Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Przyszła Mama 03 Nowa

Wysłany: 17 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja będę testować 21 października. Karmie piersią swoją 15 m córkę wiec niedawno odzyskałam @. Boli mnie w okolicach macicy.

• Destiny80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja wrote:
    Hm, nie chcę Cię straszyć, ale niektóre objawy pasują do ciąży pozamacicznej, więc jeśli ból z jednej strony będzie się utrzymywał, to nie czekaj do jutra, tylko jedź na SOR. No i zrób ten test. Jeśli by to była ciąża pozamaciczna (choć mam nadzieję, że nie jest!), to test wyjdzie pozytywny. Najlepsza byłaby beta robiona co 2 dni, jeśli wzrost będzie mały albo wcale, to niestety moje przypuszczenia mogą się okazać prawdziwe. Reasumując, nie chcę Cię straszyć, piszę tylko z własnego doświadczenia - I jeśli będzie Cie nadal bolało z jednej strony, to natychmiast do szpitala.
    Witaj
    Byłam u mojej GP,po opisaniu objawów z żołądkiem i bólami zbadała brzuch i osłuchała.Zrobiła mi test bakterie w moczu i ciążowy.Wszystko gra i ciąży nie wykazał.Okazało się ze cierpię na chorobę żołądka.A te bóle z prawego boku to 50/50 ze albo jajnik po stymulacji clomidem ,albo jak sugeruje lekarka promieniowanie z przewodów żółciowych.Bałam się że jak ciąża to właśnie ektopowa.Na szczęście nie.Będe musiała isc na usg i sprawdzić.

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Gracja Znajoma

Wysłany: 18 października 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny80 wrote:
    Witaj
    Byłam u mojej GP,po opisaniu objawów z żołądkiem i bólami zbadała brzuch i osłuchała.Zrobiła mi test bakterie w moczu i ciążowy.Wszystko gra i ciąży nie wykazał.Okazało się ze cierpię na chorobę żołądka.A te bóle z prawego boku to 50/50 ze albo jajnik po stymulacji clomidem ,albo jak sugeruje lekarka promieniowanie z przewodów żółciowych.Bałam się że jak ciąża to właśnie ektopowa.Na szczęście nie.Będe musiała isc na usg i sprawdzić.
    Oj to całe szczęście!!! Wiele objawów mi niestety przypominało moje, a też byłam wtedy po stymulacji i z tego co czytałam, to nie było bez związku. Na szczęście u Ciebie to nie to. No to zdrowia życzę i w końcu szczęśliwego cyklu :)

Starania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp :(
  • Gracja Znajoma

Wysłany: 18 października 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Przy okazji hcg w sobotę zrobiłam sobie tsh i prl. Tsh 1.49, a prl 9.61 więc chyba ok. Pozostałych hormonów na razie nie sprawdzałam, bo powinno się je oznaczać w określonych dniach cyklu.
    No to wyniki ok moim zdaniem, tzn tsh bardzo ładne, prl nie siedzę w tym. W końcu musi nam się udać.

Starania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć miałam dzis piękny sen ;) urodziłam cudownego chłopca ;) jaki był śliczny <3 a dzis zastrzyk z obitralle po 9, moze sen prorokujących? Hihihi fajnie by było ale sennik raczej budzi moją wiarę w sny ;D

babel_2016 lubi tę wiadomość

• Koni Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu n owa staramy się z mężem o dziecko już rok i miesiące :( badania w normie. Testuje jutro. Ale nie czuje się jak bym była w ciąży. Jeśli tym razem się znów nie udało to czeka mnie badanie drożności jajowodów którego bardzo się boję.

Już dołączam
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś test negatywny...czekam na @ :/

5cs
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robiona drożność kilka lat temu...bol okropny, nie wspominam dobrze...

5cs
  • Koni Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Natka* wrote:
    A u mnie dziś test negatywny...czekam na @ :/

Przykro mi ale u mnie pewnie jutro będzie to samo, i uwierz mi wiem jak się czujesz. U mnie koleżanki w ciąży ciesze się ich szczęściem ale jednocześnie bardzo zazdroszczę

Już dołączam
  • Koni Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i jeszcze to badanie drożności. Tragedia !!!!!!!!

Już dołączam
  • Koni Debiutantka

Wysłany: 18 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro napiszę jak tam wyszedł mój test

Już dołączam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuji :)

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, ostatnio krucho u mnie z czasem :(
    u mnie @ nadeszła idealnie terminowo.
    Wpiszę się na listopad jak tylko znajdę jakiś spokojny wieczór

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyłączam się do październikowego testowania - mam nadzieję pomyślnego :) Zamierzam testowac 26.10 - chyba, że znając siebie nie wytrzymam i zrobię to wcześniej. 01.08 miałam zabieg łyżeczkowania po obumarłej ciąży (14 tydzien ciąży, wielkość dzidziusia odpowiadająca 9 tygodniowemu)- od tej pory mam plamienia po okresie trwające prawie do owulacji - mam nadzieję, że się samo ustabilizuje. W poprzednie ciąże zachodziłam raczej bez problemu, teraz mam przeczucie, ze coś jest nie do końca ok, ale to się zobaczy. Wszystkim Wam życzę aby dzisiejszy dzień już wliczał się w okres trwania ciąży (jak wiadomo liczona jest od ostatniej miesiaczki) - pozdrawiam!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Przeczytałam cały wątek i postanowiłam do Was dołączyć, bo bardzo pozytywne jesteście :)

U mnie data spodziewanej @ wyznaczona jest na piąteczek (21.10). Tak po cichu liczę, że może jednak nie przyjdzie.. Wykres całkiem ładny mi wyszedł (zastanawiał mnie tylko ten spadek około 6 dni - miałam wtedy kłucie jajników) i ogólnie temp. utrzymuje się na wysokim poziomie, ale od wczoraj męczy mnie ból brzuszka jak na @ i jakieś kłucia jajników. No i piersi też trochę bolą.
    To jest dopiero 1 cs w którym cokolwiek sprawdzałam (czyt. mierzenie temp. i robienie testów owu.)

Ogólnie dopiero we wrześniu zakończyłam hormonalne leczenie ognisk endometriozy (w 12/2015 miałam laparo.) Mam nadzieję, że to wstrętne choróbsko nie zamknie mi drogi do bycia mamą w przyszłości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Przeczytałam cały wątek i postanowiłam do Was dołączyć, bo bardzo pozytywne jesteście :)

U mnie data spodziewanej @ wyznaczona jest na piąteczek (21.10). Tak po cichu liczę, że może jednak nie przyjdzie.. Wykres całkiem ładny mi wyszedł (zastanawiał mnie tylko ten spadek około 6 dni - miałam wtedy kłucie jajników) i ogólnie temp. utrzymuje się na wysokim poziomie, ale od wczoraj męczy mnie ból brzuszka jak na @ i jakieś kłucia jajników. No i piersi też trochę bolą.
    To jest dopiero 1 cs w którym cokolwiek sprawdzałam (czyt. mierzenie temp. i robienie testów owu.)

Ogólnie dopiero we wrześniu zakończyłam hormonalne leczenie ognisk endometriozy (w 12/2015 miałam laparo.) Mam nadzieję, że to wstrętne choróbsko nie zamknie mi drogi do bycia mamą w przyszłości.

Czesc Kaczorka 3mam kciuki.
    A możesz zerknax na moj wykres co sadzisz? Ten 3 dniowy spadek to przed owu?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu @ przyszła. Przenoszę się na listopad, powodzenia!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czesc Kaczorka 3mam kciuki.
    A możesz zerknax na moj wykres co sadzisz? Ten 3 dniowy spadek to przed owu?

Hmmm, też mi się wydawało, że przed moją owu. temp. jakoś spada/jest niska. Ale na szczęście poszła w górę. Wiec może i u Ciebie za jakąś chwilę skoczy :)Zwłaszcza, że to obniżenie nie jest jakieś wielkie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Hmmm, też mi się wydawało, że przed moją owu. temp. jakoś spada/jest niska. Ale na szczęście poszła w górę. Wiec może i u Ciebie za jakąś chwilę skoczy :)Zwłaszcza, że to obniżenie nie jest jakieś wielkie :)
    Wlasnie nie wiem kurcze czy to juz owulacja czytalam ze 3 nizsze temperatiry spadek... A moze przed?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - przy drugiej ciąży miałam kilka dni (chyba 10) po owulacji spadek prawie do linii podstawowej - ale po kilku godzinach temp. poszła w gorę (wtedy mierzyłam temp kilka razy dziennie ;)) - dzień później zrobilam test i była druga słaba kreska - także spadek to może być zagnieżdżenie. Ja z tego co widzę to mam teraz bardzo małe wzrosty (o 0,2 stopnia) nie wiem czy to wystarczy.

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ