Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Moje drogie Panie u mnie beta pozytywna, właśnie kończę 3 tydzień ciąży :D
    Gratulacje!!!

Gracja, Natuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:

Gratulacje :*:)

Natuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:

Gratuluje ;) i jak zawsze zazdroszczę <3

Natuś lubi tę wiadomość

• Gracja Znajoma

Wysłany: 18 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koni wrote:
    Jestem tu n owa staramy się z mężem o dziecko już rok i miesiące :( badania w normie. Testuje jutro. Ale nie czuje się jak bym była w ciąży. Jeśli tym razem się znów nie udało to czeka mnie badanie drożności jajowodów którego bardzo się boję.
    Spokojnie, to nie jest regułą, że boli. Ja miałam 2 razy, pierwszy raz laparoskopowo,wiec wiadomo narkoza, no i potem trzeba dziury w brzuchu wygoić. A drugi raz miałam pod usg i nie bolało. Zakładanie tych wszystkich wzierników fajne nie jest, ale nie bolało mnie nic, mimo że miałam udrażniany jeden jajowód. A, i przed badaniem dają coś uspokajającego i przeciwbólowego.

Starania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp :(
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, chyba jest już taki wątek
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pazdziernikowe-testowanie,10977.html
    ale nie zaszkodzi podwójnie się wpisać :)
    Papierówka testuje: 30 października (o ile małpiszon nie przyjdzie :P)

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Zobaczymy kiedy @ przyjdzie i jak długi będzie cykl. A czy to jest reguła, że @ musi przyjść po 14 dniach po owu? Czy wcześniej może i któraś z Was z regularnymi cyklami tak ma?
    Juz ktos pisał - faza lutealna ma ok 12-16dni i jest raczej stała dla kobiety. Ja mam zawsze 14dni. Jesli wiem kiedy bylo owu, to dodaje +14dni i mam termin nowej miesiaczki.
    evve wrote:
    przyznaję się - faktycznie, nie jestem cierpliwa (zwłaszcza w tesowaniu) - ale może to forum pomoże mi jakoś to okiełznać :)
    nie pomoże :D forum nakręci jeszcze bardziej :D ja tez jestem niecierpliwa i testuje duzo i czesto i dobrze mi z tym :)
    Kaczorka wrote:
    Chciałabym mieć inne sprawy, którymi mogłabym się zająć.. ;) Niestety nic nie absorbuje mojej uwagi bardziej, niż obserwacja własnego skomplikowanego organizmu :/
    Dokladnie mam tak samo :):)

Natuś, gratulacje!! jaka beta w ktorym dpo?

Natuś lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Hej dziewuszki, chyba jest już taki wątek
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/pazdziernikowe-testowanie,10977.html
    ale nie zaszkodzi podwójnie się wpisać :)
    Papierówka testuje: 30 października (o ile małpiszon nie przyjdzie :P)
    Czesc Papierówka! :) a my tu mamy konkurencyjnie watki testujące co miesiąc :) także juz jest zgrana ekipa i sie nie przenosimy :) Listopadowy watek tez juz jest :)

emi2016 lubi tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem pp usg. Bylam w piątek pęcherzyk mial 16mm dzisiaj widoczny slad plynu w zatoce douglasa. Rozumiem ze owulacja byla? Pecherzyka juz nie widać. Ale temperatura sie jeszcze nie ppdniosla... Co myśleć?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziewczyny jestem pp usg. Bylam w piątek pęcherzyk mial 16mm dzisiaj widoczny slad plynu w zatoce douglasa. Rozumiem ze owulacja byla? Pecherzyka juz nie widać. Ale temperatura sie jeszcze nie ppdniosla... Co myśleć?
    Super. Pewnie byla dopiero co, np w nocy i temp podniesie ci sie jutro. Kciuki!

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Super. Pewnie byla dopiero co, np w nocy i temp podniesie ci sie jutro. Kciuki!
    Czyli profilaktycznie dzisiaj tez bzykanko?❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 15:18

Uparciuszek lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czyli profilaktycznie dzisiaj tez bzykanko?❤
    Profilaktycznie nie zaszkodzi :) chociaz jajeczko jest zdolne do zaplodnienia 12h, wiec oblicz czy zdazycie :)

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Profilaktycznie nie zaszkodzi :) chociaz jajeczko jest zdolne do zaplodnienia 12h, wiec oblicz czy zdazycie :)

Cholera wie ale jak mozesz to sppkrz na moj wykres
    I napisz co sadzisz
    Dziękuję za odpowiedz ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie zaszkodzi spróbować :) A być może i pomoże :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Na pewno nie zaszkodzi spróbować :) A być może i pomoże :P

Dzieki kochana. A co sadzidz o endo 8mm z malym hakiem jest szansa?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dzieki kochana. A co sadzidz o endo 8mm z malym hakiem jest szansa?

Z tego co gdzieś tutaj wyczytałam to jakieś szanse są ;) Skoro któraś z dziewczyn cieszyła się z endo 9 mm, to Twoje 8 z kawałkiem dużo nie odbiega od tego :)

Powiem Wam, że przeszukałam dzisiaj wszystkie szafki, żeby sprawdzić czy jakiś teścik ciążowy mi się nie uchował. Ale niestety nie :/ A już bym się pewnie skusiła, żeby zrobić :P

Jejku, jak ja nie lubię czekać! A jak na złość odnoszę wrażenie, że moje życie od kilku lat składa się z jednego wielkiego czekania.. :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Z tego co gdzieś tutaj wyczytałam to jakieś szanse są ;) Skoro któraś z dziewczyn cieszyła się z endo 9 mm, to Twoje 8 z kawałkiem dużo nie odbiega od tego :)

Powiem Wam, że przeszukałam dzisiaj wszystkie szafki, żeby sprawdzić czy jakiś teścik ciążowy mi się nie uchował. Ale niestety nie :/ A już bym się pewnie skusiła, żeby zrobić :P

Jejku, jak ja nie lubię czekać! A jak na złość odnoszę wrażenie, że moje życie od kilku lat składa się z jednego wielkiego czekania.. :P
    Hhee no tak. To idz rob nie czekaj ❤❤❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no te 3 dni jakoś muszę dać radę ;) I będę czarować brzuch, żeby @ nie przylazła..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Jestem obecnie w 21 dniu cyklu (zwykle mam 26-28). Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulacje bo nie prowadzę takich dokładnych obserwacji jak większość z Was. Już od ponas wóch tygodni zdarza mi się takie krótkotrwałe kłucie jajników. Wczoraj chwilowo tak mocno mnie złapalo, że aż promieniowalo na plecy. W zeszłym tygodniu kilka razy zakręciło mi sie w głowie, muszę wstawać w nocy do toalety,mam wzdęcia, piersi stały się większe i bolą przy dotyku (zawsze przed @ tak mam). Oprócz tego od 2-3 dni zdarza mi się poczuć ból brzucha jak na @ i ból krzyża. Myślicie że te objawy mogą świadczyć o ciąży? Kusi mnie żeby zrobić test bo mam jakieś przeczucie, że w tym cyklu mogło się udać, ale wiem że jest jeszcze za wcześnie. Planuję w piątek najszybciej zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto dla M i obiadek z duża ilością jajek (hihi) tez jest! Ta Noc należy do Nas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    ciasto dla M i obiadek z duża ilością jajek (hihi) tez jest! Ta Noc należy do Nas :D
    Agniechaaaa czyżbyś zaserwowała barszczyk biały ?:D czy też jajecznica?:D

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ