X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Lilkaaa Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny piszą, że miały bóle jak na okres a to ciąża była. Zrób test i wszystko bedzie jasne :)

Inska, Natalii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zaczęłam krwawić jak na razie tak delikatnie alebrzuch boli mnie tak jak zawsze na @ a jkbym była w ciazy to to już by był 7 tc więc te bóle juz by takie nie były

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron. Jedno i drugie zawyżone.Progesteron 28,15ng/ml, prolaktyna 37,59. W ciąże staram się zajść od 5 miesięcy, wcześniej jedno poronienie w 6tyg. Powiedzcie mi czy jeżeli w tym cyklu zaszłam w ciążę to jest szansa, że to przez ciąże są podwyższone normy? Czy to jednak za dużo?
    Dziewczyny, które biorą leki na obniżenie hormonów, powiedzcie, że Wam udało się zajść w ciążę i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia?
    :(

Ile dni po owulacji robione wyniki? Progesteron bardzo ładny :) I kiedy test?

• ada89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dni po owu, wiec na testowanie troche za wcześnie. Martwi mnie jednak ta prolaktyna. Raczej, by tyle nie wzrosła przez ciąże, wiec nie robię sobie nadziei..

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    7 dni po owu, wiec na testowanie troche za wcześnie. Martwi mnie jednak ta prolaktyna. Raczej, by tyle nie wzrosła przez ciąże, wiec nie robię sobie nadziei..

Ja też w cyklu ciążowym miałam nieco podwyższoną prolaktynę. A progesteron dużo niższy. progesteron 13,57, prolaktyna 16,8. Nie nakręcaj się w żadną stronę.. Trzymam kciuki :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no i jak wygląda sytuacja?

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Karola no i jak wygląda sytuacja?
    test zrobię rano bo przez chwile bolał mnie brzuch tak jak na @ i zaczęłam lekko krwawic ale tez mi przeszło albo sie rozkreca albo cholera wie co to było chciałam zrobic teraz test ale jak ide siku to 2-3 kropelki nawet nie nasikam do pojemnika by go pobrac do testu ')
    zobaczymy objawy nadal śa a plecy to mnie bola jak cholera krzyz też

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek będe miala wynik bety. Karolcia sprawdz rano i podziel sie z nami co Ci wyjdzie.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    ja w czwartek będe miala wynik bety. Karolcia sprawdz rano i podziel sie z nami co Ci wyjdzie.
    jasne że sie podziele ale jakos juz nie wierze żeby to była ciaza ale o dziwo jestem spokojna normalnie bym juz ryczła hmm dziwne to wszystko

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczynki:) jestesmy taka mala grupa wsparcia i nie damy sie zamknac:) caly czas czekamy na testowanie kazdej po kolei:) narazie jest Karola:)

Inska lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test zrobie jutro bo nawet teraz nie wysikam tyle do pojemnika bo jak ide to mam kilka kropel i nie mogę ich złapac hehe rano zrobie i wam powiem co i jak jak wyjdzie pozytywnie nawet cień to w czwartek pójde na bete

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi moje drogie beta ilosciowa to ta ktora mi poda dokladny wynik a jakosciowa > ilus tam i wychodzi dodatni lub ujemny nie? bo juz mi dzis ta babka w lab zamieszala

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak a ile płaciłaś bo u mnie to jest za 40 zł masakra ale jeszcze zobacze w innym laboratorium

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzis bylam w innym niz ostatnio i placilam 22 a wczesniej 26 za ta jakoscioowa.wiec wydaje mi sie cos tanio

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic ja na dzis pasje i lecę do łóżeczka odpoczywać a Ty sie trzymaj;) i koniecznie daj znac jutro. Trzymam kciuki nadal

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz uciekam jak na razie mam tylko rózowy sluz przy podcieraniu zobaczymy co bedzie jutro papa dam znać

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać jutro tzn. już dzisiaj jak wynik i naprawdę całym serduchem wierzę, że będzie dobrze.

Sskorka a u ciebie kiedy wyniki bety? Daj znać co i jak.

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy miałyście obciążenie na prolaktyne? jak tak to w którym dniu cyklu trzeba zrobić bo ja miałam już i zapomniałam a teraz dostałam skierowanie na powtórzenie czy się unormowało ale że mi się opóźniła @ to już trochę minęło i zapomniałam.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wyczytałam w internecie że np przesunięcie miesiączki o tydzien w sensie wydłużenie cyklu to nadmiar prolaktyny, zgadzacie się z tym? I czy wiecie jak doprowadzić to do normy?

w4squgpjeu3zkukf.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Ten wątek jest super, ja też musiałabym się wypisać, bo testy były negatywne i @ przyszła. Cykl miałam 40 dniowy, a teraz nie wiem jak będzie. Nie widzę płodnego śluzu, od 2 dni zaczął się wodnisty, może to początek, ale bóle jajników były ok 13 dnia cyklu. Jak człowiek tak obserwuje organizm to wszystko się miesza. ;(

czekoladowa mama nie uciekaj. Faceci niektórych kwestii nie rozumieją, nie pokazują. Ja mam też wrażenie czasem, że mój się czymś nie przejmuje, czy nie rozumie. Oni są po prostu z innej planety. Czy masz już dzieci, czy starcie się o pierwsze maleństwo?

sskorka robiłaś betę, kiedy odbierasz wyniki? Ja robiłam betę to miałam zawsze ilości podane i który to tydzień ciąży. Płaciłam zawsze ok 40 zł, drogie to niestety. Nawet nie wiedziałam, że można zrobić inną betę...

Karola kurcze daj znać co z Twoimi testami. Mnie każde krwawienia w ciąży martwią, może dlatego, że w drugiej ciąży też plamiłam, ale w 7 tygodniu. W pierwszej ciąży, w 4-5 tyg, no a w 7 bóle i mocniejsze krwawienie.... Straciłam ją... Dlatego jak drugi raz zobaczyłam krew to myślałam, że ze strachu umrę, ale na szczęście serducho biło. Możesz potrzebować luteiny, kochana testu i do lekarza!

alexxx jak tam się czujecie z maleństwem? Trzymam kciuki mocno za Was. ;)

emotka witaj, jak długo się starasz o dzidziusia?

Kamilka jak ja byłam w ciąży myślałam, że piersi mi odpadną. Na początku straszny ból, całe piersi, sutki, ból, rwanie, aż ciężko opisać. Potem doszły widoczne żyłki, ciemne brodawki były później. ;)

Karola co z testem, czekam na wieści.

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ