X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko najgorsze jest to że iagle boli mnie ten prawy jajnik a to 10 dc masakra

• Lulu9 Nowa

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Od 2 dni przed terminem spodziewanej miesiączki:
    - Wyraźne rociąganie, rozpierania, ciągnięcie w macicy i kłucie w jajnikach na zmianę raz po jednej a raz po drugiej stronie
    - Gazy
    - Wzdęcia
    - Uczucie zimna i dreszcze

W dniu spodziewanej miesiączki 2 kreski na teście i 255 Beta HCG

Suzii lubi tę wiadomość

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Jestem tutaj nowa. Cykle mam 31 dniowe. Ostatnio w zeszłym miesiącu spóźnił mi sie okres poraz pierwszy od ponad 8 miesięcy. I dostałam miesiączkę w 40 dc. Dziś jest 23 dc i od paru dni mam wodnisty śluz. Wstanę rano i po prostu jest moment że ze mnie on zlatuje. Ale później w ciągu dnia za dużo go nie ma. Skoro mam 31 dniowe cykle to starałam się tylko 14 dc i 9 dc więc nie wiem czy mogło się udać. Jak myślicie skąd ten śluz się bierze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:29

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam,że w 14 i 15 dc zauważyłam rozciągliwy śluz. Więc wątpię że ten wodnisty śluz występujący od paru dni jest objawem dni płodnych...

kasza lubi tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzesz wiesiołka?

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 22 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Edziuuuuuuuunia nie biorę ani wiesiołka ani nie pije siemię lniane kompletnie nic nie biorę tez żadnych tabletek

w4squgpjeu3zkukf.png
  • wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:52

Wysłany: 22 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:52

Wysłany: 22 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co tu chodzi do cholery jest 23 dc, za 8 dni miesiączka a przed chwila zalało mi majtki jakimś biało wodnistym śluzem!!!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa mama też miałam taki wodnisty śluz najpierw biały potem rózowy na tydzień przed planowana miesiączką i po 2 dniak miałam krwawienie podejrzewam że byłam w ciąży i nastąpiło samoistne poronienie testy były negatywne ale miałam wszystkie objawy ciaży nie naktecałam sie więc cos było na rzeczy . teraz mam 12 dc bola mnie znowu piersi plecy prawy jajnik od jutra testy owulacyjne bo już mi sie zaczyna robic mokro

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Cześć dziewczyny!Jestem tutaj nowa. Cykle mam 31 dniowe. Ostatnio w zeszłym miesiącu spóźnił mi sie okres poraz pierwszy od ponad 8 miesięcy. I dostałam miesiączkę w 40 dc. Dziś jest 23 dc i od paru dni mam wodnisty śluz. Wstanę rano i po prostu jest moment że ze mnie on zlatuje. Ale później w ciągu dnia za dużo go nie ma. Skoro mam 31 dniowe cykle to starałam się tylko 14 dc i 9 dc więc nie wiem czy mogło się udać. Jak myślicie skąd ten śluz się bierze?

Ja podobnie mam cykle 30-31 dniowe, jednak teraz 40 dc i nic... wszystkie objawy jak na @, ale nic. Z moją córką to zaszłam w ciążę 18 dc, mam późne owulacje. Wszystko może się poprzestawiać. Co do śluzu to nawet najdrobniejsza infekcja jest w stanie go zmienić.

Wysłany: 22 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy nie warto się nakręcac! Ja mam podobnie,wczoraj przed snem swedzialo mnie ciało, często mam gazy chodź nie jem nic ciezko strawnego, cykle mam 31 dniowe a e 23 dc leje się ze mnie biało wodnisty śluz,zaczynam wariowac najchętniej test zrobiłabym zaraz ale wiem że to za wcześnie bo dopiero za 8 dni @. Wrzuć na luz, i cierpliwie czekaj! Trzymam kciuki!

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:53

Wysłany: 22 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mia13 hmm, u mnie to jest tak że w zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się przez stres oj dużo stresu bardzo ciężki czas w moim życiu i zamiast 22 września to dostałam dopiero 30 września . Chodź miałam wielką nadzieję, że może jednak mam tą fasoleczkę w sobie. I wredna malpa przyszła. Wiec skoro dostałam okres dopiero 30 września to teraz nie mogę dostać 22 października jak zawsze dostawałam 22 od ponad pół roku i czekać do 30 października prawda?

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 22 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy dokładnie, mam tak samo! Czasem schizuje ale to robi się już męczące i potem się rozczarowuje gdy ta okropna @ przychodzi!!! Test czeka w szafce :) Mój facet wyjechał w delegacje wiec po 14 nie było żadnych starań. Zobaczymy jak to bedzie, ale nadzieja umiera ostatnia!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w sob bedzie 14 dc zaczynamy wielkie starania oj mezuś trzymaj sie bo bedziesz wypompowany na maksa nie daruję ci tego cyklu :)

Wysłany: 22 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno zaparcia ja tak miałam w pierwszej ciazy

• Ollala Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży to zorientowałam się dopiero w 6 tyg. bo i dużego ciśnienia nie mieliśmy i mega szybko poszło ( 3 cykl starań, 1 po ślubie). A wyglądało to tak:
    - cykle po 33 dni
    - trochę przed terminem zaczął pobolewać brzuch jak na okres, no i czekałam na ten okres:P
    - potem, już po terminie mega wrażliwe sutki, nawet mąż mnie nie mógł dotknąć:P
    - spać mogłam wszędzie i chyba nawet na stojąco
    - no i winko przestało smakować...
    - test 4 dni po terminie czyli 37 dc i dwie grube krechy:D

Ollala
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa Mama, mi z reguły jak cykl się przesunął z 30 dni np. na 40 to potem jednak wracał do 30..., ale powiem Ci, że zdarzało się, że był i 26 dniowy. Stres i presja co do ciąży też robi swoje, emocje jednak mają wielki wpływ. Ja raczej mam później owulację. Przy cyklu 30 dniowym zaszłam w 18dc, innej opcji nie było. ;) Co do delegacji znam to, mój mąż pracuje za granicą, więc już w ogóle jesteśmy ograniczeni...

Karola0704 życzę powodzenia i trzymam kciuki, powiedz mi czy robisz testy owulacyjne, czy tylko obserwacja?

Wannahaveababy Rozumiem Cię, ja sama nie umiem wyluzować. Szukam najmniejszych szczegółów, że jestem w ciąży albo że nie. Każda plamka, każda żyłka, ale chyba w ten sposób w końcu zwariujemy... Musimy wyluzować, bo stres nie sprzyja cyklom. Ja się dodatkowo boję szefowej, bo dźwigam i pójdę od razu na L4, tym bardziej, że raz poroniłam...Ja w ciąży to miałam raczej problem z zaparciami, ale może w drugą stronę też idzie, nie wiem... ;)

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ