X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiecie co sie dzieję z Alexxx bo dawno nie pisała ?

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pisała ostatnio to miała zamiar iść w poniedziałek na betę.

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ale sie nie udziela jak jej objawy czy coś się zmieniło mam nadzieje że @ nie przyszła

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrobiła jakiś test i pozytywnie teraz przeżywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby :) może zacznie fale 2 kreseczek ;)

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad to miesiąc "owoców" walentynkowych więc musi być szczęśliwy :D sama jestem takim owocem ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem kwietniowa ;) a creczka majowa maj to nasz miesiąc bo w maju poznałam męza w maju były zaręczyny slub i nardziny córki jak by dobrze poszło to 2 dziecko było by z czerwca ;)

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypadało by w Lipcu. :p jako takiego szczęśliwego miesiąca to nie mam może być równie luty jak i marzec ale i grudzień bo w grudniu zaręczyny były i to w wigilię. Więc fajnie by było tego dnia ogłosić dobrą nowinę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak no ja jakby sie okazał że jestem w ciąży to bym powiedziała juz teraz szczególnie bratowej bo bardzo nam kibicuje i mówi byśmy juz " wpadli " bo ma pełno ciuchów po synku i mamy robic Kubusia ;) bo imiona czekaja juz od 11 lat Jakby Gwidon gorzej gdyby była 2 córcia to bez imienia bo nie mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * imiona to Jakub Gwidon ;) ja juz zmykam do łózeczka bo ledwie siedzę dobranoc do jutra :) spokojnej nocki

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pewnie też bym nie wytrzymała ale zawsze to dla przyszłych dziadków mógłby być prezent :D mi z imion jakos Karol przypadł do gustu ale nie ustalalismy z moim M nic jeszcze bo on pewnie wolo zaczekac za zafasolkowanie. :) Tobie również dobrej nocki.

• Stiffi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Natan, Brajan, Wiktor Nikodem dla dziewczynki Maja albo Nicola, Amelka :-)

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj kolo 23 złapał mnie bardzo silny skurcz podbrzusza nie mogłam się ruszać a jak nacisnelam delikatnie to promieniowało aż na pachwiny i nie mogłam wstać z łóżka poszłam z bólem spać ledwo piżame mogłam założyć wzięłam ketonal pół tabletki i w nocy ustalo.. Piersi nie bolą, @ dalej brak. Ale jestem nerwowa bardzo, wyprowadziłam się od mojego M bo nie mogę z nim wytrzymać a on ze mną wiec jest bardzo nieciekawie

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj kolo 23 złapał mnie bardzo silny skurcz podbrzusza nie mogłam się ruszać a jak nacisnelam delikatnie to promieniowało aż na pachwiny i nie mogłam wstać z łóżka poszłam z bólem spać ledwo piżame mogłam założyć wzięłam ketonal pół tabletki i w nocy ustalo.. Piersi nie bolą, @ dalej brak. Ale jestem nerwowa bardzo, wyprowadziłam się od mojego M bo nie mogę z nim wytrzymać a on ze mną wiec jest bardzo nieciekawie

Podejrzewasz ciążę i bierzesz ketonal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem... ost okres był 8 października... teraz wypada mi na 7 listopada... ale od tygodnia mam śluz zabarwiony na kolor lekko brązowy.. nie czuję żadnego nieprzyjemnego zapachu, nic mnie nie swędzi itp... do biustu dotknąć się nie moge, jest mocno nabrzmiały i bardzo wrażliwy i meega bolący... wogóle ten śluz jest dla mnie taki jak zawsze mam już po miesiączce takie ostatki... nie wiem co myśleć... czy ciąza... czy oznaka jakieś choroby może? bardzo się boję;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    ja jak mnie ostatnio głowa bolała to nic niebrałam bo się boje do póki nie mam pewnosci że w ciazy nie jestem to nic nie biorę boje się . Ja z moim tez się wczorak pożarłam i sama nie wiem o co jestem tak nerwowa że masakra chodzę się wydzieram na wszystkoi na wszystkich a potem rycze cycki mnie bola ale nie jakoś bardzo ( nawet w ciązy z córka mnie nie bolały ) zastanawia mnie tylko to mega rozdrażnienie bo tak tez miałam z Julką ale nadal czekam na wtorek zobaczymy co wyjdzie

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane moje :*, dziekuje za troskę :)
    Nie udzielałam się bo wczoraj cały dzien na uczelni spedziłam..zajęcia i seminarium. Jak tylko wrocilam to padłam.
    Co do objawów to: jestem oazą spokoju (!), brak ochoty na slodkie, cycki okrągłe, twarde, troszkę bolą (bardziej sutki). Wieczorem takie ciągięcie w dole brzucha, ale nie boli tylko takie dziwne uczucie. Sluzu biało-żółtego (jasnego) ogromne ilosci !!!! musze nosic wkładki. Koło 18 bierze mnie taka sennosc jak dawniej kolo polnocy.
    A czy ten zabarwiony sluz to u kazdej kobiety wystepuje? Bo u mnie nic takiego nie bylo.
    Karola :* wszystkie twoje objawy wskazują na ciąże, trzymam kciuki, oby to bylo to :*
    Czekoladowa_mama wstrzymaj sie z lekami, mnie bolała głowa to nawet apapu nie wzielam, ketonal i leki z ibuprofenem są niebezpieczne.

Co do imion to dla chłopca mi się podoba Jakub, Maciej, Mikołaj :) a dla dziewczynki Julia, Kornelia, Konstancja :)

@Heathera dziękuje za slowa otuchy ! :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (choć zamglony u mnie) wszystkim ;)

Czekoladowa mama ode mnie też dostajesz grożącego palucha! z przeciwbólowych to jedynie paracetamol jest bezpieczny dla płodu, nawet nie wiem czy nospa jest wskazana... Warto o tym pamietać starajac się o malucha, poza tym wiem że jeśli bierze sie ogólnie duzo przeciwbólowych mocniejszych waśnie jak ketonal, ibuprom, codeinę, diclofenak itd , to one w ogromnym stopniu wpływają na zaburzenia cyklu, wiem to po sobie, przez kilka lat dzięki stresujacej pracy pochłaniałam ogromne ilości prochów i nie było to uzależnienie, tylko częste potworne migreny i urazy kręgosłupa. W marcu, kwietniu przygotowujac się do ciąży odstawiłam i powoli cykle zaczeły sensowniej wygladać, to znaczy i śluz i temperatura ;)

A poza tym, mi dziś tem znacznie spadła, choć nadal wysoka, byłam pewna, że jutro okres, bo jak zeszło poniżej 37, to naprawde się lepiej poczułam, ale ból biustu i lekko podbrzusza dlaej został, poza tym jednak teraz w ciagu dnia temp wzrosła (od 3 dni mierze w ciagu dnia zeby sprawdzić, czy ogólnie spada czy nie) i jest taka jak w poprzednich dniach wysoko. Głowa mnie boli, mam jakby kluchę w gardle i nie chcę jeść (śniadanie zjadłam na siłę), ale trzeba, zeby witaminki wziąć po jedzeniu ;) Lekkie uczucie mdłości zwalam na ból głowy, bo nie chcę nadinterpretować, ehhh jak jutro rano będzie temp wyżej to pozwolę nadziei na fasolkę powrócić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:46

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży można tylko paracetamol np apap i można też nospę (często jest zalecana właśnie przy jakiś bólach brzucha, kluciach albo jak pod koniec ciąży brzuch "twardnieje")

Aga Inwestująca lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż ja nie wiedząc , że jestem pierwszej ciąży myślałam, że mam grypę i wzięłam aspirynę...nic się nie stało na szczęście ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ