PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
@Mia13 dziś jest 23październik , a zawsze okres dostaławalam 22, w zeszłym miesiącu zamiast 22 dostałam 30, dziś w pewnym momencie wylal się ze mnie wodnisty śluz, majtki zalane dosłownie... Żadnych bólów piersi czy czegokolwiek, robiłam test rano tylko kolo 5 poszłam siusiu a potem test robiłam kolo 7 wiec nie był to mocz z całej nocy wyszedł negatywny... Nie wiem co myśleć
Reni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
jestem w czasie wyczekiwania, zaglądam tu co jakiś czas, ale tym razem dołączyłam do grupy czekających przed testowaniem, więc kilka słów.
partner na delegacji (daleko mieszkający) to moja rzeczywistość
mało czasu - cóż juz minęła mi magiczna czterdziestka
wyniki badań jak na mój wiek - dobre
jestem po stymulacji ovulacji
z bardzo wyraźną owulacją (ból, dodatnie testy, śluz)
i staraniem się w tym czasie
na USG ciałko żółte krwotoczne
2 listopada - testowanie bety
termin @ 04.11.
i do tego stres, stres, stres
staram się nie myśleć o tym całym staraniu, ale i tak mam nerwówkę w pracy
stres, stres, stres
.....
nie dopatruję się pierwszych objawow, bo za wcześnie i do tego nie chcę się dać zwariować
ale dołączam do Was testujących
w grupie raźńiej
trzymam kciuki
czekoladowa_mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekoladowa_mama wrote:@Mia13 dziś jest 23październik , a zawsze okres dostaławalam 22, w zeszłym miesiącu zamiast 22 dostałam 30, dziś w pewnym momencie wylal się ze mnie wodnisty śluz, majtki zalane dosłownie... Żadnych bólów piersi czy czegokolwiek, robiłam test rano tylko kolo 5 poszłam siusiu a potem test robiłam kolo 7 wiec nie był to mocz z całej nocy wyszedł negatywny... Nie wiem co myśleć
taki śluz może oznaczać wiele
ciążę, albo jej brak
ja miałam takie " rzuty ", o których piszesz w zeszłym cyklu
wydawało mi się, że popuszczam w bieliznę
dosłownie
niestety poprzedni cykl był bez efektów.
trzymam kciuki za dodatni wynik, który dzien po ovu masz w tej chwili, bo się pogubiłam
może powinnaś iść na betę ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOllala wrote:Ja w pierwszej ciąży to zorientowałam się dopiero w 6 tyg. bo i dużego ciśnienia nie mieliśmy i mega szybko poszło ( 3 cykl starań, 1 po ślubie). A wyglądało to tak:
- cykle po 33 dni
- trochę przed terminem zaczął pobolewać brzuch jak na okres, no i czekałam na ten okres:P
- potem, już po terminie mega wrażliwe sutki, nawet mąż mnie nie mógł dotknąć
- spać mogłam wszędzie i chyba nawet na stojąco
- no i winko przestało smakować...
- test 4 dni po terminie czyli 37 dc i dwie grube krechy:D
Trochę pocieszasz tym bólami jak na okres, bo mi się zaczęły 2 dni temu... ale dzisiaj to boli prawie tak jak pierwszego dnia @... aż mnie korci test zrobić, ale to niestety za wcześnie raczej - jutro dopiero 10dpo Nie mniej już trochę świruję, bo przy pierwszej (nieudanej) ciąży też miałam bóle okresowe... Oby wytrzymać jeszcze tych kilka dni -
nick nieaktualnyMia 13 robie testy owu w sumie 2 raz w życiu zrobilam dzis bo mam jakieś dziwne bóle brzucha jak na @ ola piersi iestem rozdrażniona wogóle wręcz zdołowana test negatywny zaczyna roic mi sie mokro coraz bardziej więc myslę że ten dzień sie zbliża chociaż nie jestem pewna bo @ była jakaś dziwna nie bolał mnie brzuch tak jak zawsze trwała tylko 3 dni a właściwie 1 bo 2 kolejne to bardziej większe plamienia niż @ więc już sama nie wiem co jest grane zobaczymy
-
Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa, mój pierwszy cykl z Ovu a drugi cykl starań. Dzisiaj jest mój 11 dzień po ovulacji i od 7 dni strasznie bola mnie piersi ( nigdy tak nie miałam) w dodatku bola mnie jajniki a dzisiaj doszły straszne wzdęcia i ból w podbrzuszu. Staram się nie nakrecac ale czasami ciężko. Obiecalam sobie, że jeszcze poczekać z testem. Mam nadzieje że @ nie przyjdzie.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ja również jestem po owulacji ok 6 dni. Nie nastawiam się, że będą 2 krechy (chyba już przywyklam do oglądania 1). W tamtym miesiącu miałam tyle objawów ciąży, że się zdziwiłam gdy przyszedł okres. Psychika płata figle. Teraz chciałam wyluzowac i myślałam,że mi się udało, ale co noc śnią mi się różne rzeczy związane z cieszą więc chyba jednak nie do końca wrzucilam na luz. Ręce i nogi opadaja za miesiąc pójdę sprawdzić czy mam jajowody drozne może tu leży przyczyną. Trzymam za Was i za siebie kciuki.
P.s. Podobno ananas wspomaga proces implantacji. Warto spróbować, a na pewno nie zaszkodzi -
Ja już zglupiałam całkowicie... Dziś jest 25 dc, rano wstałam i wylała się ze mnie woda,bielizna znów zalana. Do cholery przecież szyjkę mam nisko więc to nie dni płodne tymbardziej że okres mam dostać 31 dc czyli za 6 dni. Od jakiś 3 dni mam ten wodnisty śluz, nawet popołudniu się zdarzy jak wczoraj dosłownie wszystko przeszło samo siebie, aż na spodnie mi przebiło jeansowe i miałam plamę mokrego. Zerknekam w kalendarzyk i notatki z poprzednich cykli i 25 dc to zazwyczaj brak śluzu albo brak notatki bo nic nie przykulo na temat śluzu mojej uwagi albo ze jest jakiś inny albo że jest go mało o jest biały. Na test za wcześnie jeszcze. @Audobrandessa również trzymamy za Ciebie kciuki, ja mam podobnie do Ciebie, ostatnio śniło mi się dziecko mojej koleżanki i że zajmowałam się chwilę tym dzieckiem, przez sen jakieś dziwne zachcianki na kebaba i jak wstałam to naprawdę miałam ochotę po południu poszłam sobie kupić lecz wtedy mi ochota minęła. Co miesiąc się nakręcam wiem że nie warto, trzeba wrzucić na luz, kiedyś musi się w końcu udać! Miłego dnia kobietki
-
nick nieaktualnyMam pytanie do Was. Może już się pojawiła na nie odpowiedź, ale proszę o zrozumienie jestem dzień przed @ i w sumie ja czuję jakby miała się jutro pojawić. Ale jedna rzecz mnie zastanawia.. Obwodki wokół moich sutek. Są ogromne. Z natury są dosyć spore, ale nawet mój mąż zobaczył różnice. Czy to może być spowodowane ciążą? Nie są ani ciemniejsze, ani nic z opisywanych rzeczy... Może lekko żyłki widać ale nie jestem pewna czy tak zazwyczaj nie mam
-
zrób test będziesz pewna to może być jeden z objawów ale nie musi, każda z nas jest inna i u każdej z nas nie ma identycznych cykli, raz masz taki a raz inny, jest wiele czynników które wpływają na objawy, na temp, na samopoczucie itd. trzymam kciuki za pozytywny test!
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Czekoladowa mama chyba jednak za szybko zrobiłaś test. Wiem, że człowiek się niecierpliwi, ale nakręcamy się jeszcze bardziej. Próbowałaś testy owulacyjne? Ja się chyba teraz przymierzę do nich... W stresie czasem człowiek widzi więcej objawów albo ma te objawy właśnie ze stresu... Co do śluzu ja w ciąży miałam go dużo, ale był kremowy raczej, taki jak balsam...
Karola bo ja właśnie zamierzam spróbować testy..., a powiedz czy kiedyś wychodziły Ci pozytywne, czy nie możesz trafić?
marchewa Twoje objawy mogą być zarówno na @ jak na ciążę. Przed @ brodawki, otoczka może się zrobić trochę inne. No i pojawiają się te gruczoły... -
nick nieaktualnyMia 13 jak robiłam zanim zaszłam w pierswsza ciąże nigdy nie trafialam teraz robiłam raz test był negatywny a wczoraj jedna kreska była gruba a 2 jasniejsza i nie wiem czy to znaczy że coś sie dzieje czy tez negatywny nigdy nie miałam 2 grubych kresek
-
nick nieaktualny