X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Staraczki!
    Podczas dzisiejszej nocy przeczytałam z zapałem i zainteresowaniem większość Waszych wpisów na forum! Nie pisałam nigdy i nigdzie o swoich problemach i przemyśleniach, ale właśnie nadszedł i mój czas...

Staramy się od września 2013. Do sierpnia 2013 brałam tabletki antykoncepcyjne (ok 4 lat), więc zdawałam sobie sprawę, że przez pierwsze pół roku będzie ciężko zajść w ciąże. Mijały miesiące... Skrupulatnie wyliczałam dni płodne, na wiele różnych sposobów. W maju 2014 lekarz wysłał mnie na 3dniowe badania hormonalne. Badania podstawowe w normie; FSH 4,73; LH 2,82; Estradiol 30; Testosteron 0,58; Kortyzol 6,3 i 0,03 i 8,51 (cokolwiek znaczą trzy pomiary jednego dnia); TSH 3,096, Proklatyna 5,8. Gin stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić. Od lipca gin kazał mi brac duphaston. Po czym wysłał męża na badanie nasienia. Objętość 5,0ml; ph 7,4; czas upłynnienia 30' słabo upłynnione, liczb plemników/ml 40 450 000; ruchliwe 45%, nieruchliwe 55%, jakość ruchliwości 25% prawidłowy ruch postępowy, nieprawidłowa budowa ok 35%. Gin stwierdził, że jest ok. Kazał brać Prenatal pro Baby. Ale jednocześnie zaproponował sprawdzenie drożności jajowodów. Umówioną wizytę w szpitalu mam na 29 października...

Ale aktualnie mam nadzieję...
    Ostatnie krwaw 22 września (po duphastonie mam jak w zegarku), płodne 6-9 października. Oczywiście próbowaliśmy dwa razy dziennie :)
    Po owu miałam wydzielinę bardzo gęstą, ciąnącą się, żółtą; potem kilka dni serkowata biała wydzielina (jak przy grzybicy). 17 października zrobiłam test- jedna kreska :(
    Ale od półtoratygodnia ciągnie mnie w jajnikach jak na okres... tak ciąnie, że ten ból mnie dziś obudził. Plus doszedł ból piersi, ale na okres zazwyczaj bolą mnie piersi.

Uffffff jak mi ulżyło..., że wyrzuciłam to wszystko z siebie...

Enigma 34 lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Witajcie Staraczki!
    Podczas dzisiejszej nocy przeczytałam z zapałem i zainteresowaniem większość Waszych wpisów na forum! Nie pisałam nigdy i nigdzie o swoich problemach i przemyśleniach, ale właśnie nadszedł i mój czas...

Staramy się od września 2013. Do sierpnia 2013 brałam tabletki antykoncepcyjne (ok 4 lat), więc zdawałam sobie sprawę, że przez pierwsze pół roku będzie ciężko zajść w ciąże. Mijały miesiące... Skrupulatnie wyliczałam dni płodne, na wiele różnych sposobów. W maju 2014 lekarz wysłał mnie na 3dniowe badania hormonalne. Badania podstawowe w normie; FSH 4,73; LH 2,82; Estradiol 30; Testosteron 0,58; Kortyzol 6,3 i 0,03 i 8,51 (cokolwiek znaczą trzy pomiary jednego dnia); TSH 3,096, Proklatyna 5,8. Gin stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić. Od lipca gin kazał mi brac duphaston. Po czym wysłał męża na badanie nasienia. Objętość 5,0ml; ph 7,4; czas upłynnienia 30' słabo upłynnione, liczb plemników/ml 40 450 000; ruchliwe 45%, nieruchliwe 55%, jakość ruchliwości 25% prawidłowy ruch postępowy, nieprawidłowa budowa ok 35%. Gin stwierdził, że jest ok. Kazał brać Prenatal pro Baby. Ale jednocześnie zaproponował sprawdzenie drożności jajowodów. Umówioną wizytę w szpitalu mam na 29 października...

Ostatnie krwaw 22 września (po duphastonie mam jak w zegarku), płodne 6-9 października. Oczywiście próbowaliśmy dwa razy dziennie :)
    Po owu miałam wydzielinę bardzo gęstą, ciąnącą się, żółtą; potem kilka dni serkowata biała wydzielina (jak przy grzybicy). 17 października zrobiłam test- jedna kreska :(
    Ale od półtoratygodnia ciągnie mnie w jajnikach jak na okres... tak ciąnie, że ten ból mnie dziś obudził. Plus doszedł ból piersi, ale na okres zazwyczaj bolą mnie piersi.

Mam nadzieję, że to dobry znak i w koncu się uda. Trzymam kciuki :)

• believe Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Witajcie Staraczki!

W sumie 17.10 to ledwo tydzień po ovu, także innego wyniku być nie mogło. A kiedy wypada data @? Myślałaś o zrobieniu bety?

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ powinnam dostać dziś wieczorem lub jutro... Dziś rano zauważyłam jasnobrązową plamkę, to nie wróży za dobrze.
    Jeśli jutro nie dostanę @ to w piątek lecę na betę :)

Ale powiedzcie mi dziewczyny jak to jest? Niby wszystko w porządku, badania ok, a ciąży nie ma, to wbrew prawom logiki :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    @ powinnam dostać dziś wieczorem lub jutro... Dziś rano zauważyłam jasnobrązową plamkę, to nie wróży za dobrze.
    Jeśli jutro nie dostanę @ to w piątek lecę na betę :)

Ale powiedzcie mi dziewczyny jak to jest? Niby wszystko w porządku, badania ok, a ciąży nie ma, to wbrew prawom logiki :)

Może jeszcze nie wszystko stracone przecież w ciąży też pojawia się plamienie w okolicach spodziewanej @ :) A sorka że pytam długo się starasz?

ewa
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o przepraszam Deliliah za głupie pytanie,nie widzialam wcześniej że już pisałaś i dopiero doczytałam Twój post wyżej:(

ewa
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bo taka litanie napisałam jak w pamietniku :p wiec pewnie ciezko sie polapac co kiedy i jak :)
    A Ty ewkaa28 dlugo?:)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dopiero pierwszy miesiąc ale też brałam kilka lat tabletki,i pierwszy ten normalny okres po miesiącu od odstwienia dostałam prawie jak zanim zaczełam brać tabletki bo w 34 dniu(przed tabl. miałam co 30-32 dni) a teraz już jest 38 dzień i NIC i myślę że nie jestem w ciąży (choć cały miesiąc się ciężko;) staraliśmy) a martwię się bo wyczytałam że niektóre dziewczyny pierwszy okres po odstawieniu tabletek miały ok ,a potem kilka miesięcy nic...
    A ty Deliliah unormował Ci się zaraz po odtawieniu tabletek?

ewa
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pol roku od zaprzestania tabletek anty @ miałam jak w zegarku. A potem z kazdym miesiącem zaczelo mi sie wydluzac o kilka dni. Jak doszlo do 37 dni to lekarz przepisal mi duphaston na wyregulowanie. I odkad go biore kazdy cykl trwa rowno 31 dni. Dzieki temu duzo larwiej wyliczyć te nieszczesne plodne :p
    A robilas teraz test??? Bo 38 dni to tez bardzo duzo jak na cykl.

zi13gzu36f7h58u7.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Deliliah no robiłam PEPINO test kilka dni temu i raczej negatywny,a teraz zrobiłam pink test z rossmana i kurcze jest druga krecha mniej widoczna ale ją dobrze widać!:)

ewa
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooooo moje wielkie GRATULACJE!
    Nie wiem, jak to jest, bo przecież nie znamy się, ale jak przeczytałam Twój wpis o dwóch kreskach to aż mi się sama buźka zaczęła cieszyć!!!

zi13gzu36f7h58u7.png
  • axox Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) poniedziałek/wtorek tego tygodnia miałam owulacje, seks był w piątek (troche za wczesnie chyba:() dzis obudziłam się z takim uczuciem w brzuchu jak na @. Nie ból, ale takie jakby mulenie i rozpulchnienie. Chyba pozamiatane?:( jak myslicie? nie chce kolejnych 10dni sie nakrecac ze moze cos z tego wyszło:(

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:
    hej :) poniedziałek/wtorek tego tygodnia miałam owulacje, seks był w piątek (troche za wczesnie chyba:() dzis obudziłam się z takim uczuciem w brzuchu jak na @. Nie ból, ale takie jakby mulenie i rozpulchnienie. Chyba pozamiatane?:( jak myslicie? nie chce kolejnych 10dni sie nakrecac ze moze cos z tego wyszło:(

Za wcześnie na cokolwiek, może to jelita?

• ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Oooooooo moje wielkie GRATULACJE!
    Nie wiem, jak to jest, bo przecież nie znamy się, ale jak przeczytałam Twój wpis o dwóch kreskach to aż mi się sama buźka zaczęła cieszyć!!!

No a ty dostałaś @ ?

ewa
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie... ale czuje ze lada moment nadejdzie ta chwila, zwlaszcza ze nie wytrzymalam i zrobilam test z rossmana check@go i pojawila sie tylko jedna kreseczka :( pod żadnym katem nie bylo widac drugiej :(

zi13gzu36f7h58u7.png
  • ewkaa28 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam 2 dni po spodziewanej @ i też nie było (tylko że to był ten badziewny test z tesco PEPEINO). Może nie nadejdzie @...trzyma kciuki..
    ja też się nie nakręcam bo widzisz jak to jest z tymi testami teraz..co drugi to niewiarygodny...

ewa
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Jeszcze nie... ale czuje ze lada moment nadejdzie ta chwila, zwlaszcza ze nie wytrzymalam i zrobilam test z rossmana check@go i pojawila sie tylko jedna kreseczka :( pod żadnym katem nie bylo widac drugiej :(

Ja też dzisiaj mam dostac i też czuję ,że zaraz się pojawi, nie polecam tych testów co robiłaś z rossmana , mi miesiąc temu wyszła druga bardzo słaba kreska i co @ przyszła o czasie, nawet po niej pobiegłam do gina sprawdzic czy może poroniłam i nie było śladu na macicy. Mam nadzieję ,że jednak nie dotrze do nas dzisiaj @

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to, ze co miesiac staram sie nie nakrecac... a w okolicach kazdej @ jest to samo...
    Niektore testy faktycznie sa badziewne, zwlaszcza te drogeryjne, ale jak przechodze kolo polki z testami to jest to silniejsze odemnie i reka sama wedruje :p
    Ja tez patrycja87 trzymam mocno za nas kciuki:) odezwij sie jak bedziesz cos wiedziala:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Ci że na prawdę wyluzowałam po ostatnim cyklu, ale teraz 3 dni przed @ świruję, dwa dni temu też już robiłam test , wyszedł negatywny , pierwsze co pomyślałam , to to ,że pewnie jest za wcześnie ehh.

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlugo sie staracie???? Jak to zrobiles ze wyluzowalas i przestawilas myslenie? Z tego co czytałam u innych dziewczyn to naweylt kilka dni po planowanej @ moze byc jeszcze negatywny....

U mnie jest ok, zanim nadejdzie owulacja, a jak iuz jest to wtedy o niczym innym nie myślę... potem chwila spokoju, a do kilka dni przed @... potem wkrecanie sobie ciazy, a następnie wielki zawód. I nie ak wkolo id cyklu do cyklu...

U mnie zle wiesci... przyszla głupia @ ;(

zi13gzu36f7h58u7.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ