X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Cześć kochane moje :*, dziekuje za troskę :)
    Nie udzielałam się bo wczoraj cały dzien na uczelni spedziłam..zajęcia i seminarium. Jak tylko wrocilam to padłam.
    Co do objawów to: jestem oazą spokoju (!), brak ochoty na slodkie, cycki okrągłe, twarde, troszkę bolą (bardziej sutki). Wieczorem takie ciągięcie w dole brzucha, ale nie boli tylko takie dziwne uczucie. Sluzu biało-żółtego (jasnego) ogromne ilosci !!!! musze nosic wkładki. Koło 18 bierze mnie taka sennosc jak dawniej kolo polnocy.
    A czy ten zabarwiony sluz to u kazdej kobiety wystepuje? Bo u mnie nic takiego nie bylo.
    Karola :* wszystkie twoje objawy wskazują na ciąże, trzymam kciuki, oby to bylo to :*
    Czekoladowa_mama wstrzymaj sie z lekami, mnie bolała głowa to nawet apapu nie wzielam, ketonal i leki z ibuprofenem są niebezpieczne.

Co do imion to dla chłopca mi się podoba Jakub, Maciej, Mikołaj :) a dla dziewczynki Julia, Kornelia, Konstancja :)

@Heathera dziękuje za slowa otuchy ! :)
    to mamy podobne gusta co do imiona ja mam Julkę a jak bedzie dane nam miec synka to bedzie Jakub Gwidon Julki sa fajne ;)

Mam nadzieje że to jest To bo jak dziś dowiedziałam sie co sie dzieje w mojej pracy gdzie mam wrócić w styczniu to az sie boję jak nie bedę w ciąży to raczej mnie zwolnią ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiecie co mam od paru dni normalnie aż sie sama dziwie w brzuchu czasami tyakie bulgotanie tak 2-3 razy na dzień miałam tak jak byłam w ciazy z Julką może to jednak fasolka ;) kurcze tak bardzo bym chciała aby jednego dnia wszystkie zaczęły pokazywać piekne 2 kreseczki i znowu sie poryczałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Chociaż ja nie wiedząc , że jestem pierwszej ciąży myślałam, że mam grypę i wzięłam aspirynę...nic się nie stało na szczęście ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne

W ciąży można brać aspirynę, ale w małych dawkach. Tu masz opisane - https://portal.abczdrowie.pl/aspiryna-w-ciazy
    Okazuje się, że ginekolodzy czasem przepisują ciężarnym, by zmniejszyć ryzyko poronienia.

• Heathera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    W ciąży można brać aspirynę, ale w małych dawkach. Tu masz opisane - https://portal.abczdrowie.pl/aspiryna-w-ciazy
    Okazuje się, że ginekolodzy czasem przepisują ciężarnym, by zmniejszyć ryzyko poronienia.
    wow ostro :O ciekawa informacja :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wole nie ryzykować i nic nie łykam ;) w skrajnych przypadkach tylko apap

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    wow ostro :O ciekawa informacja :)

DLa mnie to też nowość :)

Heathera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    ja tam wole nie ryzykować i nic nie łykam ;) w skrajnych przypadkach tylko apap

I bardzo dobrze :) Ale jeżeli okaże się, że jesteś w ciąży, a będzie Cię bolało podbrzusze to bierz no-spe, ale to pewnie lekarz Ci powie :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom dokładnie apap i nospa są jak najbardziej dla ciężarnych.
    Jeju Karola jak tak czasem Was podczytuje to nie wiem czemu Ty jeszcze testu nie robisz takie objawy masz :) Ja bym nie wytrzymała bez zrobienia testu

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Nom dokładnie apap i nospa są jak najbardziej dla ciężarnych.
    Jeju Karola jak tak czasem Was podczytuje to nie wiem czemu Ty jeszcze testu nie robisz takie objawy masz :) Ja bym nie wytrzymała bez zrobienia testu
    czemu nie robie bo nie chce się rozczarowac ;( chyba dlatego no i 2 sprawa nie mam kasy musze czekać na wypłate meża bedzie miał w poniedziałek kase za sobaty pracujące bo tak to do wtorku musiałabym czekać staram się nie myśleć ale jak tu nie mysleć jak co chwile chodzę siku jak mecze się przy zwykłym zamiataniu teraz przebierałam córci posciel zmeczyłam sie jak cholera sapie jakbym maraton przebiegła bola mnie delikatnie cycki plecy i krzyz juz bardziej nadal czekam i może faktycznie cos tam jest we mnie zobaczymy czasami kuje mnie po prawej stronie w podbrzuszu jestem bardzo senna zmęczona jedno mnie tylko zastanawia jeśli to nie ciąza to co nie wmówiłam sobie tych objawów i bedę musiała isc do lekarza by mi dała skierowanie na badanie krwi i moczu co jest grane

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, pospałam godzinkę ( już drugi raz, bo wczoraj tez musiałam, a wcześniej nie zdarzało mi się to...) i mogę funkcjonować, a poza tym temp po tej godzinie spania nadal była wysoka, więc wciąż mam nadzieję.
    A jeśli fasolka nie kiełkuje, to chociaż wykres mamładny i faza lutealna z prawego jajnika w porządku - jak niegdy od 2 lat ;)))

Karola, ja mam wrazenie, ze wszystkie tu jesteśmy bardziej pewne Twojej fasolki, niż jakikolwiek test ;)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Inwestująca wrote:
    No, pospałam godzinkę ( już drugi raz, bo wczoraj tez musiałam, a wcześniej nie zdarzało mi się to...) i mogę funkcjonować, a poza tym temp po tej godzinie spania nadal była wysoka, więc wciąż mam nadzieję.
    A jeśli fasolka nie kiełkuje, to chociaż wykres mamładny i faza lutealna z prawego jajnika w porządku - jak niegdy od 2 lat ;)))

Karola, ja mam wrazenie, ze wszystkie tu jesteśmy bardziej pewne Twojej fasolki, niż jakikolwiek test ;)
    hehe dokładnie Karola tak jak Aga piszę :P

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie Was czytam już jakiś czas czekając na swoje testowanie i kibicuje Wam po cichu (i sobie też:P) ale muszę się z Wami czymś podzielić. Pochodzę ze środowiska medycznego i No-spa wcale nie jest taka idealna i cudowna jak o niej wszyscy ginekolodzy mówią.. Niedawno na konferencji była publikacja o powodowaniu stóp końsko-szpotawych u dzieci których matki brały No-spę. Poza tym całą burza się też toczy nt. rozwoju psychomotorycznego tych maluchów.
    OCZYWIŚCIE nie mówię tu o sytuacjach ciąży zagrożonej/zagrażającego poronienia czy porodu przedwczesnego ale o sytuacji brania tego leku na jakikolwiek niewielki ból/dyskomfort. Tym bardziej, że jest dostępna bez recepty.

Jasne, że jak matka jest chora (PIH, cukrzyca ciążowa, niedoczynność tarczycy czy jakiekolwiek inne choroby) to musi BEZ WĄTPIENIA brać zalecone leki. Ale jeśli ciąża jest prawidłowa to nie powinno się (też dla spokoju sumienia) brać żadnych leków...

Aga Inwestująca lubi tę wiadomość

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    hehe dokładnie Karola tak jak Aga piszę :P
    jakbym słyszaa moja sąsiadkę ona też wierzy że to fasolka ;) czaruje mi co dziennie dziękuje Wam za dobre słowa ale jakos cięzko mi w to uwierzyć że to jest to zobaczymy we wtorek bo teraz to i tak kasy nie mam :( własnie wstałampo prawie 2 godzinnej drzemce ostatnio w dzień zasypiam na stojaco ok lecę siku bo juz wysiedzieć nie moge a córcia chcę kolorowac na kompie bedę wieczorkiem papa jeszcze raz dzięki za to że we mnie wierzycie :)

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powerglide super, ze wtrąciłaś inf o no-spie! Dobrze wiedzieć, bo faktycznie ciągle jakieś badania trwają i dochodzą nowe informacje, a w końcu chcemy nieć zdrowe dzieciaczki ;)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach nie brać w ogóle leków, ale wiadomo, zobaczymy jak będzie ;)

U Karoli to fasolkę czuć na odległość :)
    A za Agę trzymam kciuki, mamy chyba dość podobny czas owu!

Ja nie chcę się nakręcać na żadne objawy, na razie u mnie nic jakiegoś dziwnego się nie dzieje. W zeszłym cyklu tak liczne objawy u siebie znalazłam, ze w zasadzie byłam pewna fasolki (bóle podbrzusza, zmęczenie, uderzenia gorąca, nudności, na koniec jeszcze ból lędźwi) - a tu się okazało, że zamiast tego miałam bardzo ciężkie zakażenie układu moczowego z 40 stopniową gorączką :(
    Dlatego w tym cyklu staram się spokojnie czekać na brak @ :)

Karola0704 lubi tę wiadomość

uhFcp1.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powerglide rzeczywiście miałyśmy w tym samym czasie owulację ;) mi rano temp spadła wprawdzie, ale po południu mierzyłam po 1,5 godzinnym siedzeniu przy kompie i 37,74, więc albo to fasolka, albo przeziębienie. W każdym razie coś się u mnie rozwija ;) do tego zimno wyskoczyło mi na wardze i syfki...

powerglide lubi tę wiadomość

Urzekająca
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały dzień rwie,ciągnie i kluje w podbrzuszu, cały dzień i nie wiem co to może być. Tak tylko ja nie wiedziałam, poza tym wzięłam na całe szczęście niecałą połowę.

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszyscy widzą u mnie fasolke tylko mi jest w to trudno uwierzyć zobaczymy jak to bedzie ;) mi tez jakieś syfki wychodzą i to wszędzie teraz mierzyłam temp i tez mam podwyższoną może jak jutro mi sie uda to kupie test i go zrobie w sobote rano jak zdobede kasę bo jakos w moje szczęście trudno mi uwierzyć ;)

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Każda widzę, woli się potem pozytywnie zaskoczyć, bo żadna nie wierzy w swoje zafasolkowanie:P
    Czekoladowa_mama kiedy miałaś owu? i robiłaś jakiś test apteczny? Co do ketonalu to nie przejmuj się na zapas.. może być wszystko ok, a Ty będziesz na przyszłość mądrzejsza :)
    Ja mam same testy paskowe z allegro i tak nie wiem na ile im ufać, nawet nie wiem jaką mają czułość :/

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie własnie maż mnie wpuścił do laptopa ;) a już zasypiałam
    Dokładnie lepiej miecpóźniej miłe zaskoczenie niż sięznowu rozczarowac jak u mnie nie ma ciązy to znaczy że cos mi innego dolega bo to zmeczenie senność musi miec jakis powód zobaczymy :)

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ