X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko najgorsze jest to że iagle boli mnie ten prawy jajnik a to 10 dc masakra

• Lulu9 Nowa

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Od 2 dni przed terminem spodziewanej miesiączki:
    - Wyraźne rociąganie, rozpierania, ciągnięcie w macicy i kłucie w jajnikach na zmianę raz po jednej a raz po drugiej stronie
    - Gazy
    - Wzdęcia
    - Uczucie zimna i dreszcze

W dniu spodziewanej miesiączki 2 kreski na teście i 255 Beta HCG

Suzii lubi tę wiadomość

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Jestem tutaj nowa. Cykle mam 31 dniowe. Ostatnio w zeszłym miesiącu spóźnił mi sie okres poraz pierwszy od ponad 8 miesięcy. I dostałam miesiączkę w 40 dc. Dziś jest 23 dc i od paru dni mam wodnisty śluz. Wstanę rano i po prostu jest moment że ze mnie on zlatuje. Ale później w ciągu dnia za dużo go nie ma. Skoro mam 31 dniowe cykle to starałam się tylko 14 dc i 9 dc więc nie wiem czy mogło się udać. Jak myślicie skąd ten śluz się bierze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:29

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam,że w 14 i 15 dc zauważyłam rozciągliwy śluz. Więc wątpię że ten wodnisty śluz występujący od paru dni jest objawem dni płodnych...

kasza lubi tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzesz wiesiołka?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 22 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Edziuuuuuuuunia nie biorę ani wiesiołka ani nie pije siemię lniane kompletnie nic nie biorę tez żadnych tabletek

w4squgpjeu3zkukf.png
  • wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:52

Wysłany: 22 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:52

Wysłany: 22 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co tu chodzi do cholery jest 23 dc, za 8 dni miesiączka a przed chwila zalało mi majtki jakimś biało wodnistym śluzem!!!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa mama też miałam taki wodnisty śluz najpierw biały potem rózowy na tydzień przed planowana miesiączką i po 2 dniak miałam krwawienie podejrzewam że byłam w ciąży i nastąpiło samoistne poronienie testy były negatywne ale miałam wszystkie objawy ciaży nie naktecałam sie więc cos było na rzeczy . teraz mam 12 dc bola mnie znowu piersi plecy prawy jajnik od jutra testy owulacyjne bo już mi sie zaczyna robic mokro

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Cześć dziewczyny!Jestem tutaj nowa. Cykle mam 31 dniowe. Ostatnio w zeszłym miesiącu spóźnił mi sie okres poraz pierwszy od ponad 8 miesięcy. I dostałam miesiączkę w 40 dc. Dziś jest 23 dc i od paru dni mam wodnisty śluz. Wstanę rano i po prostu jest moment że ze mnie on zlatuje. Ale później w ciągu dnia za dużo go nie ma. Skoro mam 31 dniowe cykle to starałam się tylko 14 dc i 9 dc więc nie wiem czy mogło się udać. Jak myślicie skąd ten śluz się bierze?

Ja podobnie mam cykle 30-31 dniowe, jednak teraz 40 dc i nic... wszystkie objawy jak na @, ale nic. Z moją córką to zaszłam w ciążę 18 dc, mam późne owulacje. Wszystko może się poprzestawiać. Co do śluzu to nawet najdrobniejsza infekcja jest w stanie go zmienić.

Wysłany: 22 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy nie warto się nakręcac! Ja mam podobnie,wczoraj przed snem swedzialo mnie ciało, często mam gazy chodź nie jem nic ciezko strawnego, cykle mam 31 dniowe a e 23 dc leje się ze mnie biało wodnisty śluz,zaczynam wariowac najchętniej test zrobiłabym zaraz ale wiem że to za wcześnie bo dopiero za 8 dni @. Wrzuć na luz, i cierpliwie czekaj! Trzymam kciuki!

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:53

Wysłany: 22 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mia13 hmm, u mnie to jest tak że w zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się przez stres oj dużo stresu bardzo ciężki czas w moim życiu i zamiast 22 września to dostałam dopiero 30 września . Chodź miałam wielką nadzieję, że może jednak mam tą fasoleczkę w sobie. I wredna malpa przyszła. Wiec skoro dostałam okres dopiero 30 września to teraz nie mogę dostać 22 października jak zawsze dostawałam 22 od ponad pół roku i czekać do 30 października prawda?

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy dokładnie, mam tak samo! Czasem schizuje ale to robi się już męczące i potem się rozczarowuje gdy ta okropna @ przychodzi!!! Test czeka w szafce :) Mój facet wyjechał w delegacje wiec po 14 nie było żadnych starań. Zobaczymy jak to bedzie, ale nadzieja umiera ostatnia!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w sob bedzie 14 dc zaczynamy wielkie starania oj mezuś trzymaj sie bo bedziesz wypompowany na maksa nie daruję ci tego cyklu :)

Wysłany: 22 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno zaparcia ja tak miałam w pierwszej ciazy

• Ollala Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży to zorientowałam się dopiero w 6 tyg. bo i dużego ciśnienia nie mieliśmy i mega szybko poszło ( 3 cykl starań, 1 po ślubie). A wyglądało to tak:
    - cykle po 33 dni
    - trochę przed terminem zaczął pobolewać brzuch jak na okres, no i czekałam na ten okres:P
    - potem, już po terminie mega wrażliwe sutki, nawet mąż mnie nie mógł dotknąć:P
    - spać mogłam wszędzie i chyba nawet na stojąco
    - no i winko przestało smakować...
    - test 4 dni po terminie czyli 37 dc i dwie grube krechy:D

Ollala
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa Mama, mi z reguły jak cykl się przesunął z 30 dni np. na 40 to potem jednak wracał do 30..., ale powiem Ci, że zdarzało się, że był i 26 dniowy. Stres i presja co do ciąży też robi swoje, emocje jednak mają wielki wpływ. Ja raczej mam później owulację. Przy cyklu 30 dniowym zaszłam w 18dc, innej opcji nie było. ;) Co do delegacji znam to, mój mąż pracuje za granicą, więc już w ogóle jesteśmy ograniczeni...

Karola0704 życzę powodzenia i trzymam kciuki, powiedz mi czy robisz testy owulacyjne, czy tylko obserwacja?

Wannahaveababy Rozumiem Cię, ja sama nie umiem wyluzować. Szukam najmniejszych szczegółów, że jestem w ciąży albo że nie. Każda plamka, każda żyłka, ale chyba w ten sposób w końcu zwariujemy... Musimy wyluzować, bo stres nie sprzyja cyklom. Ja się dodatkowo boję szefowej, bo dźwigam i pójdę od razu na L4, tym bardziej, że raz poroniłam...Ja w ciąży to miałam raczej problem z zaparciami, ale może w drugą stronę też idzie, nie wiem... ;)

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ