X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powerglide to nic straconego!!! :) temp może rano znowu podskoczyć nieco i tak oscylować, po prostu musi być wyższa od 6 niższych o min 0,2 stopnia ;)))) wg metody angielskiej i termicznej ścisłej.
    Ja mierzę sobie temp w ciagu dnia w Fazie lutealnej od 4 cykli i wiem, ze jak progesteron jest ok, to mam podwyższoną od podstawowej o min 0,3 stopnia, jeśli za bardzo się nie ruszam, tylko normalnie gotuję, sprzątam, pracuję przy kompie. Jak idę na zakupy, czy dłuższy męczący spacer, to bardziej rośnie. Dlatego wiem, że jest na razie u mnie ok, chyba że jutro rano spadnie. Brzuch odczuwam tylko delikatnie, a biust trochę pobolewa ale jest jakiś inny w "konsystencji" :P Poza tym dziś znowu miała obowiązkowy czas drzemki, tylko, ze byłam w dordze i najpierw spałam na stojaco, a potem w busie na ramieniu męża i dospałam jak dojechaliśmy do teściów:D
    Karola, jak jest fasolka, to już (nawet z wieczornego moczu) Ci wyjdzie sikaniec, bo jeśli to z ubiegłego miesiąca, to hormonu HCG powinnaś mieć masę i liczyć to w tysiacach ;)

powerglide lubi tę wiadomość

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie właśnie pomyślałam test zrobię w poniedziałek rano myślę że będzie to szczęśliwy dzień pierwszy test jak byłam w ciąży z córką robiłam 12 września w imieniny mojego zmarłego wuja mojego ojca chrzestnego ( tęsknie za nim zmarł jak miałam 3.5 roku ;( ) 9 listopada mija 27 rocznica jego śmierci mam nadzieję że dla nas będzie szczęśliwy dzień że wuja czuwa nad nami oj poryczałam się znowu :( trzymajcie kciuki w poniedziałek :)

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na razie i tak czekam bo nic innego nie mogę zrobić ;) tylko w większości miejsc czytałam, że implantacja to raczej się powinna odbyć wcześniej.. chociaż niektórzy mówią że do 12 dc.. i ta beta taka niska.. no ale nic nie zrobię - czekam na rozwój wypadków. Biust mam taki właśnie jak napisałaś!! "Inny jakiś" jak to mój miły określił :)

A za Karolę mamy trzymać kciuki jutro, czy wytrzymasz z testem w zasadzie w zasięgu ręki do poniedziałku?

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy wytrzymam ale chyba tak tyle czekalam tyle było rozczarować a i tak nic nie zrobie jak sie okażę jutro że jestem w ciązy i tak musze czekac do poniedziałku jakby co na lekarza ;) a nawet do wtorku więc cierpliwie sobie poczekam rano chce posprzatac w szafie córki wiec bedę mieć zajecie a nieziela leniuchowanie z mężem i córka postaram sie nie myslec o tescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Was tak wymiotło dzisiaj gdzie Wy jesteście ? mnie tak cycki napiepzają jak nigdy masakra chyba zaczynam wierzyć ;) spać mi sie chce ale ta moja 3 latka miała drzemke o 16 i teraz swiruje oszaleje zaraz a słuchajcie któraś z Was robiła juz test ciazowy PINK TEST jest wiarygodny ?

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola? A jak myślisz ta ciąża to z tego cyklu czy z wcześniejszego?

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wiesz co ja juz nic nie wiem prawdziwy okres miała 9 września tydzień przed planowana @ miałam rózowy sluz potem 1 dzień delikatnego krwawienia i 2 dni plamienia przytulanie było we wrześniu 24 i 26 na pewno bo w tych dniach miałam rozciagliwy sluz wiec zapisałam sobie i potem 3 października bo wtedy niby miałam miec dni płodne według kalkulatorów i tu na ovu a 10 miałam ten różowy sluz poyem te 3 dni cholera wie czego i przytulanie było 24 paxdziernika ale nie do końca ;( więc nie wiem już nic położna twierdzi że to krwawienie to mogło być zagnieżdzęnie zarodka test ciażowy 19 października negatywny a objawów co dziennie wiecej

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja piszę ze szpitala,jestem na patologii ciąży...

2 lipca 2016r. Marcel

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy w październiku miałaś skok temperatury, tzn. pierwsza wyższą?

Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Witajcie. Ja piszę ze szpitala,jestem na patologii ciąży...
    co sie stało ?

Aga nie mierzyłam temperatury bo to u mnie bez sensy ja i tak wstaje co 2 godziny dl córki

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, ze to jednak ma sens, bo na przestrzeni kilku cykli widać charakterystyczne różnice? :D

Alexxx co jest? <przytulam>

Urzekająca
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikatne plamienie :( reszta jak narazie ok...I bardzo dużo badań

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który to tydzień ?
    wiem że to ma sens ale ja nie mam jak nie jestem systematyczna ;( a to trzeba co dziennie o stałej godzinie

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5...

2 lipca 2016r. Marcel
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja również mam zamiar testować w poniedziałek jak nie przyjdzie @ do tego momentu. Mam nadzieje, że to będzie dla nas szczęśliwy dzień :) Dwa testy czekają w półeczce ;)

Alexx trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Moja psiapsióła też leżała w szpitalu w 5 tygodniu też z powodu plamienia i wypuścili ją po dwóch dnia i już teraz jest wszystko ok a jest w 12 tyg. więc u ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ brak, nad ranem pojawiły się mdłości. Masakra w poniedziałek idę na betę

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Alexx będzie dobrze musisz w to wierzyć ja w ciąży z córka leżałam co chwilę w szpitalu pierwszy raz w 6 tyg co dziennie bete mi robili bedzie OK trzymam kciuki i pisz do Nas :)

Kasia1407 ja tez testuję w poniedziałek wierzę że to będzie ten dzień :) wuja to mój anioł musi być dobrze nadal mam mdłości dziwny posmak w ustach mega rozdrażnienie zmęczenie senność brzuch ani jajniki mnie już nie bolą nawet nic nie kuje ( też nic nie czułam w ciąży z Julką ) co chwilę chodzę siku bolą mnie cycki krzyż i plecy jak mi coś nie wyjdzie to ryczę jak głupia zobaczymy co sie będzie działo :)

Czekoladowa mama czyżby to był szczęśliwy dzień dla nas 3 ? musi być :)

Wczoraj byłam u teściowej cały czas dziwnie na mnie patrzyła nic nie mówiła ale przyglądała mi się z każdej strony powiedziałam to sąsiadce a ona mówi a co się dziwisz wyglądasz kwitnaco zmieniłaś się i masz taki błysk w oku ? hmm mówiła serio ? jak kobieta ma jakiś tam błysk w oku to jest w ciąży ? co myslicie :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tez powiedzialam juz mężowi ze jak dostane @ to zeby o nic nie pytal tylko caly dzien mnie przytulal....
    Jakoś ten cykl bardzo przeżywam raz mam wrażenie że sie udalo a za chwilę uważam że nie ma szans. Tym bardziej że mnie boli ten brzuch jak na @.
    Oby ten poniedziałek był dla najszczesliwszym dniem :-)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mnie nic nie boli ale to mega rozdraznienie wystarczy że córa na mnie źle spojrzy i juz krzycze na nia to latanie siku co chwile patrze na ten test i kusi mnie by zrobic ale ... nie czekam do poniedziałku na 9 listopada :) musi byc szczęśliwy tez mam dziwne uczucie raz myslę że się nie udało za chwile mnie mdli biegne siku mam jakies bulgotanie w brzuchu u mnie jakby sie udało to był by już 7 tc :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ! Jeśli to miałby być 7 tydzień to rób już ten test ! Jestem pewna że dziś już wyjdą 2 kreseczki :) W poniedziałek zawsze możesz go powtórzyć!

Natalii00 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ