X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podobno (nie wiem ile w tym prawdy) wlasnie sperma rozluznia miesnie pochwy i macicy, dlatego niektorzy lekarze mowia ze seks podczas okresu nas rozluznia a sama sperma ma wlasciwosci znieczulajace...

Noo to znaczy ze taka szkola rodzenia, bo moja ciotka miala to samo na pierwszych zajeciach :D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Przegiełyście dziś, ja siedzę w pracy a Wy tu walicie takie ciekawe tematy!
    My mamy imiona dawno wybrane "po kimś" Karinka i Maksym.

Fionka myślę, że usuną to co trzeba i będziesz na "czysto".

a na usg szukali pod tym kontem czy przy zwykłym usg wyszło? Pytam, bo mi lekarz powiedział przy badaniu, że podejrzewa, ale w usg inny lekarz nie cwiedząc o podejrzeniu nic nie widział.

Wyszlo przy zwyklym USG. Mialam kontrole wzrostu pecherzykow, a ze trafilam akurat na jakiegos specjaliste od USG, to ona sie dopatrzyla za pierwszym razem i teraz powtorzyla... Inni nic nie widzieli.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    haha:) noo moja mama tez mowi ze max miesiac i powinnam zaczac czuc malucha, po tym usg to najbardziej wyczekiwana rzecz :)

Noo ja widze wlasnie ze brzuszek sie zaokragla nizej tam nad majtkami mniej wiecej a na gorze gdzie wczesniej mialam bęben zwiazany z woda ktora w poczatkach ciazy zatrzymywalam zaczyna spadac.
    Niekoniecznie. Ja czułam bardzo późno bo dopiero w 19 tygodniu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wyszlo przy zwyklym USG. Mialam kontrole wzrostu pecherzykow, a ze trafilam akurat na jakiegos specjaliste od USG, to ona sie dopatrzyla za pierwszym razem i teraz powtorzyla... Inni nic nie widzieli.
    Mam nadzieje ze się myli

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    oj odbierasz mi nadzieje :( :P Noo ale tez sama czytalam ze najwiecej kobiet w pierwszej ciazy to czuje po 20 tygodniu ruchy...

• Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam pierwsze smyrnięcia tydzień temu :), więc nie ma reguły. Chociaż lekarz mówił, że mogę poczuć szybko właśnie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

w pierwszej ciazy z reguly czuje sie je znacznie pozniej tak ok 20 tyg czasami po 20... w kolejnych juz znacznie wczesniej ja w 16 tyg pierwsze smyrniecie poczulam , ale tu zbaczenie ma tezz figura mamy, jesli ejstes szczuplusinka wiadomo ze szybciej poczujesz jak masz troche tlkuszczyku moze to byc troche pozniej no i lozysko jak jest ulozone tez zalezy :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24, no właśnie lekarz mi już wcześniej mówił, że mogę szybciej poczuć, bo szczupła jestem :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona - co by to nie było, mam nadzieję i trzymam kciuki, że przy zabiegu uporządkują Ci tam wszystko i to będzie milowy krok w stronę ciąży.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Fiona - co by to nie było, mam nadzieję i trzymam kciuki, że przy zabiegu uporządkują Ci tam wszystko i to będzie milowy krok w stronę ciąży.

Tez mam taka nadzieje, ze w koncu cos ruszy. Moze zabieg w polaczeniu ze stymulacja po nim (ze wzgledu na PCO) pomoga i wreszcie stanie sie cud...

ciri22, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Tez mam taka nadzieje, ze w koncu cos ruszy. Moze zabieg w polaczeniu ze stymulacja po nim (ze wzgledu na PCO) pomoga i wreszcie stanie sie cud...
    Właśnie taki sam był mój pomyślunek. Ze z jakichś powodów do tej pory się nie udało. Więc to dobrze, że Ci tam zajrzą i sprawdzą, co i jak. Jak wszystko będzie ok - to tylko się cieszyć i może to też psychicznie pomoże. Jak nie - to to wyleczą i to może być klucz do sukcesu.
    Mam nadzieję, że inofem Ci pomoże. A przypomnij mi, proszę, Ty masz regularne cykle? Bo wyglą∂a na to, że moim złotym połaćzeniem byla metformina +inofolic (choc tak jak mowie - nie moge tego na 100% stwierdzic, bo zaszlam w 3 cyklu takiego polaczenia, wiec nie wiem czy to przypadek czy dzialanie lekow).

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    KASIAG24, no właśnie lekarz mi już wcześniej mówił, że mogę szybciej poczuć, bo szczupła jestem :)

Yeah! jezeli to prawda to tez szybciej poczuje ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia bardzo mozliwe :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki:) Miziam je telepatycznie, może się zarażę:D

Wy obserwujecie brzuszki, a śluz:) będę się wtrącała Wam tu ni z gruszki ni z pietruszki:).

Mój śluz dalej rozciągliwy, ale z białym. Idziemy teraz oglądać mieszkanie, a potem biorę męża w obroty. Trzymajcie kciuki!

Baronowa_83, Jedna z wielu ...., AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz trzymam ;D aaaaaaa ;D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Właśnie taki sam był mój pomyślunek. Ze z jakichś powodów do tej pory się nie udało. Więc to dobrze, że Ci tam zajrzą i sprawdzą, co i jak. Jak wszystko będzie ok - to tylko się cieszyć i może to też psychicznie pomoże. Jak nie - to to wyleczą i to może być klucz do sukcesu.
    Mam nadzieję, że inofem Ci pomoże. A przypomnij mi, proszę, Ty masz regularne cykle? Bo wyglą∂a na to, że moim złotym połaćzeniem byla metformina +inofolic (choc tak jak mowie - nie moge tego na 100% stwierdzic, bo zaszlam w 3 cyklu takiego polaczenia, wiec nie wiem czy to przypadek czy dzialanie lekow).

Teraz mam regularne w miare, bo przyjmuje duphaston. Wczesniej byly w caly swiat, ale nie dluzsze niz 50 dni.
    Metformine biore juz od ponad miesiaca, a teraz w PL zakupilam inofem, ale jeszcze nie zaczelam pic. Licze, ze to + zabieg pomoze...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki:) Miziam je telepatycznie, może się zarażę:D

Wy obserwujecie brzuszki, a śluz:) będę się wtrącała Wam tu ni z gruszki ni z pietruszki:).

Mój śluz dalej rozciągliwy, ale z białym. Idziemy teraz oglądać mieszkanie, a potem biorę męża w obroty. Trzymajcie kciuki!
    Mój tez rozciagliwy;) tez na wszelki wypadek seks byl. Może sie lekarz pomylil i jednak jakies owu sie trafi;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksik seksik tu i tam bo nigdy nic nie wiadomo :D

• Iriss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chodzi mi od wczoraj po głowie imię Szymon Szymek, Szymuś) i wyzbyć się go nie mogę :P

Baronowa każda chwila dobra :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze sam sobie syn juz wybral?

A ja niestety zjadlam dobre jajko ale jak juz wracalo takie wspaniale nie bylo.. zaczynam sie zastanawiac czy jedzenie czegokolwiek przed 18 w ogole ma jakis sens? o.O

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ