X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam internet w telefonie to na forum jestem praktycznie cały czas :)

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie mam internetu w tel i tak dosiadam do laptopa co chwilke ;) ja latam siku co jakieś 30 minut tylko juz chyba tez zaczęłam świrowac bo wczoraj miałam takie pełniejsze piersi dziś sa normalne oszaleć można z tym czekaniem i mam wiecznie pełno sliny w buzi no i zero ochoty na przytulanie az sie boję tego testu robić

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;) No to musisz wytrzymać do poniedziałku :) Juz mnie nic nie piecze. Cholera dziwne to wszystko.

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wzystko jest popierniczone kobietaodrazu powinna wiedzieć że jest w ciazy a nie jakieś domysły sprawdzanie testy i inne cuda nie widy maakra z tym czekaniem no ale nic nie zrobimy musimy czekac mężowi jak wczoraj powiedziałam że mam jakeś inne piersi powiedział ja juz to przerabiałam latanie siku mdłości teraz piersi a co bedzie w poniedziałek ? a ja mu mówie płacz tylko nie wiem z jakiego powodu czy z radości czy ze smutku ;) odpowiedział no własnie ;)

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) ja znowu świruję, kolejny dzień z bardzo wyskoką temperaturą, brzuch boli, biust raz mocniej, raz słabiej ale też wkurza, ale termin @ mam teoretycznie piątek/sobota, tylko że po raz pierwszy z tego jajnika (prawego)owulację miałam w tak wcześnie (tak naprawdę to norlamny czas, tylko, że przez ostatnie 2 lata miałam nawet tydzień później) i nie wiem czy faza lutealna znowu będzie krótka, czy też normalna (ale jak na mnie dłuższa) 12-14 dniowa. Staram się kupić na pracy nad blogiem, ale myśli same się placzą po głowie ;)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka gratulacje ;)))

Josephine to wychodzi na to, że jesteś młoda i powinno się teraz udać, ale tak jak Karola pisała, wsarto być pod kontrolą mądrego lekarza! Poza tym obserwuj się, wiesz temp, szyjka, śluz i na przestrzeni kilku miesięcy widać, pewne charakterystyczne dla Ciebie objawy. Powodzenia! <3

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obserwuję się już od jakiegoś czasu ale temperaturę mierze dopiero od jakiegoś miesiąca i różnie z nią bywa - chyba mam zepsuty termometr. Ze sluzem to w tym miesiącu szału nie ma. I mam takie wrażenie że jestem jakaś opuchnieta tam na dole. A co do lekarza to nie byłam już dawno ale planuje iść tak szybko jak to jest możliwe (czyli pewnie po nowym roku) taka mamy kolejkę, że na NFZ to trzeba 2 miesiące wcześniej się umawiać. Nie bardzo chce iść do innego lekarza bo ten mi odpowiada i zawsze zadaje bardzo dużo pytań i pamięta więcej niż ja.

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochaa 2 miesiace czekasz na wizytę w Nfz ja mam umówiona wizyte na 17 maja 2016 i dzwoniłam na poczatku października masakra jakaś co do objawów to tez mam wrażenie jakby tam na dole miała cisano nawet jak badam szyjke tzn próbuje bo sie ucze dopiero ale jakos tam ciasno jest ostatnio tzn od jakis 2 tygodni

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko przez tą ustawę. Kiedyś szybciej to szło ale teraz w mojej przychodni muszą mieć określoną rezerwę do tzw. Pakietu onkologicznego. I przez telefon nie da się zapisać bo już nie ma nigdy wolnych terminów. Trzeba iść pierwszego dnia miesiąca i stać od 7 rano w kolejce żeby się zapisać - przychodnia czynna dopiero od 9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:40

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz przyjmuje tego samego dnia, ale go nie polecam... tak to jest że trzeba mieć końskei zdrowie, zeby chorować.
    Ja się jeszcze przeziebiłam do tego, wprawdzie nigdy nie gorączkuję (nawet jak miałam zapalenie płuc, to zaszalałam do 38 tylko), ale teraz objawy interpretuję na wirusa czy coś (oczywiście oprócz biustu).

Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak że jak przyjdzie kobieta w ciąży to mus pokazać badanie beta bo inaczej nie przyjmą bo na zwykły test kobiety robiły sobie jaja szły mówiac że sa w ciązy a orzebadane zostay tak kontrolnie a inne muszą czekać jak się cos dzieję przez babki które ściemniaja

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jestem przeziębiona i juz mnie długo trzyma to moje przeziębienie. Czuje się jakbym miała gorączkę ale jej nie mam. I twarz mam nieco opuchniętą. Ja objawów domniemanych mam sporo. Nawet leciutkie zawroty głowy ale to chyba od tego przeziębienia.

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym ściemnianiem spotkałam się kilka razy. I aż czasami sama mam ochotę tak zrobić. Bo niby dlaczego nie skoro inne mogą. Ale z drugiej strony jednak nie czuła bym się fer wobec takich jak "my" które muszą czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chciałam posciemniac ale co z tego jak chciała wynik bety wtedy by mnie gdzieś wdusiła a jak jej mówiłam - połoznej że miaam jakieś dziwne krwawienie / plamienie na tydzień przed @ to mi powiedziała że zarodek sie mógł zagnieżdżać i że mam przyjśc jak bede miec wyniki pozytywne z krwi no nic musze czekać do przyszłego tygodnia

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx u mnie w 5 tyg. lekarka też nic nie widziała, mówiła,że nie ma ciąży. W 6 tyg był pęcherzyk, a w 7 serducho biło pięknie. Także spokojnie. :)

Josephine Witaj, mam koleżankę z takim problemem. Ciężko utrafić jest w owulację, ale można. Może powinnaś poszukać dobrego endokrynologa? Niektórzy lekarze nie widzą problemu, jak czujesz, że nie jest godny zaufania zmień go.

Karola objawy masz prawie książkowe, plamienia ja też miałam w ciąży, także wszystko jest na dobrej drodze. P.S. tylko nie zagryź męża, bo się chłopak zestresuje tymi nastrojami. :D

czekoladowa mama, uszy do góry i test z porannego moczu. Mi kiedyś wyszedł negatywny, bo za dużo płynów piłam i rozrzedziłam mocz. Rozumiesz? Z porannego moczu po 2 dniach wtedy wyszedł pozytywny, kreseczka blada, ale była. ;)

nowatorka gratulacje!

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ostatnią wizytą (czerwiec) robiłam badania poziomu TSH i wyszło mi bliżej górnej granicy ale w ramach normy i lekarz powiedział, że jest ok l. Jakby nie było to na bank skierował by mnie do endo. Bo siostra mojego M od razu dostała "rozkaz". Ona to ma się z tym dopiero okres dwa razy do roku i jeszcze nażyczony ją zostawił nawet nie wiem czy rok minął od zaręczyn. Też chciała dzidziusia a tu taki zwrot zdarzeń. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    alexxx u mnie w 5 tyg. lekarka też nic nie widziała, mówiła,że nie ma ciąży. W 6 tyg był pęcherzyk, a w 7 serducho biło pięknie. Także spokojnie. :)

Josephine Witaj, mam koleżankę z takim problemem. Ciężko utrafić jest w owulację, ale można. Może powinnaś poszukać dobrego endokrynologa? Niektórzy lekarze nie widzą problemu, jak czujesz, że nie jest godny zaufania zmień go.

Karola objawy masz prawie książkowe, plamienia ja też miałam w ciąży, także wszystko jest na dobrej drodze. P.S. tylko nie zagryź męża, bo się chłopak zestresuje tymi nastrojami. :D

czekoladowa mama, uszy do góry i test z porannego moczu. Mi kiedyś wyszedł negatywny, bo za dużo płynów piłam i rozrzedziłam mocz. Rozumiesz? Z porannego moczu po 2 dniach wtedy wyszedł pozytywny, kreseczka blada, ale była. ;)

nowatorka gratulacje!
    no niby ksiazkowe ale nie nastawiam sie no nie wiem czym to jest spowodowana nie wiem jak mam liczyć dni tygonie zgłupiałam już w tym wszystkim od tego września to był by już 9 tydzień ale jak tak sprawdzaałam na kalkuratorak ciazy to w jednym mi wyszło że 7 bo mam cykle 37 dniowe więc juz sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie dziewczyny bo jena rzecz mnie martwi miałyscie biegunke w ciązy ? bo dzis juz byłam 3 razy i za każdym razem biegunka kurcze troszke sie tym martwie

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nie byłam ale chyba któraś moich ciotek miała. I do tego jeszcze krwawienie dziąseł. Jedna to miała bardzo dużo objawów. A druga prawie wcale po za tym, że się szybciej męczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to szybkie męczenie to jakas masakra nawet nie moge podłogi pozamiatać wejście po schodach powoli to też dla mnie duzy wysiłek ob to był obiaw ciazy a nie jakiegos innego cholerstwa

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ