X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dziś 17 dpo, @ nie było więc rano była pobrana krew na betę i progesteron. Mam przez internet sprawdzać czy jest już wynik. Także teraz pozostaje tylko czekać...

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś 17 dpo, @ nie było więc rano była pobrana krew na betę i progesteron. Mam przez internet sprawdzać czy jest już wynik. Także teraz pozostaje tylko czekać...

Trzymam kciuki :) :*

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:

Mocno trzymam kciuki i dawaj znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Trzymam kciuki:-)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Trzymam mocno kciuki!

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:

Kciuki :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    HCG <2. Także czekam na @, żeby zacząć nowy cykl. Mogłaby się pospieszyć :/

A już myślałam że u Ciebie jednak coś będzie...u mnie @w środę według ovu zobaczymy...

5cs
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Musi być pozytywnie: )

5cs
  • *Natka* Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi w 9 dpo tempka znacznie spadła i do tej pory utrzymuje się taka sama...myslicie, że to może być już ten spadek na @ Czy Nie?
    Zerknijcie prosZę na mój wykres...

5cs
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziewczyny
    Ja bylam w 10dc u lekarza pecherzyk 11 - 12 mm. W 13dc 16mm czy to okej przyrost no i kiedy ta owu.
    Moze ktoras zerknac na moj wykres
    Dziekuje❤❤❤
    Dobry przyrost. :) Mysle ze owu bedzie dzisiaj/jutro.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Gracja Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    HCG <2. Także czekam na @, żeby zacząć nowy cykl. Mogłaby się pospieszyć :/
    Kurczę :( byłam pewna, że u Ciebie będzie ok... No to zaczynamy kolejne podejście! Ech...

Starania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp :(
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja wrote:
    Kurczę :( byłam pewna, że u Ciebie będzie ok... No to zaczynamy kolejne podejście! Ech...

Czekam tylko na @ i zaczynam!

Zmieniłam recznie datę owu na moim wykresie, bo skoro @ jeszcze nie przyszła to nie mogła być w 12dc.
    Chyba, że dzieje się coś poważniejszego :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka widzę że bierzesz siemię lniane, hmm wpłynęło jakoś na twój cykl? Dziewczyny czy lekarze wam zalecają siemię lniane brać? Ja bym się bała , odłożyłam bo zawiera fitoestrogeny a to się bierze na menopauzę

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie to na prawdę , bo w cyklu w różnych odcinkach dominują różne hormony, i jak cały czas uzupełniamy roślinne estrogeny to wg mnie nie za dobrze. Chyba że ktoś ma zalecone od lekarza do swoich zaburzeń hormonalnych. Len zawiera śluzy ale i te właśnie roślinne estrogeny hmmm czytałam również że w czasie jużciąży nie należy przesadzać z fitoestrogenami( soja, len) , dlatego że jak dziecko jest płci męskiej to może zaburzać jego rozwój cewki moczowej itd. Jestem ciekawa waszych przekonań i doświadczeń :)

11 cykl starań
  • Gracja Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Czekam tylko na @ i zaczynam!

Zmieniłam recznie datę owu na moim wykresie, bo skoro @ jeszcze nie przyszła to nie mogła być w 12dc.
    Chyba, że dzieje się coś poważniejszego :/
    No poczekaj jeszcze parę dni, jak @ nie przyjdzie to pewnie będziesz musiała iść do lekarza i hormony sprawdzić.

Starania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Zastanawia mnie to na prawdę , bo w cyklu w różnych odcinkach dominują różne hormony, i jak cały czas uzupełniamy roślinne estrogeny to wg mnie nie za dobrze. Chyba że ktoś ma zalecone od lekarza do swoich zaburzeń hormonalnych. Len zawiera śluzy ale i te właśnie roślinne estrogeny hmmm czytałam również że w czasie jużciąży nie należy przesadzać z fitoestrogenami( soja, len) , dlatego że jak dziecko jest płci męskiej to może zaburzać jego rozwój cewki moczowej itd. Jestem ciekawa waszych przekonań i doświadczeń :)

Uparciuszek w tym coś musi być ! Ja kiedyś zaczęłam pić siemię lniane "dla zdrowotności", a było to jakoś 2 lata temu. Nie starałam się wtedy o dziecko, a wyglądało, że jestem w ciąży :D Cykle mi powariowały, nie miałam okresu przez prawie 60 dni. Odstawiłam siemię i brałam luteinę, doszłam do siebie, ale to po prostu chyba nie dla mnie. Oczywiście ginekolog nie widziała związku, a ja się właśnie o tych hormonach nacytałam i byłam prawie pewna, że to to. W tym cyklu zaczęłam pić, ale sobie przypomniałam, że miałam taką akcję kiedyś, a już zupełnie wyleciało mi to z głowy i odstawiłam. Owu miałam w 17 dc co wydaje mi się dość późno przy cyklach 28 dniowych, ale nic. Zobaczymy kiedy @ przyjdzie i jak długi będzie cykl. A czy to jest reguła, że @ musi przyjść po 14 dniach po owu? Czy wcześniej może i któraś z Was z regularnymi cyklami tak ma?

Uparciuszek lubi tę wiadomość

• tutusia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza lutealna powinna trwac 12-16dni i byc wzglednie stala. Ja mialam 30-32 cykle i owu ok. 18-20 dnia, bo faza lutealna trwala 12 dni u mnie. Cykl, w ktorym zaszlam byl akurat krotszy, ale nie wiem od czego (bralam rozne witaminy), za to poprzednie dwa byly b. dlugie...

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Malka widzę że bierzesz siemię lniane, hmm wpłynęło jakoś na twój cykl? Dziewczyny czy lekarze wam zalecają siemię lniane brać? Ja bym się bała , odłożyłam bo zawiera fitoestrogeny a to się bierze na menopauzę

Tak regularnie biorę dopiero 2 cykl. Poprzedni był jednym z dluzszych moich cykli (32dni) a ten teraz ma już 31 więc może pobije rekord. Zwykle mam 28-29dni. Może to przez to siemie, kto wie. Ale wcześniej zdarzało mi się brac tak przez kilka dni w cyklu i nie zauważyłam żadnych zmian. Teraz najbardziej mnie dziwi, że od 1,5 tygodnia czuję dość mocne bóle jak na @ a nigdy nie mialam żadnych dolegliwości miedzy owu a @.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja wrote:
    No poczekaj jeszcze parę dni, jak @ nie przyjdzie to pewnie będziesz musiała iść do lekarza i hormony sprawdzić.

Przy okazji hcg w sobotę zrobiłam sobie tsh i prl. Tsh 1.49, a prl 9.61 więc chyba ok. Pozostałych hormonów na razie nie sprawdzałam, bo powinno się je oznaczać w określonych dniach cyklu.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś jak wyniki?
    Ja jutro skoczę na tsh, estradiol i prolaktynę.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ