X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale białe pieczywo to zlooo jak batonik

Ciekawe kiedy się za przedszkola wezmą no tam to jest cukrowy koszmar.bte kobiety nie maja pojecia o jedzeniu:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wiem, ale tez z dwojga zlego lepiej niech ci dzieciak zle biale pieczywo niz mialby nic nie jesc caly dzien. Ja wiem po moim rodzenstwie ze w domu jadlo sie wszystko a oni i tak miali tak ze brat wymiotowal po miesie, a siostra po salacie mimo ze salaty nie widsziala w kanapce to i tak belcik byl standardem nie wiadomo dlaczego.

O ja np teraz jem tylko bulki i to biale bo od ciemnego czy nawet grachamki od razu wymiotuje a po kajzerce nie. Wiec jesli jem kanapke (choc rzadko) to z bialego pieczywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:16

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadłam pieczywa prawie miesiac - jak potrzebuje to wafle ryzowe

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie :P I czasem sama pieke, za waflami nie przepadam bo po wszystkich od zawsze mam zgage... ;/

• mkl Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Mkl - ja nic nie miałam. Tzn bóle w podbrzuszu takie same jak zawsze. Do tej pory średnio co mam z takich konkretów (choć zaczynają się coraz większe przyjemności gastryczne - czy to mozliwe czuc się jednocześnie objedzonym i głodnym ;))?

no a ja własnie nie mam kompletnie żadnych bóli, ani miesiączkowych, ani klucia, nic, dlatego nie nastawiam się na nic , ty chociaż miałaś jakiekolwiek:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wole, żeby nic nie zjadło, jak ma jeść syf ;) Jak głodne, to zje i lepszy chleb. I nie mówie tu o skrajnym zmuszaniu, bo tego też nie lubiłam, nie chce to nie je, ale nie dostanie gorszego zamiennika.

Pamietam jak mialam praktyki w przedszkolu i wlasnie utkwil mi w glowei takie obrazek sterty białych bułek grubo posmarowanych masłem i na to plaster żółtego sera. Brrrrrr...

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)

Baronowa i D. GRATULACJE :) Za pozostałe trzymam kciuki.

Ja w tym cyklu odpuściłam, bo życie mi się nieco pogmatwało, ale codziennie was czytam więc jestem na bieżąco. Nie pytajcie proszę co zaszło, bo to bardzo trudne dla mnie i to jest mocno prywatna sprawa ( powiem tylko, że chodzi o moją mamę). Jestem zmuszona przełożyć wizytę u pani dr immunolog, bo zwyczajnie nie damy rady finansowo. Trochę się rozsypało wszystko w tym mcu. Jeszcze w pon mąż wyjeżdża do Koszalina szkolić pracowników, a ja w tym czasie mam owulację.

Dzisiaj mi powiedziano, że zostaję w pracy ;) Jedyna pozytywna rzecz od dawna jaka mi się trafiła. Dostałam tym samym zgodę aby dziś do 11tego września pracować w domu. 11 mam się pojawić w firmie, aby podpisać dokumenty i już w domku będę na stałe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zje a potem moja mama (czytaj pielegniarka w szkole podstawowej) ma problem. Bo takie to mdleje, glowa boli, ma problem z koncentracja a dzieciak nie zje albo zwymiotuje. A matka nie pezyjedzie bo ona robi kariere... Eh. Ja tez nie mowie o zmuszaniu ale z drugiej atroby czemu panstwo ma decydowac o tym co pozwole dziecku jesc? Przed ta reforma w wielu szkolach w warszwie zostaly zdjete soczki (z cukrem), smieciowe zarcie, dali multum warzyw ale wlasnie kanapki byly rozne rozniate i dziscko moglo wybrac. I jedno wybieralo ciemny chleb inne jasny ale nie bylo tez tak ze wszystkie dzieci jadly bialy bo jak byl wybor innych to te ktore lubia jadly inne... Wiec dajmy wobor a nie tylko zakazy i nakazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa to super ze w domu ;) noo i niech Ci aie pouklada pomyslenie ;D

Wysłany: 1 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa - mam nadzieje,ze sprawy prywatne sie uloza, a z praca gratuluje - to duza ulga, nie?

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra wykrakałam - cycki zaczynają mnie boleć, także pewnie @ zaczyna do mnie stąpać i za tydzień doczłapie pewnie:/

I bardzo zgrzeszyłam kulinarnie, bardzo ... od jutra wracam do zdrowej diety bez wyskoków. Przed Wami postanawiam!

Niuniqa oby wszystko zaczęło się układać, a praca to pierwszy etap!.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymam kciuki.

Magdziulla mnie tez bolą cycki. Zaczynają masakrycznie bolec;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnir dopiero sutki cos tam szczypia ;D cycki maja w dupie ciaze i to ze wszyacy mowi ze powinny bolec ;D

Magdziulla mow to jadlaa bo i tak nic nie wygra z kapusta kiszona jako przekaska na wszystko :p

Wysłany: 2 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi jakoś szczególnie też nie bolą. Powiększyły się, w tym jeden sutek bardziej, do tego sutki ciągle sterczą i momentami są takie bardziej wrażliwe. I od czasudo czasu mnie mocno swędzą.

Dzień dobry :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje to wyglad zmieniaja co chwile ;p dzis takir jutro taki. Metamorfoza? A moze mutacja? Jeden staly punk to duze brodawki wokol sutkow a zawsze mialam malutkie. Ale ani nie urosly ani nie bola ani nic. Moj kalendarz bbf mowi zeby niedlugo atanik wymienic ;p jaaaaasne.

Wysłany: 2 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brodawki też się zwiększyły i takie są trochę jakby tam była świeża skóra albo coś takiego.
    A ppo pracy idę na poszukiwania jakiegoś dobrego kremu do buzi, bo mi się totalnie zmieniły wymagania cerowe. Tak to miałam już bardzo ładną cerę, krem nawilżający działał cuda, a teraz wyskoczyły mi pryszcze i krem nawilżający jest już za tłusty, w ogóle isę nie wchłania.
    Ale nie narzekam, pamietam jak niedawno pisalam,ze chcialabym miec pryszcze, byleby byc w ciazy ;)

Dobrego dnia wszystkim :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jak już wiecie w tym cyklu nie mierze temp., ale dziś rano zmierzylam o tej godzinie co zawsze i mam 37,00 stopni, tylko jeden raz miałam tak wysoka temp- kiedy byłam w ciąży, zrobiłam test i jest definitywnie negatywny, dziś lub jutro powinnam przywitać @, cycki bolą coraz mocniej, ech

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

Wysłany: 2 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, trudno się powstrzymywac przed szukaniem oznak. A znasz mkl wszystkie fakty, ze rownoczesnie moze nic nie byc, ale moze byc po prostu za wczesnie.
    Dlatego ja wszystkim czytającym testowanie dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki ;) Niemniej mkl trzymam kciuki,zeby za na przykład dwa dni test już wyszedł pozytywny :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic na pryszcze nie pomoglo. ;p

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Klaudia, a dzisiaj powinnas dostac okres i temperatura nie spadla? To swietny znak! Czy to jeszcze troche do okresu?

okres u mnie nieregfularny ale zawsze okolo 15 dni po owu, 13+15 - 28 mysle ze na weekend wypadnie.
    ciri22 wrote:
    Nic bys mogla nie miec :P A na fajnych babeczkach jest dziewczyna ktora w tym cyklu tylko raz uprawiala seks i zaszla! Wiec wiesz wszystko jest mozliwe :) Poczekaj do piatku i testuj :D ten tydzien szczesliwie sie zaczal :D

a ze niby kto?:D cos mi umknelo?:D

jestem po pobraniu krwi, jutro rano albo dzisiaj o 17 beda wyniki. ciri Test od Ciebie negatywny niestety :( glupia ludze sie ze beta mi jednak wyjdzie. i tak robilam tsh wiec przy okazji. temp dzisiaj skoczyla to pomyslalam ze zrobie.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ