Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć babeczki właśnie zaczęłam tygodniowy urlop. Ależ się cieszę, że odpocznę trochę od pracy Anna, jak przed 1 września ?
My jeszcze nie myślimy o wyprawce Jakoś mam wrażenie że mam jeszcze dużo czasu Chyba dopiero po tym usg genetycznym uwierzę, że naprawdę jestem w ciąży -
Bardzo mi się nie chce, zwłaszcza, że w nowej pracy będzie równy zapierdziel, ale no cóż, trzeba. I staram się myśleć, że to dobrze, bo mi szybciej ciąża minie, no i się rozwinę i potraktuję to jako wyzwanie - jak się sprawdzę w ambitniejszej placówce.
Ja też jeszcze nie myślę konkretami, raczej ogólne rozważania, a że jeszcze na długo przez staraniami lubiłam oglądać rzeczy dzieciowe to białko w mózgu na to już mam
Dobrego urlopu! -
AnnaKliwijska coś o tym wiem od wtorku tez zaczynam i staz tez... jedyne co mnie ogranicza to ze nie moge byc wiecej niz 90 dni na l4, ale moge wykorzystywac to z urlopem... wiec licze na to ze dam rade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:10
-
Ewelina0701 wrote:AnnaKliwijska coś o tym wiem od wtorku tez zaczynam i staz tez... jedyne co mnie ogranicza to ze nie moge byc wiecej niz 90 dni na l4, ale moge wykorzystywac to z urlopem... wiec licze na to ze dam rade
-
Przepraszam, że w wątek się wetknę. Ciri ekspertko ty moja. Możesz mi napisać jak to jest z szyjką? Jak mierzę po @ to jest gładka a teraz po owulacji 6 dpo to jet na niej coś grudkowatego. To jakiś śluz czy co bo w umie to chyba nie schodzi jak śluz z niej. Dzięki z góry za odp.
-
nick nieaktualnyAle ze taka kropke? Jakby pryszcz?czy np szorstka jest? Jesli to np kropka to moze byc taki maly woreczek z krwia i to nie jest niebezpieczne, powinno sie po jednym cyklu a tak naprawde po @ wchlonac. Jesli nie mozna skonsultowac z lekarzem... Jesli szorstka to u mnie sie tak zrobila od nadzerki... Wiec bym to skonsultowala
Anna wyprawde wstawie pewnie do pamietnika jak wreszcie do kompa koedys usiade. ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:16
-
Jakby pryszcz ale kilka mi się wydaje. Tydzień temu byłam u gin i wszystko ok. nadżerki nie ma. W tamtym cyklu też tak miałam. Do owulacji ok. a po owulacji właśnie takie krostki jakby. Już pomyślałam, że może się łuszczy na okres i czuć to po prostu . Jeśli te woreczki z krwią to ma coś do ewentualnej ciąży, że coś nie tak może być?
-
Kjopa3 wrote:Jakby pryszcz ale kilka mi się wydaje. Tydzień temu byłam u gin i wszystko ok. nadżerki nie ma. W tamtym cyklu też tak miałam. Do owulacji ok. a po owulacji właśnie takie krostki jakby. Już pomyślałam, że może się łuszczy na okres i czuć to po prostu . Jeśli te woreczki z krwią to ma coś do ewentualnej ciąży, że coś nie tak może być?
Jejku to małe torbielki które mogą sie tworzyć. Gruczoły licznie produkujące śluz w tej okolicy czasem sie zatykają i tworzą sie takie torbielki. Najcześciej albo sie opróżniają albo po prostu złuszczają z okresem. Nie grzeb tam za duzo
-
Kjopa3 wrote:Jakby pryszcz ale kilka mi się wydaje. Tydzień temu byłam u gin i wszystko ok. nadżerki nie ma. W tamtym cyklu też tak miałam. Do owulacji ok. a po owulacji właśnie takie krostki jakby. Już pomyślałam, że może się łuszczy na okres i czuć to po prostu . Jeśli te woreczki z krwią to ma coś do ewentualnej ciąży, że coś nie tak może być?
Jejku to małe torbielki które mogą sie tworzyć. Gruczoły licznie produkujące śluz w tej okolicy czasem sie zatykają i tworzą sie takie torbielki. Najcześciej albo sie opróżniają albo po prostu złuszczają z okresem. Nie grzeb tam za duzo
-
nick nieaktualnyOoo Ciri też chętnie bym zobaczyła Twoja wyprawkę. Ja się tak daleko nie zapuszczam myślami, ale spojrzeć na cudzą to nie grzech;)
Jeju jeszcze 7 dni do terminu @. Jutro idę na progesteron.
Dobrze, że mam czym zająć myśli.
Dziewczyny czy zawsze te szczęśliwe wykresy są rosnące? -
nick nieaktualnyNie ;p zobacz ze u mnie rosło, składalo, potem termin @ a za jakiś czas ustabilizowalo sie na wysokim poziomie ;p
I widzialam kilka wykresów dno totalne i tez ciaza ;p ja w swoim szczęśliwym narzekala ze temperatura za wolno rosła i w ogóle zaczęła rosnąć przed owulacja... Oh mega wtedy na ten wykres Marudzilam.
-
nick nieaktualnyPamiętam Twoje nastawienie przed szczęśliwym testem;)
Mi rośnie w mrówczym tempie. No nic trzeba czekać. Tyle dobrze, że za chwilę mam urlop.
Ja ciągle mam dobre przeczucia, ale przebija się przez nie moj sceptyzm.
I jeszcze coś innego mam w tym cyklu. Jak zawsze myśląc o dziecku automatycznie myślałam o dziewcynce, to od kilku dni w głowę wlazł mi chłopak. Oby to nie były psikusy mojej podświadomości;) -
nick nieaktualnyZobaczymy. Trzeba pozytywnie myslec ale tez sie nie nakrecac sie bo wtedy zawsze wieksze rozczarowanie. Olac wszystkie objawy i czekac ;p ja co do plci to dopiero po tescie stwierdzilam ze bedzie baba. Ale czekamy na polowkowe na potwierdzenie ;p
Wczoraj w necie na kocyki patrzylam i chyba kupie cos takie jak Klaudia kupila dla kolezanki ;p tylko ja sobie wzor w rowery wybralam i bialo czarne albo bialo czerwone ;p jeszczetez sowy blekitne i niebieskim dolem mi sie podobaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 09:55
-
biało czarne jest fajne, biało czerwone jest fajne, bo maluszek chyba tylko to widzi na początku
moje dziecko było dziwne bo nie cierpiało roźka, nie mogłam go zawinąć bo zaraz był ryk. Teściowa nie mogła tego przeżyć, że ja go nie zawijam - przecież wszystkie dzieci się zawija -
nick nieaktualny
-
Czesc babki zrobilam sobie tescik a noz widelec by cos było ale nie. Opcje sa dwie wiadomo jakie olewam proga zrobie we wrzesniu a bete moze we wtorek srode. Zobaczę jeszcze mam 9158292 pomyslow w tym cyklu;)