X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • sylvia365 Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mam dosc nietypowa sytuacje....mam 26 lat, stalego partnera, wczesniej nie mialam dzieci , od jakiegos czasu mam bardzo dziwne objawy...moze ktoras z Was miala podobnie?? dodam ze do lekarza moge isc dopiero po 2 pazdz,gdyz podpisuje umowe o prace. Postaram sie napisac wszystko w skrocie.
    Przed ostatnia miesiaczke dostalam 26 sierpnia. Trwala jak zawsze 5 dni gdzie ostatnie dni to bylo brazowe plamienie....po ok 2 tyg, podczas mycia zauwazylam jakby skrzepy krwi z pochwy, nie bylo tego duzo, troszke krwi i to bylo tylko podczas wieczornego mycia przez 2 dni....nastepnie bol piersi i powiekszenie sie gruczolow po str zew. dodam ze od tego czasu zaczely pobolewac jajniki....po nastepnym tyg,czesto chodzilam do toalety, myslalam ze przeziebilam pecherz , zaczelam brac furagin <pecherz w ogole nie bolal ani nic nie pieklo podczas oddawania moczu>odstawilam furagin,zaczelam miec zawroty glowy, piersi zrobily sie pelniejsze...jajniki nadal pobolewaly wiec kupilam w aptece kade fungin <mieszkam w de, nie wiem czy jest to w pl>gdy wzielam ostatnia tabl.dostalam miesiaczke ale uwaga tydzien przed terminem....miesiaczka trwala 2 dni , lekkie jasnorozowe plamienie a po 2 dniach przez kolejne 2 dni brazowe slady na wkladce higienicznej. Mam tez wrazliwosc na perfumy, nie moge uzywac slodkich perfum bo mi jest nie dobrze< zawsze uzywalam i nic mi nie bylo> dodam tez ze wczoraj zrobilam test po poludniu i nic nie wyszlo. Jajniki dalej bola, dzis w nocy nie moglam spac.<zapalenia przydatkow nie mam gdyz brak goraczki, uplaw oraz bolu podczas seksu> Czy moge byc w ciazy pomimo tego ze test pokazal ze nie jestem ? latwo sie wkurzam i bez powodu chce mi sie plakac, miewam tez zawroty glowy....nigdy mi sie to nie zdarzalo....prosze Was o odpowiedz?

dodam tez ze u mnie w rodzinie bylo duzo przypadkow gdzie kobieta byla w ciazy i miala plamienia nawet do 3go miesiaca ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:20

ktjk lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia365 ciężko nam tu powiedzieć, najlepiej jak jednak poczekasz do wizyty u lekarza i wszystkiego się dowiesz. Skoro test (-) to chyba nie ciąza... ale czasem testy wychodzą ujemne a ciąża jest. Zaczekaj do wizyty i dopytaj lekarza.
    Pozdrawiam i 3 mam kciuki za fasolkę!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dopiszę, co mam nadzieję poprawi humor dziewczynom bez żadnych objawów.

Czekając na testowanie przeczytałam pierwsze 60 stron tego tematu. Sporo, ale już bzika dostawałam :) Bardzo dużo dziewczyn pisało, że już zaraz po owulacji miało jakieś objawy. A ja kurde nic! Były chwile, kiedy po prostu siedziałam w bezruchu i się zastanawiałam "a może jednak coś mnie boli, muszę się dokładnie wczuć". No i nic! No, może ledwo ledwo czułam leciutki ból tak jakby menstruacyjny, ale teraz nie wiem czy sobie tego nie wmówiłam. Później zupełnie nic, piersi bolały tak jak na okres i też w tym samym czasie zaczęły. Test wyszedł negatywny.
    "Dopiero" w dniu spodziewanej miesiączki brzuch zaczął mnie boleć dokładnie jak na okres, co mnie wcale nie zdziwiło, bo byłam pewna, że @ przyjdzie.
    Następnego dnia ból przeszedł, a doszły mdłości i delikatne żyłki na piersiach (Chociaż mąż twierdzi, że zawsze je miałam. Wcześniej aż tak dokładnie im się nie przyglądałam :) ).
    No i test pozytywny dopiero w 15dpo z bardzo delikatną kreseczką. W 16dpo już wyraźniej :)

Mam nadzieję, że podniosę na duchu dziewczyny, które tak jak ja doszukują się objawów, a tam jak na złość nic!

ktjk, juwelka, mi, Reni, marinareczka, niusik, Evaa, natkurka lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • ktjk Debiutantka

Wysłany: 3 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:-)
    u mnie od kilku dni ogromny bol sutkow mam wrazenie ze obwodka sutka jest ciemniejsza a piersi bardzo wrazliwe i na wieczor strasznie bola... czasami cos mnie kluje po prawej stronie kolo pepka :-) 3 dni mialam straszne mdlosci musialam caly czas cos pic lub jesc zeby nie czuc tego uczucia... jak na narzie test negatywny:-( mam 36dc mam bardzo nieregularne miesiaczki wiec czekam na @ oby sie juz nie pojawila :-) trzymam mocno kciuki za kazda z was z osobna :-)

Ktjk
  • ktjk Debiutantka

Wysłany: 3 października 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodkich snow :-)

Ktjk
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:09

Eowena lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i również słodkich snów przyszłe mamusie:)

ktjk lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozytywny test wyszedł dopiero w 20 dpo. Wcześniejsze były negatywne. Byłam pewna, że nie jestem w ciąży. Beta w 20 dpo 108 za 49 godz. 262 co i tak było mało jak na ten dpo. A teraz już 11 tydzień ciąży serduszko ładnie bije.
    Dodam że w pierwszych dwóch ciążach testy wychodziły od razu.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :) tak Dużo naczytałam się o objawach ciąży że już sama nie wiem co się ze mną dzieje :( a więc tak okres mam bardzo regularny przychodzi albo w dniu spodziewanej małpy albo dzień przed, dodam że tydzień przed małpą pobolewał mnie zawsze brzuch. W tym miesiącu zupełnie nic,@ powinnam dostać 2 października nic, robiłam test w dniu spodziewanej małpy i wyszedł negatywnie, teraz mam bóle okresowe raz są mocniejsze a raz słabsze, piersi bolały mnie kilka dni przed okresem a teraz ból zniknął. Martwię się bo tutaj dziewczyny pisały że miały krótko bóle a mnie trzymają już 2 dzień :( mam wrażenie jak bym w majtkach miała pełno ale nic nie ma sucho będę w razie co testować w piątek zobaczymy czy @ wcześniej się nie pojawi a wy co myślicie o tym?

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może być ciąża, może owulacja była później, a może w ogóle jej nie było, albo zwykły stres :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja w tym miesiącu pełen luz aż zdziwiłam się że @ nie ma, nigdy mi się nie zdarzyło nie mieć @ więc to dla mnie dziwne

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami testy wychodza później niż w dniu@. ja mam zamiar testowac jutro ( 14dpo) brzuch troche pobolewa i ciągnie. zobaczymy co to będzie

• juwelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:10

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Kobietki ;)
    Zaglądam na forum od jakiegoś czasu mimo, że za specjalnie nie staramy się o dzidziusia ze względów wszelakich. Aczkolwiek jakby się udało to byłabym w siódmym niebie. Piszę że się nie staramy za specjalnie, ponieważ raz uważamy, raz nie, raz się zabezpieczamy raz nie stąd wiadomość o ciąży byłaby szczęściem ogromnym.
    Moje cykle ostatnio wahają się pomiędzy 28, a 25 dni. W styczniu miałam cykl wg gina bezowulacyjny ponieważ mój cykl wydłużył się o kolejne 22 dni, beta ujemna wiec wtedy ciąży nie było. Potem przyszeł okres i tak zaczęły się wahania cyklu, których nigdy nie miałam. Przed conajmniej kązdym okresem dostawałam infekcji grzybiczych ( w sumie to mój ginekolog zaczał już rozkładać rece po kazdej comiesięcznej wizycie) Ostatni okres miałam 9 września, a więc zakładając cykl 28 dniowy powinnam jutro dostać okres. Natomiast w sobotę po pracy zauważyłam na papierze różowe ślady. Stwierdziłąm że pewnie okres się zaczyna bo zdarzało się tak że plamiłam dwa dni przed @. Jak co rano ostatnio badałąm szyjkę a na palcach pojawiła się krew koloru jasnoróżowego. Stwierdziłam że ok okres.. brzuch też mni ejuż zaczynał ciągnąć wcześniej sutki bolą tak że budzę się w nocy wiec wszystko zrzucam na @.. ale wczoraj byłam cały dzień w pracy a praca aktywna, na podpasce zero śladów krwi na papierze również. w nocy czysto dzisiaj również czysto. Krew nadal znajduje się w środku ale jest jej tak mało że nic nie wypływa i dalej jest bladoczerwona. Jeśli chodzi o śluz szyjkowy był gęsty i biały od ok 10 dni. Kiedy zaczęła się pojawiac krew jest go coraz mniej a dzisiaj już wogole. Z testowaniem poczekam do czwartku jeśli się nic nie rozkręci.
    Co o tym myślicie?
    Dodam tylko jeszcze że nie mierzę temp. ale wiem mniej więcej kiedy mam owulację. Choć nie jest to widoczne co miesiąc.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, będzie pytanie z serii dziwnych :)
    czy któraś z Was zauważyła u siebie jako objaw ciąży inny zapach moczu? Ja od wczoraj czuję jakby zapach amoniaku...
    żadnych innych objawów które miałyby wskazywac na jakąś infekcję nie mam.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • malu Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę, amoniak zawsze znajduje się w moczu. Widocznie jesteś bardziej odwodniona i mocz jest zagęszczony, stąd intensywniejszy zapach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem tydzień przed @ i mam takie objawy jak zawsze przed nią... To jeszcze za wcześnie żeby coś czuć. Jedynie dzień dwa przed @ można czuć jakiekolwiek objawy reszta to wmawianie sobie bo te objawy są co miesiąc tylko my jesteśmy na nie bardziej wyczulone tak więc dziewczyny nie znecajcie się nad sobą... Czekajcie na @ jak nie przyjdzie to test. Życzę wszystkim 2 kreseczek. A jeżeli test nie pokazuje ciąży a.jest się już długo po terminie @ no to znaczy ze coś jest nie tak i trzeba się zgłosić do lekarza :-D

• triss Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda że wszytskie z tych super wczesnych objawów równie dobrze mogą być objawem ciązy jak i @ czy wielu innych czynników. A mimo wszystko fajnie jest mieć tę nadzieję póki @ nie nadejdzie, że się udało, że to właśnie to. Mnie na przykład nigdy nie bolą piersi przed @ i dopóki nie nadejdzie nie mam żadnych objawów że się zbliża. Wiec teraz gdyby mnie zaczęły boleć piersi to z dużym prawdopodobieństwem sądziłabym że się udało :D ale nie bolą. No może trochę /nawet jeśli sobie wkręcam ;) /

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:45

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ