X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam @ 9 września normalnie jak zawsze i na tydzień przed planowana mialam najpierw różowy sluz potem jeden dzień krwawienia i 2 dni lekkiego plamienia tydzień później spałam na stojaco zmeczenie masakryczne i kawa tez dla mnie yła kwaśna byłam rozdrażniona nerwowa bolały mnie plecy krzyż no i 19 zrobiłam test był negatywny objawy sie nasilały kolejny test 9 listopada i delikatna kreseczka mąz ja widział ale 10 znowu pojawiły sie plamienia i 11 krwawienie do dziś ale już się kończy i tez była tydzień wcześniej czyli 2 razy z rzędu miałam 32 dniowe mam adziejęże teraz też tak bedzie

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest to możliwe że jest to ciąża. Strasznie się boję że może być coś nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam objawów i temu teraz jestem zielona :/

Nadzieja umiera ostatnia!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest mozliwe mi powiedziała połozna że takie wcześniejsze krwawienie /plamienie może być to zagnieżdzenie zarodka ja załuje tylko że nie zdobyłam kasy na bete wcześniej może by się udało . jedno mnie zastanawia bo niby mam @ ale no własnie nadal mnie bola piersi już cały miesiąc nadal jestem zmęczona rozdrażniona i szybko sie mecze jak tak bezie jeszcze w przyszłym tyg pójde dl lekarza rodzinnego by mi dała skierowanie na badanie krwi

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę czekać do 4 grudnia :/ dlaczego kobiecy organizm jest tak skomplikowany...

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona ja bym biegla do gina lub na bete od razu. Dlaczego nie mozesz isc wczesniej? Czasem pare dni moze okazac sie zbyt pozno...

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobrania krwi są tylko 2 razy w tygodniu i tylko przez 1 godzinę i zazwyczaj połowa osób jest odprawiana z kwitkiem szczególnie ci którzy nie mają skierowana, a do gin są takie kolejki, że dopiero na 4 grudnia.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Zagubiona trzymam kciuki i życzę cierpliwości ;) Obyś szybko dostała się na betę ;)

Mnie dziś w nocy obudziło okropne kłucie i skurcze z lewej strony podbrzusza. Trzymało tak 5s, puszczało i za chwilkę znów to samo (tak przez jakaś godzinę) :/

Oby to był jakiś dobry znak zafasolkowania ;) dziś dopiero 8dpo, więc czekam cierpliwie

A tu mój wykresik, gdybyście chciały mi powróżyć ;P

2b55ada33f15e890f22d92993bbcba65.png

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika też dziś mam 8 dpo, więc czekamy razem z cierpliwością :) Ja takie jakby skurcze na wysokości jajnika miałam na owulacje :D Ale u Ciebie mam nadzieję, że to fasolinka daje o sobie znać :)

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona, a nie macie w pobliżu jakiegokolwiek innego punktu pobrań albo labo? 4 grudnia to baaardzo długo.

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest labolatorium w mieście, ale niestety chwilowo jestem mało mobilna, a busem jest ciężko z moim kręgosłupem, ale będę musiała męża poprosić, żey jeden dzień wolnegowziął

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka co was tu tak mało ? mnie dzis jakiś wirus opadł masakra nic mi sie nie chce to 4 dc a ja już nie mam @ dziwne bo zawsze miałam 5-6 dni głowa mi peka masakra

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    U mnie ani oczekiwań na testowanie ani starań. Muszę najpierw ściągnąć do siebie miesiączkę a potem zacząć starania.Pracuję od pon do soboty więc w niedziele mam dla mojego ovu czas. Dzis jeszcze jakies urodzinki w rodzinie sie trafily. Musiałam odreagować ten cały stes związany z brakiem okresu i wgl i dziś wypiłam parę lampek wina a co mi tam. Póki jeszcze mogę..

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona trzymam mocno kciuki żeby to była fasoleczka :)
    Objawy są obiecujące :)

Sskorka ja wczoraj też miałam dzień na odstresowanie akurat byliśmy na urodzinach chrześnicy męża i też kilka lampeczek wina się wypiło :)

Widzę, że coś coraz mniej wszystkie tutaj wpadamy musimy się dziewczynki ogarnąć ;)
    U mnie powiem tak do dni płodnych pozostało mi ponad dwa tygodnie więc ten okres bardzo mi się dłuży i nie mogę się doczekać już tych staranek pełną parą :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny u mnie też jeszcze ten tydzień spokoju potem od nastepnego poniedziałku bedę molestowac meza trzymajcie kciuki ;) dzis strasznie boli mnie głowa masakra chciałam dokończyć moje aniołeczki ale mi nie wyszło nie dałam rady nic mi sie nie chce masakra jakaś o sietach zaczynam mysleć córcia prezent już sobie wybrała poza braciszkiem chce tablice do pisania i duza kuchnie ;) no nic trzebc córci kupic tablicę nie ma wyjścia właśnie obliczałam nasz domowy budrzet i do 10 grudnia mam 410 zł masakra a jeszcze chyba gaz sie skończy 55 zł butla i za przedszkole musze częśc komitetu zapłącić oszaleć idzie ale co życ trzeba i tak leci z miesiąca na miesiąc ale pocieszam się tym że w litym już bedzie dodatkowa pensja moja bo albo wróce do pracy alebo bedę na l4 tak czy siak kaska bedzie mam nadzieję że 2 stycznia wręczę kierownkowi L4 oj były by świeta cudowne ;)

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :) u mnie zaczęły się wymioty analizuję cały jadłospis z 2 tygodni i szukam przyczyn. No masakra jakaś.... Pozdrawiam i trzymam za was kciuki :)

• ada89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. W 22dc zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron. Jedno i drugie zawyżone.Progesteron 28,15ng/ml, prolaktyna 37,59. W ciąże staram się zajść od 5 miesięcy, wcześniej jedno poronienie w 6tyg. Powiedzcie mi czy jeżeli w tym cyklu zaszłam w ciążę to jest szansa, że to przez ciąże są podwyższone normy? Czy to jednak za dużo?

Któraś bierze leki na obniżenie prolaktyny?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ciągle coś się dzieje, mało czasu. Remont, praca i dzień leci tak strasznie szybko. Ja oprócz kłucia jajników, a w 13 dc silnego bólu jednego z nich przez ok 10 minut nie widzę. Śluzu albo brak, albo wodnisty, potem znowu nic, może trochę lepki. No, a że mąż pracuje za granicą ciężko na cokolwiek.

Karola faceci już chyba tak mają. Emocje są u nich nie takie jak byśmy oczekiwały, niestety. Zaczęłaś nowy cykl, to teraz ma duże szanse na powodzenie. ;)

ssorka i kasia 1407 uszy do góry, bo stres to chyba największy zabójca owulacji i dni płodnych. Kiedyś lekarka mi powiedziała, że nie jestem w stanie sobie wyobrazić co stres może zrobić z organizmem ludzkim... groźnie to zabrzmiało...

zagubiona dziewczyny mają rację, nie czekałabym tak długo. Ja sama miałam plamienia w dwóch ciążach. Pierwszą straciłam, drugą uratowałam, bo byłam bardzo szybko u lekarza i na badaniach. Brałam leki na podtrzymanie, natura naturą,medycyna medycyną ale trzeba słuchać też swojej intuicji mimo wszystko.

czekoladowa mama mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok?

alexxx jak się czujecie z fasolką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Mia13 :) dokładnie mam nowy cykl dziś 5 dzień ;) zaczynamy staranka od nowa i tym razem gdy tylko poczuje jakies nie typowe objawy lece na bete nie patrze na nic :) od nastepnego poniedziałku zapowiedziałam mezoi niech robi co chce ale serduszkowanie co 2 dzień musi być ;)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja biorę leki na obniżenie prolaktyny Parlodel fatalny lek ze skutkami ubocznymi ale ostatnie pół opakowania biorę i żegnam się z nim najprawdopodobniej ponieważ kurację 6 miesięczną kończę już. A jutro idę na badania zobaczyć czy się poprawiły moje wyniki.
    Dziewczynki ja się tak nie stresuje tylko się doczekać nie mogę staranek i kiedy mi się zielone światełko zapali ;) Powiem wam że na razie mam takie plany żeby w tym cyklu nie świrować i wrzucić na luz a jak mi to wyjdzie to zobaczymy ;)

Zagubiona to do środy czas szybko zleci i mam nadzieje że będą dobre wieści :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ