X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy którejś z Was zmienił się zapach z pochwy? Chodzi mi o to czy to może być objaw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:02

wnidt5odau6o2x80.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie czuję nic innego tylko intensywny zapach. Miałam już kilka infekcji wiec wiem że tym razem to nie żadne chorobsko... chyba że to kwestia diety.

wnidt5odau6o2x80.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
    Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
    ktoś? coś?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Hej Dziewczyny - czy miałyście kiedyś bezpośrednio po miesiączce sporo śluzu, podobnego jak w dni płodne, dającego uczucie wilgotności?
    Ja mam coś takiego po raz pierwszy - od czasu niby-miesiączki ( piszę niby, bo nie wiem czy 1dniowe lekkie krwawienie i 2 dni plamienia można nazwać miesiączką) mam cały czas uczucie wilgotności + bardzo widoczne żyły na piersiach. Objawów zakażenia nie mam - nic nie piecze ani nie szczypie.
    ktoś? coś?

a robiłas test? nic mi innego do głowy nie przychodzi...

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss,
    robiłam w przewidywanym dniu @, ale pojawiła się wieczorem więc teraz już nie robiłam.
    Idę we wtorek do gina, mam nadzieję, że On da odpowiedź :)

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, jestem tu od niedawna i tak sobie przegladam stronki i Wasze pamiętniki bo musiałam znaleźć kompanki moich dziwnych czasami obsesyjnych wyszukiwać objawów ciąży :P ufff...nie jestem sama :P

pozdrawiam :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A któraś miała może uczucie rozpierania w brzuchu? Mam wrażenie, że ciasno mi sie w podbrzuszu robi.
    Brzmi znajomo???
    Dodam,że jestem 10 dpo , baardzo widoczne żyły na piersiach, śluz jest taki biało perłowy ale nie jakaś szokująca ilość :p
    I moja ulubiona dolegliwość - trądzik :p

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • triss Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na dusze może powtórz test przed ginem?

Madziula witaj w klubie ;)

Ciżemka ja mam od dziś lekki ból w podbrzuszu. Ale nie nazwałabym tego rozpieraniem. Ale może któraś z dziewczyn miała. Twoje objawy brzmią obiecująco, oby sie potwierdziły :)

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolesne skurcze macicy już 2 dni, przy każdym gwałtowniejszym ruchu. To dopiero 8dpo. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze tak miewa przed @.

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, liczyłam,że w tym cyklu zaskoczę-niestety nic :-( test w dniu spodziewanej @ewidentnie negatywny,zrobiłam test owulacyjny- 2 krechy,ale 1 słaba.
    @ przyszła dnia następnego,ale od 7 dnia po owu ( i trwa do tej pory)uczucie mega rozpierania w brzuchu, kłucie w jajnikach, ciężkie piersi i swędzące sutki.
    @ jakaś dziwna-najpierw plamienie,wczoraj lekkie krwawienie w jasym kolorze bez skrzepów,dziś nadal lekkie krwawienie.Wczoraj pojawił się śluz rozciągliwy jak płodny,ale zabarwiony krwią.Skoro @ przyszła-sądziłam,że mnie "zaleje'-oceniając po skali bólu.Temperatura spadła mi dopiero wczoraj i dziś,a wcześniej utrzymywała się fajnie wysoko, no ale znów dupa :-(
    Nie miewam miesiączek z takimi objawami więc liczyłam baardzo,że to wreszcie dzidzuś...W sprawie tego śluzu zadzwonię dziś do swojej instruktorki-jakoś nie mam ochoty na starania w czasie @.No i czas umówić się do gina-mam cały czas dylemat, którego lekarza wybrać, tym bardziej,ze z Opola na Śląsk pojadę.Niby niedaleko, ale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 08:11

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i skurcze też miałam-również nie zdarzało mi się coś takiego i również nie wiem co jest przyczyną

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-wiesz jaka jest przyczyna, skoro kiedyś tego nie miałaś, a teraz jest?

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-wiesz jaka jest przyczyna, skoro kiedyś tego nie miałaś, a teraz jest?

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3livka wrote:
    Ja mam bolesne skurcze macicy już 2 dni, przy każdym gwałtowniejszym ruchu. To dopiero 8dpo. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze tak miewa przed @.

Ja tak mam już od 2dpo i utrzymuje się do dnia dzisiejszego. Dodatkowo towarzyszy mi uczucie jak przed @ ale bardziej hmm dokuczliwe i wyraziste.
    Dla mnie to nowość bo podobny ale znacznie mniejszy ból towarzyszył mi jedynie w dniu @

Triss dziekuję i mam mocno nadzieje,że to objawy fasolki :D

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sama przez to przechodziłam i powiem wam co myślę. Kiedy nie starałam się o dziecko nie zauważałam albo nie przywiązywałam wagi do boleści brzucha przed @kłucia jajników czy bólu piersi. Ale jak zaczęłam się starać o dziecko to prawda jest taka że każda z nas za bardzo wsłuchuje się w swój organizm i stara się wychwycić jakieś oznaki ciąży. Każdy dziwny ból itd bierzemy za objawy ciąży a potem przychodzi @ i jest zawód :( tak to bywa, ale prawda jest taka że 5 8 czy 10 dni po owulce nie rozpoznasz oznak ciąży możesz tylko podejrzewać. Nie wiem przez co przechodzicie bo o moje ciąze starałam się srednio cykl albo 2 nie więcej ale wiem napewno że takie wysłuchiwanie się nic nie daje. Najpewniejszym objawem ciąży jest brak miesiączki i pozytywny test ciążowy. Ja przy ostatniej ciąży nie wytrzymałam i zobiłam test 3 dni przed @ i wyszedł ledwo pozytywny zrobiłam bete i była zerowa! lekarz stwierdził że nigdy nie robi się bety przed @ bo wynik jest fałszywy. Tak więc tak jak wy wyczekiwałam tych objawów ale mimo zachodzeń w głowę i wsłuchiwania się w siebie dopiero brak @ utwierdził mnie o ciąży i tego samego Wam życzę aby ta @ do was nie przyszła :)

Martuś86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje:) ja czekam cierpliwie do piątku i mam nadzieje, że nie narobiłam sobie na darmo nadzieji :)

Pozdrawiam :)

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • triss Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_b dlaczego nie robi się bety przed planowanym terminem @? dlaczego miałaby być fałszywa? nie rozumiem.... moze chodziło lakarzowi o to że czasem dochodzi do wczesnego poronienia?
    a co do wsłuchiwania sie w siebie, to zgadzam się :-) w żadnym cyklu przed staraniami nie zwracałam aż tak uwagi na jakis ukłucia w jajniku, kolor sutków, wzdęcia i takie tam ;)

i za wszystkie co mają objawy i za te, co nie mają żadnych trzymam mocno kciuki !

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ