PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia ciężko stwierdzić bo pierwszy raz w tym miesiącu miałam tak, że plamienia miałam 6,7 grudnia i krew pojawiła się 8 grudnia i ten dzień przyjęłam jako pierwszy. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Także według tego dzisiaj dzień cyklu 29 i 16 dpo.
Dziękuję dziewczyny ❤️ Ja jakoś na razie nie potrafię się tym cieszyć. Zawsze myślałam, że jak się dowiem to się popłacze z radości a na razie to strach mnie ogarnął 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 08:33
-
Nikaaaa wrote:Monia ciężko stwierdzić bo pierwszy raz w tym miesiącu miałam tak, że plamienia miałam 6,7 grudnia i krew pojawiła się 8 grudnia i ten dzień przyjęłam jako pierwszy. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Także według tego dzisiaj dzień cyklu 29 i 16 dpo.
Dziękuję dziewczyny ❤️ Ja jakoś na razie nie potrafię się tym cieszyć. Zawsze myślałam, że jak się dowiem to się popłacze z radości a na razie to strach mnie ogarnął 😮
Spokojnie, to normalne. Ja też tak myślałam, a całe święta (bo tak wypadło jak się dowiedziałam) przepłakałam, że strachu, stresu, hormonów 🙈. Także to normalneNikaaaa lubi tę wiadomość
-
Gratuluję 🎊 🎊 u mnie to euforia przeplatana ze strachem 🙈
Więc to jak najbardziej normalneNikaaaa lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Gratuluję 🎊 🎊 u mnie to euforia przeplatana ze strachem 🙈
Więc to jak najbardziej normalne
Będzie dobrze, może i Tobie coś się przesunęło ☺️ dobry jest ten Twój lekarz? Mój ma różne opinie, ale jest ok. Inny zaś przed którym ostrzegałam koleżankę nie zauważył, że płód jest w czarnych wodach i obumarł dwa tygodnie przed porodem, przez co zatruł jej organizm, gdzie inne kobiety na niego nie narzekają, wręcz przeciwnie. Może spróbuj pójść do innego lekarza ☺️ Też powinnam się martwić, ale lekarz stwierdził jasno, że z usg to 4 tydzień i wszystko jest dobrze, jak to stwierdził zasiało się 5.12 ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:56
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Kraszixp wrote:Będzie dobrze, może i Tobie coś się przesunęło ☺️ dobry jest ten Twój lekarz? Mój ma różne opinie, ale jest ok. Inny zaś przed którym ostrzegałam koleżankę nie zauważył, że płód jest w czarnych wodach i obumarł dwa tygodnie przed porodem, przez co zatruł jej organizm, gdzie inne kobiety na niego nie narzekają, wręcz przeciwnie. Może spróbuj pójść do innego lekarza ☺️ Też powinnam się martwić, ale lekarz stwierdził jasno, że z usg to 4 tydzień i wszystko jest dobrze, jak to stwierdził zasiało się 5.12 ☺️
Matko boska! Co za nieszczęście dla tej kobiety!!!!! Aż ciężko w to uwierzyć co ten konował zrobił 😠😳
-
Monia01 wrote:Matko boska! Co za nieszczęście dla tej kobiety!!!!! Aż ciężko w to uwierzyć co ten konował zrobił 😠😳
Mi też narobił, po poronieniu mi powiedział dosłownie poszło w kanał to raz dwa tabletki anty tak mi dobrał, że cały cykl mi rozregulował, żylaki w macicy powstały i cały miesiąc po odrzuceniu miałam co 4 dni krwotoki do tego stopnia, że na nogach ustać nie mogłam.. Warto się skonsultować z innym lekarzem, bo i ten dobry może się pomylić, nie mówiąc już o takich konowałach jak ten
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
Cześć dziewczyny!
Dziwna sprawa.. otóż u mnie już nie łudzę się na boskie naturalne zapłodnienie chociaż ciągle mam nadzieję, natomiast… od ponad pół roku moje cykle wynoszą 28-29dni. Dzisiaj mam 35dc i nadal cisza. Brzuch boli czasami dołem jak na okres, piersi nic a nic jedynie ból przy dotyku jakby węzły pod pachami (nie jestem przeziębiona) poza tym serio NIC.
Ale chciałabym jeszcze zaznaczyć, że moja miesiączka mimo ze jest jak w zegarku, to w zeszłym miesiącu była nadzwyczaj krótka ale w jeden dzień treściwa. Zwykle trwa do 7 dni a ostatnio w 4 już było mało co, tylko brudzenie. Miałyście kiedyś podobny przypadek? Może coś mi się poprzestawiało z hormonami?
wiem, że jest coś takiego jak test 🤣 ale zrobię go dopiero po pracy. Teraz siedzę i myślę o co tu może chodzić, może zwykłe przesunięcie cyklu? Tak jak mówiłam, niezbyt wierze, że mogłabym nagle po ponad 2,5 roku zajść w ciąże…Starania od 09.2019 ⏱
👩🏼 28 lat
🧑🏻 30 lat
Ona:
cykle ok. 28-30 dni
w każdym cyklu dojrzały pękający pęcherzyk (przy cyklu stymulowanym Lamettą 2 pęcherzyki pękające), Clo też działa.
drożność 🟢
„niewielka” dwurożność macicy, lekkie tyłozgięcie❓
io - wykluczone
▫️TSH - obniżone euthyroxem 36,5 -> Letrox 50
▫️ AMH - 4,8 ng/ml
Aldosteron 184,93 ng/ml
Kortyzol 7,13 ug/dl
SHBG 84,31 nmol/l
DHEA-SO4 260,00 ug/dl
Prolaktyna 12,40 ng/ml
Estradiol 49,60 po/ml
▫️05.2021 - IUI ❌
▫️08.2021 - IUI ❌
On:
mały żylak powrózka - nie powodujący problemów
05.2020 - nasienie idealne
04.2021 - nasienie idealne
HBA - 96% prawidłowych wiążących
SCD - 90% prawidłowa budowa
10% nieprawidłowa budowa -
Kulka wrote:Cześć dziewczyny!
Dziwna sprawa.. otóż u mnie już nie łudzę się na boskie naturalne zapłodnienie chociaż ciągle mam nadzieję, natomiast… od ponad pół roku moje cykle wynoszą 28-29dni. Dzisiaj mam 35dc i nadal cisza. Brzuch boli czasami dołem jak na okres, piersi nic a nic jedynie ból przy dotyku jakby węzły pod pachami (nie jestem przeziębiona) poza tym serio NIC.
Ale chciałabym jeszcze zaznaczyć, że moja miesiączka mimo ze jest jak w zegarku, to w zeszłym miesiącu była nadzwyczaj krótka ale w jeden dzień treściwa. Zwykle trwa do 7 dni a ostatnio w 4 już było mało co, tylko brudzenie. Miałyście kiedyś podobny przypadek? Może coś mi się poprzestawiało z hormonami?
wiem, że jest coś takiego jak test 🤣 ale zrobię go dopiero po pracy. Teraz siedzę i myślę o co tu może chodzić, może zwykłe przesunięcie cyklu? Tak jak mówiłam, niezbyt wierze, że mogłabym nagle po ponad 2,5 roku zajść w ciąże…
Kiedyś musi się udać i być może to jest właśnie ten cykl 😊 Zrób test i będzie wiadomo 😊 -
Kraszixp wrote:Mi też narobił, po poronieniu mi powiedział dosłownie poszło w kanał to raz dwa tabletki anty tak mi dobrał, że cały cykl mi rozregulował, żylaki w macicy powstały i cały miesiąc po odrzuceniu miałam co 4 dni krwotoki do tego stopnia, że na nogach ustać nie mogłam.. Warto się skonsultować z innym lekarzem, bo i ten dobry może się pomylić, nie mówiąc już o takich konowałach jak ten
O matko, nie no włosy dęba stają 😳Kraszixp lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Gratuluję 🎊 🎊 u mnie to euforia przeplatana ze strachem 🙈
Więc to jak najbardziej normalne
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Wcale nie mam zamiaru iść do tego kretyna kolejny raz.
Już jestem umówiona do innego, mojego starego dobrego Doktora Rafałka. Trudno będę jeździć 30 km... Idę za tydzień w środę na 15:30Kraszixp lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Monia kciuki za wizytację ✊✊✊🍀🍀🍀
Monia01 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Stresuje się 😳 najgorzej że wiem że dzisiaj nei zobaczę kropka bo za wcześnie, bez sensu wydane pieniądze będą... Plus ja też felinka dojeżdżam do swojego lekarza 30 km... Ale chyba po założeniu karty ciąży przejdę na NFZ do też poleconego przez koleżankę ginekologa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 16:21
-
Monia01 wrote:Stresuje się 😳 najgorzej że wiem że dzisiaj nei zobaczę kropka bo za wcześnie, bez sensu wydane pieniądze będą... Plus ja też felinka dojeżdżam do swojego lekarza 30 km... Ale chyba po założeniu karty ciąży przejdę na NFZ do też poleconego przez koleżankę ginekologa...
A wizytą się nie denerwuj będzie dobrze i myślę że zobaczysz już kropka, to tylko mój taki wstydliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 16:24
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja sama mam mętlik w głowie. Z jednej strony prywatnie lepiej ale z drugiej za wszystko trzeba płacić...
A wizytą się nie denerwuj będzie dobrze i myślę że zobaczysz już kropka, to tylko mój taki wstydliwy
Ja powiem szczerze, że mam z polecenia lekarza na NFZ który uratował dziecko koleżance, bo łożysko obumieralo i dziecko mogło się udusić. Żaden lekarz tego nie widział nawet w szpitalu pielęgniarki mówiły co ona robi w szpitalu jak wszystko oki, ale przyszedł ordynator znajomy tego lekarza i mówi że mIal szczęście bo chwila moment i po dziecko by było..... -
Felinka94 wrote:Wcale nie mam zamiaru iść do tego kretyna kolejny raz.
Już jestem umówiona do innego, mojego starego dobrego Doktora Rafałka. Trudno będę jeździć 30 km... Idę za tydzień w środę na 15:30
Felinka94 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Monia01 wrote:Ja powiem szczerze, że mam z polecenia lekarza na NFZ który uratował dziecko koleżance, bo łożysko obumieralo i dziecko mogło się udusić. Żaden lekarz tego nie widział nawet w szpitalu pielęgniarki mówiły co ona robi w szpitalu jak wszystko oki, ale przyszedł ordynator znajomy tego lekarza i mówi że mIal szczęście bo chwila moment i po dziecko by było.....
Ja chyba będę chodzić prywatnie. Trudno.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Niestety, to jest chore. Ja też mam źle doświadczenia z lekarzami ginekologami na NFZ. Może ten będzie inny... Bo nie stać mnie teraz żeby płacić tyle siana. Plus badania... Mamy dług u znajomego przez ta działkę i jest trochę krucho z sianem na przynajmniej 4 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 16:48