PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam znów taki prawie wodnisty śluz z małym dodatkiem kawałków kremowego (sorki za tak szczegółowy opis) i nie wiem co dziś wpisać. Niby wpisuje się ten najbardziej płodny, ale jak wczoraj zaznaczyłam wilgotny to od razu of zmienił mi na linię przerywaną i dziś nie wiem sama co wpisać. Jedno jest dobre, że plamień na razie brak:)
Wczoraj wieczorem znów brzuch bolał i w nocy jajniki się rozszalały. Rano też to samo:( Już nie mogę się doczekać wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:47
-
Martita88 wrote:Hej
Chciałabym zapytać o radę a więc jestem +/- w 8dpo no i moje piersi jakby się zmieniły, tzn. są twardsze no i trochę bolą. Powiem od razu, że nigdy nie miałam czegoś takiego jak ból piersi przed @..oprócz tego czasami pobolewa mnie brzuch jak na @ no ale to stanowczo za wcześnie. Dodam, że moje cykle sa około po 29-30 dni a owulację prawdopodobnie miałam 13-14 dc (ovu wyliczył że owulacja mogła mieć miejsce 17 dc, ale mu nie wierze ) no i teraz nie wiem czy jest nadzieja na pozytyw w tym cyklu, czy mi się w głowie poprzestawiało?
aaa no i śluzu kremowego nie ma, jest jakieś pitu pitu lepkie
Jezeli te twoje temtki sa wiarygodne z pierwszej fazy to ja bym powiedziala ze jak narazie to nie bylo owulacji jeszcze...ale to tylko moje zdanie -
gigsa wrote:Dziewczyny ja mam znów taki prawie wodnisty śluz z małym dodatkiem kawałków kremowego (sorki za tak szczegółowy opis) i nie wiem co dziś wpisać.Niby wpisuje się ten najbardziej płodny, ale jak wczoraj zaznaczyłam wilgotny to od razu of zmienił mi na linię przerywaną i dziś nie wiem sama co wpisać
A czy to ma znaczenie czy ciagla czy przerywana? Wazne zeby dane na wykresie byly prawdziewe, wrazie czego zebys wiedziala i mogla do tego wrocic, no takie moje zdanie jest -
ma początku cyklu tempka był mierzona z doskoku raz wieczorem raz rano, jak wypadło tak zmierzyła bo sierota nie doczytała że mierzymy tylko rano max do 7 zaraz po przebudzeniu ogólnie sama po sobie czułam, że owu mogła być własnie 14 bo śluz był mega rozciągliwy i bardzo przezroczysty no ale to subiektywna ocena później od 18dc tempka mierzona 4:30 po przebudzeniu więc jest już wiarygodna.
Zastanawiam się czy robić test ale to chyba jeszcze dużo za wcześnie ewentualnie hcg?
Jak myślisz Asha? -
Martita88 wrote:ma początku cyklu tempka był mierzona z doskoku raz wieczorem raz rano, jak wypadło tak zmierzyła bo sierota nie doczytała że mierzymy tylko rano max do 7 zaraz po przebudzeniu ogólnie sama po sobie czułam, że owu mogła być własnie 14 bo śluz był mega rozciągliwy i bardzo przezroczysty no ale to subiektywna ocena później od 18dc tempka mierzona 4:30 po przebudzeniu więc jest już wiarygodna.
Zastanawiam się czy robić test ale to chyba jeszcze dużo za wcześnie ewentualnie hcg?
Jak myślisz Asha?
Za wczesnie, 12 dpo, ja bym proponowala
Najwyzsza temp w pierwszej fazie o ktorej godzienie byla mierzona pamietasz? -
Asha dobrze że Twój tylko rękę złamał To starania przynajmniej masz pewne;-)
Dzięki dziewczynki za wsparcie:-)
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki -
Ja bym zrobila tak, ze wpisalabym te prawidlowe tem tylko i wywalila tamte
Problem polega na tym , ze zaczelas mierzy tak naprawde po tescie, ale spadek masz 16 dc, wiec dlatego bym wpisala te prawidowe temp i wtedy bedzie widac przyrost i roznice z 1 fazy -
Martita88 wrote:czyli od 9 do 17 dc usunąć temp tak? a zostawić tylko te od 18 dc? Asha a czy jak szyjka macicy jest baaardzo wysoko i twarda (czy otwarta to nie wiem bo nie sięgam ) i jest skierowana w kierunku pleców może coś oznaczać?
Ja bym tak zrobila, wywalilabym to bo jak mierzone rano to i tak znaczenia nie ma a tylko zakloca wykres
Ona sie chowa poprosta tak, a nie masz tylozgieca macicy przypadkiem?