X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    @Kasia1407 może masz rację. Nie powinnam się poddawać... A twoje dni płodne w cyjkub40 dniowym kiedy są przewidywane? Dla mnie to teraz nowa obserwacja.
    nie poddawaj się gdyym ja sie poddała to nie miałabym córki teraz nadal walczymy o maleństwo bedzie dobrze

• elficzka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa mama, ja miałam teraz 35dniowy i owulacja około 23dnia.. (O ile była, ale progesteron wskazał, że jestem w fazie lutealnej :/ i ta faza była dość krótka.

Przy 40dniowyh strelalabym, że będzie ok 26-27 dnia.

Okropne są takie długie cykle. Mniej szans na staranka :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Czekoladowa mama, ja miałam teraz 35dniowy i owulacja około 23dnia.. (O ile była, ale progesteron wskazał, że jestem w fazie lutealnej :/ i ta faza była dość krótka.

Przy 40dniowyh strelalabym, że będzie ok 26-27 dnia.

Okropne są takie długie cykle. Mniej szans na staranka :)
    ja zanim zaszłam w pierwsza ciąże i zaczelismy sie leczyc miałam cykle 55-60 dniowe @ miałam co 2 miesiące to była masakra

• elficzka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karolka, a ja w drugą stronę :) cykle miałam 13-14 dniowe. Zaszlam w pierwszym z duphastonem, zaraz po @ :)

U mnie było tak: okres, tydzień spokoju i okres :) takie miałam zawirowania po odstawieniu anty :) ale całkiem szybko się udało, bo się nie planowalo :)teraz jest gorzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:36

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W tym wątku jeszcze mnie nie było, ale chciałam się spytać, jakie były Wasze naj-pierwsze objawy ciąży. Ja jestem po IVF (5 dzień po transferze) i boli mnie brzuch jak na @, piersi z resztą też. Czy któraś z Was też miała podobnie? Pozdrawiam wszystkie cieplutko!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Cześć dziewczyny! W tym wątku jeszcze mnie nie było, ale chciałam się spytać, jakie były Wasze naj-pierwsze objawy ciąży. Ja jestem po IVF (5 dzień po transferze) i boli mnie brzuch jak na @, piersi z resztą też. Czy któraś z Was też miała podobnie? Pozdrawiam wszystkie cieplutko!

Ja tak miałam i oprócz tego bolał mnie krzyż. A i jeden dzień miałam takie uczucie rozpychania w macicy. Trzymam kciuki :)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    ja mam podobnie krzyz mnie boli bardzo że nawet usiedzieć nie idzie co chwile zmieniem pozycję mdli mnie czasem bola cycki i strasznie jestem zmeczona szybko sie męczę

mam juz takiego nerwa że masakra szlak mnie zaraz trafi maż jeszcze nie miał wypłty nakonto ja mam lodówke pusta nawet nie mam co na kolacje zrobić nie wspominając o jutrzejszym obiedzie masakra jakaś a jeszcze chciałam testy kupić oszalec idzie

Inska lubi tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie denerwuj się. Może powinniście pomyśleć nad tym jak planujecie swoje wydatki , żeby takie sytuacje się nie zdarzały ? :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Karola nie denerwuj się. Może powinniście pomyśleć nad tym jak planujecie swoje wydatki , żeby takie sytuacje się nie zdarzały ? :)
    wiesz co pierwszy raz nam sie tak stało córka nam chorowała w tym miesiącu maż też i toche kasy poszła masakra jakaś zawsze mąz miał na konice już koło 10 a teraz sobie w kulki leca

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no to faktycznie nieprzewidziane wydatki Was dopadły ;/
    Oj z tymi pracodawcami ;/ Nigdy nie zrozumiem jak można tak ludzi nie szanować i zwlekać z wypłatami.

A tak jak już jesteśmy przy finansach, to pytanie do mamusiek - ile kosztuje Was miesięcznie utrzymanie dzieciątka ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    aha no to faktycznie nieprzewidziane wydatki Was dopadły ;/
    Oj z tymi pracodawcami ;/ Nigdy nie zrozumiem jak można tak ludzi nie szanować i zwlekać z wypłatami.

A tak jak już jesteśmy przy finansach, to pytanie do mamusiek - ile kosztuje Was miesięcznie utrzymanie dzieciątka ?
    mąz pracuję wdosc dużej wirmie i pierwszy raz od 3 lat takie cos zrobili ale do 15 powinna juz być mam nadzieję :)

co do wydatków nigdy sie nie zastanawiałam zalezy jakie duże dzieciątko ;) jak niemowlak ja musiałam mieć z 3 paczki pieluch dada z biedronki ( do tego chusteczki jakieś oliwki takie rzeczy kupowała mi moja mama ;) ) no i mleko Bebiko około 6 paczek a miesiąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny zmykam na zakupy :) ide po testy jeden zrobie jak wrócę :) pap trzymajcie sie

Inska lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a ile jestes po owu?
    i jakim testem o jakiej czulosci robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:48

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    @Kasia1407 może masz rację. Nie powinnam się poddawać... A twoje dni płodne w cyjkub40 dniowym kiedy są przewidywane? Dla mnie to teraz nowa obserwacja.
    Ja mam niestety 45 dniowe i wypadają mi na 6 grudnia :) Czyli w mikołajki bedzie prezencik pod podusią :) A tobie na kiedy wypadają? I rozumiem, że nas nie zostawiasz?

Dziewczyny jesteśmy tutaj po to żeby się nawzajem wspierać i w tych lepszych i w tych gorszych dniach. Niestety jak i ja tak i kilka tutaj dziewczyn teoretycznie "tutaj nie pasujemy" ponieważ jesteśmy albo w trakcie albo chwilę po @ więc na pierwsze objawy zdecydowanie jeszcze za wcześnie. Ale zasady są po to żeby je łamać :) Więc dziewczynki pozostajemy tutaj :)

Karola dawaj znać jak tylko zrobisz teścik jaki wynik ja trzymam mocno kciuki za pozytywny :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• ada89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron. Jedno i drugie zawyżone.Progesteron 28,15ng/ml, prolaktyna 37,59. W ciąże staram się zajść od 5 miesięcy, wcześniej jedno poronienie w 6tyg. Powiedzcie mi czy jeżeli w tym cyklu zaszłam w ciążę to jest szansa, że to przez ciąże są podwyższone normy? Czy to jednak za dużo?
    Dziewczyny, które biorą leki na obniżenie hormonów, powiedzcie, że Wam udało się zajść w ciążę i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia?
    :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Karola a ile jestes po owu?
    i jakim testem o jakiej czulosci robilas?
    jej robiłam testem PINK a ile jestem po owu tak na prawdę nie wiem bo u mnie to jest dziwnie @ miałam 9 września 10 pazdziernika na tydzień przed @ miałam rózowy sluz a 11 miałam delikatne krwawienie 12 i 13 plamienie i na tym koniec zawsze przed @ bolał mnie brzuch teraz znic byam u połoznej i powiedziała że to plamienie zagniezdzajace od tamtej pory nie miałam @ za to wszelkie objawy ciazy sa wczoraj test PINK delikatnie pokazał 2 kreske dzis kupiłam 2 testy jeden PINK mam zamiar go dzis zrobic i 2 Quixx tego zrobie rano

• Inska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    dobra dziewczyny zmykam na zakupy :) ide po testy jeden zrobie jak wrócę :) pap trzymajcie sie

Karola daj znać koniecznie, asap! ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam dam jak tylko go zrobie tylko ze starchu to mi sie siku nie chce hehe:)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba nic z tego nie bedzie i testy zostana na nastepny miesiąc własnie zaczął mnie bolec brzuch tak jak na @ ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest dzis 31 pdzień po tamtym krwiawieniu plamieniu czy jak to nazwać i dupa czuje że bedzie @ ale co z tymi moimi bólami ? zawsze miałam cykle 37 dniowe a ostatnio maiałam to plamienie w 32 dniu i teraz znowu ? zobaczymy jak to sie rozwinie ale wtedy mnie brzuch nie bolał a teraz boli ajz miałam nadzieję że to jest TO :(

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ