Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jej mnie tak wlasnie boli na owulacje :) wiec moze byla wtedy co Cie tak bolalo... A Ty nie mialas miec usg jakos dopiero w kolejnym cyklu? ale dasz znac co i jak po wizycie?

USG juz mialam na poczatku tego cyklu i inny lekarz (moja byla wtedy na urlopie) po tym USG wysylal mnie od razu na histeroskopie.
    Jak moja gin wrocila, to sie do niej wepchelam bez kolejki i ona kazala mi zrobic USG tydzien przed @ i od razu do niej przyjsc. To wlasnie bedzie we czwartek. I oczywiscie dam znac.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa bo mnie sie wydawalo ze tydzien po @ mialas robic :) a noo to mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :D
    A tak ogolnie jak tam? samopoczucie i w ogole?

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bani. Jakos nie umiem sobie z tym wszystkim poradzic. Jak Maz w domu to jest ok, ale jak tylko zostaje sama to totalny dol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie dobrze, kurde byle by w czwartek okazalo sie ze wszystko ok to na pewno troche sie uspokoisz :D
    A Ty mialas jakis urlop? Gdzies wyjezdzzalas?

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to na pewno nie bedzie, bo cos w macicy mam, ale co to w koncu jest? No i bez tego zajsc w ciaze nie moglam...
    W czwartek wizyta i 50te urodziny Tesciowej do tego.

W Polsce bylismy. Niecale dwa tygodnie. Najpierw slub i wesele brata, a potem na kilka dni nad morze pojechalismy.

• mkl Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja:) ja chyba jutro powinnam przywitać @, nie wiem nawet ile jest dpo 11 czy 10 czy 12 dziś;p zupełnie bezstresowy cykl bez mierzenia temp. żadnych bólów brzucha jajników itp, jedynie piersi mnie bolą, jutro lub pojutrze @, zobaczymy..

i wczoraj skończyłam nowennę:) 54 dni się modliłam, codziennie, przez godzinę, niesamowite przeżycie:) mam nadzieję że Maryja mnie wysłucha:) Jestem z siebie dumna, wytrwałam:)

w tym cyklu myślę, że się nie udało bo sex był tylko 2 dni przed owulacją ( jeśli owulacja była w 14 dniu czego nie wiem, mogla być w 15 więc raczej nie ma szans..)

zresztą chyba bym miała jakiekolwiek malutkie skurcze w brzuchu co nie?? Cokolwiek??

A tak poza tym 8 września nasza trzecia rocznica ślubu +

- urodziny mojego taty (60)
    - urodziny teścia ( 50)
    - urodziny siostrzenicy ( roczek)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:24

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Ok to na pewno nie bedzie, bo cos w macicy mam, ale co to w koncu jest? No i bez tego zajsc w ciaze nie moglam...
    W czwartek wizyta i 50te urodziny Tesciowej do tego.

W Polsce bylismy. Niecale dwa tygodnie. Najpierw slub i wesele brata, a potem na kilka dni nad morze pojechalismy.
    Noo ale wiesz moze to nic groznego, i jak sie okarze ze wszystko jest ok, to splynie z Ciebie stres i zajdziesz :) Miejmy nadieje ze tak bezdie :D
    A w sumie to fajna pogode mieliscie nad morze, ja to w tym roku nigdzie niestety nie bylam i troche zaluje choc mam nadzieje ze za rok cos nadrobie. A Mowilas to Twoj brat bral slub w Twoja rocznice? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    heja:) ja chyba jutro powinnam przywitać @, nie wiem nawet ile jest dpo 11 czy 10 czy 12 dziś;p zupełnie bezstresowy cykl bez mierzenia temp. żadnych bólów brzucha jajników itp, jedynie piersi mnie bolą, jutro lub pojutrze @, zobaczymy..

i wczoraj skończyłam nowennę:) 54 dni się modliłam, codziennie, przez godzinę, niesamowite przeżycie:) mam nadzieję że Maryja mnie wysłucha:) Jestem z siebie dumna, wytrwałam:)

w tym cyklu myślę, że się nie udało bo sex był tylko 2 dni przed owulacją ( jeśli owulacja była w 14 dniu czego nie wiem, mogla być w 15 więc raczej nie ma szans..)

zresztą chyba bym miała jakiekolwiek malutkie skurcze w brzuchu co nie?? Cokolwiek??
    Nic bys mogla nie miec :P A na fajnych babeczkach jest dziewczyna ktora w tym cyklu tylko raz uprawiala seks i zaszla! Wiec wiesz wszystko jest mozliwe :) Poczekaj do piatku i testuj :D ten tydzien szczesliwie sie zaczal :D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ale wiesz moze to nic groznego, i jak sie okarze ze wszystko jest ok, to splynie z Ciebie stres i zajdziesz :) Miejmy nadieje ze tak bezdie :D
    A w sumie to fajna pogode mieliscie nad morze, ja to w tym roku nigdzie niestety nie bylam i troche zaluje choc mam nadzieje ze za rok cos nadrobie. A Mowilas to Twoj brat bral slub w Twoja rocznice? :D

Stresu juz we mnie nie ma, tylko zrezygnowanie i pytania co mnie jeszcze czeka...
    Pogoda byla idealna. Codziennie sloneczko, goraco, wiec poopalalismy sie i popluskalismy w lodowatym morzu ;)
    Za rok spokojnie z corcia bedziesz mogla gdzies pojechac :)

Tak, dokladnie to moj brat zenil sie w nasz 1 rocznice.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl - ja nic nie miałam. Tzn bóle w podbrzuszu takie same jak zawsze. Do tej pory średnio co mam z takich konkretów (choć zaczynają się coraz większe przyjemności gastryczne - czy to mozliwe czuc się jednocześnie objedzonym i głodnym ;))?

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Stresu juz we mnie nie ma, tylko zrezygnowanie i pytania co mnie jeszcze czeka...
    Pogoda byla idealna. Codziennie sloneczko, goraco, wiec poopalalismy sie i popluskalismy w lodowatym morzu ;)
    Za rok spokojnie z corcia bedziesz mogla gdzies pojechac :)

Tak, dokladnie to moj brat zenil sie w nasz 1 rocznice.
    Noo pod warunkiem ze bedzie kasa bo teraz to nas zatrzymalo niestety ;/
    Noo mnie to sie jednak wydaje ze mimo wszystko gdzies tam podswiadomie jest ten stresik o przyszlosc, jaka jeszcze droga Cie czeka jak sama mowisz..
    W sumie to fajnie ze tak wyszlo ze w tym samym dniu, ja bym dziekowala za to bo nie mam glowy do dat, wszystkie urodziny i inne cholery mam zapisane :P

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo pod warunkiem ze bedzie kasa bo teraz to nas zatrzymalo niestety ;/
    Noo mnie to sie jednak wydaje ze mimo wszystko gdzies tam podswiadomie jest ten stresik o przyszlosc, jaka jeszcze droga Cie czeka jak sama mowisz..
    W sumie to fajnie ze tak wyszlo ze w tym samym dniu, ja bym dziekowala za to bo nie mam glowy do dat, wszystkie urodziny i inne cholery mam zapisane :P

Tak, pieniadze to odwieczny problem. Ale Malenstwu potrzebne bedzie swieze powietrze :)
    Ciekawa jestem co powie gin we czwartek, ale jakos na to nie czekam.

No fajnie wyszlo, piosenke nam zadedykowali. Ja pamiec do dat mam dobra, a inni wlasnie mowia, ze przynajmniej nie zapomna ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona a może inny lekarz.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to tylko naprawde najblizszych urodziny mam w glowie i nic wiecej :P

Wiesz my juz w maju planujemy w plener wyjechac na caly dzien minumum albo na dluzej jak da rade :) Wiesz my to na rybki i pod namiot, ale pod namiot raczej z dzieckiem nie pojedziemy w maju bo w tym roku jak w czerwcu pojechalam na 4 dni pod namiot to mi termometr ZAMARZŁ i nie dzialal :P Ale na takie dluzsze wakacje nie wiem czy da rade...

Noo a ja tam na Twoja wizyte Fiona czekam z niecierpliwoscia :) A To na usg do tej swojej doktor idziesz?

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona, opanujesz sytuacje, wierze w to!

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam po pracy.
    Fionka ja też myślę, że jak będziesz wiedziała, że wszystko ok to Ci ulży i inaczej do sprawy podejdziesz podświadomie. Trzymam kciuki za badanie.

My związku z ogromnymi kosztami zakupu mieszkania też urlopujemy u moich rodziców. Zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy dalej albo bliżej, ale w tym roku odpada.
    Wcale mi nie szkoda;) a przy okazji u moich rodziców są piękne tereny jeziorka, lasy:)
    jak tam Baronowa, szczęśliwa?:)

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa zobaczymy po tej czwartkowej wizycie co powie ta gin i jak cos nam sie nie spodoba, to pojdziemy gdzie indziej. Ale do tej poszlismy, bo ma same pozytywne opinie i duzo sukcesow w temacie ciaz.

Ciri ja pamietam daty urodzin nawet dalszych znajomych ;)
    No w maju z takim malenstwem moze byc troche chlodno, ale kto wie.

Tu w ogole jest troche dziwnie, bo USG nie robia ginekolodzy tylko specjalisci w tej dziedzinie. Wiec najpierw mam USG, a potem wizyte u swojej gin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa czeka na jutrzejsza bete zeby miec 100% pewnosci bo wynik 15 to jednak nie jest ciaza tylko prawdopodobiensto ciazy :)

O Magdziulla temat dla Ciebie, sluz... ja nie wiem co jest z tym sluzem w ciazy ja go troche mam ale bez przesady, wiec nie rozumiem fenomenu wyczekiwania sluzu ciazowego :D bez duzej ilosci sluzu jest spoczko :) Mozna bez gaci chodzic nie zostawiajac mokrych sladow :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pamięci do dat, w ogóle do cyfr. Przez co zdarzają się niesnaski z teściową, bo ona ma fioła na punkcie imienin, urodzin ciotki, dziadka itp a ja o swoich imieninach czasem zapominam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Ciri ja pamietam daty urodzin nawet dalszych znajomych ;)
    No w maju z takim malenstwem moze byc troche chlodno, ale kto wie.

Tu w ogole jest troche dziwnie, bo USG nie robia ginekolodzy tylko specjalisci w tej dziedzinie. Wiec najpierw mam USG, a potem wizyte u swojej gin.

Noo na nocowanie pewnie tak ale na calodniowy wyjazd juz jak masz namiot zeby przewinac bez wiatru jest spoko. :)

A to ja tez tak mam na nfz osobno usg u specjalisty od usg i osobno wizyte wiec wiesz nie tak zle :D

Na nfz zwykle tak jest ze gin (wszystko jedno od czego czy na monitoring czy na torbiel) daje skierowanie na usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:05

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ