X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie czekam cierpliwie ;) maz akurat w poniedziałek idzie na 14 do pracy to mu pokaże test :) i mi powie ile kreseczek widzi :) a od ostatniej miesiaczki to byłby już 9 tc bo mam długie cukle 37 dniowe czasami watpie w to że bede te 2 kreseczki a tak chciałabym dać córce na gwiazdkę najpiękniejszy prezent marzenia :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale uparta jesteś :P ja bym nie wytrzymała i w 6 tygodniu to juz bym chciała być u lekarza

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w 6 tyg jak była w ciązy z córcią i leżałam tydzień w szpitalu a teraz byłam u połoznej nic mi nie powiedziała ciekawego test robiłam 19 pażdziernika negatywny dlatego tak sceptycznie do tego podchodzę nie chce zapeszyć a i tak jakbym zrobiła teraz test to bym musiała czekac by iśc do lekarza do przyszłego tyg do wtorku więc to nie tak dużo róznicy siedze w domu nic nie robie nie dźwigam nie strasuje się

Oj tak jestem uparta w końcu zodiakalny baran jestem ;)

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) a u mnie temp spadła, w dzień też jest niższa, ale i tak wysoko, miałam przez chwilę śluz leciuteńko zabarwiony, ale @ się nie rozwija jeszcze, dalej biust mnie boli i musze pospać w ciagu dnia, ale może to przez smog na ślasku...
    Karola rób ten test, bo jak nie, to wylezę Ci przez monitor komputera i sama go zrobię :P :D ech, tak bym chciała, żeby Ci się udało :)))
    Kasiu, powodzenia!!!
    Ja jestem dobrej myśli, bo jeśli nie teraz, to 2-3 cykle i będzie fasolka, tak ładnie mi się cykl normuje po odstawieniu przeciwbólowych i braniu witamin:)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx mam nadzieję, że wszystko będzie dobre. Plamienia w tak wczesnej ciąży są częste, głowa do góry też przez to przechodziłam. ;)

Karola podziwiam Twoją cierpliwość, ja bym nie wytrzymała. Czekam z niecierpliwością na wieści.

Czekoladowa mama masz faktycznie dziwne objawy, sprawdź betę, może fasolka sobie rośnie. ;-)

Karola0704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe poczekacie do poniedziałku ;) za kazdym razem jak zrobie siku mówie że następnym razem biore test ale jak mi sie juz zachce to szybko lece siku by go jeszcze nie robić ;) cycki dalej bolą a nerwy mam na wszystko i na wszystkich

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest chyba strach przed zobaczeniem 1 kreski :( tak bardzo sie tego boję

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx trzymam kciuki za Was! moja koleżanka z pracy przez cały 5 i 6 t.c. plamiła, miała słabe przyrosty bety i już jej ginekolog powiedział, że ma się nie nastawiać a teraz... ma z tego wszystkiego zdrową, roczną córeczkę:) więc jak widać plamienia na początku są częste i można mieć potem z tego całkiem nudną i zdrową ciążę. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie.

Karola, Kasia, Czekoladowa - czekamy na poniedziałek!
    U mnie niestety tempka o 0,1 stopnia w dół, plamienie się nasila. Nie ma to jeszcze rozmiarów @, ale wszystko chyba idzie w tym kierunku. Szkoda mi trochę, bo mimo że nie wyszukiwałam objawów, to wykres się prezentował tak książkowo, że aż zaczęłam wierzyć (chociaż jest to mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki).

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam się męża czy robić test teraz czy poczekać do poniedziałku mówił żebym zrobiła w poniedziałek bo jak bedzie negatywny ta cały wieczór i cała niedziela bedzie przejabana tak powiedział mój maż sorki za słownictwo :) więc czekamy do poniedziałku

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to mąż zna Cię lepiej i faktycznie lepiej mieć weekend pełen nadziei niż łez z rozczarowania! :) Bądźmy dobrej myśli!
    powerglide wrote:
    Karola, Kasia, Czekoladowa - czekamy na poniedziałek!
    U mnie niestety tempka o 0,1 stopnia w dół, plamienie się nasila. Nie ma to jeszcze rozmiarów @, ale wszystko chyba idzie w tym kierunku. Szkoda mi trochę, bo mimo że nie wyszukiwałam objawów, to wykres się prezentował tak książkowo, że aż zaczęłam wierzyć (chociaż jest to mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki).

No u mnie też temp podstawowa spadła... ale w ciągu dnia dalej się trzyma znacznie wyżej, a też już powinna polecieć niżej. W końcu jak ma spadać, to niech spada zołza jedna... Koło południa miałam cień plamienia, ale teraz nic, a powinna @ się rozwinąć już. No nic, jeśli do poniedziałku @ się nie rozkręci, to będziemy razem testować ;)

Alexxx daj znać co u Ciebie :)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie lepiej mieć nadzieje niż ryczeć przez prawie 2 dni także czekam cierpliwie do poniedziałku na pewno dam wam znac :)

Alexx pisz co u Ciebie i fasolki martwimy się

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) po raz kolejny dziękuję za troskę i miłe słowa :) :* my czujemy się dobrze,dziś nie było plamien, nic nie boli, apetyt duży :D pecherzyk na 3mm odpowiedni do czasu ciąży, wyniki dobre,beta ok :) już chce do domu :(

Aga Inwestująca, powerglide lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • skorka24 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dolaczam do sadnego ponoedzialku. Pierwszy raz na tym forum jestem ale wasza grupa jest jakas najbardziej zzyta:) w poniedzialek tez sie okaze i u mnie mam nadzieje. U mnie sprawa wygladavtak ze ostatnia miesiaczke mialam 17 wrzesnia od 17 pazdziernika testy robione co jakis czas wychodza negatywne. Bylam w czwartek u lekarza w przychodni i przyszpitalnej i pan doktor nie zbadala mnie tylko wyslala na bete i kazala wrocic w pon z wynikiem. W laboratorium poinformowali mnie ze na ten wynik sie czela 10 dni wiec go nie zrobilam i pojde bez i zazadam jakiegos usg. Co wy myslicie o tym? Objawy? Im wiecej tu was czytam tym wiecej objawow widze u siebie ale staramy sie z mezem wiec mpze sie udalo:)

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorka24 witaj ;) a jak u Ciebie z temp? masz jakiś wykres, żeby porównać i zobaczyć szanse na fasolkę? Albo kiedy miałaś ovulkę? Poza tym dziwne, żeby na betę tyle czasu czekać... chociaż, ja robię prywatnie zazwyczaj jak potrzebuję i wyniki są po kilku godzinach, najpóźniej koło 20 i to mailem mogę sobie odebrać ;)

Urzekająca
  • skorka24 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kontroluje temperatury. Mam problem z logowaniem sie na ta strone wiec z wykreu tez nici bo mialam kompletny ale nie umialam sie do kpnta zalogowac i zalozylam nowe. Na to umiem wejsc tylko nie wylogowujac sie z telefonu ale mniejsza o to:) poronilam w czerwcu w 6 tug wiec teraz z mezem podchodzimy do tego ze bedzie jak bedzie bez nakrecania sie. Cykle mi sie troche unormowal. Az do 17 wrzesnia jal okresu nie dostalam bete robilam ta zwykla dla sprawdzenia tylkp czy jest ciaz 21.10 i tez mialam wynik po poludniu ale ma byc jalas bardziej dokladna i podobno muso dotfzec material do warszawy i dlatego to tyle trwa.

• skorka24 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ze moze byc fasolka. Wtedy jak zaszlam w ciaze to tak strasznoe bolal mnie kregoslup. Teraz tez tak jest jestem bardziej zmeczona senna noby nie wymiotuje ale czuje nudnosci czasem. Ciagle siusiam od dobrego miesiaca. Strasznie wypadaja mi wlosy i doczytalam soe o przejrzystym wodnostym sluzie ktory tez mnie zalewa nie wiem juz..

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola w sumie masz rację, poniedziałek już niebawem. Testy apteczne niestety nie dają 100% pewności, więc zawsze jeszcze zostanie beta.

czekoladowa mama jak u Ciebie?

alexxx dobre wieści, teraz czekamy na bijące serducho!!!

skorka24 nie wiedziałam, że jest jakaś dokładniejsza beta. Co do badania jak będzie za wcześnie na usg nic nie będzie widać, też tak miałam.

• skorka24 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam jedna juz ale wynik byl 2> czyli ciazy nie ma 3 dni po terminie spodziewanej miesiczki pokazalam lekarce a ona stwierdzila ze musze zrobic inna:/ nie wiem juz co myslec juz w sumie jakis 5 tydzien.. Wiec moze jakis pecherzyk chociaz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Alexxx bedzie dobrze leż w tym szpitalu tyle ile trzeba nie pchaj sie na siłe do domu w szpiatlu zawsze moga pomóc szybciej ale wiem że lepiej leżeć w domu niż w szpitalu ale spokój najważniejszy bedzie dobrze :)

ja juz nanwet brzucha nie moge wciagnać hehe :) jak byłam pod prysznicem to zauważyłam że mam dużo białego sluzu jak krem czy cos takiego biały lepki

Sroka mnie tez bardzo bolą plecy krzyz masakra nawet długo nie moge siedziec stać czy leżeć musze często zmieniac pozycje bo oszaleć idzie no i bola mnie cycki ale to chyba dobry znak dzis nawet mąz zauważył że na cycusiach mam fioletowa żyłki

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!:) Więc tak. Rano wstałam kolo 5, czułam pełny żołądek zbieralo się na wymioty. Nie mogłam zwymiotowac wiec musiałam się zmusić bo nie dało się usiedzieć. Zaczęło mnie wszystko bardzo boleć, nie mogłam się ruszać. To chyba grypa żołądkowa. Poszłam spać i zrobiło mi się lepiej chodź teraz znów czuje żołądek i czuje się osłabiona. @ dalej brak, w poniedziałek lecę na betę i boli mnie cholernie krzyż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:16

w4squgpjeu3zkukf.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ