X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi to bardzo się nią nie sugeruję bo mogłam wczoraj coś zjeść co dziś mogło się objawić zgagą. W pierwszej ciąży mdłości dostałam jakieś 2 tygodnie po terminie miesiączki. Niech już będzie sobota, nie mogę się doczekać, wiem że za bardzo się nakręcam ale to już 2 lata i nadal nic. O pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata, mam nadzieję że tym razem nie będę musiał tak długo czekać. Jeszcze dostałam jakiegoś dziwnego śluzu i jest go sporo, oby to nie na @.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Paula gratulacje!! :) Nic nie jest źle, każda z nas ma typowe objawy ale w swoim tempie. Mi np podwyższona temp pojawiła się dopiero w dzień oczekiwanej @, a zgagi jak do tej pory jeszcze nie odczuwam :) U każdej z nas jest inaczej.
    Co do terminu wizyty wszystko zależy od Ciebie - np. jeśli miałaś problemy z zajściem w ciążę, zdarzały Ci się poronienia, chorujesz czy wykonujesz ciężką pracę zagrażającą dziecku idź do lekarza jak najszybciej. Jeśli wszystko jest w porządku nie trzeba się spieszyć aż tak bo pęcherzyka płodowego może jeszcze nie być nawet widać, a lekarz tylko zbada Cię i zleci pozostałe badania do wykonania. Wystarczy, że wybierzesz się w 6-7 tyg dniu ciąży, wówczas jest możliwe, że zobaczysz na USG zarodek i być może bijące serduszko :) Zresztą to sprawa indywidualna - jeśli coś Cię niepokoi nie zwlekaj :)

to moja pierwsza ciąża, owu pokazuje,że jestem w 5 tygodniu(4tyg i 2dni)
    na razie we wtorek ide na bete i nie ukrywam,ze dlatego,że to moja pierwsza ciąża to panikuje troche... kiedyś jako nastolatce wykryto ze mam macice w tyłozgięciu, starałam sie o ciąże 4 cykle i własnie w tym 4 zaoowocowało;)

monalisa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 ja też mam tyłozgięcie macicy i podobno przez to jest troszkę ciężej zajść w ciążę ale po Twoim przypadku widać że wcale tak nie musi być, ja niestety jestem z tych które zachodzą z wielkim trudem niestety.

zrp0egz2shs65ya0.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się własnie bałam tego tylozgiecia...
    teraz nie wiem kiedy isc do lekarza i jak to jest: vjak pójde prywatnie do lekarza to na wizycie sam zrobi mi usg czy musze isc osobno?
    Przepraszam za pytanie moze glupie ale wole wiedziec od bardziej obeznanych w temacie;) Dziekuje;)

iza776 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tyłozgięcie i w ciąże zachodziłam za każdym razem szybko, max staraliśmy się 4 cykle.

paula22 to zależy od lekarza, nawet jesli prywatnie. Jak zadzwonisz się umówić, to zapytaj czy też robi usg i czy jest dodatkowo płatne. Bo cena zwykłej wizyty może być inna niż wizyty z usg. A może być tak, że lekarz nie robi usg i trzeba iść oddzielnie - spotkałam się raz z czymś takim.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży chodziłam prywatnie ale usg musiałam robić w innym gabinecie i u innego lekarza, a teraz chodzę na ubezpieczenie i w tym samym gabinecie jak jest taka potrzeba pan doktor robi usg. Tak jak napisała Matylda36 musisz zapytać się jak będziesz się umawiać.

zrp0egz2shs65ya0.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    to moja pierwsza ciąża, owu pokazuje,że jestem w 5 tygodniu(4tyg i 2dni)
    na razie we wtorek ide na bete i nie ukrywam,ze dlatego,że to moja pierwsza ciąża to panikuje troche... kiedyś jako nastolatce wykryto ze mam macice w tyłozgięciu, starałam sie o ciąże 4 cykle i własnie w tym 4 zaoowocowało;)

Ja też jestem pierwszy raz w ciąży :) na 1 wizytę poszłam już w 5 tyg ciąży dokładnie 4 tyg i 6 dni wówczas było widać na USG już pęcherzyk płodowy ale lekarz był zdziwiony, że widać go tak wcześnie. Wykluczył więc ciążę pozamaciczną, sprawdził jajniki, zrobił mi też cytologię i skierował na badania laboratoryjne. Za dużo więc się nie dowiedziałam :) Poszłam tydzień później, bo potrzebowałam zaświadczenie i wtedy już było widać minimalne zarodek i bijące serduszko :) Obecnie jestem w 12 tyg ale wg USG dzieciaczek jest starszy o niecały tydzień, dość szybko rośnie :)

Ja chodzę prywatnie i lekarz za każdym razem robi mi USG. Lekarza miałam poleconego - prowadził dwie ciąże mojej siostry i była zadowolona. Myślę, że najlepiej wybrać kogoś sprawdzonego, zaufanego i takiego który poprowadzi ciążę kompleksowo bez dodatkowego biegania po innych gabinetach :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Ja też jestem pierwszy raz w ciąży :) na 1 wizytę poszłam już w 5 tyg ciąży dokładnie 4 tyg i 6 dni wówczas było widać na USG już pęcherzyk płodowy ale lekarz był zdziwiony, że widać go tak wcześnie. Wykluczył więc ciążę pozamaciczną, sprawdził jajniki, zrobił mi też cytologię i skierował na badania laboratoryjne. Za dużo więc się nie dowiedziałam :) Poszłam tydzień później, bo potrzebowałam zaświadczenie i wtedy już było widać minimalne zarodek i bijące serduszko :) Obecnie jestem w 12 tyg ale wg USG dzieciaczek jest starszy o niecały tydzień, dość szybko rośnie :)

Ja chodzę prywatnie i lekarz za każdym razem robi mi USG. Lekarza miałam poleconego - prowadził dwie ciąże mojej siostry i była zadowolona. Myślę, że najlepiej wybrać kogoś sprawdzonego, zaufanego i takiego który poprowadzi ciążę kompleksowo bez dodatkowego biegania po innych gabinetach :)

ja tutaj gdzie mieszkam to nie bardzo mam kogoś sprawdzonego bo mieszkam od kilku miesiecy z narzeczonym w innej miejscowosci ale pojde prywatnie jak sie zorientuje...planuje isc po niedzieli aby wiedziec czy jest ok wszystko;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewioreczka58 wrote:
    ja dzis poszłam na kontrolne usg bo miałam takie objawy jak w począkowej ciąży ale to co usłyszałam od lekarza jeszcze bardziej mnie dobiło. okazało się że zrobiła mi sie kolejna torbiel na jajniku i że miałam cykl bezowulacyjny. nie wiem co teraz zrobić. w zeszłym miesiącu była jedna torbiel a teraz są dwie. czy któraś z was miała coś podobnego a mimo to udało się zajść w ciąże??

wiewióreczka - ja także miałam torbiel i ejdna lekarka powiedziała mi, żeby poczeka, że może
    sama zniknie i żebym przyszła za 3 miesiące na kontrolną wizytę, nic mi przy tym nie przepisała.
    Ja jestem taka, że nie potrwafię czekać i poszłam do drugiego lekarza, który stwierdził, że
    ta torbiel się nie wchłonie sama i nie ma na co czekać, od razu przepisał mi leki na zahamowanie
    wzrostu torbieli i ustalił termin laparoskopii. Po laparoskopii 2 miesiące leków i tak już jestem pół roku
    od diagnozy torbieli. Zdrowa i wyleczona i spokojnie mogę się teraz starac o dzidzię.
    Gdybym czekała 3 miesiące jak powiedziała mi pierwsza lekarka to nie wiem gdzie bym
    dziś była, pewnie nawet nie mogłabym myśleć o dziecku. W takich przypadkachj trzeba działać
    a nie czekać. Idź do innego lekarza, bardziej zaangazowanego w swoją pracę.

• angi_o Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc nie testowałam dziś, rano tempka trochę spadła więc pewnie dziś przyjdzie @,ale jeszcze maleńką nadzieję mam.

zrp0egz2shs65ya0.png
  • kookana1987 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie testuje ( mimo ze juz tydz spozniona @)...czekam na nia wiem ze przyjdzie...nigdy mnie nie zostawi :) heheh

ale nadzieje wciaz mam...

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś zrobiłam test z krwi i HCG wygląda tak: 635,17 mU/ml

@ która miala byc w niedziele nie ma;)

Beata, basiulkaa_89, monalisa, Anka13 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny ja dziś zrobiłam test z krwi i HCG wygląda tak: 635,17 mU/ml

@ która miala byc w niedziele nie ma;)

Gratulacje Paula :)

Aha, powiedz mi jeszcze Kochana czy w Twoim przypadku, czyli jeśli masz tyłozgięcie macicy to próbowaliście pozycji od tyłu? bo niby to jest istotne, chociaż co osoba to inne zdanie, więc pytam na konkretnym przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 14:54

paula22 lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Gratulacje Paula :)

Aha, powiedz mi jeszcze Kochana czy w Twoim przypadku, czyli jeśli masz tyłozgięcie macicy to próbowaliście pozycji od tyłu? bo niby to jest istotne, chociaż co osoba to inne zdanie, więc pytam na konkretnym przypadku :)

Tak próbowaliśmy tez tej pozycji ale nie wiem czy to jest dużym znaczeniem bo w czwartym cyklu zaszłam w ciąże kiedy chyba najbardziej odpuściliśmy:)

Elena26 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to zrobiliście? hehe
    nie no żartuję, ja też staram się odpuszczać, ale nadal myślę...

paula22 lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    a jak to zrobiliście? hehe
    nie no żartuję, ja też staram się odpuszczać, ale nadal myślę...
    ja doskonale wiem jak to jest... dla mnie i narzeczonego motywacją było to,że za rok mamy swoje wesele i stwierdziliśmy ,że teraz sie nie uda to stop bo potem na samo wesele to było by trudne bardzo...i już tez nie wariowaliśmy tak ze współzyciem,że dzien w dzień nawet nie raz po dwa razy...tylko tak jak mielismy ochote no i wychodziło to różnie bardzo ale z obliczeń kalkulatorów wyszło,że zaszłam w ciążę jak jeden jedyny raz kochaliśmy się w cyklu rano..;) ale to tylko natura wie kiedy jak itd...;)

Nusia lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane już tak czekam na testowanie cierpliwości brak, taką mam nadzieje, ze to teraz ... i oby tak było, trzymajcie kciuki

Gossa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane już tak czekam na testowanie cierpliwości brak, taką mam nadzieje, ze to teraz ... i oby tak było, trzymajcie kciuki
    trzymamy kciuki;)

H30 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Merlinka Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dzieczyny jak to jest z tą temperaturą, w fazie drugiej zawsze jest podwyższona i spada a dziń przed okresem, a jeśli nie spada i utrzymuje się przez 16 dni to może wróżyć ciążę? Dobrze to rozumiem, bo przyznam że zagmatwane to wszystko jest dla mnie jeszcze (jstem nowa - pierwszy cykl z Ovu)

bfd5994f3ec9968adfc577a88c45e8be.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki dosyć prosty schemat w pierwszej fazie temperatury są niskie ,(chyba że coś jest nie tak ,infekcja czy coś) potem następuje skok ,zwiastujący owulację i od niego temperatura powinna utrzymywać sie na wyższym poziomie, jeśli tych wyższych temperatur jest 18 to ciąża jest pewna na 99.9%. W międzyczasie może się pojawić mały spadek temp. związany z implantacją ok 7 dni po owulacji. Jeśli niestety nie uda sie zafasolkować to na dzień przed @ temp. spadnie , kilka cykli z mierzeniem i zauważysz że to powtarzalne zmiany :)

Agnes81, kofeinka, Ewaewa lubią tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ