Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNoo ja niestety znajomych ze wspanialymi dziecmi nie mam ;p wszyscy albo w drodze albo raczej ja raka matka nie chcialabym byc wiec w sumie ufam mamie ;p ale wiadomo jest kilka rzeczy ktore przez te lata sie zmienily i ja bym osobisci to inaczej zrobila. ;p jej musze sie na polowkowe zapisac bo dlugie terminu u tego goscia co bylam ostatnio sa zapisy. Jak myslicie na ktory tydzien? Bo np na prenatalne mowi zaby jednak blizej 13 t przychodzi a nawet pod koniec a nie na poczarku terminow prenatalnych (nie wiem ile to jest 10?11t? A jak jest z polowkowym?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja bym nie czekala i sie nie fatygowla po nia. nawet jakby byla 10 metrow ode mnie. moze mialaby kare jakby przyjechala policja i musiala wstawic nowa szybe k*wa glupia.
baronowa pieknie! czekam!
ja chyba jutro na bete;) -
nick nieaktualny
-
Klaudia, też bym wywaliła jej szybę, może by ją to cos nauczyło...
Ciri, ja idę 20t0d , wstępnie miałam iśc 19t3d ale coś lekarzowi wypadło i przełożyli mi. Ja po prenatalnych dostałam z wynikami takie info keidy najwcześniej połówkowe robić, a kiedy usg 30tygodnia -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! mam kolejne może dziwne pytanie, ale wyczytałam ostatnio, że podobno przy staraniach si lepiej używać podpasek niż tamponów w czasie okresu.... Ja już od dawna używam tylko tamponów, ale faktycznie też od jakiegoś czasu zauważyłam np mniejszą ilość śluzu płodnego - a one podobno mogą m.in. tak właśnie działać.
Czego wy używacie? -
nick nieaktualny
-
Iriss ale masz figurke babo!! ja bym wolala miec mneijszy brzuszek mniej na wadze , a wygladem juz pasuje pod foke:D tak sobie "czlapie" nie wiem jak to bedzie na koncowce w tyg Wam pokaze jak my rosniemy
zolla ja od zawsze tamponow uzywalam, i tez nigdy nie slyszalam o jakims wplywie
ciri moj gin mowil ze polowkowe PO 20 tyg wczesniej nie ma sensu robic, a i tak zrobil takie ze pozal sie Boze
apropo tego incydentu, ja nie jestem z "tych" ludzi zeby odarzu wyboijac szybe, aczkolwiek gdyby baby nie byl;o na widoku napewno bym tak zrobila bez chwili zastanowienia wystarczy, ze caly pasaz slyszal , mysle, ze to etz ja czegos nauczy -
nick nieaktualny
-
Baronowa, aaaaaaa ,nie wierze :D:D:D Trzymam kciuki, cudnie!
Na babsko od zostawienia dziecka brak słów, naprawdę, pani z miejsca powinna dostac gigantyczny mandat albo niebieska karte, bo skoro tak OCZYWISTEJ rzeczy nie przestrzega, to co dopiero rzeczy o mniejszych niuansach ;/
Dawanie nieproszonych rad i uwag, to dla mnie jeden z największych grzechów ludzkości. Nastawiam się już, że na czas ciąży i potem wychowywania dziecka nieźle się nasłuchamy, bo ja jestem wege (dla dziecka nie zaczniesz jesz mięska, juz milion razy to słyszałam?), do tego zamierzam długo karmić piersią i wychowywać dziecko w duchu rodzicielstwa bliskości (wiec juz słysze to: nie nos, bo sie przyzwyczai itp.). -
AnnaKliwijska, spoko ja już słyszałam, że powinnam się przemóc i wprowadzić nabiał (WTF?) dla dziecka... Ja mam nietolerancję glutenu i laktozy...z nabiału jem tylko ser żółty.. Wapń w organizmie mam na idealnym poziomie bo np jem migdały żeby to jakoś zastapić . No ale muszę się przemóc, bo jak ja później mam zamiar karmić i nie pić sama mleka? hehehe
Czytałam kiedyś, że ciężarne nie jedzące mięsa, mają bardzo dobre wyniki, sam fakt że soczewica, ciecierzyca i inne rzeczy dostarczają białka do organizmu. Dzieci tych kobiet też są zdrowe i w żaden sposób to się nie odbija - no bo przecież i kobieta, która je wszystko może mieć problemy... Takie durne gadanie ludzi i nei trzeba się przejmować
Moja dzisiejsza dawka witaminek zaraz będzie, bo idę robić sok: burak, marchew, seler, pietruszka, cytryna . Niestety do mleka sie nie przemogę, bo biegunka i bóle teraz to ostatnie czego chcę -
nick nieaktualny
-
Mnie w ogóle śmieszy fakt uważania, że dieta mięsna jest zdrowsza tylko dlatego,ze ktoś je mięso, ale poza tym i tak gówniano się odżywia. No, ale je mięso, więc nap ewno jest zdrowszy niż ja, bo ja mam same braki.
Ale tak, nie mam zamiaru się przejmować. Zaczęłam tylko jęść ryby, ze względu na ważność kwasu omega 3. -
nick nieaktualny