PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ale czego?? Owulacji chyba
Ojj Reniek, nie wiesz w co wdepnęłaś...
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/piekace-brodawki-po-jajeczkowaniu,8121.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 12:48
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie od kilku dni obserwuję watek, czytam i wreszcie się zarejestrowałam nie po to by wpisywać tu cykle, bo jestem instruktorem NPR metody angielskiej, ale to teoria (dla mnie)... dotychczas z mężem odkładaliśmy poczęcie, w tym cyklu z premedytacją złamaliśmy zasady i wstrzeliliśmy się ze współżyciem dokładnie w owulację... czekamy. Mam bardzo krótką fazę lutealną bo 8-10 dni przy cyklach 30-32 dniowych. Dodam, że jeszcze 3 lata temu miałam regularnie @ co 28 dni i FL 12-13 dni. Ale tak na mnie zadziałał permanentny stres...
No nic, dziś jest 9 dpo i testy póki co wychodzą negatywnie, ale od 4-5 dni prawie stale pobolewa mnie brzuch i czasami kłuje, nie mam apetytu, ale mam więcej wypróżnień. Do tego mega osłabienie, senność, nie mogę siedzieć skulona tylko bardziej wyprostowana. Teoretycznie jutro lub pojutrze powinna być @ - oby nie
"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualnyNie chce jakos za bardzo sie tu madrzyc ale ja bym zbadala progesteron przy tak krotniej fazie lutealnej mozesz miec problem z zagniezdzeniem, bo ono wystepuje zwykle miedzy 7-12 dpo owulacji, po zagniezdzeniu po 48-72 godzin zaczyna byc wydziela beta a ona pobudza progesteron do tego zeby byl wydzielany i zatrzymal @ oraz utrzymal ciaze, wiec moze sie nie udac bez przedluzacza drugiej fazy a zwykle to daja progesteron na wydluzenie jej.
Ale trzymam kciuki. -
Ciri22 Dziękuję
Właśnie wiem, ze to może być problem z progesteronem, czy dokładniej z niewydolnością ciałka żółtego, ale nie chcę świrować jeszcze. Poczekam jeszcze jakość te 2 dni i jeśli nie będzie @, atest będzie dalej negatywny, to następnego dnia chyba pójdę na betę.
Najfajniejsze jest to, ze cokolwiek będzie, to będzie ok. Jeśli to już, to suuuper, jeśli jeszcze nie teraz, to przynajmniej będzie czas, na przygotowanie w postaci badań i suplementów
Pozdrowienia dla wszystkich przed i po zafasolkowaniu!M@linka lubi tę wiadomość
"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj robiłam test i wyszła druga blada kreska więc chyba jest ciążą I mogę opowiedzieć o moich wczesnych objawach może komuś pomoże w rozpoznaniu. Otóż miałam kilka dni przed terminem @ bóle krzyża jak zawsze przed @, tyle że dużo mocniejsze i częstsze. Ból piersi ale też o wiele mocniejszy niż zwykle. Np jak leżałam na łóżku i synek chodził po łóżku i po mnie też (taki tor przeszkód sobie zrobił) i niechcący oparł się ręką o moją pierś to aż jęknęłam. Do tego częstsze sikanie szczególnie po nocy. Wstaje o 6 a później o 9 i robiłam zawsze tylko raz siku a teraz za każdym razem nawet jak w nocy do synka wstaje to tez sikam czyli czasem 3 razy. I suchość w pochwie. Przeważnie przed @ miałam śluz a teraz tylko troszeczkę i takie uczucie suchości. Do tego obżeranie się jak zawsze przed @ ale też takie bardziej, bo non stop musiałam coś jeść No to tyle może się komuś przyda, chociaż każdy organizm jest inny wiadomo
M@linka lubi tę wiadomość
-
Mam pyatnie , czy branie luteiny 3xdziennie daje jeakies obiawy? 7 dni temu mialam podany pregnyl a dzisiaj mam nabrzmiale piersi i czestomocz . Nigdy przed okresem nie mam bolacych piesi ani tak nabrzmialych jedynie wrażliwe.Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 08:12
AMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016 invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio????? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzastanawiam się, czy bolesna wolulacja nie jest sygnałem, że istnieje jakaś przeszkoda w zajściu w ciążę. odkąd pamiętam, zawsze wiedziałam kiedy mam dni płodne, pobolewanie w podbrzuszu, kłucia 2-3 dni- to był standard. niby USG nic nie wykazało,
ale teraz się zastanawiam
czy jest tu jakaś przyszła mama, której się udało zajść w ciążę pomimo bolecne owulacji .