X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Morelka przede wszystkim wiara :)

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na maila z laboratorium. Oczywiście wynik będzie wiadomy, ale to straszne jak człowiek chwyta się nadziei, bo ten okres taki słaby, bo ból brzucha inny,bo w końcu te dwa dni spóźnienia. Racjonalnie wiem, że wynik bety będzie negatywny, ale pragnienie i nadzieja są bardzo silne.
    Dobrze, że mam wciągający kryminał.

A J. mówi, jakby czytał to forum, gdy zadzwoniłam powiedzieć, że dostałam okres: przez chwile posmucił się ze mną, a potem dodał: no, ale nowy cykl, to nowe szanse ;) Przyznać się, która z Was to mój MĄŻ? ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, szczerze mowiac, nie wiem czego Ci zyczyc:( bo jesli to ciaza, a masz krwawienie- to kiepsko i bedzie stres, jesli to nie ciąża to smutno i nerwy, ze okres inny.
    Moj maz tez czasami gada tak, jakby czytal forum.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!

długo nie pisalam ale troche zluzowałam... Ostatnio rozmawialam ze szwagierka i jakos tak wyszlo, ze juz sie dlugo staramy i nic z tego. Ona jest lekarzem i od razu sie zainteresowala tematem i chce mnie umowic do jakiegos gin od niej z pracy... hmm zastanawiam sie co robic... daje sobie szanse jeszcze w tym cyklu,teoretycznie owulke mam miec w czwartek... chce zrobic testy, moze taki celowany sie uda... chociaz nie wierze w to...

Ciri poproszę bociana, moze w koncu cos sie zagnieździ :P nie chce się włoczyć po lekarzach :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    oj Morelka przede wszystkim wiara :)

Wiem, ale jednak ciężko wierzyc:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami leci bociek i do Ciebie :) I ja bym korzystala, jak sie teraz uda to spoko a jak nie to masz pomc z innej strony :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, ale wiesz jak to jest... nie lubie tak łazic po lekarzach... ide jak juz musze. No ale w tym cyklu moj S. przejął inicjatywe :P nawet sie założylismy, jak się uda ja mu kupuje whisky a jak sie nie uda to on mi- to co sobie wybiore hehe :) kwestia ceny została ominięta, więc poszaleje :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora dobra dusza podeslala link z tymi darmowymi badaniami armii? Baaaaaaardzo dziekuje:*:*:*:*
    Maz zadzwonil i babka powiedziala mu, ze sa wolne miejsca bo malo osob wie o tej akcji. I jutro idzie na 16:30. Skoro jest za darmo to naprawde warto zrobic badanie i przynajmniej jeden element watpliwy wykluczyc

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Wiem, ale jednak ciężko wierzyc:(
    MOrelka nie martw sie :) byl seksik szansa jest :D ja chyba nowa tym razem swojemu powie ze jest szansa ze te tydzien bedzie plodny i ze teraz od niego zalezy co dalej, ciekawe co zrobi :D musze go troche posprawdzac, w tym misiacu nic o staraniach poza tym jednym razem nie mowilam wiec ciekawe ak zareaguje

Małami89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ktora dobra dusza podeslala link z tymi darmowymi badaniami armii? Baaaaaaardzo dziekuje:*:*:*:*
    Maz zadzwonil i babka powiedziala mu, ze sa wolne miejsca bo malo osob wie o tej akcji. I jutro idzie na 16:30. Skoro jest za darmo to naprawde warto zrobic badanie i przynajmniej jeden element watpliwy wykluczyc
    A ja zapomnialam ze moj duren z ubezpieczenia zrezygnowal i moze dlatego nie chce isc do lekarza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami89 wrote:
    No niby tak, ale wiesz jak to jest... nie lubie tak łazic po lekarzach... ide jak juz musze. No ale w tym cyklu moj S. przejął inicjatywe :P nawet sie założylismy, jak się uda ja mu kupuje whisky a jak sie nie uda to on mi- to co sobie wybiore hehe :) kwestia ceny została ominięta, więc poszaleje :D

O Pani, ale masz wygodny uklad:D ja bym poprosila o kurs tanca i orbitrek. I generalna odnowę w jakims salonie pieknosci:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami89 wrote:
    Spoko moj G od 15 LAT nie byl u lekarza i jak sobie pomyli ze moze sie skonczyc lazeniem po nich to widze jak mu nie dobrze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A ja zapomnialam ze moj duren z ubezpieczenia zrezygnowal i moze dlatego nie chce isc do lekarza...

To na te badanie plodnosci nie moze isc? Chyba moze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salon piękności!! Dzieki! Chyba mam to jak w banku, bo... pewnie się znowu nie uda. Przynajmniej na wakacje bede jakos wyglądać. O ile cos mi pomoże :D hehehe

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylazłam tutaj z wynikami, bo nie umiem ich zinterpretować. Pomożecie?

TSH 2,29 (min. 0,35 --- 5,5 max)
    FT3 3,13 (min. 2,3 --- 4,2 max)
    FT4 1,26 (min. 0,89 --- 1,76 max)
    Progesteron 17,61 (min. 3,34 --- 25,56 max)
    Prolaktyna 14,1 (min. 2,8 --- 29,2 max)

Wydaje mi się, że TSH za wysokie no i prolaktyna?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja też poproszę bociana! Albo nawet dwa na wszelki wypadek ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz, jak juz isc to niech szlifuja, gladza i nuraja w blocie ile sie da:D skoro placi to korzystaj;)

Małami89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• tapir19 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Przylazłam tutaj z wynikami, bo nie umiem ich zinterpretować. Pomożecie?

TSH 2,29 (min. 0,35 --- 5,5 max)
    FT3 3,13 (min. 2,3 --- 4,2 max)
    FT4 1,26 (min. 0,89 --- 1,76 max)
    Progesteron 17,61 (min. 3,34 --- 25,56 max)
    Prolaktyna 14,1 (min. 2,8 --- 29,2 max)

Wydaje mi się, że TSH za wysokie no i prolaktyna?

Alicjaaa mi moj gin kiedys powiedziala ze tsh do 2,5 jest ok.

ganndqk3s0oeyp3v.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tapir19 wrote:
    Alicjaaa mi moj gin kiedys powiedziala ze tsh do 2,5 jest ok.

No właśnie ja już zgłupiałam. Większość dziewczyn pisała, że przy staraniach nie powinna przekraczać 2..

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge też prosić o te namiary na badanie plemników? Linka jakiegos?

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ