X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam o żadnym "grzebaniu" nie myślę tylko może po wizycie w wc np przy siku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:25

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu...

Bete lekarka kazała mi zrobić 10dpo by odstawić lutkę ale ja wolę poczekać na wszelki do 11 dop (to wypada w czwartek).

Normalne cykle mam zazwyczaj ok 30-32 dniowe z fazą lutealną 12-13 dni...

W lipcu robiłam betę 15 dpo i 17dpo (tu wartośc bety się podwoiła nawet z malutką nawiązką) i chyba 19dpo, bo wtedy po przebudzeniu temperatura mi spadła z 37 na 36,7 i coś mnie tknęło, że jest coś nie tak jednak i nie myliłam się - przyrost bety był już ok. 14% a na drugi dzień plamienie a później @ rozkręciła się na dobre i po ptokach...

natomiast wczesniej w styczniu beta po dwóch sikaczach z bladziochem (15dpo i 20 dpo) byla zrobiona dopiero 21 dpo i druga była już z nieprawidlowym przyrostem

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ; (
    To czekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie. A ile się staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, przepraszam... senność mnie zmogła, spałam prawie godzinę :)

Ciri, to już teraz Cię rozumiem ;) Ja się kierowałam, myśląc o pierwszej fazie tym, że temperatura 36,6, ale już w sumie nieważne.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero. Ja mam zawsze sucha wkladke.

Uwaga marudze.... Pojechalam specjalnie sie zapisac na usg do przychodni bo dodzwonic sie nie moglam i co sie okazalo? Ze ciezarne przyjezdzaja na pale w godzinach gdy lekarz przyjmuje (czyli wtorki od 15-17) i sa przyjmowane poza zapisami... Noo wkurwic sie mozna to w przyszlym tygodniu mam dwa usg ;p we wtorek i czwartek... Bede mogla chociaz dwa zdjecia porownac na nfz i prywatne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm, dobra organizacja, nie ma co :/
    U mnie w ogóle nie ma czegoś takiego, że wizyta osobno i usg osobno. Ale może to tylko w mojej przychodni?

Baronowa, bardzo szanuję to, co napisałaś na czarownicach w tej drażliwej dyskusji :) W sensie o chrzcie i tym "co ludzie powiedzo"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:34

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam gdzie indziej usg gdzie indziej bo w mojej przychodni nie ma specjalisty od usg albo sprzetu. Nie wazne powiedzieli ze tak duzej ciazy oni nie badaja (usg) ale to mowie na nfz... A mam prenatala na czwartek przyszly na wizycie z usg prywatnie. Pierwszy raz ide do tego goscia. To bede miala porownanie zdjec i potem zdecyduje czy na nfz isc na polowkowe czy prywatnie.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od września 2014 r...tak porządnie z mierzeniem tempki, obserwacją i wyznaczaniem owu i oprócz dwóch cb nic dobrego w tej kwestii nas nie spotkało...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Ci powiem, że prywatnie, bo więcej rzeczy zobaczycie ;)
    Nam włączał w którymś momencie dopplera, żeby zobaczyć wszystkie przepływy, przełączał na 3d i 4d, żeby można było w kolorze trochę dziecko pooglądać. Każdy narząd z osobna się ogląda itd.
    O ile prenatalne z 13 tygodnia wspominam tak dość... zwyczajnie (choć to ważne badanie, bo oceniają te wszystkie przezierności), to połówkowe magiczne było ^^ Poza faktem, że się nastawiałam na dziewczynkę, gin pokazał "armatkę i kuleczki", a ja w ryk :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:

Ciri, to już teraz Cię rozumiem ;) Ja się kierowałam, myśląc o pierwszej fazie tym, że temperatura 36,6, ale już w sumie nieważne.
    Czy to znaczy ze nie jestem tu mile widziana ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Czy to znaczy ze nie jestem tu mile widziana ?
    What the kurwa fuck o.O?? Kto tak napisał i gdzie?

Miałyśmy po prostu z Ciri rozbieżności odnośnie tego, co każda bierze za pierwszą fazę i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    Już Ci powiem, że prywatnie, bo więcej rzeczy zobaczycie ;)
    Nam włączał w którymś momencie dopplera, żeby zobaczyć wszystkie przepływy, przełączał na 3d i 4d, żeby można było w kolorze trochę dziecko pooglądać. Każdy narząd z osobna się ogląda itd.
    O ile prenatalne z 13 tygodnia wspominam tak dość... zwyczajnie (choć to ważne badanie, bo oceniają te wszystkie przezierności), to połówkowe magiczne było ^^ Poza faktem, że się nastawiałam na dziewczynkę, gin pokazał "armatkę i kuleczki", a ja w ryk :P
    Blahahaha nie zle. Noo ja bym plakac nie plakala ;p ale tez ta przychodnia to jedyna do ktorej wysylaja wszystkie baby z okolicy bo to specjalistyczna wiec tez moze byc tak ze urzadzenia maja dobre. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    What the kurwa fuck o.O?? Kto tak napisał i gdzie?
    Zgadzam sie z Dawna kto i gdzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak odebrałam z wypowiedzi, ale spoko mam jakieś zmiany nastroju przed @ wiec na pewno widzę zło tam gdzie go nie ma :( przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepraszaj :* Czy pms czy ciąża, to przewrażliwienie wiadomka ;) Ja przez megawkurwa, jaki był pierwszym, choć nieświadomym, objawem ciążowym z synkiem, straciłam pracę :P

Btw, jak ma na imię Twoja córka :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy pierwszy raz sie poklocilam porzadnie z G. Pms jak ta lala od 5dpo. Nigdy wczesniej yak nie mialam.

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie rzadziej występujące, fajnie ^^
    Tak patrząc na imiona ogólnie, to im dłużej żyję, tym więcej imion mi się źle kojarzy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:53

Jedna z wielu ...., ciri22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr noo i znow z zusem musze sie meczyc... Nie mam ubezpieczenia... Noo kurwa jak bedac na l4 i odprowadzajac skladki moge nie miec ubezpieczenia... Noo jak?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga bede sie chwalic! :) ale dorwalam prezent dla tejprzyjaciolki:)
    JARAM SIE NIM JAK MARZANNA NA WIOSNE!:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78e9445b273d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54d72ce80d60.jpg
    to duze to taka mata/kolderka/rozek mozna dac to do lozecvzka i do tego poduszeczka i na niej bedzie naszyte ZUZIA :) i ten napis bedzie z tego fioletowego lub rozowego w te drobne kropki <3

zgadnijcie ile za to zaplace!

M@linka lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ