X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale czego?? Owulacji chyba

Ojj Reniek, nie wiesz w co wdepnęłaś... :D :P
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/piekace-brodawki-po-jajeczkowaniu,8121.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 12:48

Reni lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o

Lauda przepraszam hanghead.gif

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    O.o

Lauda przepraszam hanghead.gif

<zastanawia się nad wybaczeniem>
    <wspaniałomyślnie wybacza>

:D :D :D

Anka usunęła wczoraj najciekawszą część wpisów "koleżanki". Szkoda...

Reni lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiesz co to jajeczkowanie to się cofni do podstawówki. Najlepiej to w ogóle ja skończ <rozbawiona>

• lauda. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsciara 26 wrote:
    Jak nie wiesz co to jajeczkowanie to się cofni do podstawówki. Najlepiej to w ogóle ja skończ <rozbawiona>

Dziecinko, jak my zdawałyśmy maturę, to Ty na chleb mówiłaś "jeb".

Rudzik39 lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko tłumaczy <Hhhhahhha>

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://emoticoner.com/files/emoticons/pink-mouse/touch-pink-mouse-emoticon.gif

a jakie było pytanie?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni z tym płynem z piersi, to z prolaktyną masz ok?

reszta objawów typowe na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badałam 2 mce temu prolaktynę i jest ok

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) od kilku dni obserwuję watek, czytam i wreszcie się zarejestrowałam :P nie po to by wpisywać tu cykle, bo jestem instruktorem NPR metody angielskiej, ale to teoria (dla mnie)... dotychczas z mężem odkładaliśmy poczęcie, w tym cyklu z premedytacją złamaliśmy zasady i wstrzeliliśmy się ze współżyciem dokładnie w owulację... czekamy. Mam bardzo krótką fazę lutealną bo 8-10 dni przy cyklach 30-32 dniowych. Dodam, że jeszcze 3 lata temu miałam regularnie @ co 28 dni i FL 12-13 dni. Ale tak na mnie zadziałał permanentny stres...

No nic, dziś jest 9 dpo i testy póki co wychodzą negatywnie, ale od 4-5 dni prawie stale pobolewa mnie brzuch i czasami kłuje, nie mam apetytu, ale mam więcej wypróżnień. Do tego mega osłabienie, senność, nie mogę siedzieć skulona tylko bardziej wyprostowana. Teoretycznie jutro lub pojutrze powinna być @ - oby nie

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce jakos za bardzo sie tu madrzyc ale ja bym zbadala progesteron przy tak krotniej fazie lutealnej mozesz miec problem z zagniezdzeniem, bo ono wystepuje zwykle miedzy 7-12 dpo owulacji, po zagniezdzeniu po 48-72 godzin zaczyna byc wydziela beta a ona pobudza progesteron do tego zeby byl wydzielany i zatrzymal @ oraz utrzymal ciaze, wiec moze sie nie udac bez przedluzacza drugiej fazy a zwykle to daja progesteron na wydluzenie jej.
    Ale trzymam kciuki.

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 Dziękuję :)
    Właśnie wiem, ze to może być problem z progesteronem, czy dokładniej z niewydolnością ciałka żółtego, ale nie chcę świrować jeszcze. Poczekam jeszcze jakość te 2 dni i jeśli nie będzie @, atest będzie dalej negatywny, to następnego dnia chyba pójdę na betę.
    Najfajniejsze jest to, ze cokolwiek będzie, to będzie ok. Jeśli to już, to suuuper, jeśli jeszcze nie teraz, to przynajmniej będzie czas, na przygotowanie w postaci badań i suplementów :)
    Pozdrowienia dla wszystkich przed i po zafasolkowaniu!

M@linka lubi tę wiadomość

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale zwroc uwage na ta fl bo jednak 11 dni to taka granica gdzie dziewczyny zachodza a czasem i im daja cos na przedluzenie fl i na danie czasu fasolce zeby dobrze sie wgryzla :D

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:33

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :) jak żyjesz ?

• Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam test i wyszła druga blada kreska więc chyba jest ciążą :) I mogę opowiedzieć o moich wczesnych objawach może komuś pomoże w rozpoznaniu. Otóż miałam kilka dni przed terminem @ bóle krzyża jak zawsze przed @, tyle że dużo mocniejsze i częstsze. Ból piersi ale też o wiele mocniejszy niż zwykle. Np jak leżałam na łóżku i synek chodził po łóżku i po mnie też (taki tor przeszkód sobie zrobił) i niechcący oparł się ręką o moją pierś to aż jęknęłam. Do tego częstsze sikanie szczególnie po nocy. Wstaje o 6 a później o 9 i robiłam zawsze tylko raz siku a teraz za każdym razem nawet jak w nocy do synka wstaje to tez sikam czyli czasem 3 razy. I suchość w pochwie. Przeważnie przed @ miałam śluz a teraz tylko troszeczkę i takie uczucie suchości. Do tego obżeranie się jak zawsze przed @ ale też takie bardziej, bo non stop musiałam coś jeść :P No to tyle może się komuś przyda, chociaż każdy organizm jest inny wiadomo :P

M@linka lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pyatnie , czy branie luteiny 3xdziennie daje jeakies obiawy? 7 dni temu mialam podany pregnyl a dzisiaj mam nabrzmiale piersi i czestomocz . Nigdy przed okresem nie mam bolacych piesi ani tak nabrzmialych jedynie wrażliwe.Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 08:12

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno daje objawy ciazowe. Duzo dziewczyn skarzy sie na nie przy braniu luteiny

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ciri22 no własnie , bo nie chiałabym sie nakrecac nie potrzebnnie ... pomyślności :)

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się, czy bolesna wolulacja nie jest sygnałem, że istnieje jakaś przeszkoda w zajściu w ciążę. odkąd pamiętam, zawsze wiedziałam kiedy mam dni płodne, pobolewanie w podbrzuszu, kłucia 2-3 dni- to był standard. niby USG nic nie wykazało,

ale teraz się zastanawiam

czy jest tu jakaś przyszła mama, której się udało zajść w ciążę pomimo bolecne owulacji .

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ