X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy którejś z Was zmienił się zapach z pochwy? Chodzi mi o to czy to może być objaw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:02

wnidt5odau6o2x80.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie czuję nic innego tylko intensywny zapach. Miałam już kilka infekcji wiec wiem że tym razem to nie żadne chorobsko... chyba że to kwestia diety.

wnidt5odau6o2x80.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
    Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
    ktoś? coś?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
    Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
    ktoś? coś?

a robiłas test? nic mi innego do głowy nie przychodzi...

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss,
    robiłam w przewidywanym dniu @, ale pojawiła się wieczorem więc teraz już nie robiłam.
    Idę we wtorek do gina, mam nadzieję, że On da odpowiedź :)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, jestem tu od niedawna i tak sobie przegladam stronki i Wasze pamiętniki bo musiałam znaleźć kompanki moich dziwnych czasami obsesyjnych wyszukiwać objawów ciąży :P ufff...nie jestem sama :P

pozdrawiam :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A któraś miała może uczucie rozpierania w brzuchu? Mam wrażenie, że ciasno mi sie w podbrzuszu robi.
    Brzmi znajomo???
    Dodam,że jestem 10 dpo , baardzo widoczne żyły na piersiach, śluz jest taki biało perłowy ale nie jakaś szokująca ilość :p
    I moja ulubiona dolegliwość - trądzik :p

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • triss Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na dusze może powtórz test przed ginem?

Madziula witaj w klubie ;)

Ciżemka ja mam od dziś lekki ból w podbrzuszu. Ale nie nazwałabym tego rozpieraniem. Ale może któraś z dziewczyn miała. Twoje objawy brzmią obiecująco, oby sie potwierdziły :)

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolesne skurcze macicy już 2 dni, przy każdym gwałtowniejszym ruchu. To dopiero 8dpo. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze tak miewa przed @.

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, liczyłam,że w tym cyklu zaskoczę-niestety nic :-( test w dniu spodziewanej @ewidentnie negatywny,zrobiłam test owulacyjny- 2 krechy,ale 1 słaba.
    @ przyszła dnia następnego,ale od 7 dnia po owu ( i trwa do tej pory)uczucie mega rozpierania w brzuchu, kłucie w jajnikach, ciężkie piersi i swędzące sutki.
    @ jakaś dziwna-najpierw plamienie,wczoraj lekkie krwawienie w jasym kolorze bez skrzepów,dziś nadal lekkie krwawienie.Wczoraj pojawił się śluz rozciągliwy jak płodny,ale zabarwiony krwią.Skoro @ przyszła-sądziłam,że mnie "zaleje'-oceniając po skali bólu.Temperatura spadła mi dopiero wczoraj i dziś,a wcześniej utrzymywała się fajnie wysoko, no ale znów dupa :-(
    Nie miewam miesiączek z takimi objawami więc liczyłam baardzo,że to wreszcie dzidzuś...W sprawie tego śluzu zadzwonię dziś do swojej instruktorki-jakoś nie mam ochoty na starania w czasie @.No i czas umówić się do gina-mam cały czas dylemat, którego lekarza wybrać, tym bardziej,ze z Opola na Śląsk pojadę.Niby niedaleko, ale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 08:11

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i skurcze też miałam-również nie zdarzało mi się coś takiego i również nie wiem co jest przyczyną

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-wiesz jaka jest przyczyna, skoro kiedyś tego nie miałaś, a teraz jest?

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-wiesz jaka jest przyczyna, skoro kiedyś tego nie miałaś, a teraz jest?

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3livka wrote:
    Ja mam bolesne skurcze macicy już 2 dni, przy każdym gwałtowniejszym ruchu. To dopiero 8dpo. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze tak miewa przed @.

Ja tak mam już od 2dpo i utrzymuje się do dnia dzisiejszego. Dodatkowo towarzyszy mi uczucie jak przed @ ale bardziej hmm dokuczliwe i wyraziste.
    Dla mnie to nowość bo podobny ale znacznie mniejszy ból towarzyszył mi jedynie w dniu @

Triss dziekuję i mam mocno nadzieje,że to objawy fasolki :D

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sama przez to przechodziłam i powiem wam co myślę. Kiedy nie starałam się o dziecko nie zauważałam albo nie przywiązywałam wagi do boleści brzucha przed @kłucia jajników czy bólu piersi. Ale jak zaczęłam się starać o dziecko to prawda jest taka że każda z nas za bardzo wsłuchuje się w swój organizm i stara się wychwycić jakieś oznaki ciąży. Każdy dziwny ból itd bierzemy za objawy ciąży a potem przychodzi @ i jest zawód :( tak to bywa, ale prawda jest taka że 5 8 czy 10 dni po owulce nie rozpoznasz oznak ciąży możesz tylko podejrzewać. Nie wiem przez co przechodzicie bo o moje ciąze starałam się srednio cykl albo 2 nie więcej ale wiem napewno że takie wysłuchiwanie się nic nie daje. Najpewniejszym objawem ciąży jest brak miesiączki i pozytywny test ciążowy. Ja przy ostatniej ciąży nie wytrzymałam i zobiłam test 3 dni przed @ i wyszedł ledwo pozytywny zrobiłam bete i była zerowa! lekarz stwierdził że nigdy nie robi się bety przed @ bo wynik jest fałszywy. Tak więc tak jak wy wyczekiwałam tych objawów ale mimo zachodzeń w głowę i wsłuchiwania się w siebie dopiero brak @ utwierdził mnie o ciąży i tego samego Wam życzę aby ta @ do was nie przyszła :)

Martuś86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje:) ja czekam cierpliwie do piątku i mam nadzieje, że nie narobiłam sobie na darmo nadzieji :)

Pozdrawiam :)

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • triss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_b dlaczego nie robi się bety przed planowanym terminem @? dlaczego miałaby być fałszywa? nie rozumiem.... moze chodziło lakarzowi o to że czasem dochodzi do wczesnego poronienia?
    a co do wsłuchiwania sie w siebie, to zgadzam się :-) w żadnym cyklu przed staraniami nie zwracałam aż tak uwagi na jakis ukłucia w jajniku, kolor sutków, wzdęcia i takie tam ;)

i za wszystkie co mają objawy i za te, co nie mają żadnych trzymam mocno kciuki !

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ