X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny piszą, że miały bóle jak na okres a to ciąża była. Zrób test i wszystko bedzie jasne :)

Inska, Natalii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zaczęłam krwawić jak na razie tak delikatnie alebrzuch boli mnie tak jak zawsze na @ a jkbym była w ciazy to to już by był 7 tc więc te bóle juz by takie nie były

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron. Jedno i drugie zawyżone.Progesteron 28,15ng/ml, prolaktyna 37,59. W ciąże staram się zajść od 5 miesięcy, wcześniej jedno poronienie w 6tyg. Powiedzcie mi czy jeżeli w tym cyklu zaszłam w ciążę to jest szansa, że to przez ciąże są podwyższone normy? Czy to jednak za dużo?
    Dziewczyny, które biorą leki na obniżenie hormonów, powiedzcie, że Wam udało się zajść w ciążę i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia?
    :(

Ile dni po owulacji robione wyniki? Progesteron bardzo ładny :) I kiedy test?

• ada89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dni po owu, wiec na testowanie troche za wcześnie. Martwi mnie jednak ta prolaktyna. Raczej, by tyle nie wzrosła przez ciąże, wiec nie robię sobie nadziei..

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    7 dni po owu, wiec na testowanie troche za wcześnie. Martwi mnie jednak ta prolaktyna. Raczej, by tyle nie wzrosła przez ciąże, wiec nie robię sobie nadziei..

Ja też w cyklu ciążowym miałam nieco podwyższoną prolaktynę. A progesteron dużo niższy. progesteron 13,57, prolaktyna 16,8. Nie nakręcaj się w żadną stronę.. Trzymam kciuki :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no i jak wygląda sytuacja?

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Karola no i jak wygląda sytuacja?
    test zrobię rano bo przez chwile bolał mnie brzuch tak jak na @ i zaczęłam lekko krwawic ale tez mi przeszło albo sie rozkreca albo cholera wie co to było chciałam zrobic teraz test ale jak ide siku to 2-3 kropelki nawet nie nasikam do pojemnika by go pobrac do testu ')
    zobaczymy objawy nadal śa a plecy to mnie bola jak cholera krzyz też

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek będe miala wynik bety. Karolcia sprawdz rano i podziel sie z nami co Ci wyjdzie.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    ja w czwartek będe miala wynik bety. Karolcia sprawdz rano i podziel sie z nami co Ci wyjdzie.
    jasne że sie podziele ale jakos juz nie wierze żeby to była ciaza ale o dziwo jestem spokojna normalnie bym juz ryczła hmm dziwne to wszystko

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczynki:) jestesmy taka mala grupa wsparcia i nie damy sie zamknac:) caly czas czekamy na testowanie kazdej po kolei:) narazie jest Karola:)

Inska lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test zrobie jutro bo nawet teraz nie wysikam tyle do pojemnika bo jak ide to mam kilka kropel i nie mogę ich złapac hehe rano zrobie i wam powiem co i jak jak wyjdzie pozytywnie nawet cień to w czwartek pójde na bete

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi moje drogie beta ilosciowa to ta ktora mi poda dokladny wynik a jakosciowa > ilus tam i wychodzi dodatni lub ujemny nie? bo juz mi dzis ta babka w lab zamieszala

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak a ile płaciłaś bo u mnie to jest za 40 zł masakra ale jeszcze zobacze w innym laboratorium

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzis bylam w innym niz ostatnio i placilam 22 a wczesniej 26 za ta jakoscioowa.wiec wydaje mi sie cos tanio

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic ja na dzis pasje i lecę do łóżeczka odpoczywać a Ty sie trzymaj;) i koniecznie daj znac jutro. Trzymam kciuki nadal

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz uciekam jak na razie mam tylko rózowy sluz przy podcieraniu zobaczymy co bedzie jutro papa dam znać

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać jutro tzn. już dzisiaj jak wynik i naprawdę całym serduchem wierzę, że będzie dobrze.

Sskorka a u ciebie kiedy wyniki bety? Daj znać co i jak.

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy miałyście obciążenie na prolaktyne? jak tak to w którym dniu cyklu trzeba zrobić bo ja miałam już i zapomniałam a teraz dostałam skierowanie na powtórzenie czy się unormowało ale że mi się opóźniła @ to już trochę minęło i zapomniałam.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wyczytałam w internecie że np przesunięcie miesiączki o tydzien w sensie wydłużenie cyklu to nadmiar prolaktyny, zgadzacie się z tym? I czy wiecie jak doprowadzić to do normy?

w4squgpjeu3zkukf.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ten wątek jest super, ja też musiałabym się wypisać, bo testy były negatywne i @ przyszła. Cykl miałam 40 dniowy, a teraz nie wiem jak będzie. Nie widzę płodnego śluzu, od 2 dni zaczął się wodnisty, może to początek, ale bóle jajników były ok 13 dnia cyklu. Jak człowiek tak obserwuje organizm to wszystko się miesza. ;(

czekoladowa mama nie uciekaj. Faceci niektórych kwestii nie rozumieją, nie pokazują. Ja mam też wrażenie czasem, że mój się czymś nie przejmuje, czy nie rozumie. Oni są po prostu z innej planety. Czy masz już dzieci, czy starcie się o pierwsze maleństwo?

sskorka robiłaś betę, kiedy odbierasz wyniki? Ja robiłam betę to miałam zawsze ilości podane i który to tydzień ciąży. Płaciłam zawsze ok 40 zł, drogie to niestety. Nawet nie wiedziałam, że można zrobić inną betę...

Karola kurcze daj znać co z Twoimi testami. Mnie każde krwawienia w ciąży martwią, może dlatego, że w drugiej ciąży też plamiłam, ale w 7 tygodniu. W pierwszej ciąży, w 4-5 tyg, no a w 7 bóle i mocniejsze krwawienie.... Straciłam ją... Dlatego jak drugi raz zobaczyłam krew to myślałam, że ze strachu umrę, ale na szczęście serducho biło. Możesz potrzebować luteiny, kochana testu i do lekarza!

alexxx jak tam się czujecie z maleństwem? Trzymam kciuki mocno za Was. ;)

emotka witaj, jak długo się starasz o dzidziusia?

Kamilka jak ja byłam w ciąży myślałam, że piersi mi odpadną. Na początku straszny ból, całe piersi, sutki, ból, rwanie, aż ciężko opisać. Potem doszły widoczne żyłki, ciemne brodawki były później. ;)

Karola co z testem, czekam na wieści.

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ