Październikowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Owu okresla sie dopiero po 3 dniach wyzszych temperatur, ale jestes na dobrej drodze. Natomiast owu nie musi byc przed wzrostem. U wiekszosci kobiet (ale nie wszystkich) jest ona w dniu szczytu sluzu (czyli ostatni dzien z plodnym sluzem) i moze to byc nawet 3 dni przed lub po skoku. 3dzien wieczorem po skoku temperatury uznaje sie juz za bezpieczny, jesli nie stara sie o dziecko, wiec dopiero wtedy mozna zalozyc, ze juz jest po owu i okresie gotowosci jajeczka.
Ogolnie to po samych obserwacjach nie da sie ustalic dokladnego dnia owulacji, tylko okolice kiedy ona nastapila.KammaMarra, Bejbuszek lubią tę wiadomość
-
KammaMarra wrote:Dziewczyny proszr luknac na moj wykres dzisiaj temepratura mocno w gore czy juz po owulacji?
Myślę, że jak jutro utrzyma Ci się wyższa to będzie można wnioskować, że owulacja była ale widzę, że nie próżnujecie, więc nie masz się co bać, że przegapisz owu. -
hehe no tak
staramy się ciągle...
byłam wczoraj u ginki, to był ślad płynu w zatoce Douglasa, więc jajko pękło i owulka mogla być w tych 3 dniach spadku tempek nie?
więc teoretycznie jeszcze dzisiaj i jutro i powinno być okej ?
myślę, że się wbijemy z "chłopakami" w tym cyklu?
Kaczorka wrote:Myślę, że jak jutro utrzyma Ci się wyższa to będzie można wnioskować, że owulacja była ale widzę, że nie próżnujecie, więc nie masz się co bać, że przegapisz owu.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kaczorka wrote:No niestety takie jest to pokręcone
Swoją drogą gratuluję i zazdroszczę :p
Wysyłam ciążowe wiruski, na pewno do czasu bety dotrą I dodam, że miałam takie same objawy co Ty brzuch "ciągnie" do dziś i lekarz potwierdził, że jest to normalne i będzie się utrzymywało. No i piersi, bolą zwłaszcza po bokach (ciężko przewrócić się na bok w nocy) i trały się pełniejsze. Też byłam przekonana, że to na @ a tu proszę
Kochane trzymam kciuki za Wasze testowanie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:32
KammaMarra lubi tę wiadomość
-
justa. wrote:Gratulacje!!! Ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, przy założeniu że cykle są 28 dniowe. Przy tym założeniu (14+ 17) byłabyś w 4 tyg 3 dniu ciąży.
-
Hmm, aż tak nie bolą, żebym nie mogła leżeć na boku a mogłyby :p
Brzuch od 3 dni boli mnie niemal cały czas i mokro mi między nogami ale śluz jest raczej przeźroczysty..
No nic, jeszcze 2 dni.
Aczkolwiek uważam, że kobiecie w ciąży powinna na języku wyskakiwać niebieska kropka :p -
nick nieaktualnyNatuś wrote:Dobrze że mam Was bo sama nie wiedziała bym kiedy do lekarza iść na pierwszą wizytę Swoją drogą liczyć ciążę od dnia, kiedy jeszcze jej nie było, troszkę bez sensu
zubii lubi tę wiadomość
-
balladyna26 wrote:Do lekarza najlepiej sie udac miedzy 6 a7 tygodniem bo wtedy bedzie cos widac...ja wlasnie odliczam dni do pierwszej wizyty..na złość dni sie ciagna jak nigdy
Balladynka a jak to z ta owu jest? Patrz na moj wykres mam jeszcze sie starac czy jjz po owi?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:hehe no tak
staramy się ciągle...
byłam wczoraj u ginki, to był ślad płynu w zatoce Douglasa, więc jajko pękło i owulka mogla być w tych 3 dniach spadku tempek nie?
więc teoretycznie jeszcze dzisiaj i jutro i powinno być okej ?
myślę, że się wbijemy z "chłopakami" w tym cyklu?KammaMarra lubi tę wiadomość
-
justa. wrote:Skoro na usg wczoraj nie było już pęcherzyka tylko śladowe ilości płynu w zatoce Douglas to monitoring potwierdza, że ovu była wczoraj albo przedwczoraj. Ponieważ jajeczko nadaje się do zapłodnienia max przez 24 h dzisiejsze wieczorne starania będą już tylko dla przyjemności
Czyli teortycznie sie wbilismy no nic pozostaje czekac❤
Ale jakies oslabienie wyczuwam05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Dziś mój 13dpo. Robiłam rano test o czułości 10 i niestety negatywny... Termin @ pojutrze, w pierwszej ciąży pozytywny test (choć tak mega blady że nie byłam pewna czy aby na pewno coś tam jest) wyszedł mi z popołudniowego moczu dzień przed @. To dopieri mój pierwszy cykl starań, ale jak do końca roku się nie uda to na jakiś rok będę musuała starania zawiesić... A niestety nic z tego ciś mi się widzi...Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
MavisDracula wrote:Dziś mój 13dpo. Robiłam rano test o czułości 10 i niestety negatywny... Termin @ pojutrze, w pierwszej ciąży pozytywny test (choć tak mega blady że nie byłam pewna czy aby na pewno coś tam jest) wyszedł mi z popołudniowego moczu dzień przed @. To dopieri mój pierwszy cykl starań, ale jak do końca roku się nie uda to na jakiś rok będę musuała starania zawiesić... A niestety nic z tego ciś mi się widzi...
Poczekaj do dnia @ - może akurat Niektórym dziewczynom sikańce wychodzą pozytywne tydzień po spodziewanej @ Może tym razem miałaś owu trochę później ??
Ja się niepotrzebnie nakręcam, wchodzę co chwilę na wykres i patrzę w niego jakby coś miało z niego wyskoczyć ;P Wczoraj miałam ładny spadeczek i już sobie wkręcam że może implantacyjny ;/ Dziewczyny ratunku ! ;( -
Wiem dokładnie kiedy była owulacja, bo właśnie się spóźniła 8 dni. Ale wiadomo, nie zawsze wychodzi, nawet jeśli jest się zdrowym to mamy około 1/5 szans na poczęcie, więc uszy do góry i za parę dni spadam na listopad:-)Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
KammaMarra wrote:A jak gemoeratura zaczyna rosnac tzn ze juz po owu tak?
-
dziękuje kochana,
wiec się wbliliśmy - pytanie czy żołnierze też)
justa. wrote:Zazwyczaj skok temperatury jest po ovu, chociaż u niektórych skok pojawia się na krótko przed ovu. Zgodnie z monitoringiem u Ciebie skok wystąpił po ovu Tak więc pozostaje czekać na efekty.05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
emi2016 wrote:Ja się niepotrzebnie nakręcam, wchodzę co chwilę na wykres i patrzę w niego jakby coś miało z niego wyskoczyć ;P Wczoraj miałam ładny spadeczek i już sobie wkręcam że może implantacyjny ;/ Dziewczyny ratunku ! ;(
Haha, to ja mam tak samo!! :p najpierw wmawiałam sobie, że ta zniżka po owu. to implantacja. Zwłaszcza, że wtedy mi jajniki pulsowały.
A teraz się gapię na całość i nie wiem co chcę tam zobaczyć
Żeby tak oczami można było czarować