PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj szkoda ,że przyszła @, ale na pociechę słabą ale zawsze, powiem ,że i do mnie zaraz zawita
Czyli 5 miesięcy starań za sobą, jak to zrobiłam świece, komedia, lub jakiś durnowaty program co mnie rozbawił i dużo sprzątania Ale spoko , ja nawet dzisiaj w dzień @ jeszcze jej nie mając sobie wkręcam, a czuję się tak samo jak zawsze, czyli zawsze tak samo się przed nią czuję. -
Zamykam za sobą miesiąc i bez marudzenia i z poniesioną głową zaczynam kolejny miesiąc W środę idę na sprawdzenie drożności jajników, a jak będzie wszystko ok to wyrzucę przez okno wszystkie leki i suplementy
Ewkaa28 to kiedy wizyta u gina??? A Twój facet już otworzył szampana? -
Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.
Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png
-
Deliliah wrote:Zamykam za sobą miesiąc i bez marudzenia i z poniesioną głową zaczynam kolejny miesiąc W środę idę na sprawdzenie drożności jajników, a jak będzie wszystko ok to wyrzucę przez okno wszystkie leki i suplementy
Ewkaa28 to kiedy wizyta u gina??? A Twój facet już otworzył szampana?
No dopiero za tydzień bo nie ma mojego ginekologa do 02.10, no i nie wiem czy iść do innego czy czekać ale w sumie dobrze się czuje nic mnie nie boli to poczekam tydzień.No, no otworzył...piwko;)Najlepiej bo w sobotę mamy gości i zaraz będzie podejrzane że nie chce się napić ale na razie nic niemowimy nikomu żeby nie zapeszać
Deliliah masz racje jak wszystko będzie ok to powyrzucaj wszystko.ale Twojemu facetowi zostaw jak coś bierze,nie zaszkodzi:)
Ciekawe jak pójdzie to badanie drożności.Trzymam kciuki!
ewa -
Nie chce się nakrecac, napisze tylko moje objawy jakie mam teraz od owulacji. Piersi w ogóle mnie nie bola (w innych cyklach bolaly), 4-6 dpo boli mnie jajnik lewy, dziś jest 7 dpo skoczyła mi tempka, narazie spadku nie odnotowalam. W tym cyklu mam kiepski termometr ale nie chce go zmieniać do końca cyklu. Mam nadzieję ze w następnym przyjdzie paczka z nowym termometrem. Jeśli nie przyjdzie @ zrobię test kilka dni później.
-
patrycja87 wrote:Nie przyszła jeszcze, zauważyłam tylko śluz leciutko podbarwiony krwią, ale dalej cisza, zrobiłam test no i negatywny ehh
NO, no może się coś szykuje;) a ja też robiłam test dwa dni po spodziewanej i negatywny a dwa dni potem pozytywny i jeszcze wczoraj dla pewności zrobiłam i pozytywny.Więc może jeszcze za wcześnie na test..DAJ ZNAĆewa -
nick nieaktualnyCzasem ciężko się nie wkręcać. Wiem po sobie. O ile na początku cyklu umiem zachować spokój, to potem już ni cholery, bo mam na @ takie same objawy jak na początku ciąży - mdłości, ból piersi, że się dotknąć nie umiem... więc szaleję, chociaż wiem, że nie powinnam.
Teraz mam tak samo. Niby według kalendarza powinny mi się płodne zacząć już teraz, ale trochę rozciągliwego miałam wcześniej i dzisiaj mam mdłości... Nie są zmyślone, bo pojawiły się np. przed 5 rano, jak mnie kot obudził i byłam na tyle zaspana, że nie myślałam o objawach. Teraz to samo - mała drzemka, budzę się, wypiłam trochę kakao i mdłości.
Jak się człowiek stara o bobasa to nawet jak chce nie myśleć, to myśli... przynajmniej my kobiety, bo to nasz organizm nam płata figle sygnałami -
Dokładnie... idealnie to ujęłaś Chica Mala...
Cóż z tego, że wszyscy wkoło, którzy mówią- wyluzuj, przestań myśleć- mają rację, skoro to jest niewykonalne. NIE DA się przestać myśleć, skoro tak bardzo nam zależy... A z każdym miesiącem zawód jest coraz większy, mimo, iż między ovu a @ mam wszystkie możliwe objawy ciąży.
Dam Wam znać, jak będę już po badaniu drożności, chociaż boję się jak cholerka
Patrycja87, a za brak Twojej @ trzymam z całego serduszka kciuki! -
Witam, jestem tutaj nowa od 5 miesięcy staramy się z mężem o bobasa jakos jak 3 miesiące sie staraliśmy i nic, byłam u ginekologa zrobić sobie cytologie bo dawno nie robiłam i opowiedziałam lekarzowi, ze sie staramy od 3 miesiecy i nic . Powiedziała mi, że ta bardzo krótki czas starań i nie ma potrzeby żeby póki co robić badań, powiedziała tylko ze moge zrobić TSH i jes;i wyjdzie powyzej 2,5 to mam do niej wrócić. Po 5 miesiącach zrobiłam badanie i okazało się, że moje TSH ma 3,7 (wg.lekarza to za dużo aby zajść w ciąże) Dała mi leki Euthyrox N25 zeby obniżyć tarczyce. Powiedziała, że to może być przyczyna, że nie moge zajść. Tak wiec od 9 dni biore leki i żyję nadzieją, że może w tym 6 cyklu w końcu się uda. Niestety mieszkam za granicą i dopiero w grudniu będę mogła sprawdzic wynik TSH,czy leki działają czy czasami nie trzeba podwyzszyć dawki. Mój mąż wtedy też pojdzie przebadać nasienie ( tak mi powiedziała lekarz, że zanim ja sie zaczne dalej badać to trzeba wykluczyć ewentualna przyczynę u partnera) ale mam nadzieję , ze do grudnia w koncu się uda Podchodze na razie ze spokojem do tematu ale jak każda nie moge się doczekac kiedy bedzie sie zbliżało do terminu @ ja mam cykle 30-33 dni wiec dlugo czekam do testowania
Patrycja87 moja mama jak zaszła ze mna w ciąże, to mi mówiła , że brzuch ją bolał jak na okres a @ nie przybywała także może sie Wam udało czego z całego serca życzę kazdej z nasWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:12
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Hej dziewczyny;) mam takie pytanie, gdyż 15 października miałam owulację, wczoraj cały dzień miałam plamienie ciemno brązowe, czy to może być oznaka zagnieżdżania ? Bo na okres jest jeszcze za szybko a do tego bola mnie piersi po bokach.Pati