X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha, ale nie ma co robic bety przed sroda, bo to dopiero bedzie 12dpo?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja slyszalam ze juz 10dpo mozna by zrobic. Chodzi mi o to zeby w razie czego moc cos zdzialac isc do gina i w ogole. Juz chyba wspominałam jakie sa moje podejrzenia i chcialam ten cykl rozegrać inaczej;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mozna mnie sikaniec wyszedl 10dpo ale to wszystko zalezy od zagniezdzenia i jednak wiekszosci dopiero wychodzi ladnie w dniu spodziewanej miesiaczki, wiec do srody bym na spokojnie czekala :P

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula - mój szczęśliwy był ślicznie rosnący, fajnie mi też wyszedł progesteron.

Klaudia - ufaj swojej intuicji. Spróbuj w tym cyklu taką strategię, jak nie, kobminuj dalej. Przecież to nic nie kosztuje (np, prócz bety i testów), a być może coś wykryjesz. Jedyne co, to uwazaj, zeby nie zapedzic sie tym w jakas paranoje.

J. narobił tonę pankejków i teraz umieramy z objedzenia ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest jakakolwiek szansa, że kłucie jajnika, czasami intensywne już po owulacji nie oznacza czegoś złego?:( mam czarne myśl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ktoregos razu po owulacji jajnik bolal az do okresu caly czas bez przerwy tak bardzo ze myslalam ze mam jakas cholerna torbiel, ale lekarz to wykluczyl...

A jak wyszedl mi cien na tescie to pierwsze bylo ze pozamaciczna skoro okres mega skapy, ale nie, nie wiadomo od czego to bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zaczynam się martwić tym jajnikiem:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie pamietam jak bylo w ciazy... wiem ze cos mnie bolalo ale nie wiem czy jajniki czy macica jakos kilka dni przed terminem @ a przed sama @ nic, ale nie zaznaczalam wtedy na wykresie wiec na 100% Ci nie powiem

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolały cały czas jajniki , w sensie mocno je czułam. Wg mnie to normalne (niezależnie czy ciąża czy nie), one produkują teraz hormoniki, to i się je czuje.
    No, chyba ze ból jest nie do wytrzymania, to inna sprawa.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy mi na tej becie bo w razie czegp mam cos na podkladke jakis dowod a tak to nic. Troche panikuje przez cien co ostatnio byl
    Niby po czasie ale nigdy na tym teście go nie mialam

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza. Nawet na sile nie mam żadnych objawów. Niczego;) taki smutny ten mój wykres;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 13:41

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. jestem tu nowa. czekam na @ po nie udanym pierwszym podejsciu do inv :(. zastanawiam sie jak sie najlepiej przygotowac do drugiego podejscia.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka, trzymam kciuki, ale niestety nie udziele praktycznych porad.

Kinga i dobrze, zaufaj intuicji, przecież to nic nie szkodzi sprawdzić.

7v8rikgni12rlaff.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki AnnaKliwijska, moze ktos inny cos podrzuci. rozmyslam jak to dalej bedzie :)
    Tobie gratuluje :)

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    oki AnnaKliwijska, moze ktos inny cos podrzuci. rozmyslam jak to dalej bedzie :)
    Tobie gratuluje :)
    Dziękuję - poszukaj tutaj wątku dla starających sie właśnie z pomocą inseminacji czy in vitro, tam na pewno znajdziesz mnóstwo praktycznych rad i wsparcia od koleżanek, które przechodzą to samo.
    No, ale u ans też oczywiście zostań :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou! Ciri, mam pytanie :) Ściągnęłam dzis wyniki mojej morfologii i mam podniesione leukocyty. Norma jest do 10 a mam 11.3. No i podwyższone neutrofile i procentowo obniżone limfocyty. Czytam ze niby w ciąży to fizjologia a jak jest u Ciebie? Tez mam ponad 10 skoro to norma? Ehh jutro mam jechać za granice na urlop i mam myśli czy powinnam jechać bez konsultacji z lekarzem.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży są inne normy dla kobiet w ciąży niż normalnie. Nie można się sugerować normami z laboratorium :-). Za każdym razem gin mi to powtarza. Gdzies była fajna stronka coś jak parenting czy coś podobnego gdzie były opisane normy dla ciężarnych oraz co i dlaczego ma u nas inne wartości :-). Nie martw sie:-)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss jak się czujesz? Lepiej już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ja nie mam pojecia bo wynikow nie dostaje do lapy ;p zawsze lekarz mowi ze w normie albo ze cos mam podwyzszone jak tak jest ale tez czesto mowi zeby sie nie przejmowac poki 2-3 badania nie wyjda podwyzszone. Wiec ja bym sie nie przejmowala bo tak jak mowi Iriss dla ciezarnych sa rozne normy i tez duzo zalezy od wieku ciazy.

Pamietacie co wybieralam prezent dla siostrzenicy G? Wybralam male laboratorium z perfumami. Byla zachwycona! Od razu z kolezankami przystapily do pracy ;) a fajne bo kazda mogla zrobic swoje i jeszcze na kilka innych zostalo wiec sporo tego a cena tez spoczko ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:13

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski.

wyobrazcie sobie sytuacje!!!!!!!!!!z wczoraj

przyjechalamz moim i moja siostra pod kaufland i poszlam do bankomatu wybrac pieniadze, a oni zostali w aucie, obok zaparkowala kobieta, ktora mijalam w drodze do auta zostawila male dziecko w auciez zamknietymi szybami!!!!!!!!!!!!!!!

dziecko ewidentnie bylo juz cale mokre!! poszlam szybko do sklepu porozgladac sie za glupim babsztylem a ona sobie jadla loda i kupywala chleb!! mowie do niej, czy to Pani zostawila to malutkie dziecko w au7cie z zamknietymi szybami??!! a ona taka zmieszana ze tak.. mowie jest 40st!! chyba nie zaplacila za to tylko wyleciala za mna do dziecka kretynka!!!!!!!!!!! no normalnie nie moglismy w to uwierzyc!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ