PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
ktoś? coś? -
firanki na duszę wrote:Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
ktoś? coś?
a robiłas test? nic mi innego do głowy nie przychodzi... -
Hej
A któraś miała może uczucie rozpierania w brzuchu? Mam wrażenie, że ciasno mi sie w podbrzuszu robi.
Brzmi znajomo???
Dodam,że jestem 10 dpo , baardzo widoczne żyły na piersiach, śluz jest taki biało perłowy ale nie jakaś szokująca ilość :p
I moja ulubiona dolegliwość - trądzik :p2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
Firanki na dusze może powtórz test przed ginem?
Madziula witaj w klubie
Ciżemka ja mam od dziś lekki ból w podbrzuszu. Ale nie nazwałabym tego rozpieraniem. Ale może któraś z dziewczyn miała. Twoje objawy brzmią obiecująco, oby sie potwierdziły -
Kochane, liczyłam,że w tym cyklu zaskoczę-niestety nic test w dniu spodziewanej @ewidentnie negatywny,zrobiłam test owulacyjny- 2 krechy,ale 1 słaba.
@ przyszła dnia następnego,ale od 7 dnia po owu ( i trwa do tej pory)uczucie mega rozpierania w brzuchu, kłucie w jajnikach, ciężkie piersi i swędzące sutki.
@ jakaś dziwna-najpierw plamienie,wczoraj lekkie krwawienie w jasym kolorze bez skrzepów,dziś nadal lekkie krwawienie.Wczoraj pojawił się śluz rozciągliwy jak płodny,ale zabarwiony krwią.Skoro @ przyszła-sądziłam,że mnie "zaleje'-oceniając po skali bólu.Temperatura spadła mi dopiero wczoraj i dziś,a wcześniej utrzymywała się fajnie wysoko, no ale znów dupa
Nie miewam miesiączek z takimi objawami więc liczyłam baardzo,że to wreszcie dzidzuś...W sprawie tego śluzu zadzwonię dziś do swojej instruktorki-jakoś nie mam ochoty na starania w czasie @.No i czas umówić się do gina-mam cały czas dylemat, którego lekarza wybrać, tym bardziej,ze z Opola na Śląsk pojadę.Niby niedaleko, ale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 08:11
" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu" -
3livka wrote:Ja mam bolesne skurcze macicy już 2 dni, przy każdym gwałtowniejszym ruchu. To dopiero 8dpo. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze tak miewa przed @.
Ja tak mam już od 2dpo i utrzymuje się do dnia dzisiejszego. Dodatkowo towarzyszy mi uczucie jak przed @ ale bardziej hmm dokuczliwe i wyraziste.
Dla mnie to nowość bo podobny ale znacznie mniejszy ból towarzyszył mi jedynie w dniu @
Triss dziekuję i mam mocno nadzieje,że to objawy fasolki2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -
Dziewczyny sama przez to przechodziłam i powiem wam co myślę. Kiedy nie starałam się o dziecko nie zauważałam albo nie przywiązywałam wagi do boleści brzucha przed @kłucia jajników czy bólu piersi. Ale jak zaczęłam się starać o dziecko to prawda jest taka że każda z nas za bardzo wsłuchuje się w swój organizm i stara się wychwycić jakieś oznaki ciąży. Każdy dziwny ból itd bierzemy za objawy ciąży a potem przychodzi @ i jest zawód tak to bywa, ale prawda jest taka że 5 8 czy 10 dni po owulce nie rozpoznasz oznak ciąży możesz tylko podejrzewać. Nie wiem przez co przechodzicie bo o moje ciąze starałam się srednio cykl albo 2 nie więcej ale wiem napewno że takie wysłuchiwanie się nic nie daje. Najpewniejszym objawem ciąży jest brak miesiączki i pozytywny test ciążowy. Ja przy ostatniej ciąży nie wytrzymałam i zobiłam test 3 dni przed @ i wyszedł ledwo pozytywny zrobiłam bete i była zerowa! lekarz stwierdził że nigdy nie robi się bety przed @ bo wynik jest fałszywy. Tak więc tak jak wy wyczekiwałam tych objawów ale mimo zachodzeń w głowę i wsłuchiwania się w siebie dopiero brak @ utwierdził mnie o ciąży i tego samego Wam życzę aby ta @ do was nie przyszła
Martuś86 lubi tę wiadomość
-
masz racje:) ja czekam cierpliwie do piątku i mam nadzieje, że nie narobiłam sobie na darmo nadzieji
Pozdrawiam2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
🔜🤰🏼❓ -
Paulina_b dlaczego nie robi się bety przed planowanym terminem @? dlaczego miałaby być fałszywa? nie rozumiem.... moze chodziło lakarzowi o to że czasem dochodzi do wczesnego poronienia?
a co do wsłuchiwania sie w siebie, to zgadzam się w żadnym cyklu przed staraniami nie zwracałam aż tak uwagi na jakis ukłucia w jajniku, kolor sutków, wzdęcia i takie tam
i za wszystkie co mają objawy i za te, co nie mają żadnych trzymam mocno kciuki !