Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2024 wrote:Dziewczyny u mnie niestety bez zaskoczeń czyli test biały 🤷♀️
Plus tego taki, że zamiast za godzinę stać w kolejce do labo to lecę dalej spać 🤣
Ale zapominamy o tym i jutro kolejne testowanie 😁🤞
Jeszcze nic nie jest przesądzone! Czekamy dalejNowa2024 lubi tę wiadomość
-
Plus tego taki, że zamiast za godzinę stać w kolejce do labo to lecę dalej spać 🤣
Ale zapominamy o tym i jutro kolejne testowanie 😁🤞Nowa2024 lubi tę wiadomość
22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍 -
Ja też trzymam mocno kciuki wciąż! 10dpo to bardzo wcześnie. 😊
Dobrego dnia ❤Nowa2024, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Więc trzymam kciuki dalej za jutro 🤞🏼❤️
Dzień dobry Wam ❤️
Ja od dziś zaczęłam owulacyjne CB, póki co puste kółko, ale i tak już wdrożyliśmy „co 2gi dzień” ❤️🔥 i jest śmiesznie bo na zmianę się upominamy „dzisiaj nie wolno🤣” albo „bądź grzeczny😅” maaaasakra 🤣🤣🤣
Miłego dnia 🤗Nowa2024, M93 lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Olcia1987 wrote:Więc trzymam kciuki dalej za jutro 🤞🏼❤️
Dzień dobry Wam ❤️
Ja od dziś zaczęłam owulacyjne CB, póki co puste kółko, ale i tak już wdrożyliśmy „co 2gi dzień” ❤️🔥 i jest śmiesznie bo na zmianę się upominamy „dzisiaj nie wolno🤣” albo „bądź grzeczny😅” maaaasakra 🤣🤣🤣
Miłego dnia 🤗
Starania mogą odrzec przytulanki ze spontaniczności. -
Schuyler wrote:Ja mam PCOS diagnozowany od 16 roku życia.
Też już mam jedno dziecko i jedną ciążę biochemiczną za sobą.
Z tym że obie ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji.
U mnie było tak samo, gin Endo kazała brać anty i odstawić i bum 🤣 3x się udało (tylko 1 szybko się skończyło 😢)
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Nowa przytulam 🫂 ale obserwuję dalej, bo jak sama wiesz, to jeszcze wcześnie 🍀🤞Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Olcia1987 wrote:U mnie było tak samo, gin Endo kazała brać anty i odstawić i bum 🤣 3x się udało (tylko 1 szybko się skończyło 😢)
Ile brałyście anty przed bum? 🤣Insane lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Październik co prawda już się kończy, ale może jest jeszcze szansa do Was dołączyć i zostać na kolejnych wątkach?
Byłam już na forum na wątkach miesięcznych w „Starając się”, potem przeszłyśmy z grupką dziewczyn na wątek wspólny, a od lipca przeniosłyśmy się na Whatsapp, bo po prostu „bezpieczniej” dla prywaty😁
Od tego czasu raczej nigdzie się nie udzielałam i tylko podczytywałam forum, ale jednak ovu jest jak uzależnienie i znowu szukam swojego miejsca🤭
Co o mnie - medycznie widać w stopce, a mentalnie próbuję nie zwariować w spirali starań 🤣
Jeśli pozwolicie to chętnie Was poznam i będę kibicować w dalszej drodze po kreseczki 🤞🏻☺️Nowa2024, Marysia996, Vergeet, Chesterka1124, DaruniaKa, Olcia1987, Insane, Wiolala, Lusia3131, Daniela77 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Cześć dziewczyny!
Październik co prawda już się kończy, ale może jest jeszcze szansa do Was dołączyć i zostać na kolejnych wątkach?
Byłam już na forum na wątkach miesięcznych w „Starając się”, potem przeszłyśmy z grupką dziewczyn na wątek wspólny, a od lipca przeniosłyśmy się na Whatsapp, bo po prostu „bezpieczniej” dla prywaty😁
Od tego czasu raczej nigdzie się nie udzielałam i tylko podczytywałam forum, ale jednak ovu jest jak uzależnienie i znowu szukam swojego miejsca🤭
Co o mnie - medycznie widać w stopce, a mentalnie próbuję nie zwariować w spirali starań 🤣
Jeśli pozwolicie to chętnie Was poznam i będę kibicować w dalszej drodze po kreseczki 🤞🏻☺️
Jasne, zapraszamy! 😍 więcej kciuków do trzymania do kompletu 😁notsobadd lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Jaszczureczka wrote:Nitka - ja tylko 1 rzecz dopowiem. Po Twoich wynikach tylko na czczo obstawiam, że 70% dobrych lekarzy nie doszukiwałoby się problemu u Ciebie z IO i hiperinsulinemią, dlatego mimo szczupłej sylwetki dalej uważam, że warto przy staraniach zrobić te krzywe I to u obojga partnerów. Sama uslyszalam od endo od nieplodnosci przy jeszcze dluzszej liscie badan, że czepia sie insuliny tylko dlatego ze nie ma niczego innego do uczepienia sie I dal mi smieszna dawke mety czyli 250 dzienmie) i zalecenie diety IO. Moja znajoma (szczupła, bardzo aktywny i super zdrowo.odzywiająca się) z forum uslyszala od immunolog, że jej problemy z gosporls zcukrową mogą być maskowane przez jej tryb zycia.
A jak nie jesz glutenu I uzywasz jedzenia gluten free to zerknij na składy tych produktòw I zawartości węgli w nich - mialam okres unikania pszenicy, po ktorej mimo braku celiaki zle sie czulam - przerażona iloscia cukròw prostych zrezygnowałam z tego typu alternatyw. Na Twoim miejscu bym po prostu liczyła ładunek glikemiczny posiłkow kiedy uzywasz produktow gluten free I bedzie dobrze. Ja to liczyłam ręcznie w 2019r zanim nauczylam sie w miare komponowac posilki przyjazne IO, ale jakos wydaje ni sie, że są już apki, ktore Ci wyliczą ładunek glikemiczny (nie indeks) jak tylko wpiszesz skladniki I gramature skladnikow.
W przypadku IO możesz do mnie napisac na priv to w razie co przekaze Ci wzorki do liczenia Ładunku glikemicznego I przekaze to co mi kiedys przekazala kolezanka z hiperinsulinemia w kwestii IO i hiperinsulinemii jak jeszcze niewiele sie o tym mowilo.
Mozesz sama sobie pochodzic po stronie https://hiperinsulinka.pl/ I skorzystac z darmowych wpisow z bloga - dawno nie patrzylam Co tam sie dzieje, ale w jasny sposob tlumaczyla kwestie gospodarki cukrowej.
Ja gotowych produktów gluten free nie używam - te chleby, bułki, jakieś inne pączki, drożdżówki skład maja dramatyczny 😳 jak mam ochotę na bułkę albo pizzę to robimy sami w domu i wtedy już bez zbędnych dodatków 😅 od czasu do czasu ale bardzo rzadko zjem jakiś makaron gluten free ale zdecydowanie wolę makaron ryżowy 😊 wysłałam zaproszenie chętnie się dowiem więcej 😌
Nowa trzymamy dalej kciuki!Nowa2024, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Dziewczyny muszę się trochę wam wyżalić…chyba czuję w sobie totalne wypalenie zawodowe…kurde czuję że jest coraz gorzej. Od 8 lat pracuję w tym miejscu i jest to korpo. Wymagania do nieba, ok kasa nie jest zła ale wcale bez jakiegoś większego szału biorąc pod uwagę stres jaki jest w tej robocie. Liczą się tabelki, cyferki realizacja planów 🤯🤯🤯 przełożone też są mega do kitu i turbo nie wspierające swoich pracowników. I cały weekend myślę tylko jak mi źle w tej robocie. Żałuję, że nie spieprzyłam stamtąd dawno. A teraz tak sobie myślę, że jeśli bym zmieniła pracę to przecież najpierw umowa na czas określony, a jeśli zajdę w tym czasie w ciążę to będę lekko udupiona…z drugiej strony mogę jeszcze rok nie zajść w te ciąże i nadal się tutaj męczyć 😓 mąż wczoraj powiedział, że może poszłabym na trochę na jakieś l4 odpocząć i może będzie mi lepiej, ale ja wiem, że po tym l4 będzie mi jeszcze trudniej tam wrócić 😓 stres też nie pomaga w staraniach i tak oto zataczam koło…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa ja też pracuje w korpo, zwalniam sie z mojego miejsca pracy odkąd wróciłam z macierzyńskiego, nie umiem odejść, wszystko mnie tu wkurwia - tylko chajs się zgadza.
Przyjęłam niedawno awans i dalej tu gnije i co z tego, jak poszłam na l4 to wróciłam po tygodniu bo ciągle się stresowałam jaki będzie burdel jak wrócę, no i teraz trzeci tydzień próbuje wyprostować tydzień mojej nieobecności 🤯
Ja kiedyś stąd wyjdę i nie wrócę, jestem tego pewna, tylko jeszcze nie wiem kiedy 🫣👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny muszę się trochę wam wyżalić…chyba czuję w sobie totalne wypalenie zawodowe…kurde czuję że jest coraz gorzej. Od 8 lat pracuję w tym miejscu i jest to korpo. Wymagania do nieba, ok kasa nie jest zła ale wcale bez jakiegoś większego szału biorąc pod uwagę stres jaki jest w tej robocie. Liczą się tabelki, cyferki realizacja planów 🤯🤯🤯 przełożone też są mega do kitu i turbo nie wspierające swoich pracowników. I cały weekend myślę tylko jak mi źle w tej robocie. Żałuję, że nie spieprzyłam stamtąd dawno. A teraz tak sobie myślę, że jeśli bym zmieniła pracę to przecież najpierw umowa na czas określony, a jeśli zajdę w tym czasie w ciążę to będę lekko udupiona…z drugiej strony mogę jeszcze rok nie zajść w te ciąże i nadal się tutaj męczyć 😓 mąż wczoraj powiedział, że może poszłabym na trochę na jakieś l4 odpocząć i może będzie mi lepiej, ale ja wiem, że po tym l4 będzie mi jeszcze trudniej tam wrócić 😓 stres też nie pomaga w staraniach i tak oto zataczam koło…
Trochę wiem co czujesz, bo też siedzę na wkurzającej ale stabilnej „posadce”, bo starania…
Stres w pracy na pewno nie sprzyja staraniom na spokojnie, ale w równej mierze stresujące może być staranie o dziecko kiedy tej stabilnej pracy nie ma:(
Myślę, że Twój mąż może mieć rację i może jakaś dłuższa chwila L4 pomogłaby Ci spojrzeć z dystansem, wyciszyć się…
a może takie rozkminy nie będą Ci już potrzebne, bo jutro zobaczysz ⏸️? 😁🤞🏻 (bo widzę, że szykuje się u Ciebie powtórka)Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Nowa myślę, że warto sprawdzić rynek. Zrob CV, pójdź na kilka rozmow. Sprawdź najpierw raporty ogólnodostępne dotyczące wideleķ na stanowisku, które zajmujesz.
Z mojego doswiadczenia: jak za długo siedziałam w 1 miejscu to wydawało mi się, że szkoda zmieniać bo dobra kasa. A jak poszłam na rozmowy to się okazało, że wyceniałam się poniżej rynku. Zmieniłam pracę, szybko awansowałam, zarabiam kilka razy tyle co wcześniej. Za zmianą często idzie rozwój (oczywiście to zależy od branży, oceniam trochę przez swoj pryzmat).
Do tego szansa na poprawę atmosfery - to jest turbo ważne! Wiadomo, że zawsze liczymy na to że będziemy w ciąży I przyda się stabilna praca, która już znamy. Mężczyźni nie mają takich dylematów a my tak.
Ale zostawiłabym te rozważania dopiero na koniec jakbym już wiedziała jakie mam perspektywy na obecnym rynku pracy.
Ciekawostka;
Na początku tego roku zatrudniliśmy mężczyznę na pewne biurowe stanowisko. Mieliśmy na niego czekać 3 msc. Po miesiącu dal znać ze zmienił zdanie i nie chce u nas pracować. Rekrutacja od początku. Miał takie prawo a kobiety mają prawo zachodzić w ciążę i iść na macierzyński.
JoAnn, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Hejka ja dzisiaj sobie sikałam bo 10dpo więc czemu nie a potem policzyłam jescze raz i jest 9dpo. Oczywiście biel.
Ja tak miałam w pierwszej ciąży że nienawidziłam swojej pracy ale starania i umowa o pracę itp. Wiec siedziałam i płakałam. Teraz pracuje w korpo i po poprzedniej pracy to dla mnie luksus. Nikt na mnie nie wrzeszczy ludzie Są mili, szef jest super.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
I jeszcze jedno: czas i tak będzie lecial, bez względu na to co zrobisz.
Życzę Ci dwóch kresek w tym cyklu wtedy na pewno odłożysz tą decyzję. Ale jak wiemy czasem starania się przesuwają dłużej a my wciąż zostajemy w miejscu, którego nie lubimy.
Nikt nam tego nie odda.
Na początku tego roku postanowiłam żyć normalnie mimo starań. Rezerwować wyjazdy, spełniać się i marzenia. Niczego nie odstawiać bo co jak będę w ciąży. Może będę, może nie będę.
Prawie straciłam kogoś bliskiego i bardzo młodego w tym roku i to mi pozwoliło zrozumieć, że to dobra droga.
Nie zostawiajmy życia na potem.
JoAnn, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Po pierwsze dzień dobry ☀️
Po drugie dalej trzymam kciuki Nowa za dwie kreseczki 💕
Po trzecie myślę, że łatwo jest nam doradzać żebyś zmieniła pracę albo nie ale i tak decyzję musisz podjąć sama. Mąż też miał serdecznie dość pracy i nie zmieniał jej przez rok bo staraliśmy się o kredyt, wymęczyła i wypaliła go tak doszczętnie że jak już było kosmicznie źle to w końcu się zwolnił… i widzę sama, że lepiej zwolnić się wcześniej- zanim dopuścisz do takiej sytuacji. Zwłaszcza, że stres i pośpiech wcale nie pomagają w staraniach, a w tej pracy z tego co mówisz tak masz.
Mój mąż poszedł do nowej pracy i powiedział od razu, że będziemy się starać o kredyt i potrzebuje umowy na stałe. Zgodzili się! Więc zawsze można spróbować tak zagadać 😀🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Ehh tak najprościej byłoby zobaczyć teraz dwie kreski i spieprzyć na l4 a po macierzyńskim już tam nie wracać…stres w robocie plus stres związany ze staraniami się kumuluje i potem są mega rozkminy…😓
Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023