Pierwsza Gwiazdka w grudniu świeci 🌟, w sierpniu nam przyniesie dzieci 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem na zwolnieniu od 6tc i bardzo dobrze bo są takie dni, że nie ogarniam życia a praca odpowiedzialna. Jak to słyszałam od koleżanki z pracy "nikt Ci za to orderu nie da, nie miej wyrzutów sumienia i idź na L4".
I ja faktycznie za długo walczyłam o to dziecko i ono jest teraz najważniejsze ♥️Olcykowa, Ayayanee, Sway, Lemonka, Cecylia, Asia2309, Jeszcze_Blizniaki, Mama_Basia, Red555 lubią tę wiadomość
-
Olcykowa wrote:Lemonka super że wszystko dobrze! Odpoczywaj jeśli tylko możesz ❤️
Dziewczyny wy tu o aktywnościach a ja wejdę po schodach na 4 piętro i mam wrażenie, że mi serce wyskoczy 😂😂 gdzie kiedyś wchodziłam bez problemu a teraz ziaje jakbym płuca miała wypluć a serce to mi tak wali, że szok 🙈😂
Tez miałam tyyyyyle rzeczy zrobić a od poniedziałku leżę jak zwierze. Dzisiaj (jeszcze) chociaż w miarę ok z moim żołądkiem. Ale totalnie nie mam sił na nic, masakra.
Jak ja się cieszę, że poszłam na to L4. Chyba bym się wykończyła w robocie, serio 😂
Mam schody w domu... Czasami luz a czasami jak postanawiam wejść energicznie to łoooo panie xd
Ja od kilku dni mam dużo do zrobienia i nie robię z tym nic oprócz minimalnego minimum 😂
Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Ja też na 1 wizycie prosiłam o L4, mam pracę zmianową, zwłaszcza w szpitalu wśrod chorych dzieci więc nie chcialam ryzykować. Wieści i tak się rozejdą i tak, dziewczyny dzwonią co chwilę co mi jest. Ale mam to gdzieś. Za duzo mnie to kosztowało żeby teraz ryzykować.
Olcykowa, Sway lubią tę wiadomość
-
Przyszły mi wyniki Ana2 które lekarka kazała mi powtórzyć tak na wszelki, bo w wakacje miałam obecność przeciwciał przeciwjadrowych o typie świecenia ziarnistym 1:160. Wielu osobom to wychodzi i niby nie ma wpływu.
Ale teraz mam 1:320
Dodatkowo pojawiły się przeciwciała cytoplazmatyczne w mianie 1:160 😟
Totalnie nie wiem o co chodzi z tymi cytoplazmatycznymi? Ktoś wie? Ana4 w lipcu miałam ujemne... -
Hania trzymam mocno kciuki za Was ❤️❤️❤️ wierzę że wszystko się ułoży wróć wtedy kiedy będziesz gotowa
Krysia kciuki za wizytę 🤞🤞🍀🍀
Lemonka oby tak dalej 💪 niech kropuś rośnie w siłę ❤️❤️❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Zielone.Slońce wrote:Ja jak będę w ciąży obligatoryjnie od razu idę na L4.
Owszem ciąża może nie jest chorobą jak to co niektórzy uważają 🙄 ale niepłodność już tak.
Nie będę ryzykować swoim zdrowiem i stanem psychicznym i wszystkim tym co przeszłam, wszystkimi wylanymi łzami, chwilami zwątpienia, kłuciem się, wydawaniem swoich wszystkich oszczedności i zastanawianiem się wiecznie na co mnie stać, kłótniami z mężem, uczuciem tej pustki w sercu patrząc na inną ciężarna, która starałą się aż 3msc albo i się nie starała.
Szanuję wszystkie osoby, które decydują się pracować. Wiem, że czasami nie mają wyboru np na samozatrudnieniu. Nie oceniam, bo wiem, że życie jest różne i nawet jak ktoś może pozwolić sobie na zwolnienie to nie chce to ja też to rozumiem. Każdy podejmuje świadome wybory.
Ja zbyt wiele przeszłam, żeby ryzykować dla pracy w której jestem tylko pracownikiem.
Przykład. Wróciłam po pierwszym nieudanym transferze o którym szefowa wiedziała. Wiecie jak mnie przywitała? " Dobrze, że wróciłaś, bo jest problem z sobotą. Nie ma komu pracować". Wiecie jak się poczułam????
Osoby, po ivf wiedzą jak staraczka przeżywa żałobę po pierwszym nieudanym transferze. Ja tak się czułam. Jakby mi ktoś umarł a wracam do pracy i taki tekst.
No fajnie, że mi się nie udało, bo tak to mogę przynajmniej w sobotę pracować. 🤦🤦🤦
Drugi przykład. Od 2 miesięcy nie mogę kupić okularów, bo wydatki nas zjadają. W samej Łodzi wydaliśmy ponad 1200zl bez paliwa oczywiście, a gdzie inne rachunki, wydatki, prezenty na swieta? W życiu tak nie liczyłem każdej wydanej złotówki jak teraz.
Poszłam dzisiaj do salonu optycznego. Jestem dość wybredna ale znalazłam mega okulary dla mnie. Byłam w stanie od razu je kupić, tylko byłam przygotowana na wydatek rzędu ok +/-700zl. Pani zaśpiewała 1000zl. Podziękowałam i powiedziałem, że przyjdę kiedy indziej. 😭
Co do aktywności w ciąży. Uważam, że każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem, stanem zdrowia i samopoczuciem. 😊
! 🤦🤯 -
nick nieaktualnyGosia, ja też jestem zdania, że nie warto przejmować się opinią ludzi, którzy nie mają żadnego znaczenia w naszym życiu. 😊
Polecam. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 11:28
Ayayanee, Wiolala, Olcykowa, Gosia24, Limonka26, Mersalla, Mama_Basia lubią tę wiadomość
-
Alutka pewnie rodzi (powodzenia!! 😘), ale może kiedyś później przeczyta - ja melduję @ i 1dc 😒44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Oliwka ja się kompletnie nie znam na tym 😔
Limonka może dzisiaj przejmiesz brzuszek od Alutki 1dc = 1 dzień ciąży. Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻Zielone.Slonce, Lemonka, Sway, Limonka26, Mama_Basia lubią tę wiadomość
-
Zielone jestem tego samego zdania. Nikt z współpracownikow nie wie jakie są w nas emocje i ile nas to wszystko kosztuje. U mnie "kolezanki" ciagle gadają żebone z pracy na porodówkę szły 😮 ale czasy się trochę zmieniły
Oliwka ja też się na tym nie znam kompletnie, kiedy masz jakąś konsultację? -
smoothie wrote:Hej ! Ja mam 1:160 przeciwjądrowe i przeciwcytoplazmatyczne. Specjalnie pytałam o nie Paśnika bo o przeciwjądrowych wszędzie się trąbi, a o tych drugich nic.
Ogólnie najważniejsza informacja od niego była taka,że nie mają znaczenia i wpływu na ciąże (zaufałam mu).
.
Tutaj materiał
https://euroimmun.pl/blog/przeciwciala-anca-w-diagnostyce-ukladowych-zapalen-naczyn-hd/
Dzięki ❤️ trochę odetchnęłam z ulgą tylko martwi mnie to, że p.jadrowe mam teraz 1:320... Pojutrze mam monitoring więc dopytam u ginekolog co dalej z tym
Limonka teraz doczytałam 😟 przykro mi... Ale może faktycznie właśnie Alutka zwalnia Ci brzuszek? 😘Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Hania, trzymam kciuki za Ciebie i kropka ✊🏻✊🏻✊🏻🍀
Co do tekstów "ciąża to nie choroba" to też mną trzesie jak to słysze. I wiecie co, w 90% jak czytam jakieś komentarze to kobieta kobiecie dowala takimi tekstami, bo ona przecież pracowała prawie do samego końca i nie leciała odrazu na l4 jak wszystkie. Ale tak jak napisala Wiolala orderu nikt nam nie da za to, że będziemy pracować do końca. Oczywiście jak ktoś się czuje na siłach to nie widzę problemu, ale umowmy się, że w ciąży dzieją sie takie cuda, mdłości, u mnie np spadki ciśnienia, zmęczenie, nie można za dużo dźwigać.
A dziewczyny, które biorą Duphaston, powiedzcie czy też macie takie problemy skórne? Odkąd zaczęłam go brać to wyglądam jak dojrzewająca nastolatka 😓 -
Wiolala, Oliwka, pamietam historię przejęcia brzuszka Noelle przez Księgową ☺️ Tam też zaczęło się w 1dc ☺️ No cóż, ja tam jestem za, o ile nie jest zarezerwowany 😊
Oliwka, ja tu też nie pomogę, ale skonsultuj ze swoją ginekolog, ona na pewno powie co robić 🙂Oliwka91, Asia2309, Wiolala lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
——————————————————
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
❤️171ud/min
-
Alutka a powiedzieli cokolwiek więcej? Może chcą na razie skontrolować sytuację, zobaczyć czy piszą się jakieś skurcze i zdecydować w którą stronę iść?44cs - udało się 🤍
——————————————————
——————————————————
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
❤️171ud/min
-
Lemonka dobrze ze wszystko okej 🥰
Alutka a my już tu wszystkie myślałyśmy ze rodzisz..
Co do l4 w pracy, ja ciagle w pracy słyszę ze nie mam dzieci to mogę wziąć nadgodziny, mogę iść do pracy w dni które nikt nie chce bo na pewno pozostali dobrze wykorzystają ten czas z dziećmi i dlatego postanowiłam ze tylko jak się uda to szybko pójdę na l4, zwłaszcza ze praca odpowiedzialna 🤷🏼♀️Starania od 03.2020
🧔🏻♂️ 1996
Wyniki wszystkie okej 👏🏼
👩🏼 1997
PCOS - brak owulacji
Cykle z lamettą od 10.2021
10.02.2022 - drożność jajowodów (lewy jajowód udrożniony, prawy drożny) + biopsja endometrium (przewlekły stan zapalny endometrium -cd138)
09.05.2022 - kontrolna biopsja (stan zapalny wyleczony)
06.2022 - ponowne stymulację z lamettą
18.11.2022 mini histeroskopia (usunięte 2 polipy)
06.05.2024 - Transfer mrożony na cyklu sztucznym
13.05.2024 - ⏸️
15.05.2024 - Beta 186,60 😍
17.05.2024 - Beta 456,90 😍
29.05.2024 - Mamy ❤️
13.06.2024 - 1,51 cm 🥹 (7+6)
10.07.2024 - 5,14 cm małego człowieczka 🥹 (11+5) I prenatalne
16.07.2024 - 6,29 cm 🥹
04.09.2024 - II prenatalne ⏳
Cudzie trwaj ❤️
-
Lemonka, to cudownie że wszystko jest dobrze 🙂 ☺ chwila moment i zobaczysz dzidziulka 😍
Krysia 🤞🤞🤞15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Co do l4 w pracy, ja ciagle w pracy słyszę ze nie mam dzieci to mogę wziąć nadgodziny, mogę iść do pracy w dni które nikt nie chce bo na pewno pozostali dobrze wykorzystają ten czas z dziećmi i dlatego postanowiłam ze tylko jak się uda to szybko pójdę na l4, zwłaszcza ze praca odpowiedzialna 🤷🏼♀️
Oj tak. U nas to samo, mimo, że mam dobrą atmosferę w pracy to zawsze gdzieś są jakieś testy typu "nie no jej tu na weekend nie wpisze, bo ona ma dzieci", ktoś musi zostać dłużej - no to Ci którzy nie mają dzieci. Tak jakby świat bez dzieci był pusty i osoby bezdzietne nie miały innego życia. A jak ktoś z wyboru nie ma dzieci, bo chce np podróżować? Też mu się wolne należy 😒 -
nick nieaktualnyMd1610 wrote:Lemonka dobrze ze wszystko okej 🥰
Co do l4 w pracy, ja ciagle w pracy słyszę ze nie mam dzieci to mogę wziąć nadgodziny, mogę iść do pracy w dni które nikt nie chce bo na pewno pozostali dobrze wykorzystają ten czas z dziećmi i dlatego postanowiłam ze tylko jak się uda to szybko pójdę na l4, zwłaszcza ze praca odpowiedzialna 🤷🏼♀️
Ja rozumiem ludzi, którzy mają dzieci ale w pracy powinniśmy być równi. To, że nie masz dzieci może być Twoim wyborem bądź być może masz z tym problem. Nikt nie powinien być przez to inaczej traktowany.
U nas jak kiedyś niedzielę były wszystkie handlowe to też mnie to irytowało, że osoby mające dzieci wtedy nie pracowały, bo niedziela to czas dla rodziny. Na kuźwa to takie wykluczenie społecznie. Każdy dostaje za pracę wynagrodzenie, warunki umowy każdy ma podobne więc bądźmy wszyscy równi.