PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalexxx wrote:Cześć kochane moje :*, dziekuje za troskę
Nie udzielałam się bo wczoraj cały dzien na uczelni spedziłam..zajęcia i seminarium. Jak tylko wrocilam to padłam.
Co do objawów to: jestem oazą spokoju (!), brak ochoty na slodkie, cycki okrągłe, twarde, troszkę bolą (bardziej sutki). Wieczorem takie ciągięcie w dole brzucha, ale nie boli tylko takie dziwne uczucie. Sluzu biało-żółtego (jasnego) ogromne ilosci !!!! musze nosic wkładki. Koło 18 bierze mnie taka sennosc jak dawniej kolo polnocy.
A czy ten zabarwiony sluz to u kazdej kobiety wystepuje? Bo u mnie nic takiego nie bylo.
Karola :* wszystkie twoje objawy wskazują na ciąże, trzymam kciuki, oby to bylo to :*
Czekoladowa_mama wstrzymaj sie z lekami, mnie bolała głowa to nawet apapu nie wzielam, ketonal i leki z ibuprofenem są niebezpieczne.
Co do imion to dla chłopca mi się podoba Jakub, Maciej, Mikołaj a dla dziewczynki Julia, Kornelia, Konstancja
@Heathera dziękuje za slowa otuchy !
Mam nadzieje że to jest To bo jak dziś dowiedziałam sie co sie dzieje w mojej pracy gdzie mam wrócić w styczniu to az sie boję jak nie bedę w ciąży to raczej mnie zwolnią ;( -
nick nieaktualnyi wiecie co mam od paru dni normalnie aż sie sama dziwie w brzuchu czasami tyakie bulgotanie tak 2-3 razy na dzień miałam tak jak byłam w ciazy z Julką może to jednak fasolka kurcze tak bardzo bym chciała aby jednego dnia wszystkie zaczęły pokazywać piekne 2 kreseczki i znowu sie poryczałam
-
nick nieaktualnyHeathera wrote:Chociaż ja nie wiedząc , że jestem pierwszej ciąży myślałam, że mam grypę i wzięłam aspirynę...nic się nie stało na szczęście ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne
W ciąży można brać aspirynę, ale w małych dawkach. Tu masz opisane - https://portal.abczdrowie.pl/aspiryna-w-ciazy
Okazuje się, że ginekolodzy czasem przepisują ciężarnym, by zmniejszyć ryzyko poronienia. -
Sylwia87 wrote:W ciąży można brać aspirynę, ale w małych dawkach. Tu masz opisane - https://portal.abczdrowie.pl/aspiryna-w-ciazy
Okazuje się, że ginekolodzy czasem przepisują ciężarnym, by zmniejszyć ryzyko poronienia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeathera wrote:Nom dokładnie apap i nospa są jak najbardziej dla ciężarnych.
Jeju Karola jak tak czasem Was podczytuje to nie wiem czemu Ty jeszcze testu nie robisz takie objawy masz Ja bym nie wytrzymała bez zrobienia testu -
No, pospałam godzinkę ( już drugi raz, bo wczoraj tez musiałam, a wcześniej nie zdarzało mi się to...) i mogę funkcjonować, a poza tym temp po tej godzinie spania nadal była wysoka, więc wciąż mam nadzieję.
A jeśli fasolka nie kiełkuje, to chociaż wykres mamładny i faza lutealna z prawego jajnika w porządku - jak niegdy od 2 lat ))
Karola, ja mam wrazenie, ze wszystkie tu jesteśmy bardziej pewne Twojej fasolki, niż jakikolwiek test"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
Aga Inwestująca wrote:No, pospałam godzinkę ( już drugi raz, bo wczoraj tez musiałam, a wcześniej nie zdarzało mi się to...) i mogę funkcjonować, a poza tym temp po tej godzinie spania nadal była wysoka, więc wciąż mam nadzieję.
A jeśli fasolka nie kiełkuje, to chociaż wykres mamładny i faza lutealna z prawego jajnika w porządku - jak niegdy od 2 lat ))
Karola, ja mam wrazenie, ze wszystkie tu jesteśmy bardziej pewne Twojej fasolki, niż jakikolwiek test -
Dziewczyny, tak sobie Was czytam już jakiś czas czekając na swoje testowanie i kibicuje Wam po cichu (i sobie też) ale muszę się z Wami czymś podzielić. Pochodzę ze środowiska medycznego i No-spa wcale nie jest taka idealna i cudowna jak o niej wszyscy ginekolodzy mówią.. Niedawno na konferencji była publikacja o powodowaniu stóp końsko-szpotawych u dzieci których matki brały No-spę. Poza tym całą burza się też toczy nt. rozwoju psychomotorycznego tych maluchów.
OCZYWIŚCIE nie mówię tu o sytuacjach ciąży zagrożonej/zagrażającego poronienia czy porodu przedwczesnego ale o sytuacji brania tego leku na jakikolwiek niewielki ból/dyskomfort. Tym bardziej, że jest dostępna bez recepty.
Jasne, że jak matka jest chora (PIH, cukrzyca ciążowa, niedoczynność tarczycy czy jakiekolwiek inne choroby) to musi BEZ WĄTPIENIA brać zalecone leki. Ale jeśli ciąża jest prawidłowa to nie powinno się (też dla spokoju sumienia) brać żadnych leków...Aga Inwestująca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeathera wrote:hehe dokładnie Karola tak jak Aga piszę
-
Powerglide super, ze wtrąciłaś inf o no-spie! Dobrze wiedzieć, bo faktycznie ciągle jakieś badania trwają i dochodzą nowe informacje, a w końcu chcemy nieć zdrowe dzieciaczki"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
Ja mam w planach nie brać w ogóle leków, ale wiadomo, zobaczymy jak będzie
U Karoli to fasolkę czuć na odległość
A za Agę trzymam kciuki, mamy chyba dość podobny czas owu!
Ja nie chcę się nakręcać na żadne objawy, na razie u mnie nic jakiegoś dziwnego się nie dzieje. W zeszłym cyklu tak liczne objawy u siebie znalazłam, ze w zasadzie byłam pewna fasolki (bóle podbrzusza, zmęczenie, uderzenia gorąca, nudności, na koniec jeszcze ból lędźwi) - a tu się okazało, że zamiast tego miałam bardzo ciężkie zakażenie układu moczowego z 40 stopniową gorączką
Dlatego w tym cyklu staram się spokojnie czekać na brak @
Karola0704 lubi tę wiadomość
-
Powerglide rzeczywiście miałyśmy w tym samym czasie owulację mi rano temp spadła wprawdzie, ale po południu mierzyłam po 1,5 godzinnym siedzeniu przy kompie i 37,74, więc albo to fasolka, albo przeziębienie. W każdym razie coś się u mnie rozwija do tego zimno wyskoczyło mi na wardze i syfki...
powerglide lubi tę wiadomość
"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
nick nieaktualnywszyscy widzą u mnie fasolke tylko mi jest w to trudno uwierzyć zobaczymy jak to bedzie mi tez jakieś syfki wychodzą i to wszędzie teraz mierzyłam temp i tez mam podwyższoną może jak jutro mi sie uda to kupie test i go zrobie w sobote rano jak zdobede kasę bo jakos w moje szczęście trudno mi uwierzyć
Aga Inwestująca lubi tę wiadomość
-
Każda widzę, woli się potem pozytywnie zaskoczyć, bo żadna nie wierzy w swoje zafasolkowanie:P
Czekoladowa_mama kiedy miałaś owu? i robiłaś jakiś test apteczny? Co do ketonalu to nie przejmuj się na zapas.. może być wszystko ok, a Ty będziesz na przyszłość mądrzejsza
Ja mam same testy paskowe z allegro i tak nie wiem na ile im ufać, nawet nie wiem jaką mają czułość -
nick nieaktualnywitajcie własnie maż mnie wpuścił do laptopa a już zasypiałam
Dokładnie lepiej miecpóźniej miłe zaskoczenie niż sięznowu rozczarowac jak u mnie nie ma ciązy to znaczy że cos mi innego dolega bo to zmeczenie senność musi miec jakis powód zobaczymy