PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam znów taki prawie wodnisty śluz z małym dodatkiem kawałków kremowego (sorki za tak szczegółowy opis) i nie wiem co dziś wpisać. Niby wpisuje się ten najbardziej płodny, ale jak wczoraj zaznaczyłam wilgotny to od razu of zmienił mi na linię przerywaną i dziś nie wiem sama co wpisać. Jedno jest dobre, że plamień na razie brak:)
Wczoraj wieczorem znów brzuch bolał i w nocy jajniki się rozszalały. Rano też to samo:( Już nie mogę się doczekać wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:47
-
Martita88 wrote:Hej
Chciałabym zapytać o radęa więc jestem +/- w 8dpo no i moje piersi jakby się zmieniły, tzn. są twardsze no i trochę bolą. Powiem od razu, że nigdy nie miałam czegoś takiego jak ból piersi przed @..oprócz tego czasami pobolewa mnie brzuch jak na @ no ale to stanowczo za wcześnie. Dodam, że moje cykle sa około po 29-30 dni a owulację prawdopodobnie miałam 13-14 dc (ovu wyliczył że owulacja mogła mieć miejsce 17 dc, ale mu nie wierze
) no i teraz nie wiem czy jest nadzieja na pozytyw w tym cyklu, czy mi się w głowie poprzestawiało?
aaa no i śluzu kremowego nie ma, jest jakieś pitu pitu lepkie
Jezeli te twoje temtki sa wiarygodne z pierwszej fazy to ja bym powiedziala ze jak narazie to nie bylo owulacji jeszcze...ale to tylko moje zdanie -
gigsa wrote:Dziewczyny ja mam znów taki prawie wodnisty śluz z małym dodatkiem kawałków kremowego (sorki za tak szczegółowy opis) i nie wiem co dziś wpisać.Niby wpisuje się ten najbardziej płodny, ale jak wczoraj zaznaczyłam wilgotny to od razu of zmienił mi na linię przerywaną i dziś nie wiem sama co wpisać
A czy to ma znaczenie czy ciagla czy przerywana? Wazne zeby dane na wykresie byly prawdziewe, wrazie czego zebys wiedziala i mogla do tego wrocic, no takie moje zdanie jest -
ma początku cyklu tempka był mierzona z doskoku raz wieczorem raz rano, jak wypadło tak zmierzyła bo sierota nie doczytała że mierzymy tylko rano max do 7 zaraz po przebudzeniu
ogólnie sama po sobie czułam, że owu mogła być własnie 14 bo śluz był mega rozciągliwy i bardzo przezroczysty no ale to subiektywna ocena
później od 18dc tempka mierzona 4:30 po przebudzeniu więc jest już wiarygodna.
Zastanawiam się czy robić test ale to chyba jeszcze dużo za wcześnieewentualnie hcg?
Jak myślisz Asha? -
Martita88 wrote:ma początku cyklu tempka był mierzona z doskoku raz wieczorem raz rano, jak wypadło tak zmierzyła bo sierota nie doczytała że mierzymy tylko rano max do 7 zaraz po przebudzeniu
ogólnie sama po sobie czułam, że owu mogła być własnie 14 bo śluz był mega rozciągliwy i bardzo przezroczysty no ale to subiektywna ocena
później od 18dc tempka mierzona 4:30 po przebudzeniu więc jest już wiarygodna.
Zastanawiam się czy robić test ale to chyba jeszcze dużo za wcześnieewentualnie hcg?
Jak myślisz Asha?
Za wczesnie, 12 dpo, ja bym proponowala
Najwyzsza temp w pierwszej fazie o ktorej godzienie byla mierzona pamietasz? -
Asha dobrze że Twój tylko rękę złamał
To starania przynajmniej masz pewne;-)
Dzięki dziewczynki za wsparcie:-)
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki -
Ja bym zrobila tak, ze wpisalabym te prawidlowe tem tylko i wywalila tamte
Problem polega na tym , ze zaczelas mierzy tak naprawde po tescie, ale spadek masz 16 dc, wiec dlatego bym wpisala te prawidowe temp i wtedy bedzie widac przyrost i roznice z 1 fazy -
Martita88 wrote:czyli od 9 do 17 dc usunąć temp tak? a zostawić tylko te od 18 dc? Asha a czy jak szyjka macicy jest baaardzo wysoko i twarda (czy otwarta to nie wiem bo nie sięgam
) i jest skierowana w kierunku pleców może coś oznaczać?
Ja bym tak zrobila, wywalilabym to bo jak mierzone rano to i tak znaczenia nie ma a tylko zakloca wykres
Ona sie chowa poprosta tak, a nie masz tylozgieca macicy przypadkiem?