie badz utrzmuje czyli jesli komus wolno przyrasta beta to bedzie mial kolo 12 dpo czy cos takiego za niski zeby utrzymac ciaze. z tego co pamietaam to nawet Gumisia miala podobnie, jej przyrastala beta ale za wolno i dlatego progesteron byl zle stymulowany do wzrostu, w tym cyklu w ktorym zaszla i utrzymala sie ciaza brala wlasnie luteine.

Na bank powiem o tym przy kolejnej wizycie, bo może w tym też tkwi problem?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolla wrote:

Patrząc na siebie, nie ma znaczenia. Dzisiaj jest np. tak samo gorąco jak wczoraj, czy dwa dni temu kiedy rano miałam temp. 36,86, a dzisiaj 36,48, więc moim zdaniem nie ma wpływu.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie dotarło, że jak skończył mi się pierwszy,darmowy abonament na OF, to stwierdziłam, że nie wykupuję, bo "przecież szybko się uda". Dzisiaj dobiję do 100 pkt i znowu mi aktywują... Jakieś to przygnębiające

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co? nie ma tego wprost napisanego ze trzeba podac ale to na logike, skoro cos jest z beta nie tak a ona odpowiada za pobudzanie progesteronu (a tu wszystkie zrodla tak podaja) to chyba jesne ze jesli ktos startowal z progesteronem w 7 dpo w szczycie np z 12, i to wystarczylo do zagniezdzenia a beta sie ociaga to za nim ona wzrosnie na tyle zeby dac kopniaka progestoronowi to on spadnie na takie dno ze wywola @. Jesli np ktos startowal z wartoscia 20 to ma np szanse utrzymac do tego 5 tygodnia ta ciaze.
    A potem mi sie wlasnie przypomnialo ze Gumisia miala dobry progesteron ale bala sie strasznie robic bety czy przyrost bedzie odpowiedni bo wlasnie on powodowal u niej poronienia. Dlatego dostala stymulacje progesteronem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Właśnie do mnie dotarło, że jak skończył mi się pierwszy,darmowy abonament na OF, to stwierdziłam, że nie wykupuję, bo "przecież szybko się uda". Dzisiaj dobiję do 100 pkt i znowu mi aktywują... Jakieś to przygnębiające
    Wow za co Ty zdobylas tyle punkciokow?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze przypomnialam sobie jedna rzecz, jak jeszcze sie staralam czytalam duzo wlasnie o tym progesteronie i lekach, i dziewczyny pisaly ze czesta praktyka lekarzy jest taka ze po jednym poronieniu daja wlansie progesteron tak w razie czego bez zadnych badan (noo jak wiadomo lepiej miec za wysoki niz za niski do staran) i wiecie jak nastepna sie utrzyma to maja z grzywki a jak nie to dopiero robia jakies badania.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia no endo Ci mówiła,że czasem wysokie TSH przyczynia się do poronienia, więc kto wie, czy nie to jest przyczyną...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wow za co Ty zdobylas tyle punkciokow?

Za każdym razem, jak wykres kończy się @, to program pyta, czy udostępnić go w galerii wykresów. Za każde udostępnienie dostajesz 20 pkt.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... a ja udostepnilam i nie dostalam zadnych punktow za kilka wykresow!!! Wrrr tylko za zdjecia testow mam.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ej... a ja udostepnilam i nie dostalam zadnych punktow za kilka wykresow!!! Wrrr tylko za zdjecia testow mam.

A ja właśnie nie wiem, jak się dodaje zdjęcia testów?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzisz w galerie testow, potem pokaz ostatnie 50 i na gorze masz przycisk dodaj zdjecie.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Klaudia - Ty przebadana jestes?

A przed chwilą był u mnie kurier kwiatowy z kwiatami od męża - zamówił wczoraj z pracy, jak zadzwoniłam z wynikami bety, ale widać w kwiaciarni mieli małą obsuwę ;p

fajie miec meza roman tyka, moj to taki romantyk jak z tylka... :P w sumie nie przeszkadza mi to, ale czasamji moglby sie wysilic :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ