X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • konanna Znajoma

Wysłany: 7 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem nowa. To mój pierwszy cykl starań z ovu. Wcześniej "działaliśmy" na zasadzie jak będzie to będzie ;-) Od kilku miesięcy czuję jednak że już najwyższy czas abym po raz drugi została mamusią (mam już 10-letniego synka). W pierwszą ciążę zaszłam bez problemu, w pierwszym cyklu starań. Pomimo tego że od wielu lat nie stosujemy żadnej anty to jednak jakoś dzidzia nigdy sie nie pojawiła :-(

Owulację miałam 16 dni temu, potwierdzoną testem, temperaturą, śluzem i szyjką. Wczoraj i dziś teścik - niestety negatywny :-( Brak @ od środy (przewidywany termin)
    Objawami : ciężkie większe piersi, rozpierający ból brzucha i zawroty głowy raczej się nie sugeruję bo to może psychika płata mi figle.

Jak myślicie czy jest jeszcze szansa że test wyjdzie pozytywny :-( ??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Cześć Dziewczyny! Jestem nowa. To mój pierwszy cykl starań z ovu. Wcześniej "działaliśmy" na zasadzie jak będzie to będzie ;-) Od kilku miesięcy czuję jednak że już najwyższy czas abym po raz drugi została mamusią (mam już 10-letniego synka). W pierwszą ciążę zaszłam bez problemu, w pierwszym cyklu starań. Pomimo tego że od wielu lat nie stosujemy żadnej anty to jednak jakoś dzidzia nigdy sie nie pojawiła :-(

Owulację miałam 16 dni temu, potwierdzoną testem, temperaturą, śluzem i szyjką. Wczoraj i dziś teścik - niestety negatywny :-( Brak @ od środy (przewidywany termin)
    Objawami : ciężkie większe piersi, rozpierający ból brzucha i zawroty głowy raczej się nie sugeruję bo to może psychika płata mi figle.

Jak myślicie czy jest jeszcze szansa że test wyjdzie pozytywny :-( ??????

My tu zawsxe mowimy ze dopoki nie ma@ to jedt nadzieja!! :)

AgaSY lubi tę wiadomość

• konanna Znajoma

Wysłany: 7 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My tu zawsxe mowimy ze dopoki nie ma@ to jedt nadzieja!! :)
    Wiem :-) Tylko się zastanawiam czy w 16 dpo to już chyba troszeczkę tego hcg to już powinno być :-( A tu nawet cienia cienia bladej kreseczki nie ma :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jak sobie radzicie z czekaniem na rezultat? Bo mimo ze to dopiero pierwszy miesiac to ja wariuje,wkrecam sobie objawy,doszukuje sie sama nie wiem czego i rozmyslam non stop o jednym..jak tak dalej pojdzie to osiwieje;) macie jakies,spisoby zeby wyluzowac?

• channah Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwcześniej w pracy,yszlym miesiącu pójdę.teraz nie ma szans bo jestem pracy a później muszę dzieciaki że żłobka i przedszkola odebrać. :( sama nie wiem co się dzieje że mną. Coś z hormonami ewidentnie.tak mi barki wysypało że aż boli :(

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 7 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik85 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak sobie radzicie z czekaniem na rezultat? Bo mimo ze to dopiero pierwszy miesiac to ja wariuje,wkrecam sobie objawy,doszukuje sie sama nie wiem czego i rozmyslam non stop o jednym..jak tak dalej pojdzie to osiwieje;) macie jakies,spisoby zeby wyluzowac?
    Witaj w klubie Agnesik85 :-)
    Ja też pierwszy miesiąc takiego prawdziwego staranka i.... tez wariuję :-)

W którym dc jesteś ?

• zubii Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik85 wrote:

Wyluzujesz jak się nie uda za pierwszym i drugim razem (życzę ci zebys od razu zaskoczyła :) ) ale tak to jest. Najlepiej zająć myśli czymś innym niech cie pochłonie jakieś zajęcie. Ją zajmuje się szyciem (btw. Mam już wybrana bawełne dla kolejnego dzidka o ile nam sie uda zajść bo jeszcze jeden cykl i raczej odpuszczamy na jakiś czas)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Witaj w klubie Agnesik85 :-)
    Ja też pierwszy miesiąc takiego prawdziwego staranka i.... tez wariuję :-)

W którym dc jesteś?
    Hej:)
    U mnie 21y dzien,nie wiem na,100%kiedy mialam owulacje,najprswdopodniej 2-3pazdziernika..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Wyluzujesz jak się nie uda za pierwszym i drugim razem (życzę ci zebys od razu zaskoczyła :) ) ale tak to jest. Najlepiej zająć myśli czymś innym niech cie pochłonie jakieś zajęcie. Ją zajmuje się szyciem (btw. Mam już wybrana bawełne dla kolejnego dzidka o ile nam sie uda zajść bo jeszcze jeden cykl i raczej odpuszczamy na jakiś czas)

Heh,pewnie masz racje :) moze wroce do regularnych cwiczen ,to bedzie przyjemne z pozytecznym i troche sie zrelaksuje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zrobilam generalne przemeblowanie u tatusia w sklepie i dzien mi zlecial bez myslenia :)

Rano wzirlam 1tab clo i zero reakcji zazwyczaj cos mnie tak zaczynalo kluc a tym razem cisza :D ale na luzie niebprzejmuje sie :) za tydz do gin i wtedy bede widziec co i jak

zubii lubi tę wiadomość

• konanna Znajoma

Wysłany: 7 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... to jeszcze kilka dni musisz poczekać na testowanie, a przynajmniej do dnia spodziewanej @ :-)
    Ja jestem w 26 dc i właściwie to już od 1 dnia po owu (21.09) czuję wszystkie możliwe objawy :-( Staram się jakoś nie zwariować zwłaszcza że @ miałam dostać przedwczoraj i nadal (na szczęście!) nie przyszła. Testowałam wczoraj i dziś i.... nic :-(

Więc cały czas mam nadzieję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja wczoraj zrobilam generalne przemeblowanie u tatusia w sklepie i dzien mi zlecial bez myslenia :)

Rano wzirlam 1tab clo i zero reakcji zazwyczaj cos mnie tak zaczynalo kluc a tym razem cisza :D ale na luzie niebprzejmuje sie :) za tydz do gin i wtedy bede widziec co i jak

Agniechaaa wybacz ignorancje,ale co to jest clo?;) ja kompletnie nieobeznana w tych tematach jestem.mam nadzieje ze cie nie urazilam pytaniem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik85 wrote:
    Agniechaaa wybacz ignorancje,ale co to jest clo?;) ja kompletnie nieobeznana w tych tematach jestem.mam nadzieje ze cie nie urazilam pytaniem:)

Nie ma kochana glupich pytan :) clo to clostibegyt pomaga w rosnieciu pecherzykow :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Oj... to jeszcze kilka dni musisz poczekać na testowanie, a przynajmniej do dnia spodziewanej @ :-)
    Ja jestem w 26 dc i właściwie to już od 1 dnia po owu (21.09) czuję wszystkie możliwe objawy :-( Staram się jakoś nie zwariować zwłaszcza że @ miałam dostać przedwczoraj i nadal (na szczęście!) nie przyszła. Testowałam wczoraj i dziś i.... nic :-(

Więc cały czas mam nadzieję...

Tak,wiem ale niecierpliwa jestem;) a "objawy" tez mam od kilku dni ale to raczej moja wyobraznia,choc klucie i ciagniecie w podbrzuszu cxulam na pewno:) trzymam kciuki za ciebie :) skoro @ nie ma to szansa jest :D

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie 11 dpo, a tempka w miarę, objawy jak na @ ale czekam na rozwój. Korci mnie by jutro rano siknąć...

bertha lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nie ma kochana glupich pytan :) clo to clostibegyt pomaga w rosnieciu pecherzykow :) :)

Dzieki:) z czasem mam nadzieje bede coraz madrzejsza;)

• konanna Znajoma

Wysłany: 7 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik85 wrote:
    Tak,wiem ale niecierpliwa jestem;) a "objawy" tez mam od kilku dni ale to raczej moja wyobraznia,choc klucie i ciagniecie w podbrzuszu cxulam na pewno:) trzymam kciuki za ciebie :) skoro @ nie ma to szansa jest :D
    Ja też za Ciebie trzymam kciuki :-D
    Za nas wszystkie :-D Bo już jesteśmy najwspanialszymi mamusiami na świecie i komu jak komu ale nam to te maluszki najbardziej się należą.
    Wyczekiwane, wytęsknione i bardzo kochane!!!!

zubii, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik85 wrote:
    W tym cylku to praca szkola oraz wolnej chwili ksiazka więc za czesto o tym nie mysle:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Ja też za Ciebie trzymam kciuki :-D
    Za nas wszystkie :-D Bo już jesteśmy najwspanialszymi mamusiami na świecie i komu jak komu ale nam to te maluszki najbardziej się należą.
    Wyczekiwane, wytęsknione i bardzo kochane!!!!

Tak! Taak!! Taaak!!! :D
    Moj maluszek to bedzie rozpieszczuszek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak! Taak!! Taaak!!! :D
    Moj maluszek to bedzie rozpieszczuszek <3

O tak,moj tez :D marzy mi sie chlopczyk,u mnie w rodzinie same baby;)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ