X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Miesiączkę powinnam dostać 30 października dziś jest 3 listopad i dupa nic nie ma w dodatku robiłam test o czułości 10, wiec na pewno się nie udało mam dość tego wszystkiego mam ochotę usunąć konto i mieć wszystko w dupie

Kochana to dopiero 3 dni po terminie ja z córka robiłam test 2 tyg po terminie i test wyszedł pozytywny ale kreseczka była bardzo bladziutka jeszcze jest szansa poczekaj jeszcze z tydzie jak @ nie bedzie rób test a dopiero wtedy jak test nadal bedzie negatywny idż do lekarza sprawdzić co jest grane

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    To jest mój 4 cykl starań, i za każdym razem doszukuje się pierwszych objawów, które i tak kończą się @. Ale teraz mam takie których jeszcze nie miałam. Pobolewa mnie podbrzusze i mam takie uczucie ciągnięcia no i to zmęczenie i seność. Nie robiłam testu bo to za wcześnie. jeszcze prawie 2 tyg do terminu spodziewanej @.

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj a jakie długie masz cykle ?

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie mam stałych. Trwają różnie raz mam przez kilka miesięcy 27-28 dniowe lub około 30 dni ale zdarzaja się też takie 40 dniowe a nawet 52. Brałam niedawno tabletki anty na wyrównanie i właśnie po nich miałam cykle regularne przez jakiś czas - te 28 dniowe i ten ostatni 40 dniowy był pierwszym tak długim po tabletkach. ponad rok temu lekarz stwierdził, że mam trochę policystyczne jajniki. Ale nie wiem co miał na myśli mówiąc "trochę"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm trochę no dziwne to ja mam zespół policystycznych jajników i mam córeczkę 3 letnia a teraz staramy sie o rodzeństwo nie wyjluczone że juz coś we mnie rośnie test w poniedziałek wtorek teraz mam tak cykle 37 dniowe ale ten ostatni był dziwny bo na tydzień przed @ miałam rózowy śluz potem krwawienie jeden dzień takie słabe i 2dni plamień od jakis 2 tyg jestem strasznie senna normalnie spie wszedzie na stojaco jestem zmeczona rozdrażniona bola mnie plecy krzyż i teraz od 2-3 dni piersi sa jakieś takie dziwne no nie chce sie nakrecać może jednak cos jest na rzeczy zobaczymy

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie znam trochę dziewczyn z policystycznymi jajnikami i wszystkie są już szczęśliwymi mamami. Wiec akurat PCOS się nie przejmuję i jestem dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja zanim zasząłm w ciaze starałam sie 5 lat potem było leczenie zabieg nakłówana jajników ptem 1 poronienie i dopiero po poronieniu udało nam sie zajsc w ciąze

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile zdarzeń przede mną. Ale postanowiłam sobie że jak do kónca tego roku nie wyjdzie to idę do lekarza. To, że jestem młoda nie jest żadnym argumentem żeby mnie zbyć. Chcemy z moim M dziecka teraz a nie za 10 lat. (choć Bóg tylko wie co nas czeka). Im wcześniej się do tego zabierzemy tym lepiej ;)

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi dzieki :-)

Josephin witaj! Publicystyczne jajniki moga utrudniać jajeczkowanie a przez to zajscie w ciążę, ale to zwłaszcza w późniejszym wieku. Takze tu twój wiek ma znaczenie :-) ale na razie nie przejmuj się, może akurat sie uda!

Ja sobie myślę, że nawet jeśli teraz nam sie nie udało, to po suplementacji cykl zaczyna normalnie wyglądać i to bez leczenia hormonalnego. Wiem ze sie pocieszam, ale nie chciałabym znowu @ witać... zresztą jak.my wszystkie ;-)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę kończe 23 lata :) Moja Mama wydała mnie na świat w tym wieku. Nie mam za wiele domniemanych objawów ale od kilku dni męczy mnie dziwne przeziębienie. Myślę, że przez to przeziębienie termin @ może mi się przesunąć nawet o tydzień więc jezeli nie dostanę jej w przyszłym tygodniu nie moge się za bardzo nakręcac .. : /

Aga Inwestująca lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moj 1 objaw to pozytywny test ;)

Aga Inwestująca, Natalii00 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    W sobotę kończe 23 lata :) Moja Mama wydała mnie na świat w tym wieku. Nie mam za wiele domniemanych objawów ale od kilku dni męczy mnie dziwne przeziębienie. Myślę, że przez to przeziębienie termin @ może mi się przesunąć nawet o tydzień więc jezeli nie dostanę jej w przyszłym tygodniu nie moge się za bardzo nakręcac .. : /
    no my zaczelsmy sie starać tzn nie staralismy sie jakos na siłe po prostu sie nie zabezpieczalismy się i to trawało 2 lata po tym czasiezrozumielismy że jednak cos jest nie tak [poszłam do jednego lekarza do drugiego i tak w kółko jeden z nich powuedzaiał że mam wiekszą szansą trafić 6 w tatka niz zajśc w ciaze to był cios dla nas ale trafiłam na mojego lekarzai była kuracja tabletkami potem zabieg nakłówania jajników poronienia i 8 miesięcy później gdy tak naprawde dalismy sobie luz z dzieckiem okazało się że jesem w ciazy a w tamtym czasie może 2 razy było przytulanie bo ciagle siękłócilismy miałam 26 lat jak zaszłam w ciążę i 27 jak urodziłam teraz mam skończone 30 maż ma 39 czas nas goni by córka miał rodzeństwo

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. @ dalej nie ma :((

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba dobrze nie ? jest nadzieja zrób test za kilka dni i bedzie wiadomo co jest na rzeczy ja sie modle by moja małpa nie przyszła we wtorek

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze dobrze ale martwi mnie to że test negatywny a okresu brak w dodatku dziś 36 dc i jak wstałam to miałam wrażenie że coś się ze mnie wyleje zaraz , ale okazało się ze śluzu brak i czuje gorąco i pieczenie w pochwie...

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może masz jakas infekcję albo coś ? jajuz pisałam że test ciazowy u mnie wyszedł dopiero 12 dni po terminie @ i to bardzo słaba kreseczka więc jeszcze nic straconego

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wcześniej robiłaś test i wychodził negatywny, czy 12 dniu po terminie @ to był twój pierwszy test?

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam najpierw chyba 2 dni przed terminam był negatywny potem dałam sobie luz i zapomniałam że miałam dostać @ nie dostałam maz kupił test który leżał w szafce do 12 dnia po terminie i dla świętego sokoju mu zrobiłam bo on twierdził że jestem w ciązy a ja mu nic nie mówiłam że cześniej robiłam test i był negatywny no ale jak zrobiłam ten 2 i pokazały sie 2 kreski to był szok co prawda kreski były słabe ale były

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tez czekam dłużej bo juz sama nie wiem jak mam to wszystko rozumieć robiłam test 19 października ale z moczy dziennego i był negatywny więc czekam do niby kolejnej @ bo tak na prawdę nie wiem czy to plamienie 3 dniowe liczyć jako @ czy jako co niby mogło to byc plamienie zagnieżdżające ale nie wiem nadal mnie bolą plecy krzyż piersi nadal mnie mdli i ta sennośc zmeczenie totalne nie pamietam kiedy tyle spałam no jak byłam w ciązy i leżałam w szpitalu to spałam dzień i noc zobaczymy jak to sie potoczy

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpieprzalam przed @ zawsze mnóstwo słodkiego aż mi się dziury robiły w zębach, a teraz tylko solone, wczoraj chipsy kupiłam, a jak byłam u mamy wczoraj i jestem właśnie teraz to miała przyprawę do sałatki greckiej to palcem wyjadalam. Masakra co się dzieje, bardzo boje się rozczarowania. Bardzo. Karola trzymam kciuki za Ciebie :)

w4squgpjeu3zkukf.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ