PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Objawy, jakie miałam w pierwszej ciąży to żółtawy wyciek z piersi (tylko jednego dnia, ok dwóch tygodni po zapłodnieniu, byłam wtedy pewna, że ubrudził mnie pyszczkiem psiak - nie pomyślałam, że w środku w biustonoszu nie byłoby tego widać ), ból jak ten miesiączkowy i pragnienie. Wszystko około dwóch tygodniu od zapłodnienia. Pamiętam, że nie byłam w stanie przejść stu metrów bez wypicia małej butelki napoju.
Teraz od tygodnia jestem bardzo senna (zawsze w okolicach 14-18) i odczuwam lekkie kłucie lewego jajnika. Test jutro, jestem w ok. 10 dniu po owulacji. -
Hej Dziewczyny
Jestem tu pierwszy raz.
Od kilku dni czuję się "inaczej" niż zwykle, obolałe piersi, ból w podbrzuszu, ból pleców, co jakiś czas pojawia się zgaga, a nigdy jej nie miałam. Mam straszne huśtawki emocjonalne- głównie płacz, dodatkowo dreszcze, które mam od jakiś 4 dni, aktualnie z wyliczeń i z testów owulacyjnych wychodzi że owulacja była 9 dni temu - jednak robiłam test i wyszedł negatywnie już sama nie wiem co myśleć a do następnej @ jeszcze 5 dni. To w sumie nasze pierwsze starania - "pod kontrolą" i może dlatego tak to przeżywam....
Pozdrawiam
Ania -
nick nieaktualnyhej dziewczyny :0
Nie wiem co mam myśleć od 2 miesięcy staramy się z mężem o maluszka i jak zrobiłam test oczywiście rozczarowanie tylko jedna kreska tylko niepokoją mnie moje jajniki mam kłucie lewego i czasem prawego jajnika jestem strasznie zmęczona ale może to przez pracę bo dużo pracuję i chodze nabuzowana jak dynamit wszystko mnie wnerwia...
Jak myślicie jest szansa ?? -
nelka59 wrote:Dziewczyny, kupiłam test ciążowe paskowe o czułości 10 mlu/ml i jak dziś zrobiłam, to pokazała się jedna kreska, ta kontrolna, ale taka blada. Czy to oznacza, że ten test jest jakiś trefny czy to normalne?
Nelka a jakiej firmy miałaś ten test?
ja tez miałam bardzo bladą kreskę kontrolną, słabo widoczną, wobec czego testowa ewentualna nie miałaby szans się pokazać
Robiłam wieeeeeeeeeeele testów w życiu, i zawsze kontrolna pokazywała się od razu. A teraz po chyba 2-3 minutch i to blada.
Test był strumieniowy firmy Bobo Test -
Merlinka wrote:A powiedzcie mi dzieczyny jak to jest z tą temperaturą, w fazie drugiej zawsze jest podwyższona i spada a dziń przed okresem, a jeśli nie spada i utrzymuje się przez 16 dni to może wróżyć ciążę? Dobrze to rozumiem, bo przyznam że zagmatwane to wszystko jest dla mnie jeszcze (jstem nowa - pierwszy cykl z Ovu)
-
Merlinka wrote:A powiedzcie mi dzieczyny jak to jest z tą temperaturą, w fazie drugiej zawsze jest podwyższona i spada a dziń przed okresem, a jeśli nie spada i utrzymuje się przez 16 dni to może wróżyć ciążę? Dobrze to rozumiem, bo przyznam że zagmatwane to wszystko jest dla mnie jeszcze (jstem nowa - pierwszy cykl z Ovu)
Zazwyczaj mówi się, że 18 dni podwyższonej tempki wróży ciążę. A poza tym temperatura przed okresem wcale nie musi spadać, choć często tak jest. Mi zazwyczaj spada dopiero w 1-2 dniu cyklu. Dlatego sam fakt, że tempka jest podwyższona i nie opada nawet przed samym okresem niestety nic nie musi znaczyć. Ale tak jak napisała Błysk_kotka, po pewnym czasie da się zauważyć swoje unikalne objawy.
To też mój pierwszy cykl z ovu (tzn. starań), ale stosujemy z mężem NPR już jakiś czasWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 09:08
MartaMi92 lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyoj kochane niewiem co myslec w sobote mam dostac @ a dzisiaj umieram a mnie rwie brzusio pod pepkiem i kolo po prawejs tronie plus jajniki czuje sie jakbym okres miala taki mega wredny az mnie mdli z bolu
czy to normalny bol??w poczatkach ciazy???odpowiedzcie miLuliczek lubi tę wiadomość
-
z objawów to tak jak byłam pewna ze jestem w ciązy to miałam wszystkie objawy tzn mdłosci , sennosc,bole brzucha , zmeczenie, zawrty głoy full wypas a okazalo sie ze ciazy nie ma .
Cykl w ktorym ciazy mialo nie byc bo staranie przesunelismy nie mialam ZADNYCH objawow , a moze zwyczajnie nie sluchalam swojego ciala i nie doszukiwalam sie niczego , a okazalo sie ze jestem w ciazy
I teraz mam wszystkie mozliwe objawy niesttey , wzdecia i cala reszta , mam wrazenie ze wszystko sie skumulowalo w mojej sobie niestety .magdade, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
WITAM,
czy któraś z was może opisać dokładnie co działo się z waszymi piersiami, sutkami, otoczką wokół brodawek przed spodziewaną @ i czy nadeszła a objawy się potwierdziły na pozytywnym teście ciążowym. Ja mam dostać @ za 2 dni (OWU potwierdzona w 11 dc, teraz jestem w 12 dpo) wg wykresu, ale trochę mi dokuczają moje piersi bo czuję od kilku dni że są nabrzmiałe, ból pod pachami, wyraźnie podczas dotyku czuję powiększone gruczoły , codziennie zauważam nowe widoczne żyłki a sutki są rózowo-brązowe, a dziś mam wrażenie że obwódki wokół brodawek lekko zmieniły kolor i pojawiają się na nich białe krostki i łuszczy mi się lekko skóra na brodawkach- czy już wariuję ale może to być moje subiektywne odczucie. Nie chcę się nakręcać i raczej jestem nastawiona na to że dostanę okres ale bardzo proszę napiszcie co o tym sądzicie:)lawenda -
nick nieaktualnyJa tez o objawach,a moze raczej objawieniach. Bo w tym cyklu zlozylo sie kilka czynnikow, ktore nakrecaja mnie na fasolke:
1. Poznalam ten portal i Was.
2. Niektorym moim znajomym zycie sie posypalo, innym pozmienialo, ale prawie nic nie jest juz takie, jak dotad.
3. Pewien maly chlopczyk w dziwny sposob zaczal interesowac sie moim brzuszkiem.
4. Pies znajomych ciagle mnie obwachuje.
5. Jak przystalo na ostatnia prosta cyklu swiruje na maxa!!!
MalutkaEve, Agniś, Ciapulinka, dorota1987, Aga Inwestująca, Marti2015, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybiedronka1982 wrote:Ja tez o objawach,a moze raczej objawieniach. Bo w tym cyklu zlozylo sie kilka czynnikow, ktore nakrecaja mnie na fasolke:
1. Poznalam ten portal i Was.
2. Niektorym moim znajomym zycie sie posypalo, innym pozmienialo, ale prawie nic nie jest juz takie, jak dotad.
3. Pewien maly chlopczyk w dziwny sposob zaczal interesowac sie moim brzuszkiem.
4. Pies znajomych ciagle mnie obwachuje.
5. Jak przystalo na ostatnia prosta cyklu swiruje na maxa!!!
ubawiłam sięSabi. nka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u mnie ww wykresie nie wyznaczono owulacji...moze dlatego ,ze byłam chora i to pokomplikowało temperature....Do @ jeszcze 10 dni wiec pozostaje mi tylko czekać....Dzis dziwnie pobolewa mnie doł brzucha -mrzy i piersi swędza-nie nastawiam sie na ciąze nie chce kolejny raz sie rozczarowac...
berry lubi tę wiadomość
-
dopiszę coś od siebie 3 dni po owulacji miałam bardzo obolałe sutki i masakrycznie dużo białego gęstego śluzu (zapisałam wtedy w kalendarzu: sprawdzić czy tak jest zawsze w II połowie cyklu ) Ok. 5 dpo woda, której wcześniej nie lubiłam, była taaaaka pyszna i taaaaka słodka, że piłam dobre 4-5 litrów dziennie, właściwie non stop i jeszcze w nocy wstawałam pić jakbym miała kaca. I zasypiałam na stojąco - koleżanka w pracy śmiała się, że mi poduszkę przyniesie. Do końca ciąży pozostały mi dwa objawy - pragnienie i zmęczenie (wcale nie przeszło w II trymestrze) A teraz jestem na etapie wyszukiwania tych samych objawów - dziś np zainteresował mnie biały gęsty śluz
-
Jestem 3 dni po owu i też mam strasznie gęsty biały śluz... Zwykle w drugiej fazie nie jest aż tak gęsty. No i te obolałe i wręcz opuchnięte sutki...Zrobiły się takie "sterczące" i cholernie bolą... Do testowania jeszcze tydzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 17:01