PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,to ja sie dopiszę do Was. jestem w 49dc,okresu oczywiście brak ale mam bóle jak na @ Temper.dziwnie raz góra raz dół ale utrzymuje się.Lekarz powiedział że teraz byłby to cud. Bez leków, bez żadnych wspomagaczy:) czasami jest mi nie dobrze i tyle:( Może w końcu się uda:)
trzymam kciuki za nas wszystkie!!!Reni, nika86, dżelka, Edkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja niestety od kilku miesięcy krótko po owulacji mam bóle brzucha jak na @, później jest mała przerwa i znów boli, dostaję @. drażni to już.. ale teraz doszły jeszcze podejrzane zawroty głowy, których nie miałam i takie ogólne dziwne samopoczucie.. także może się jednak tym razem udało
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Ja mam niestety bardzo nieregularne cykle (33-40dni)więc w sumie to nigdy nie wiem kiedy mam miec @.. Dziś 34dc. Od 31dc mam mocną zgagę i wzdęcia (czego nigdy wcześniej nie miałam). Dziś rano zrobiłam test ale negatywny (nie mam pojęcia kiedy będę miała @ więc nie wiem czy nie za wcześnie). Tylko że dziwnie się czuję, dziś byłam tak słaba i senna że przespałam cały dzień.. Dodam, że jestem zdrowa, bardzo dobrze się odżywiam, uprawiam sport.. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 18:22
-
Agolek wrote:Hej dziewczyny Ja mam niestety bardzo nieregularne cykle (33-40dni)więc w sumie to nigdy nie wiem kiedy mam miec @.. Dziś 34dc. Od 31dc mam mocną zgagę i wzdęcia (czego nigdy wcześniej nie miałam). Dziś rano zrobiłam test ale negatywny (nie mam pojęcia kiedy będę miała @ więc nie wiem czy nie za wcześnie). Tylko że dziwnie się czuję, dziś byłam tak słaba i senna że przespałam cały dzień.. Dodam, że jestem zdrowa, bardzo dobrze się odżywiam, uprawiam sport.. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
Kochana cykle 33-40 dni są REGULARNE to nie jest duża rozbieżność, poczekaj spokojnie jeszcze kilka dni bo jeśli ten cykl ma być 40dniowy to za wcześnie na test...Agolek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:dziewczyny a czy bolał Was brzuch jak na @ ale to 5 dpo więc na @ za wcześnie
Mnie w każdej ciąży brzuch pobolewał tak samo jak na @. Jedyna różnica, to przed planowanym terminem @ troszeczkę bardziej bolały mnie piersi i spać mi się chciało. Dzień po tym, jak nie przyszła @ dopiero wtedy objawy się znacznie nasiliły. Przed terminem @ nie byłam w stanie zbytnio rozróżnić objawów czy to na @ czy to ciąża.Effcia28, doris85, Reni, Beata, madziara0080, Elelinka, gonia729, Angelles lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
hej. jestem tu nowa i chciałabym się poradzić. Może Wam opisze mój przypadek. Jakiś miesiąc temu poszłam na usg dopochwowe i okazało się że mam torbiel ok.37mm ale lekarz powiedział że to nic groźnego i ze ona nie przeszkadza w zajściu w ciąże więc z mężem dalej sie staraliśmy. Lekarz przepisał mi duphaston i mam go brać przez 10 dni(jutro jest ostatni). Pare dni temu bradzo mnie bolał dół brzucha i lewy jajnik. ból się utzymywał przez 2 dni a potem zaczeły boleć mnie niesamowićie sutki i bolą do tej pory. ogólnie jestem zmęczona, ciągle chce misię siku. nie wiem co o tym myśleć i czy czasem prze te leki tak się czuje bo nigdy wczesniej nie miałam takich dolegliwości a do okresu zostało mi 2tygodnie. Może miałyscie cos takiego. Dodam że znowu od dwóch dni kłuje mnie jajnik. czy to może być ciąa? z góry dziękujewiewioreczka58
-
wiewioreczka58 jeśli do okresu masz jeszcze 2 tygodnie, to zdecydowanie za wcześniej na jakiekolwiek objawy ciążowe
Może to wpływ leków, może pogoda, a może za bardzo stresujesz się swoją sytuacją, torbielą, lekami itp. Nie wiem jakie masz cykle, ale może to był u Ciebie czas okołoowulacyjny. Boleśność sutków może też utrzymywać się od owulacji przez drugą fazę cyklu - u mnie się tak zdarza.
A jeżeli bierzesz duphaston to jednym ze skutków ubocznych "jest bolesność i/lub wzmożone napięcie gruczołów sutkowych".Mama najcudowniejszych skarbów -
Dziś 20dc. Moje objawy to: kłucie w obu jajnikach, mdłości, zawroty głowy, złe samopoczucie, wzmożony apetyt i potrzeba odwiedzania toalety, "motylki" w brzuchu, napięcie w podbrzuszu.
Dodatkowo: plamienie implantacyjne, zaciemniony obszar wokół sutków, dziwny wyciek z piersi kilka dni po owulacji.
testujemy: 30 czerwca, 3 dni przed terminem @ ale jestem jak najlepszej myśliSylwi321 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Reni wrote:dziewczyny a czy bolał Was brzuch jak na @ ale to 5 dpo więc na @ za wcześnie
Ja jestem 6 dpo i również boli mnie brzuch jak na miesiączkę + mnóstwo innych objawów. Chyba się udało
Dodam, że jestem po jednym poronieniu, więc orientuję się jak wygląda ciąża, a te objawy są takie same jak w poprzedniej ciąży
Trzymam kciuki za Was wszystkie, liczę na Wasze 2 kreseczkiAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
A mi jednak wszystko sie przesuneło i zaszłam 3 dni przed niby kolejna miesiączką, testy wychodziły słabiutkie, lekarz na usg nic nie widzial, ale beta wyszla 147... Ciesze sie bardzo bo dopiero zaczynalismy starania a tu nawet sie czlowiek dobrze nie rozpedzil i juz jest. Brzuch w dole tak jak na miesiączke bolał mnie jakies 2 tyg, teraz po 4 tyg ciagle biegam siku, jem musztarde z dzemem:) czekam na wizyte i usg mam nadzieje ze tym razem bedzie juz widac dzidzie:)
lala, Beata, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
maja3188 -
ja dzis poszłam na kontrolne usg bo miałam takie objawy jak w począkowej ciąży ale to co usłyszałam od lekarza jeszcze bardziej mnie dobiło. okazało się że zrobiła mi sie kolejna torbiel na jajniku i że miałam cykl bezowulacyjny. nie wiem co teraz zrobić. w zeszłym miesiącu była jedna torbiel a teraz są dwie. czy któraś z was miała coś podobnego a mimo to udało się zajść w ciąże??
amygdala lubi tę wiadomość
wiewioreczka58 -
ja miałam jedną torbiel 4cm na lewym jajniku i miałam ją usuwaną po 2tyg od zauważenia jej- laparotomia , później brałam visanne przez 6m-cy-za zatrzymanie okresu, zeby znowu jakis torbiel nie wyrosł. teraz jestem 9mcy po opreacji i na szczescie nic juz sie nie pojawiało i mam nadzieje ze nie pojawi, wiec zaczełam starania o dziecko. Dziwne, że lekarz nie przepisał jakiś tabletech, żeby się torbiel wchłonęła.
Miki0707 lubi tę wiadomość
Marcelina -
Dziewczyny jestem tutaj od niedawna ale pierwszy raz się udzielam chociaż zawsze czytam wasze wiadomości. Staram sie z partnerem od 4 miesiecy o dziecko i dziś w 10 dniu zrobiłam test i jest lekko widoczna kreska na pozytyw, nie wiem czy się cieszyć. Bardzo prosze Was o pomoc;*
Z góry dziękuję;*
Tutaj test:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 09:37
Beata, respondeca, Marsia lubią tę wiadomość
-
Pierwszy cykl mam z CLO i duphaston. Dziś mija 24dc, w 7dc po owulacji zanotowałam spadek. Od 4 dni mam bóle sutków w ogóle nie mogę ich dotknąć (pewnie przez duphaston), oprócz tego mam gazy co dziwne ich nie miałam przed okresem. Jestem od 3 dni zmęczona mam zawroty głowy. Budzę się często w nocy. Wczoraj po południu poszłam spać, w nocy spałam prawie 12 godzin oczywiście z pobudkami i tak się nie wyspałam. Planowany termin @ na 30 czerwca. Boję się że moja psychika znowu płata mi figle, a i tak muszę zrobić test 30 bo muszę wiedzieć czy dalej brać duphaston czy nie... Boję się znowu rozczarowania...