Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Krczę, sama nie wiem... Dziewczyna z którą pracuję powiedziała w połowie 7 m-ca... A szefostwo nic nie zauważyło. Kurczę nie wiem, chcę być wobec nich fair, gorzej jeżeli oni potraktują mnie słabo. Cholerka, chcę żeby w razie czego mieli kogoś "w zapasie" na tę placówkę. Tak źle, tak niedobrze... A wiecie może czy mogą mnie zwolnić? Jestem na umowie o pracę na czas nieokreślony...?
    Z mojej wiedzy wynika, że jeśli na czas nieokreślony to nie moga. Jesteś już teraz chroniona nawet jeśli im nie powiesz. Gorsze klocki są przy okreslonej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Krczę, sama nie wiem... Dziewczyna z którą pracuję powiedziała w połowie 7 m-ca... A szefostwo nic nie zauważyło. Kurczę nie wiem, chcę być wobec nich fair, gorzej jeżeli oni potraktują mnie słabo. Cholerka, chcę żeby w razie czego mieli kogoś "w zapasie" na tę placówkę. Tak źle, tak niedobrze... A wiecie może czy mogą mnie zwolnić? Jestem na umowie o pracę na czas nieokreślony...?
    Moga... Dopiro po 3 misiacu ciazy masz imunitet. Ale ciaza nie moze byc powodem zwolnienia jesli podejrzewasz ze to powod mozesz podac do sadu. Z drugiej strony bierz pod uwage ze 4 misiace to najbardziej zagrozony czas ciazy. W niektorych krajach to nawry nie jest jeszcze ciaza... Wiec musisz sama podjac decyzje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 20:45

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama przykro mi :( uswiadomilas mi ze naprawdę dopoki do gina sie nie pójdzie to nigdy nie wiadomo.
    Ciri mowilam ze mi tez owu o 5 dni sie przesunela wiec Tobie tez moze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 20:47

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moga... Dopiro po 3 misiacu ciazy masz imunitet. Ale ciaza nie moze byc powodem zwolnienia
    Tu się nie zgodzę. Te 3 msc dotyczą umowy na czas określony, która kończy się przed upływem 3 msc ciąży. W przypadku umowy na czas nieokreślony czy określony gdy jest dłuższy czas jest chroniona od pierwszego dnia. Tak mi się wydaje i tak jest w kodeksie. W praktyce tego nie przerabiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, a tak zapytam...jak dlugo nie mialas monitoringu czy usg? Ciekawa jestem jak dlugo taka torbiel rosnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, masz racje:) umowa na czas nieokreslony chroni ciężarówkę od początku ciazy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czas nieokreslony to chyba w ogole bez jakiegos powaznego powodu jak likwidacja stanowiska czy naruszenie zasad pracy i takie inne nie moga zwolnic.

Klaudia 5 dni to spox ale jesli dostane kolo 14dc to bedzie 10dni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, boje sie, ze znow bede sie nakrecac:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam nie myslec o dziecku a tu wyjazd i ten sluz... Wiec tez z nienakrecania sie nici

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu bardzo sie nie nakrecam bo po pierwsze żadnych w sumie objawów nie mam po drugie i trzecie mialam ostatnio sporo stresow i jest u mnie bardzo sucho wiec zaden fasol by nie chciał u mnie zamieszkac no ale zeby tradycji stalo się za dosc to trzeba testa zrobić:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poki co wzorowy cykl wiec sila rzeczy zaczynam juz myslec:/

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po 2 cyklach z "ksiazkowych" wykresami juz w nie nie wierze zbytnio;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby sobie tlymacze, ze nakrecanie nie pomoze itp...no ale coz, Serce i Rozum...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie testuje ;p tym razem wytrzymam bo nie mam zadnych imprez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiam się na @ choć gdzieś za głową tkwi nadzieja, że jeszcze się uda. Ale nad tym pracuję cały msc, bo następne starania będę mogła wznowić dopiero we wrześniu. I tak bym oszalała. Wy już wtedy brzuchate będziecie:)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyy! Owu wyznaczyl mi owulację i zrobil to dobrze! Dokladnie w tym dniu czulam ze pekam;) za 10 dni testowanko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy juz dwa dni temu nie mialam owulacji. Nic w tym miesiacu nie sprawdzalam a dzis temperatura jak to zawsze u mnie po owu idzie sobie w gore tak ladnie i cyklicznie. Dzias sluz woda. Ciekawa jestem czy sobie jutro spadnie czy pojdzie dalej do gory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie temp.spadła pewnie dziś powitam @ , ech.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka w gore, a wynikow jeszcze nie ma :( Czekam na sms z wiadomoscia, ze juz mozna je zobaczyc... Denerwuje sie.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy juz dwa dni temu nie mialam owulacji. Nic w tym miesiacu nie sprawdzalam a dzis temperatura jak to zawsze u mnie po owu idzie sobie w gore tak ladnie i cyklicznie. Dzias sluz woda. Ciekawa jestem czy sobie jutro spadnie czy pojdzie dalej do gory.

Dobrze by bylo, bo przeciez seksik byl akurat ;)

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ