PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa po odstawieniu tabletek mam tak bolesna owulacje jak najgorszy okres w swiecie (za pieerwszym razem to cale dwa tygodnie po owulacji brzuch i jajniki bolaly tak ze myslalam ze szpital sie klania bo z bolu to sie slanialam), w tym cyklu w krorym zaszlam seks w okolicachh okoloowulacyjnych byl dla mnie mega bolesny bo mialam do tego nisko szyjke i zaszlam. Wiec ja nie widze zwiazku...
Reni555 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.Czy ktoras z Was zaszla w ciąże i pierwszym rzucajacym sie w oczy objawem byl brak jakiegokolwiek bolu piersi, takiego jak przed tsm? Ja szaleje bo pierwszy raz w życiu nie odczuwam zadnego napiecia w piersiach,a zawsze na tydzień przed juz mnie bolaly.Do tego klocia w podbrzuszu, apetyt, rozciagliwy, kremowy śluz. Jestem 4 dni przed tsm.Cykle 28 dniowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:42
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ja po odstawieniu tabletek mam tak bolesna owulacje jak najgorszy okres w swiecie (za pieerwszym razem to cale dwa tygodnie po owulacji brzuch i jajniki bolaly tak ze myslalam ze szpital sie klania bo z bolu to sie slanialam), w tym cyklu w krorym zaszlam seks w okolicachh okoloowulacyjnych byl dla mnie mega bolesny bo mialam do tego nisko szyjke i zaszlam. Wiec ja nie widze zwiazku...
identycznie jak u mnie
a więc ten ból i jakiś myślę związany z tym stan obrzmienia nie musi mieć wpływu na zapłodnienie ...
to jestem dobrej myśli
dziękuję -
nick nieaktualnyAdagio wrote:Czesc dziewczyny.Czy ktoras z Was zaszla w ciąże i pierwszym rzucajacym sie w oczy objawem byl brak jakiegokolwiek bolu piersi, takiego jak przed tsm? Ja szaleje bo pierwszy raz w życiu nie odczuwam zadnego napiecia w piersiach,a zawsze na tydzień przed juz mnie bolaly.Do tego klocia w podbrzuszu, apetyt, rozciagliwy, kremowy śluz. Jestem 4 dni przed tsm.Cykle 28 dniowe.
kilka dni temu rozmawiałam ze znajomomą, której lekarze powiedzieli, że raczej ńie zajdzie w ciążę w sposób naturalny ( problem z jajnikami)
i która dowiedziała się o ciąży (a jednak !!!) w trzecim miesiącu
miała nieregularne cykle
nie czuła nic
na początku nie czuła
nic
żadnego bólu w podbrzuszu, obolałych piersi, nic, co pozwoliłoby jej wcześniej się domyślić.
historia nieprawdopodobna, a jednak prawdziwa dopiero dwie kreski na teście któregoś poranka, gdy odczuła nudności zszokowały ją -
Reni555 wrote:kilka dni temu rozmawiałam ze znajomomą, której lekarze powiedzieli, że raczej ńie zajdzie w ciążę w sposób naturalny ( problem z jajnikami)
i która dowiedziała się o ciąży (a jednak !!!) w trzecim miesiącu
miała nieregularne cykle
nie czuła nic
na początku nie czuła
nic
żadnego bólu w podbrzuszu, obolałych piersi, nic, co pozwoliłoby jej wcześniej się domyślić.
historia nieprawdopodobna, a jednak prawdziwa dopiero dwie kreski na teście któregoś poranka, gdy odczuła nudności zszokowały ją
No to z jedenej strony jednak pocieszajace.....
Dziewczyny piszecie o bolesych owulacjach.Ja mam zawsze bolesna owulacje, do tego stopnia ze musze brac nospe, i nie moge usiasc na d...e, bo mnie strasznie boli wlasnie w okolicy odbytu.dlatego tak latwo rozponaje u siebie ten moment. Niestety czytalam, ze lekarze nie sa w stanie stwiedzic czy te bole swiadcza o dniu owulacji, czy sa to moze bole okoloowulacyjne lub po. Mam tez czesto sluz zabarwiony krwia w tym czasie.I wlasnie w tym cyklu bylo przytulanko w tym bolesnym dniu ( odczuwalam nistety nieprzyjemny bol)i slatego teraz siedze jak na szpilkach i czekam na tsm.pozdrawiam -
Cześć Dziewczyny
jestem dopiero 8dpo, jednak nie wytrzymałam i rano pobiegłam do Rossmana po test. Kupiłam check&go, ale nie zauważyłam, że on ma czułość 25mIu/ml a nie 10 mIu/ml...
Wiem, że na testowanie jest jeszcze za wcześnie (do @ mam 5 dni), ale tak bardzo chciałam zobaczyć II kreseczki W okienku C od razu gruba czerwona krecha a w tym drugim po 3-4 minutach cień cienia ledwo zauważalny(chyba, że tylko ja to widzę, bo chcę zobaczyć..) Pobolewa mnie lewy jajnik,ale nie tak jak przed @ tylko delikatnie ćmi od czasu do czasu, czasami w dzień zawróci mi się w głowie..temperatura ładnie rosła-dziś i wczoraj troszkę spadła, ale cały czas utrzymuje się wyższa.. czekam teraz do terminu spodziewanej @ i będę testowała. Mam nadzieję, że wytrzymam ! -
Wysłany: Dzisiaj, 12:09
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.
9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek . dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse? -
nick nieaktualnyAdagio wrote:No to z jedenej strony jednak pocieszajace.....
Dziewczyny piszecie o bolesych owulacjach.Ja mam zawsze bolesna owulacje, do tego stopnia ze musze brac nospe, i nie moge usiasc na d...e, bo mnie strasznie boli wlasnie w okolicy odbytu.dlatego tak latwo rozponaje u siebie ten moment. Niestety czytalam, ze lekarze nie sa w stanie stwiedzic czy te bole swiadcza o dniu owulacji, czy sa to moze bole okoloowulacyjne lub po. Mam tez czesto sluz zabarwiony krwia w tym czasie.I wlasnie w tym cyklu bylo przytulanko w tym bolesnym dniu ( odczuwalam nistety nieprzyjemny bol)i slatego teraz siedze jak na szpilkach i czekam na tsm.pozdrawiam
no to dwie czekamy na dobre wieści po bolesnych owulacjach
ja też przez kilka dni chodziłam obolała z pozytywnym testem owulacyjnym
staram się nie nakręcać i nie wyczekiwać każdego objawu ciąży.
w tamtym nieudanym miesiącu sporo stresu mnie to kosztowało.
Adagio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelfiona wrote:Wysłany: Dzisiaj, 12:09
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.
9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek . dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse?
musisz uzbroić się w cierpliwość.
po tabletkach cykle mogą być różne, ale to nie przesądza nic.
-
nick nieaktualny
-
Nakrecanie sie jest troche jak sadomasochizm, ale to bardzo przyjemne, gorzej jak sie potem rozczarowujemy, ja niestety rozczarowuje sie juz od jakis 10 miesiecy, i czuje ze i tym razem bedzie podobnie.A to za sprawa testu ciazowego, ktory zrobilam w 12 dpo, i byl oczywiscie negatywny.W srode dostane @ i finita la comedia.nie mam zadnych objawow, i intuicja mi mowi ze to jeszcze nie teraz.tylko ciekawe kiedy.....
Ja to sie wogole zastanawiam nad ta owulka u mnie.wg obliczen przy 28 dniowym cyklu wystepuje ona w 15 dniu cyklu.Zakladajac ze faza lutealna trwa 14 dni.Ale co jesli faza lutealna trwa u mnie 12 dni? Nie wzielam tego pod uwage.....A to zmienia postac rzeczy.Byc moze te bole to tylko zapowiedz owulacji,i boli dla zmylenia, a jajeczko peka zamiast w 15 to w 17 dniu.....
Ostatnie badanie usg sprowadzilo mnie na ten tor myslenia.bo lekarz mi powiedzial ze owulka odbyla sie pomyslnie, i powiedzial,ze bylo to prawdopodobnie 16, 17 dnia cyklu.przytaknelam glowa, a w glebi ducha pomyslalam, ta on akurat wie......No ale jesli nie on to kto?
Byloby mi moze prosciej gdybym mierzyla temerature, ale niestety praca mi na to nie pozwala. Raz wstaje o 4, raz o 6 a raz o 8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:28
-
reni555 chyba wlasnie szalenstwo hormonów spowodowało te wszystkie objawy
23 dc wynik bety negatywny...nie wiem jak dlugie mam cykle bo to pierwszy po odstawieniu tabletek....fakt ze w synem zaszlam w 23 dniu cyklu wiec moze mialam pozna owulacje......ale dla mnie chyba szanse zerowe chyba ze 23 dc to za wczesnie (((((((((( -
nick nieaktualnyAdagio wrote:No w tym cyklu juz sie nie wydarzy.malpisko nadciaga z impetem.juz mam brazowy sluz.znaczy zabawa od nowa.
a wiesz, że brązowe plamienia mogą świadczyć o niskim progesteronie? badałaś?
sorry, że tak się wtrącam, ale podczytywałam Was trochę bo szukam u siebie tych pierwszych objawów -
Witajcie.
Przede wszystkim życzę powodzenia wszystkim staraczkom,a gratuluję tym co się udało.
Ja się za bardzo nie nastawiam.
Kolejna porażka chyba nie jest na moje nerwy ...
W środę miałam owu normalnie uwiodlam chłopa mistrzowsko;)
Dwa dni pózniej zaczęły bolec mnie piersi (ale to tak ze nie mogę ich dotknąć a nigdy po owunie bolały dopiero na dwa trzy dni przed @ I to zwykle jedna pierś) ,plecy w okolicach krzyża a śluz jest tak gesty i bialy że aż dziwne. Dodatkowo taka jestem nerwowa ze jak czasem wybucham to aż sama się sobie dziwię...
Ale raczej nie wiąże z tym żadnej ciazowej historii chyba,po prostu chciałam się wygadać -
nick nieaktualnyWitam:) ja tez prowadze staraniai jakos jeszcze nic... dzis mam niby miec @.. rano temperatura 37,3... sluz o barwie żółtawej... ból podbrzusza, piersi... dzis test wyszdl negatywny... nie wiem juz sama... ;/ teoretycznie moge byc w 2 tyg ciazy moze po prostu test nie wykryl jeszcze.. może test do dupy bo z rossmana.. a może po prostu okres bedzie:) achhh tyle możliwości...
-
Asiekk90 wrote:Witam:) ja tez prowadze staraniai jakos jeszcze nic... dzis mam niby miec @.. rano temperatura 37,3... sluz o barwie żółtawej... ból podbrzusza, piersi... dzis test wyszdl negatywny... nie wiem juz sama... ;/ teoretycznie moge byc w 2 tyg ciazy moze po prostu test nie wykryl jeszcze.. może test do dupy bo z rossmana.. a może po prostu okres bedzie:) achhh tyle możliwości...
Jak dla mnie to stanowczo za dużo możliwości. Ja robiłam test tydzień temu jakoś zueplnie bez sensu po prostu taka chęć-negatywny.
@ma być 17go także czekam i czekam. test leży w szufladzie i też czeka Ale chyba niepotrzebnie;)