PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny wszędzie mówią by nie mysleć że psychika robi swoje i cos w tym jest ja z mezem jak sie staraliśmy to nie było 8 miesięcy po poronnieniu opusciłam myslałam o rozwozie bo maz nie chciał isc na badania było xle miedzy nami ale jak odpóscilismy jeden seksik i .... i mamy 3 letnią córeczkę walczymy o 2 maluszka może cos już we mnie rośnie okaże się w przyszły poniedziałek bedziemy testować
-
alexxx Gratuluję, test jest ewidentnie pozytywny. W 7 tygodniu widać już serduszko, jak byłam w 5 to był tylko pęcherzyk. Ja leciałam od razu po duphaston, bo już raz poroniłam. Objawy są uzasadnione.
Karola0704 jasne odpoczywaj, @ nie ma,więc ciąża bardzo prawdopodobna. Najważniejszy jest spokój. Myślę, że zobaczysz na teście upragnione dwie kreseczki. ;)Karola, który masz dzień cyklu? Wytrzymasz do następnego poniedziałku? Mi ciężko było dwa dni wytrzymać.
Audobrandessa nie załamuj się. Psychika niestety może bardzo blokować, stres przesuwać owulację. Stres to potężna choroba XXI wieku, niestety. Mam koleżankę, która 5 lat nie zachodziła w ciążę. Nagle zaszła jak odpuściła. Po 1,5 roku jest w ciąży z drugim dzieckiem. Podstawą zdrowia jest nie tylko zdrowie fizyczne, ale równowaga psychiczna. Nerwy moga powodować bóle brzucha wymioty, itd. to i mogą zajście w ciążę zablokować. Spróbuj się pozytywnie nastawić.
Stiffi, przykre to co piszesz, a co lekarze mówią, skoro badania są dobre?
czekoladowa mama, kiedy kolejny test?
-
Audobrandessa wrote:Stiffi czy robiłaś jakieś badania przed sprawdzaniem drożności jajowodów? robiłas to w szpitalu czy w gabinecie u gina?
ja robiłam prywatnie w klinice nieplodności. Przed badaniem nie mialam zadych zalecen ani dodatkowych badań. Musialam zrobic to przed owulacja, najlepiej od razu po @ jak plamienia ustąpią.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnyStiffi wrote:ja robiłam prywatnie w klinice nieplodności. Przed badaniem nie mialam zadych zalecen ani dodatkowych badań. Musialam zrobic to przed owulacja, najlepiej od razu po @ jak plamienia ustąpią.
-
nick nieaktualnyMia13 wrote:alexxx Gratuluję, test jest ewidentnie pozytywny. W 7 tygodniu widać już serduszko, jak byłam w 5 to był tylko pęcherzyk. Ja leciałam od razu po duphaston, bo już raz poroniłam. Objawy są uzasadnione.
Karola0704 jasne odpoczywaj, @ nie ma,więc ciąża bardzo prawdopodobna. Najważniejszy jest spokój. Myślę, że zobaczysz na teście upragnione dwie kreseczki. ;)Karola, który masz dzień cyklu? Wytrzymasz do następnego poniedziałku? Mi ciężko było dwa dni wytrzymać.
Audobrandessa nie załamuj się. Psychika niestety może bardzo blokować, stres przesuwać owulację. Stres to potężna choroba XXI wieku, niestety. Mam koleżankę, która 5 lat nie zachodziła w ciążę. Nagle zaszła jak odpuściła. Po 1,5 roku jest w ciąży z drugim dzieckiem. Podstawą zdrowia jest nie tylko zdrowie fizyczne, ale równowaga psychiczna. Nerwy moga powodować bóle brzucha wymioty, itd. to i mogą zajście w ciążę zablokować. Spróbuj się pozytywnie nastawić.
Stiffi, przykre to co piszesz, a co lekarze mówią, skoro badania są dobre?
czekoladowa mama, kiedy kolejny test?
który dzień cyklu dobre pytanie bo u mnie to dziwny był poprzedni cykl @ dostałam 9 września i na tydzień przed kolejną @ dokładnie 10 pażdziernika miałam różowy sluz 11 miałam krwawienie ale bardzo skąpe 2 kolejne dni to były plamienia nie wiem czy traktowac to jako @ czy jaka co ? zawsze okres miałam 6 dni i dzień przed bardzo bolał mnie brzuch teraz nic mnie nie bolało no i nigdy nie miaam rózowego sluzu ? więc nie wiem jak mam liczyć cykle miałam tak 37 dniowe ten byłby krótki bo 32 i nie wiem jak to liczyć objawy ciązy są test robiłam 19 pazdiernika był negatywny jak byłam u połoznej to mówiła że to mogło byc plamienie zagnieżdżające jakby liczyć od tamtego 9 września to to byłby 8 tydzień ale ja robiłam test w ciązy z córką 4 lata temu w końcówce 6 tyg i kreseczka była bardzo słaba . Teraz nie chce sę nakręcać i cierpliwie czekam do przyszłego poniedziałku jakby okazało se że jestem w ciązy w poniedziałek rano to we wtorek rano jadę do lekarza na NFZ a jaby mnie nie chcieli przyjąć to pójde po południu prywatnie do mojego gima ale to tylko plany na razie nie chce nic krakać -
Mia13 lekarz mówił jak ostatnio byłam na wizycie , że mamy tylko sie przytulać co 2-3 dni. Zrobił usg i owulacja byla, pecherzyk pekl, endometrium dobrej grubości. Powiedzial, że i tak staramy sie krótko i mamy być dobrej myśli. jak jestem w pl to chodze do mojego ginekologa, ktory teraz pracuje w klinice nieplodnosci. A w Anglii dopiero zaczynam przygodę z lekarzami. Tutaj to troche skomplikowane, ale ide do szpitala z wynikami hormonów- ktore są dobre, mam wizyte 24 listopada i sie juz nie moge doczekać. Zobaczymy jakie podejma tutaj kroki leczenia. W Polsce jestem dosc żadko , ale jak jestem to zawsze idę do mojego ulubionego ginekologa.
Ostatnio się dowiedziałam o kolejnych ciązach moich kolezanek- bardzo sie ciesze z tego powodu, ale z miesiaca na miesiac widze po sobie ze coraz gorzej znosze brak ciazy. Ja juz bym chyba chciala zeby wykryli przyczyne ze nie moge zajsc, wyleczyli by i moze by sie wtedy udalo. A tak to jestem w czarnej d.... Poki co wszystkie badania dobre, robilam nawet na chlamydie, toksoplazmoze. Jak bede teraz w szpitalu to bede prosic o laparo- juz kiedys lekarz podejrzawal, ze moge miec endometrioze. Zobaczymy, odliczam dni do 24 i jestem pozytywnie nastawiona. Na odleglosc niestety ciezko podejmowac jakies leczenie przez lekarza, gdyz mieszkam na stale w Uk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:46
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnywieczei co jeszcze zauważyłam u siebie że nie mam kompletnie ochoty na przytulanie nc zeo wręcz mnie drażni jak mąż się chce tylko przytulić a wczesniej jak to mówił mój maz brałabym wszystko co sie rusza i 5 facetów nie dało by mi rady ciekawe co to może być
-
nick nieaktualny
-
Karola, Ty to masz szczęście wszystko wskazuje na fasolkę !!
Stiffi mi ostatnio lekarz nie zlecił żadnych badań. Powiedział, że najwcześniej za rok możemy mówić o problemach z zajsciem w ciążę. Najczęściej pary starają się 6-7 miesięcy, wiec nie mamy się co spinac. Ale jak mieszkasz w Anglii, to tam latwiej o naprotechnologa, bo to tam wymyślili może wystarczy u Ciebie cos uzupełnić w diecie albo coś ograniczyć, albo prosty zabieg ambulatoryjny i sie uda. A u nas to sie czeka i czeka..."Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
nick nieaktualnyAga no nie chce sie nakręcać ale ten brak checi na seks to kolejna oznaka bo zawsze mogłam kilka razy dziennie tylko maz nie wytrzymywał tepa hehe az boje się robic test bo dopóki test mi nie pokazał 1 kreski to moge mieć nadzieję ale nie nakrecam sie jestem ten tydzień z córka w domku i musze troszke chatkę do łdau doprowadzić
-
Aga Inwestująca o jakim zabiegu ambulatoryjnym mówisz? nigdy nie zagłebiałam tematu naprotechnologii...
lekarze dają jakos rok w pl, a Anglii musiałam kłamać , że ponad 2 lata się staramy. Jesli u lekarza powiesz, że mniej niż 2 lata to karzą przyjść po 2 latach nieowocnych staran hehe wiec naklamalam i dostalam skierowanie do szpitala do lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:12
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
nick nieaktualny
-
Audobrandessa wrote:czytałam na różnych stronach, że trzeba zrobić cytologie, badanie na chlamydię, nawet morfologię. dobrze wiedzieć, że nie trzeba. kompletowanie tych badań zajęłoby mi z pół miesiąca.
Ja nie robiłam żadnych badań , ale niektóre kobitki pisały, że musiały robić badania. Takze moze zależy od placówki , w której robisz, i czy prywatnie czy na fundusz. Ja musialam prywatnie bo nie mam ubezpieczenia w pl. Ja placilam 500 zl za zabieg.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Wiesz co Stiffi nie zglebialam tematu, ale chodzi przede wszystkim o szybką i trafna diagnozę, że na pewno.nic nie jest Le, ze nie.ma torbieli, polipow, czy niedroznych jajowodow. U.nas diagnozowanie zaczyna się najwczesniej po roku starań, a przy napro sprawdzaja od razu i oszczedzasz czas, nerwy i wczesnie.mozna zaczac ew. Leczenie, a nie po latach... kiedy czasem.bywa za późno. Ale musialabys wejsc na str naprotechologii zeby poczytac. Jest tez chyba polska wersja
A z tym klamaniem, żałuję, ze wlasnie ostatnio nie nasciemnialam... als maadry Polak po szkodzie.
Dziewczyny, nie wiecie przypadkuem czy ginekolodzy mają jakąś centralna swoja bazę i tego typu inf wyswietla sie u innego niz moj? Pytam sie, bo może zmienić lekarza, tylko, ze np cytologie wlasnie mogą sprawdzic w komputerze, wiec nie wiem jak z pozostalymi badaniami."Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
Aga Inwestująca wrote:Wiesz co Stiffi nie zglebialam tematu, ale chodzi przede wszystkim o szybką i trafna diagnozę, że na pewno.nic nie jest Le, ze nie.ma torbieli, polipow, czy niedroznych jajowodow. U.nas diagnozowanie zaczyna się najwczesniej po roku starań, a przy napro sprawdzaja od razu i oszczedzasz czas, nerwy i wczesnie.mozna zaczac ew. Leczenie, a nie po latach... kiedy czasem.bywa za późno. Ale musialabys wejsc na str naprotechologii zeby poczytac. Jest tez chyba polska wersja
A z tym klamaniem, żałuję, ze wlasnie ostatnio nie nasciemnialam... als maadry Polak po szkodzie.
Dziewczyny, nie wiecie przypadkuem czy ginekolodzy mają jakąś centralna swoja bazę i tego typu inf wyswietla sie u innego niz moj? Pytam sie, bo może zmienić lekarza, tylko, ze np cytologie wlasnie mogą sprawdzic w komputerze, wiec nie wiem jak z pozostalymi badaniami.
Aga popros o wydrukowanie badania. Raczej nie maja takiej mozliwosci.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny