X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Zaczęłam dzisiaj nowy cykl, więc też będę testować pod koniec października. Jestem strasznie ciekawa jak moje jajniki zareagują na Clo i jak ten cykl będzie wyglądał.

Ja czuję to samo ;) Będzie wyglądał zielono, musi ;)

justa. lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie było mnie parę dni i teraz nie potrafię nadrobić zaległości w czytaniu! Ale się rozkręciłyście!

Witam wszystkie nowe październikowe staraczki :) im nas więcej tym lepiej, będzie więcej powodów do radości!

A ja chyba przegapilam owulację :/ ale jestem na siebie zła. Zaczęłam robić testy owu od 10dc. W pierwszy dzień już wyszła dość wyraźna kreska ale stwierdziłam że to za szybko bo zwykle owu mam koło 16dc (ostatnio w 18dc). Tyle że później z każdym kolejnym dniem kreska była coraz slabsza a dzisiaj juz praktycznie niewidoczna i mam skok temperatury (w13dc):/ myślicie że owu mogła się az tak pospieszyć?!

A oczywiście przytulanki były tylko raz-wczoraj. Więc pewnie nic z tego nie będzie w tym miesiącu :( może jeszcze dzisiaj uda się coś postarać, ale to pewnie już za poźno.

Grrrr zawsze musi coś pójść nie tak!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hej! Nie było mnie parę dni i teraz nie potrafię nadrobić zaległości w czytaniu! Ale się rozkręciłyście!

Witam wszystkie nowe październikowe staraczki :) im nas więcej tym lepiej, będzie więcej powodów do radości!

A ja chyba przegapilam owulację :/ ale jestem na siebie zła. Zaczęłam robić testy owu od 10dc. W pierwszy dzień już wyszła dość wyraźna kreska ale stwierdziłam że to za szybko bo zwykle owu mam koło 16dc (ostatnio w 18dc). Tyle że później z każdym kolejnym dniem kreska była coraz slabsza a dzisiaj juz praktycznie niewidoczna i mam skok temperatury (w13dc):/ myślicie że owu mogła się az tak pospieszyć?!

A oczywiście przytulanki były tylko raz-wczoraj. Więc pewnie nic z tego nie będzie w tym miesiącu :( może jeszcze dzisiaj uda się coś postarać, ale to pewnie już za poźno.

Grrrr zawsze musi coś pójść nie tak!

Moze akurat wstrzeliliscie sie!!! Spokojnie

• malka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Moze akurat wstrzeliliscie sie!!! Spokojnie

Oby Agniechaaaa! Bo tak to jest ze staraniami, że jak nie trzeba było to seks co drugi dzien byl, a jak już jest wyznaczone co i jak to jakoś się wszystkiego odechciewa :( zero spontaniczności. Tylko pierwsze dwa cykle było zabawnie :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Oby Agniechaaaa! Bo tak to jest ze staraniami, że jak nie trzeba było to seks co drugi dzien byl, a jak już jest wyznaczone co i jak to jakoś się wszystkiego odechciewa :( zero spontaniczności. Tylko pierwsze dwa cykle było zabawnie :/

Wiem, woem bardziej to mechaniczne niż uczuciowe. Dlatego ja teraz trochę podgrzewam atmosferę, bielizna, świeczki, nawet głupkowate prowokujące smsy hihihi byle zeby urozmaicić a nie działać jak robot :D

• malka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiem, woem bardziej to mechaniczne niż uczuciowe. Dlatego ja teraz trochę podgrzewam atmosferę, bielizna, świeczki, nawet głupkowate prowokujące smsy hihihi byle zeby urozmaicić a nie działać jak robot :D

Zawsze to jakis pomysł. Idę zapalic swieczki, mąż zaraz powinien wrócić zobaczymy jak zareaguje ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Zawsze to jakis pomysł. Idę zapalic swieczki, mąż zaraz powinien wrócić zobaczymy jak zareaguje ;)

Do dzieła :D wskakuj jeszcze w sexy bieliznę i czekaj tak w drzwiach :D

Basik83 lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój luby też mówi, że cała radosc z seksu prysla bo wszystko jest pod presją i wyznaczone dni. Czasem to aż się nie chce ale trzeba swoje przecierpieć i wytrwałości wiele aby osiągnąć wyznaczony cel :)
    Dlatego moje drogie Panie nogi do góry i działamy!!! :D

bertha, Uparciuszek lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mój luby też mówi, że cała radosc z seksu prysla bo wszystko jest pod presją i wyznaczone dni. Czasem to aż się nie chce ale trzeba swoje przecierpieć i wytrwałości wiele aby osiągnąć wyznaczony cel :)

Nogi w szpilkach do góry hihihi :D juz czekam na mojego no chyba ze @ wpadnie pierwsza hihihi

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szpilki jak najbardziej, sexy bielizna i facet od razu się rozochoci ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    No szpilki jak najbardziej, sexy bielizna i facet od razu się rozochoci ;)

Ok taaaak. Szkoda ze akurat wersja szpilki i kolacja w bieliźnie u Nas ma zadkie przeniesienie. Mieszkamy z rodzicami w jednym domu :( no ale coz zawsze zostaje fajna bielizna w sypialni, świeczki i bajerka przez telefon zawsze to pobudza :D

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak jest z sexem, jak jest już wyznaczony dzień owulacji to brakuje nam spontaniczności...znam to uczucie . Takie czekania na oulację...
    Zmieniam dzień testowania. Byłam dzisiaj u gina. i jest pół na pół może okres a może ciąża. Jest mały pęcherzyk 2 mm ( ale może to być polip który mi się zmniejszył). Endometrium 17 mm. Mam zrobić betę w sobotę, a jutro zrobię test płytkowy. Nie wytrzymam do niedzieli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:10

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ok taaaak. Szkoda ze akurat wersja szpilki i kolacja w bieliźnie u Nas ma zadkie przeniesienie. Mieszkamy z rodzicami w jednym domu :( no ale coz zawsze zostaje fajna bielizna w sypialni, świeczki i bajerka przez telefon zawsze to pobudza :D
    To faktycznie poszaleć za bardzo nie ma jak ale ważne, że są chęci.

My też lubimy tak się ponakrecac smsami a wieczorem czekamy aż dzieciaki zasną by się zabawić ;)

Anet85 to trzymam &&&& za dwie krechy!!! Daj znać jutro :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    To faktycznie poszaleć za bardzo nie ma jak ale ważne, że są chęci.

My też lubimy tak się ponakrecac smsami a wieczorem czekamy aż dzieciaki zasną by się zabawić ;)

Anet85 to trzymam &&&& za dwie krechy!!! Daj znać jutro :)

Grunt, ze dajemy rade a teraz obiecałam sobie ze bedzie jeszcze fajniej niech Mężuś wie jaką ma świetna zonę :D

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa i tak trzymaj!!! :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny powiem Wam... świeczki dają radę ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    U nas też tak jest z sexem, jak jest już wyznaczony dzień owulacji to brakuje nam spontaniczności...znam to uczucie . Takie czekania na oulację...
    Zmieniam dzień testowania. Byłam dzisiaj u gina. i jest pół na pół może okres a może ciąża. Jest mały pęcherzyk 2 mm ( ale może to być polip który mi się zmniejszył). Endometrium 17 mm. Mam zrobić betę w sobotę, a jutro zrobię test płytkowy. Nie wytrzymam do niedzieli...[/QUOTE

Trzy mam kciuki, daj znać jak wyszedł test. ]

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    No dziewczyny powiem Wam... świeczki dają radę ;)

Mówiłam :D kochana jak dodasz bieliznę to zapomnicie co to owulacja :D

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Moj tez tak troche do tego podchodzi.ale jak to stwierdził moze na poczatku mechanicznie ale zaraz potem przyjemnie

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D

YUPI mamy piatek :D

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ