PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
do zagnieżdzenia dochodzi ok 10 dnia i mogą wystąpić plamienia i jak najbardziej ból piersi po bokach o tych objawach czytałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 16:39
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
moja siostra myślała, że to okres nadchodzi ale trochę za szybko jak na @ miała plamienia i okazało się, że ciąża więc trzymam kciuki, żeby to była fasolka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:11
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Deliliah wrote:Witajcie Staraczki!
Podczas dzisiejszej nocy przeczytałam z zapałem i zainteresowaniem większość Waszych wpisów na forum! Nie pisałam nigdy i nigdzie o swoich problemach i przemyśleniach, ale właśnie nadszedł i mój czas...
Staramy się od września 2013. Do sierpnia 2013 brałam tabletki antykoncepcyjne (ok 4 lat), więc zdawałam sobie sprawę, że przez pierwsze pół roku będzie ciężko zajść w ciąże. Mijały miesiące... Skrupulatnie wyliczałam dni płodne, na wiele różnych sposobów. W maju 2014 lekarz wysłał mnie na 3dniowe badania hormonalne. Badania podstawowe w normie; FSH 4,73; LH 2,82; Estradiol 30; Testosteron 0,58; Kortyzol 6,3 i 0,03 i 8,51 (cokolwiek znaczą trzy pomiary jednego dnia); TSH 3,096, Proklatyna 5,8. Gin stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić. Od lipca gin kazał mi brac duphaston. Po czym wysłał męża na badanie nasienia. Objętość 5,0ml; ph 7,4; czas upłynnienia 30' słabo upłynnione, liczb plemników/ml 40 450 000; ruchliwe 45%, nieruchliwe 55%, jakość ruchliwości 25% prawidłowy ruch postępowy, nieprawidłowa budowa ok 35%. Gin stwierdził, że jest ok. Kazał brać Prenatal pro Baby. Ale jednocześnie zaproponował sprawdzenie drożności jajowodów. Umówioną wizytę w szpitalu mam na 29 października...
Ale aktualnie mam nadzieję...
Ostatnie krwaw 22 września (po duphastonie mam jak w zegarku), płodne 6-9 października. Oczywiście próbowaliśmy dwa razy dziennie
Po owu miałam wydzielinę bardzo gęstą, ciąnącą się, żółtą; potem kilka dni serkowata biała wydzielina (jak przy grzybicy). 17 października zrobiłam test- jedna kreska
Ale od półtoratygodnia ciągnie mnie w jajnikach jak na okres... tak ciąnie, że ten ból mnie dziś obudził. Plus doszedł ból piersi, ale na okres zazwyczaj bolą mnie piersi.
Uffffff jak mi ulżyło..., że wyrzuciłam to wszystko z siebie...
Deliliah... przeczytałam Twój post i wg mojej wiedzy oraz tego, co mówi mój ginekolog masz za wysokie tsh, jeśli starasz się o dziecko, to powinno ono nie być wyższe niż 2, a najlepiej kiedy będzie oscylować w granicach 1-1,5. -
Hej Dziewczyny!
Jestem tutaj nowa. Nie mogę sobie poradzić ze swoimi myślami dlatego szukam Waszego wsparcia.
O dzieciora staramy się od 4 miesięcy, niby nie za dużo, ale już wystarczająco żeby poczuć rozczarowanie kolejną @. Kiedyś myślałam, że uda mi się jak osobom w moim otoczeniu ot tak zajść. No nic.
Drugi cykl brałam clo (2 x 2 tabl. przez 5 dni). @ mam nadzieję nie dostać 30 października. Cykl miałam niemonitorowany, ale gin 19 dc stwierdziła, ze owu prawdopodobnie była - był płyn i ciałko żółte.
W sobotę rano na papierze zobaczyłam trochę świeżej bardzo jasnej krwi. Więcej krwi nie było. Wczoraj wieczorem miałam dziwny posmak w ustach, jakiś taki metaliczny, gorzki sama nie wiem jaki. Czuję też podbrzusze jakoś tak inaczej.
Nie wytrzymałam i w pt zrobiłam sobie test, oczywiście wyszedł -.
Zwariuję, a nie doczekać do czwartku
Jest szansa żeby np. na beta widać już było czy ciąża czy nie? -
Cześć praczetta:) No test na nie ma mowy żeby Ci wyszedł, mi nawet dzień po planowanej @ wyszedł neg, dopiero dwa dni potem był pozytywny. ale z bety pewnie już raczej było by wiadomo.Ale ten metalaliczny posmak to faktycznie mnóstwo dziewczyn o nim pisze choć ja go nie miałam.. Idź na bete i wszystko będzie jasne Trzymam kciuki:)ewa
-
Ja no w dobrej:) okresy brak no 9-10 dni i robiłam dwa testy i oba pozytywne. A to mój drugi cykl od odstawienia tabletek anty więc myślałam że dłużej to potrwa a w sumie od razu zaskoczyło. Ale u lekarza jeszcze nie byłam idę po niedzieli bo go nie ma ten tydzień..ewa
-
No myślę że do mnie dołączysz tak coś czuje:)
a masz jeszcze jakieś objawy?
mnie już od owulki pobolewał właśnie jajnik prawy i w sumie to kilka razy na dzień tak czuje w podbrzuszu zakłucie ale nie że tak boli mnie.A z tydzień przed @ zauważyłam że mam żyły na piersiach widoczne. i jak długo stoję to plecy mnie bolą trochę no ale nie wiem czy to od tego.
ewa