Październikowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natuś wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziś 17 dpo, @ nie było więc rano była pobrana krew na betę i progesteron. Mam przez internet sprawdzać czy jest już wynik. Także teraz pozostaje tylko czekać...
Trzymam kciuki :*
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natuś wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziś 17 dpo, @ nie było więc rano była pobrana krew na betę i progesteron. Mam przez internet sprawdzać czy jest już wynik. Także teraz pozostaje tylko czekać...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
KammaMarra wrote:Dziewczyny
Ja bylam w 10dc u lekarza pecherzyk 11 - 12 mm. W 13dc 16mm czy to okej przyrost no i kiedy ta owu.
Moze ktoras zerknac na moj wykres
Dziekuje❤❤❤https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Gracja wrote:Kurczę byłam pewna, że u Ciebie będzie ok... No to zaczynamy kolejne podejście! Ech...
Czekam tylko na @ i zaczynam!
Zmieniłam recznie datę owu na moim wykresie, bo skoro @ jeszcze nie przyszła to nie mogła być w 12dc.
Chyba, że dzieje się coś poważniejszego
-
Zastanawia mnie to na prawdę , bo w cyklu w różnych odcinkach dominują różne hormony, i jak cały czas uzupełniamy roślinne estrogeny to wg mnie nie za dobrze. Chyba że ktoś ma zalecone od lekarza do swoich zaburzeń hormonalnych. Len zawiera śluzy ale i te właśnie roślinne estrogeny hmmm czytałam również że w czasie jużciąży nie należy przesadzać z fitoestrogenami( soja, len) , dlatego że jak dziecko jest płci męskiej to może zaburzać jego rozwój cewki moczowej itd. Jestem ciekawa waszych przekonań i doświadczeń11 cykl starań
-
malka wrote:Czekam tylko na @ i zaczynam!
Zmieniłam recznie datę owu na moim wykresie, bo skoro @ jeszcze nie przyszła to nie mogła być w 12dc.
Chyba, że dzieje się coś poważniejszegoStarania od sierpnia 2014, kwiecień 2016 cp -
nick nieaktualnyUparciuszek wrote:Zastanawia mnie to na prawdę , bo w cyklu w różnych odcinkach dominują różne hormony, i jak cały czas uzupełniamy roślinne estrogeny to wg mnie nie za dobrze. Chyba że ktoś ma zalecone od lekarza do swoich zaburzeń hormonalnych. Len zawiera śluzy ale i te właśnie roślinne estrogeny hmmm czytałam również że w czasie jużciąży nie należy przesadzać z fitoestrogenami( soja, len) , dlatego że jak dziecko jest płci męskiej to może zaburzać jego rozwój cewki moczowej itd. Jestem ciekawa waszych przekonań i doświadczeń
Uparciuszek w tym coś musi być ! Ja kiedyś zaczęłam pić siemię lniane "dla zdrowotności", a było to jakoś 2 lata temu. Nie starałam się wtedy o dziecko, a wyglądało, że jestem w ciąży Cykle mi powariowały, nie miałam okresu przez prawie 60 dni. Odstawiłam siemię i brałam luteinę, doszłam do siebie, ale to po prostu chyba nie dla mnie. Oczywiście ginekolog nie widziała związku, a ja się właśnie o tych hormonach nacytałam i byłam prawie pewna, że to to. W tym cyklu zaczęłam pić, ale sobie przypomniałam, że miałam taką akcję kiedyś, a już zupełnie wyleciało mi to z głowy i odstawiłam. Owu miałam w 17 dc co wydaje mi się dość późno przy cyklach 28 dniowych, ale nic. Zobaczymy kiedy @ przyjdzie i jak długi będzie cykl. A czy to jest reguła, że @ musi przyjść po 14 dniach po owu? Czy wcześniej może i któraś z Was z regularnymi cyklami tak ma?Uparciuszek lubi tę wiadomość
-
Faza lutealna powinna trwac 12-16dni i byc wzglednie stala. Ja mialam 30-32 cykle i owu ok. 18-20 dnia, bo faza lutealna trwala 12 dni u mnie. Cykl, w ktorym zaszlam byl akurat krotszy, ale nie wiem od czego (bralam rozne witaminy), za to poprzednie dwa byly b. dlugie...
-
Uparciuszek wrote:Malka widzę że bierzesz siemię lniane, hmm wpłynęło jakoś na twój cykl? Dziewczyny czy lekarze wam zalecają siemię lniane brać? Ja bym się bała , odłożyłam bo zawiera fitoestrogeny a to się bierze na menopauzę
Tak regularnie biorę dopiero 2 cykl. Poprzedni był jednym z dluzszych moich cykli (32dni) a ten teraz ma już 31 więc może pobije rekord. Zwykle mam 28-29dni. Może to przez to siemie, kto wie. Ale wcześniej zdarzało mi się brac tak przez kilka dni w cyklu i nie zauważyłam żadnych zmian. Teraz najbardziej mnie dziwi, że od 1,5 tygodnia czuję dość mocne bóle jak na @ a nigdy nie mialam żadnych dolegliwości miedzy owu a @.
-
Gracja wrote:No poczekaj jeszcze parę dni, jak @ nie przyjdzie to pewnie będziesz musiała iść do lekarza i hormony sprawdzić.
Przy okazji hcg w sobotę zrobiłam sobie tsh i prl. Tsh 1.49, a prl 9.61 więc chyba ok. Pozostałych hormonów na razie nie sprawdzałam, bo powinno się je oznaczać w określonych dniach cyklu.