X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam o żadnym "grzebaniu" nie myślę tylko może po wizycie w wc np przy siku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:25

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu...

Bete lekarka kazała mi zrobić 10dpo by odstawić lutkę ale ja wolę poczekać na wszelki do 11 dop (to wypada w czwartek).

Normalne cykle mam zazwyczaj ok 30-32 dniowe z fazą lutealną 12-13 dni...

W lipcu robiłam betę 15 dpo i 17dpo (tu wartośc bety się podwoiła nawet z malutką nawiązką) i chyba 19dpo, bo wtedy po przebudzeniu temperatura mi spadła z 37 na 36,7 i coś mnie tknęło, że jest coś nie tak jednak i nie myliłam się - przyrost bety był już ok. 14% a na drugi dzień plamienie a później @ rozkręciła się na dobre i po ptokach...

natomiast wczesniej w styczniu beta po dwóch sikaczach z bladziochem (15dpo i 20 dpo) byla zrobiona dopiero 21 dpo i druga była już z nieprawidlowym przyrostem

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ; (
    To czekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie. A ile się staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, przepraszam... senność mnie zmogła, spałam prawie godzinę :)

Ciri, to już teraz Cię rozumiem ;) Ja się kierowałam, myśląc o pierwszej fazie tym, że temperatura 36,6, ale już w sumie nieważne.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero. Ja mam zawsze sucha wkladke.

Uwaga marudze.... Pojechalam specjalnie sie zapisac na usg do przychodni bo dodzwonic sie nie moglam i co sie okazalo? Ze ciezarne przyjezdzaja na pale w godzinach gdy lekarz przyjmuje (czyli wtorki od 15-17) i sa przyjmowane poza zapisami... Noo wkurwic sie mozna to w przyszlym tygodniu mam dwa usg ;p we wtorek i czwartek... Bede mogla chociaz dwa zdjecia porownac na nfz i prywatne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm, dobra organizacja, nie ma co :/
    U mnie w ogóle nie ma czegoś takiego, że wizyta osobno i usg osobno. Ale może to tylko w mojej przychodni?

Baronowa, bardzo szanuję to, co napisałaś na czarownicach w tej drażliwej dyskusji :) W sensie o chrzcie i tym "co ludzie powiedzo"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:34

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam gdzie indziej usg gdzie indziej bo w mojej przychodni nie ma specjalisty od usg albo sprzetu. Nie wazne powiedzieli ze tak duzej ciazy oni nie badaja (usg) ale to mowie na nfz... A mam prenatala na czwartek przyszly na wizycie z usg prywatnie. Pierwszy raz ide do tego goscia. To bede miala porownanie zdjec i potem zdecyduje czy na nfz isc na polowkowe czy prywatnie.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od września 2014 r...tak porządnie z mierzeniem tempki, obserwacją i wyznaczaniem owu i oprócz dwóch cb nic dobrego w tej kwestii nas nie spotkało...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Ci powiem, że prywatnie, bo więcej rzeczy zobaczycie ;)
    Nam włączał w którymś momencie dopplera, żeby zobaczyć wszystkie przepływy, przełączał na 3d i 4d, żeby można było w kolorze trochę dziecko pooglądać. Każdy narząd z osobna się ogląda itd.
    O ile prenatalne z 13 tygodnia wspominam tak dość... zwyczajnie (choć to ważne badanie, bo oceniają te wszystkie przezierności), to połówkowe magiczne było ^^ Poza faktem, że się nastawiałam na dziewczynkę, gin pokazał "armatkę i kuleczki", a ja w ryk :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:

Ciri, to już teraz Cię rozumiem ;) Ja się kierowałam, myśląc o pierwszej fazie tym, że temperatura 36,6, ale już w sumie nieważne.
    Czy to znaczy ze nie jestem tu mile widziana ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Czy to znaczy ze nie jestem tu mile widziana ?
    What the kurwa fuck o.O?? Kto tak napisał i gdzie?

Miałyśmy po prostu z Ciri rozbieżności odnośnie tego, co każda bierze za pierwszą fazę i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    Już Ci powiem, że prywatnie, bo więcej rzeczy zobaczycie ;)
    Nam włączał w którymś momencie dopplera, żeby zobaczyć wszystkie przepływy, przełączał na 3d i 4d, żeby można było w kolorze trochę dziecko pooglądać. Każdy narząd z osobna się ogląda itd.
    O ile prenatalne z 13 tygodnia wspominam tak dość... zwyczajnie (choć to ważne badanie, bo oceniają te wszystkie przezierności), to połówkowe magiczne było ^^ Poza faktem, że się nastawiałam na dziewczynkę, gin pokazał "armatkę i kuleczki", a ja w ryk :P
    Blahahaha nie zle. Noo ja bym plakac nie plakala ;p ale tez ta przychodnia to jedyna do ktorej wysylaja wszystkie baby z okolicy bo to specjalistyczna wiec tez moze byc tak ze urzadzenia maja dobre. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    What the kurwa fuck o.O?? Kto tak napisał i gdzie?
    Zgadzam sie z Dawna kto i gdzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak odebrałam z wypowiedzi, ale spoko mam jakieś zmiany nastroju przed @ wiec na pewno widzę zło tam gdzie go nie ma :( przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepraszaj :* Czy pms czy ciąża, to przewrażliwienie wiadomka ;) Ja przez megawkurwa, jaki był pierwszym, choć nieświadomym, objawem ciążowym z synkiem, straciłam pracę :P

Btw, jak ma na imię Twoja córka :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy pierwszy raz sie poklocilam porzadnie z G. Pms jak ta lala od 5dpo. Nigdy wczesniej yak nie mialam.

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie rzadziej występujące, fajnie ^^
    Tak patrząc na imiona ogólnie, to im dłużej żyję, tym więcej imion mi się źle kojarzy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:53

Jedna z wielu ...., ciri22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr noo i znow z zusem musze sie meczyc... Nie mam ubezpieczenia... Noo kurwa jak bedac na l4 i odprowadzajac skladki moge nie miec ubezpieczenia... Noo jak?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga bede sie chwalic! :) ale dorwalam prezent dla tejprzyjaciolki:)
    JARAM SIE NIM JAK MARZANNA NA WIOSNE!:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78e9445b273d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54d72ce80d60.jpg
    to duze to taka mata/kolderka/rozek mozna dac to do lozecvzka i do tego poduszeczka i na niej bedzie naszyte ZUZIA :) i ten napis bedzie z tego fioletowego lub rozowego w te drobne kropki <3

zgadnijcie ile za to zaplace!

M@linka lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ