X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odstawieniu tabletek mam tak bolesna owulacje jak najgorszy okres w swiecie (za pieerwszym razem to cale dwa tygodnie po owulacji brzuch i jajniki bolaly tak ze myslalam ze szpital sie klania bo z bolu to sie slanialam), w tym cyklu w krorym zaszlam seks w okolicachh okoloowulacyjnych byl dla mnie mega bolesny bo mialam do tego nisko szyjke i zaszlam. Wiec ja nie widze zwiazku...

Reni555 lubi tę wiadomość

• Adagio Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Czy ktoras z Was zaszla w ciąże i pierwszym rzucajacym sie w oczy objawem byl brak jakiegokolwiek bolu piersi, takiego jak przed tsm? Ja szaleje bo pierwszy raz w życiu nie odczuwam zadnego napiecia w piersiach,a zawsze na tydzień przed juz mnie bolaly.Do tego klocia w podbrzuszu, apetyt, rozciagliwy, kremowy śluz. Jestem 4 dni przed tsm.Cykle 28 dniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja po odstawieniu tabletek mam tak bolesna owulacje jak najgorszy okres w swiecie (za pieerwszym razem to cale dwa tygodnie po owulacji brzuch i jajniki bolaly tak ze myslalam ze szpital sie klania bo z bolu to sie slanialam), w tym cyklu w krorym zaszlam seks w okolicachh okoloowulacyjnych byl dla mnie mega bolesny bo mialam do tego nisko szyjke i zaszlam. Wiec ja nie widze zwiazku...

identycznie jak u mnie
    a więc ten ból i jakiś myślę związany z tym stan obrzmienia nie musi mieć wpływu na zapłodnienie ...

to jestem dobrej myśli

dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adagio wrote:
    Czesc dziewczyny.Czy ktoras z Was zaszla w ciąże i pierwszym rzucajacym sie w oczy objawem byl brak jakiegokolwiek bolu piersi, takiego jak przed tsm? Ja szaleje bo pierwszy raz w życiu nie odczuwam zadnego napiecia w piersiach,a zawsze na tydzień przed juz mnie bolaly.Do tego klocia w podbrzuszu, apetyt, rozciagliwy, kremowy śluz. Jestem 4 dni przed tsm.Cykle 28 dniowe.

kilka dni temu rozmawiałam ze znajomomą, której lekarze powiedzieli, że raczej ńie zajdzie w ciążę w sposób naturalny ( problem z jajnikami)
    i która dowiedziała się o ciąży (a jednak !!!) :) w trzecim miesiącu
    miała nieregularne cykle

nie czuła nic
    na początku nie czuła
    nic
    żadnego bólu w podbrzuszu, obolałych piersi, nic, co pozwoliłoby jej wcześniej się domyślić.

historia nieprawdopodobna, a jednak prawdziwa :) dopiero dwie kreski na teście któregoś poranka, gdy odczuła nudności zszokowały ją :)

• Adagio Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    kilka dni temu rozmawiałam ze znajomomą, której lekarze powiedzieli, że raczej ńie zajdzie w ciążę w sposób naturalny ( problem z jajnikami)
    i która dowiedziała się o ciąży (a jednak !!!) :) w trzecim miesiącu
    miała nieregularne cykle

nie czuła nic
    na początku nie czuła
    nic
    żadnego bólu w podbrzuszu, obolałych piersi, nic, co pozwoliłoby jej wcześniej się domyślić.

historia nieprawdopodobna, a jednak prawdziwa :) dopiero dwie kreski na teście któregoś poranka, gdy odczuła nudności zszokowały ją :)

No to z jedenej strony jednak pocieszajace.....

Dziewczyny piszecie o bolesych owulacjach.Ja mam zawsze bolesna owulacje, do tego stopnia ze musze brac nospe, i nie moge usiasc na d...e, bo mnie strasznie boli wlasnie w okolicy odbytu.dlatego tak latwo rozponaje u siebie ten moment. Niestety czytalam, ze lekarze nie sa w stanie stwiedzic czy te bole swiadcza o dniu owulacji, czy sa to moze bole okoloowulacyjne lub po. Mam tez czesto sluz zabarwiony krwia w tym czasie.I wlasnie w tym cyklu bylo przytulanko w tym bolesnym dniu ( odczuwalam nistety nieprzyjemny bol)i slatego teraz siedze jak na szpilkach i czekam na tsm.pozdrawiam

• kejkej Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    jestem dopiero 8dpo, jednak nie wytrzymałam i rano pobiegłam do Rossmana po test. Kupiłam check&go, ale nie zauważyłam, że on ma czułość 25mIu/ml a nie 10 mIu/ml...
    Wiem, że na testowanie jest jeszcze za wcześnie (do @ mam 5 dni), ale tak bardzo chciałam zobaczyć II kreseczki :( W okienku C od razu gruba czerwona krecha a w tym drugim po 3-4 minutach cień cienia ledwo zauważalny(chyba, że tylko ja to widzę, bo chcę zobaczyć..) Pobolewa mnie lewy jajnik,ale nie tak jak przed @ tylko delikatnie ćmi od czasu do czasu, czasami w dzień zawróci mi się w głowie..temperatura ładnie rosła-dziś i wczoraj troszkę spadła, ale cały czas utrzymuje się wyższa.. czekam teraz do terminu spodziewanej @ i będę testowała. Mam nadzieję, że wytrzymam ! :)

• Guadeira Nowa

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 3dpt i zupełnie nic nie czuję.Zaczynam się martwić.Jakie macie doświadczenia?

Guadeira
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłany: Dzisiaj, 12:09
    Cytuj | Edytuj | Zgłoś

Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.

9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek :(. dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adagio wrote:
    No to z jedenej strony jednak pocieszajace.....

Dziewczyny piszecie o bolesych owulacjach.Ja mam zawsze bolesna owulacje, do tego stopnia ze musze brac nospe, i nie moge usiasc na d...e, bo mnie strasznie boli wlasnie w okolicy odbytu.dlatego tak latwo rozponaje u siebie ten moment. Niestety czytalam, ze lekarze nie sa w stanie stwiedzic czy te bole swiadcza o dniu owulacji, czy sa to moze bole okoloowulacyjne lub po. Mam tez czesto sluz zabarwiony krwia w tym czasie.I wlasnie w tym cyklu bylo przytulanko w tym bolesnym dniu ( odczuwalam nistety nieprzyjemny bol)i slatego teraz siedze jak na szpilkach i czekam na tsm.pozdrawiam

no to dwie czekamy na dobre wieści po bolesnych owulacjach
    ja też przez kilka dni chodziłam obolała z pozytywnym testem owulacyjnym

staram się nie nakręcać i nie wyczekiwać każdego objawu ciąży.
    w tamtym nieudanym miesiącu sporo stresu mnie to kosztowało.

Adagio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Wysłany: Dzisiaj, 12:09
    Cytuj | Edytuj | Zgłoś

Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.

9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek :(. dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse?

musisz uzbroić się w cierpliwość.
    po tabletkach cykle mogą być różne, ale to nie przesądza nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guadeira wrote:
    Jestem 3dpt i zupełnie nic nie czuję.Zaczynam się martwić.Jakie macie doświadczenia?

w bardzo wczesnej ciąży może nie być żadnych objawów fizycznych i często pierwszym objawem jest brak okresu.

• Adagio Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakrecanie sie jest troche jak sadomasochizm, ale to bardzo przyjemne, gorzej jak sie potem rozczarowujemy, ja niestety rozczarowuje sie juz od jakis 10 miesiecy, i czuje ze i tym razem bedzie podobnie.A to za sprawa testu ciazowego, ktory zrobilam w 12 dpo, i byl oczywiscie negatywny.W srode dostane @ i finita la comedia.nie mam zadnych objawow, i intuicja mi mowi ze to jeszcze nie teraz.tylko ciekawe kiedy.....

Ja to sie wogole zastanawiam nad ta owulka u mnie.wg obliczen przy 28 dniowym cyklu wystepuje ona w 15 dniu cyklu.Zakladajac ze faza lutealna trwa 14 dni.Ale co jesli faza lutealna trwa u mnie 12 dni? Nie wzielam tego pod uwage.....A to zmienia postac rzeczy.Byc moze te bole to tylko zapowiedz owulacji,i boli dla zmylenia, a jajeczko peka zamiast w 15 to w 17 dniu.....
    Ostatnie badanie usg sprowadzilo mnie na ten tor myslenia.bo lekarz mi powiedzial ze owulka odbyla sie pomyslnie, i powiedzial,ze bylo to prawdopodobnie 16, 17 dnia cyklu.przytaknelam glowa, a w glebi ducha pomyslalam, ta on akurat wie......No ale jesli nie on to kto?

Byloby mi moze prosciej gdybym mierzyla temerature, ale niestety praca mi na to nie pozwala. Raz wstaje o 4, raz o 6 a raz o 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:28

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni555 chyba wlasnie szalenstwo hormonów spowodowało te wszystkie objawy

23 dc wynik bety negatywny...nie wiem jak dlugie mam cykle bo to pierwszy po odstawieniu tabletek....fakt ze w synem zaszlam w 23 dniu cyklu wiec moze mialam pozna owulacje......ale dla mnie chyba szanse zerowe chyba ze 23 dc to za wczesnie :(((((((((((

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Adagio Znajoma

Wysłany: 1 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano obudzilam sie i stwierdzilam ze przestały mnie boleć piersi.no i tempka spadla.to oznacza jutro juz na pewno przyjdzie @.prawie sie poplakalam.bo mialam jeszcze cien nadziei.

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adagio też mam tak zawsze :( Oby to jednak stał się cud ....

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • Adagio Znajoma

Wysłany: 1 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Adagio też mam tak zawsze :( Oby to jednak stał się cud ....

No w tym cyklu juz sie nie wydarzy.malpisko nadciaga z impetem.juz mam brazowy sluz.znaczy zabawa od nowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adagio wrote:
    No w tym cyklu juz sie nie wydarzy.malpisko nadciaga z impetem.juz mam brazowy sluz.znaczy zabawa od nowa.

a wiesz, że brązowe plamienia mogą świadczyć o niskim progesteronie? badałaś?

sorry, że tak się wtrącam, ale podczytywałam Was trochę bo szukam u siebie tych pierwszych objawów ;)

• gallingsound Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Przede wszystkim życzę powodzenia wszystkim staraczkom,a gratuluję tym co się udało.
    Ja się za bardzo nie nastawiam.
    Kolejna porażka chyba nie jest na moje nerwy ...
    W środę miałam owu normalnie uwiodlam chłopa mistrzowsko;)
    Dwa dni pózniej zaczęły bolec mnie piersi (ale to tak ze nie mogę ich dotknąć a nigdy po owunie bolały dopiero na dwa trzy dni przed @ I to zwykle jedna pierś) ,plecy w okolicach krzyża a śluz jest tak gesty i bialy że aż dziwne. Dodatkowo taka jestem nerwowa ze jak czasem wybucham to aż sama się sobie dziwię...
    Ale raczej nie wiąże z tym żadnej ciazowej historii chyba,po prostu chciałam się wygadać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja tez prowadze staraniai jakos jeszcze nic... dzis mam niby miec @.. rano temperatura 37,3... sluz o barwie żółtawej... ból podbrzusza, piersi... dzis test wyszdl negatywny... nie wiem juz sama... ;/ teoretycznie moge byc w 2 tyg ciazy moze po prostu test nie wykryl jeszcze.. może test do dupy bo z rossmana.. a może po prostu okres bedzie:) achhh tyle możliwości...

• gallingsound Koleżanka

Wysłany: 7 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    Witam:) ja tez prowadze staraniai jakos jeszcze nic... dzis mam niby miec @.. rano temperatura 37,3... sluz o barwie żółtawej... ból podbrzusza, piersi... dzis test wyszdl negatywny... nie wiem juz sama... ;/ teoretycznie moge byc w 2 tyg ciazy moze po prostu test nie wykryl jeszcze.. może test do dupy bo z rossmana.. a może po prostu okres bedzie:) achhh tyle możliwości...

Jak dla mnie to stanowczo za dużo możliwości. Ja robiłam test tydzień temu jakoś zueplnie bez sensu po prostu taka chęć-negatywny.
    @ma być 17go także czekam i czekam. test leży w szufladzie i też czeka Ale chyba niepotrzebnie;)

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ