Październikowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim
Mega zmęczona jestem, wczoraj do północy pracowałam a od 6 na nogach. Jadę w metrze i nadrabiam co wczoraj nasjrobalyście.
Ja chodzę na basen dwa razy w tygodniu rachunkowe dla kondycji i z nadzieją, że zrzuce parę kilo
Ja ten cykl to raczej spisuje na straty bo tempka niska, testy negatywnie wychodzą, śluz pożal się Boże, ehhh... tragedia!!! -
nick nieaktualnybulkaasia wrote:Cześć wszystkim
Mega zmęczona jestem, wczoraj do północy pracowałam a od 6 na nogach. Jadę w metrze i nadrabiam co wczoraj nasjrobalyście.
Ja chodzę na basen dwa razy w tygodniu rachunkowe dla kondycji i z nadzieją, że zrzuce parę kilo
Ja ten cykl to raczej spisuje na straty bo tempka niska, testy negatywnie wychodzą, śluz pożal się Boże, ehhh... tragedia!!!
Kobiecy organizm lubi płatać figle daj mu jeszcze troszkę czasuzubii, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry.
Laseczki mam pytanie, ile płaciłyście za luteinę, miałyście refundację? Mnie wczoraj pani w aptece zabiła ceną prawie 150 zeta za 30 tabletek...
Pytanie numer dwa brzmi... jeśli już kupię tę luteinę to, z tego co czytałam powinno się ją brać po owu. Ginekolożka co prawda mówiła że nie widziała jajca, ale to było w 11 dc, a mnie teraz zaczynają jajniki jak na owu rwac, na teście LH blada krecha się objawiła, czyli - o ile dobrze myślę - owu dopiero powinna się zbliżać (jeśli będzie). Czy w takim razie mam sobie poczekać na pik LH i ewentualnie zaczać brać po 1-2 dniach po piku (wnosząc z braku jajca że owu nie będzie, a co za tym idzie skoku temp też nie)? Czy może jak mówiła ginekolożka od 16 dnia no matter what? -
nick nieaktualnyKochana skoro ona nic tam niewidzialna to jajca pewnie wnrym miesiącu brak i ja bym sie skłaniała do jej zaleceń. Przynajmniej ja zawsze słucham mojego gin. Wiem ze beznadziejna jest myśl o stracie miesiąca ale spokojnie następny na pewno bedzie należał do Ciebie. Co do ceny wow zatkało mnie. Mi zostało sporo opakowań ponpoczatkach ciazy i wtedy kupiłam kilka pudełeczek i na sto procent nie była to tak wysoka cena
-
Też mi się dzisiaj śniło, że testowałam i były dwie krechy. Ah ta podświadomość. Tyle gadania o tym to potem są takie sny.
Na śląsku dziś piękna pogoda. Mam wolny dzień w pracy a wieczorem ide na wieczór panieński. Także zapowiada się dobry dzień
W którym dniu cyklu zaczynacie robić testy owu? Cykle mam zwykle 29dni. Ale zdarza się czasem i 31. 10 dc czy później zacząć? Jak myślicie?
-
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda wrote:Dzien dobry.
Laseczki mam pytanie, ile płaciłyście za luteinę, miałyście refundację? Mnie wczoraj pani w aptece zabiła ceną prawie 150 zeta za 30 tabletek...
ja w pierwszej ciąży brałam luteinę płaciłam nie więcej jak 20zł/mies... -
toto wrote:To i ja trochę kilogramów przyjmę!
Dziewczyny, ktora z Was bierze Duphaston po owulacji? I czy miałyście badany progesteron i na tej podstawie włączonego dupka? Ja sie obawiam ze mam za niski i stad te plamienia i w ogole...
ja biore tez po owu, przez 10 dni. Moj gin nie bada mi progesteronu, tylko zawsze po monitorowanej owu przepisuje mi dupka.
Za niskiego nie mam, kiedys sobie zbadałam i byl ok.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
mycha89 wrote:a przy okazji mam pytanie do tych, które mają monitoring cyklu przez gina: czy pokrywa Wam się owu z USG ze śluzem-najbardziej galaretowatym (sorki za dosadność):p
Tak, pokrywa się Zaraz po owu mam sluz kremowy, rozciagliwy znika.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
Pytanie numer dwa brzmi... jeśli już kupię tę luteinę to, z tego co czytałam powinno się ją brać po owu. Ginekolożka co prawda mówiła że nie widziała jajca, ale to było w 11 dc, a mnie teraz zaczynają jajniki jak na owu rwac, na teście LH blada krecha się objawiła, czyli - o ile dobrze myślę - owu dopiero powinna się zbliżać (jeśli będzie). Czy w takim razie mam sobie poczekać na pik LH i ewentualnie zaczać brać po 1-2 dniach po piku (wnosząc z braku jajca że owu nie będzie, a co za tym idzie skoku temp też nie)? Czy może jak mówiła ginekolożka od 16 dnia no matter what?
Mogła się owu przesunac i 11dc jeszcze nie bylo zadnego wiodacego pecherzyka.
Ja bym zrobiła tak, ze jesli zaobserwujesz owu (pozytywny test, sluz rozciagliwy, a nastepnego dnia juz kremowy, skok temperatury), to od 3dpo - trzeciej wyzszej temperatury bym wziela luteine, dla pewnosci, ze nie zablokujesz owu biorac 1dpo.
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
bertha wrote:Tak, pokrywa się Zaraz po owu mam sluz kremowy, rozciagliwy znika.
zaraz po owu czyli już na drugi dzień po czy to trwa..? wczoraj miałam 17dc bóle podbrzusza, ból jajnika, biegunka, szyjka mega otwarta i śluz galareta, dziś 18dc mam już szyjkę niżej, śłuz przeźroczysty cienki, rwie się już po cm taka woda bardziej niż galareta.. chyba nici co? a myślałam,że owu miałam 14-15dc...
-
Pytanie numer dwa brzmi... jeśli już kupię tę luteinę to, z tego co czytałam powinno się ją brać po owu. Ginekolożka co prawda mówiła że nie widziała jajca, ale to było w 11 dc, a mnie teraz zaczynają jajniki jak na owu rwac, na teście LH blada krecha się objawiła, czyli - o ile dobrze myślę - owu dopiero powinna się zbliżać (jeśli będzie). Czy w takim razie mam sobie poczekać na pik LH i ewentualnie zaczać brać po 1-2 dniach po piku (wnosząc z braku jajca że owu nie będzie, a co za tym idzie skoku temp też nie)? Czy może jak mówiła ginekolożka od 16 dnia no matter what?
Ja biorę już od kilku lat i płacę ok 6 zł za opakowanie...
Np. tutaj masz cenę: https://www.doz.pl/apteka/p8374-Luteina_tabletki_dopochwowe_50_mg_30_sztWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 14:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny