X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique właśnie ja od wczoraj też tak mam, szczerze mówiąc to wczoraj będąc w pracy pomyślałam ze lapie mnie jakieś przeziębienie i nie przywiazalam do tego wagi ale teraz przeczytałam Twój post i skojarzylam... Dziś man to samo, dreszcze, raz mi zimno, raz gorąco... A powiedzcie mi jak zachowywały się Wasze piersi? Mnie nie bola sutki, tylko pod sutkami jakby taki gruczoł duży się powiększył i to mnie cholernie boli nawet od stanika...

Monique lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Witajcie :)

mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała dreszcze tuż przed planowaną miesiączką i okazało się, że jest w ciązy? Dodam, że temp ciała waha się od wczoraj od 36.6 do 37 st. C. Dodam, że `mam inne objawy czyli bolące brodawki, kłucie w podbrzuszu, zawroty głowy - choć te objawy zawsze mi towarzyszą przed okresem. Jedynie nowym objawiem są te dreszcze i stan podgorączkowy.

Ja mam od wczoraj dreszcze, mimo iż do @ mam jeszcze 8 dni. Nie wiem czy zafasolkowałam czy nie. Natomiast różnica tempek u mnie między pod pachą (35.1) a w pochwie (37.2) mierzone w tym samym czasie. Chociaż nie wiem po co :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Monique Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:37

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:34

Joan31 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi też zimno cały dzien i sikam non stop od paru dni jakbym miała pęcherz wielkości kieliszka. Tylko ze piersi nie czuje w ogóle :/ no ale poczekamy zobaczymy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Hmm wydaje mi się, że masz zbyt niską temp pod pachą, 35 to aż o 1,6 stopnia mniej niż prawidłowa...

No nie wiem, zawsze tak mam niską, dla mnie norma pod pachą to 35,6 do 36,o
    Chyba po mamie :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły mam cykl 28 dniowy, według tego @ powinnam mieć za 5 dni tylko wtedy faza lutealna trwała by tylko 10 dni... Ale jeśli do 25.11 nie dostane to w poniedziałek będę testować :)

relgh371oy0mp19n.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jaka macie szyjkę? Albo mialyscie w cyklu ciążowym? Ja w tamtym miesiącu tej porze miaalam taka rozpulchniona, teraz mam mega twarda ale najbardziej zauważalne jest to ze wydaje się być taka dluga,inna niż zwykle... Zaczynam powoli fixowac juz chyba i z dnia na dzień coraz więcej stresu niestety

relgh371oy0mp19n.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:29

Emy lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sama jak przed okresem ;) W piereszym cyklu po zaplodnieniu szyjka tskze jest nisko, twarda i zamknieta. Potem dociera do niej sygnal, ze miesaczke wstrzymujemy i wtedy sie bardzo unosi. Wiekszosc kobiet nie jest w stanie jej dotknac. Przed porodem ponownie sie obniza.
    Martyna: z tego co widze na twoim wykresie mialas owulke zaledwie 5dni temu wiec poczekaj spokojnie te dwa tygodnie ;) Zmienna jest dlugosc fazy lutealnej, ale po owulce jest stala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 09:21

Monique, Saramago, martyna1989 lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:43

e43bfde7db.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique: udostepnij prosze swoj wykres, bo bez niego to takie ocenianie na chybil trafil :)
    Dlugo sie obserwujesz i badasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 11:07

48f411ed51.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo... na forum jestem od niedawna, jeszcze raczkuję :) Dziś jest mój 24 dzień przy 25-26 dniowych cyklach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 11:10

e43bfde7db.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike dzięki za odpowiedź, u mnie to pierwszy wksciwie miesiąc gdzie zaznaczam wszystko, miesiączkę powinnam mieć za 4 dni i niestety wiem ze juz ja dostane :( wychodzi na to ze będzie problem z długością fazy lutealnej...

relgh371oy0mp19n.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwarantuje ci, ze dokladnie za 4 dni jej nie dostaniesz ;) Jesli ovu dobrze wyznaczyl owulke, to powinnas minimum 6dni jeszcze nie miec. Czemu sie tak upierasz na tych 4dniach? :) Kobieta to nie komputer zaprogramowany co do dnia ;)
    Monique: wiec bedziesz miec miesiaczke w terminie, krotko przed okresem, szyjska sie otwiera i rozpulchnia, to normalne podczas @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 12:46

48f411ed51.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie upieram się, bardzo htm się cieszyła gdybym w ogóle nie dostała :D

relgh371oy0mp19n.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 09:35

e43bfde7db.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna: więc trzeba myśleć pozytywne iż nie przyjdzie wcale przez następne 9 miesięcy :P
    Monique: po owulacji jest nisko, twarda zamknięta. Przed samiuteńkim okresem (u mnie zwykle dzień przed) otwiera się i rozmiękcza, ale to się dzieje, kiedy @ jest już naprawdę na progu.

48f411ed51.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za słowa otuchy :) dziś zaczęły mnie dodatkowo sutki bolec... Zdejmowalak bluzkę i ruszyłam przypadkiem stanik i strasznie zabolało, teraz holi przy dotyku delikatnym... Sutki i brodawki dokola

relgh371oy0mp19n.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test, czyli w dniu spodziewanej miesiączki, która btw nie nadeszła. Wyszło coś mega dziwnego, 1 kreska oczywiście barrrdzooo widoczna, druga to jakby poświata o kolorze białym. Pewnie @ się opóźnia i w końcu nadejdzie, niestety...

e43bfde7db.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ